Wat is een ICO? Alles wat u moet weten

ICO is waarschijnlijk een term die je al meerdere keren bent tegengekomen bij het onderzoeken van cryptocurrency en je hebt je misschien afgevraagd wat het betekent.

In het kort, het staat voor ‘Eerste muntenaanbieding’En kan ook een‘symbolische verkoop. Het is waar een nieuwe cryptocurrency tegen een bepaald tarief wordt aangeboden.

Een bedrijf doet dit om geld in te zamelen om te bouwen wat ze van plan zijn te creëren.

Als handelaar kunnen ICO’s een geweldige manier zijn om winst te maken. Dit kan worden gedaan door tijdens de ICO tegen een zeer lage prijs te kopen en te verkopen nadat het product live gaat wanneer de prijzen waarschijnlijk zullen stijgen.

2017 was een belangrijk jaar voor ICO’s en er werd echter veel opgehaald, meer ICOs vandaag zijn privé, niet openbaar en veel mensen horen er niets van.

Er wordt algemeen aangenomen dat ze nu meer privé geld inzamelen dan openbaar, en investeringen grotendeels aan walvisinvesteerders aanbieden.

ICO’s moeten niet worden verward met IEO’s (Initial Exchange Offering), een inzamelingsevenement voor een cryptocurrency-uitwisseling.

Een van de meest recente IEO’s is die van LEO, het utility-token voor de Bitfinex-uitwisseling.

Wilt u leren hoe u als een professional in cryptocurrencies kunt handelen? Neem onze cryptocurrency-cursus!

Zijn ICO’s een veilige investering?

investeren in ico

Er zijn veel dingen waar u op moet letten voordat u in een ICO duikt.

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden is dat de meeste cryptocurrency-projecten zullen waarschijnlijk mislukken. Beleggers moeten erg realistisch zijn als het gaat om verwachtingen.

Als u er niet achter kunt komen wat een cryptocurrency anders maakt dan alle andere opties, dan is het waarschijnlijk de investering niet waard.

Eenvoud is een ander ding om naar te zoeken. Kijk naar Bitcoin, de meest succesvolle cryptocurrency. Hoewel het idee achter hoe het werkt complex is, lost het een eenvoudig probleem op.

Een beroemde zin van Peter Lynch luidt: “Investeer nooit in een idee dat je niet met een kleurpotlood kunt illustreren.” Het klopt vooral met cryptocurrencies.

Oplichting

ICOs zijn gevoelig voor pomp- en stortschema’s of gewoon regelrechte diefstal van geld en het probleem is maar al te reëel.

Pomp en dump schema’s zijn waar de persoon die op zoek is al een groot deel van de cryptocurrency bezit en nadat de prijs is gestegen na de ICO, alles verkoopt wat hij bezit, de prijs dumpt en wegloopt met investeerdersfondsen.

Niet alles ICOs zijn oplichting en dit mag u niet ontmoedigen om niet deel te nemen aan een ICO. Het vereist alleen dat u veel onderzoek doet voordat u deelneemt.

De belangrijkste dingen om naar te zoeken zijn onder meer:

 • Een routekaart. Dit zou de stappen moeten uitleggen die de organisatie gaat nemen naarmate ze groeien.
 • Transparant team. Het team achter het project had hun identiteit moeten onthullen en een goede reputatie moeten hebben.
 • Open source. Dit is niet altijd nodig, maar het is een goed teken als ze open zijn over hoe hun systeem werkt.
 • Realistisch rendement op investeringen. De meesten zullen u geen echt idee kunnen geven van hoeveel u waarschijnlijk terug zult verdienen, maar als het een hoog percentage is, moet u op uw hoede zijn.

Bekende ICO-oplichting

ico oplichting

Een goede manier om te begrijpen waar u op moet letten bij een zwendel, is door oplichting te onderzoeken die al heeft plaatsgevonden

Pincoin en iFan

Dit waren twee ICO’s die werden uitgevoerd door hetzelfde bedrijf, Modern Tech, uit Vietnam.

Op het eerste gezicht leken het legitieme ideeën, die natuurlijk elke zwendel mensen moet aanspreken.

iFan moest een platform zijn voor beroemdheden om inhoud onder fans te promoten en Pincoin beweerde een online platform te bouwen voor advertenties, veilingen, investeringen en marktplaatsen.

Een belangrijk ding om op te merken over Pincoin was dat ze beweerde dat investeerders winsten tot 40% konden verwachten, wat een belachelijk grote claim is.

De zwendel van Modern Tech was niet bijzonder ingewikkeld. Ze namen gewoon ieders geld af en verdwenen toen. Er was geen pomp en dump.

Tot 32.000 mensen werden het slachtoffer van de zwendel en in totaal verdween ongeveer $ 660 miljoen.

Centratech

Dit is misschien wel een van de beroemdste ICO-zwendel tot nu toe en stond erom bekend bokser Floyd Mayweather en muzikant DJ Khaled erbij te betrekken.

De twee oprichters werden uiteindelijk gearresteerd en beschuldigd van fraude nadat ze $ 32 miljoen hadden opgehaald.

US Securities and Exchange Commission (SEC), beweerde dat de twee fictieve biografieën van leidinggevenden creëerden en misleidend marketingmateriaal plaatsten.

Het laat alleen maar zien dat je niet volledig kunt vertrouwen op wat bedrijven beweren. Je moet veel verder kijken dan de materialen die ze aanbieden.

Plexcoin

Plexcoin was niet zo succesvol als Modern Tech en wist slechts ongeveer $ 15 miljoen te stelen.

Misschien wel het grootste teken dat Plexcoin oplichterij was, was de absurde bewering dat beleggers in 29 dagen een rendement van maximaal 1.354% kunnen verwachten.

Plexcoin is ook een van de weinige keren dat de SEC betrokken is geraakt bij een ICO terwijl deze plaatsvond, waardoor het geld werd bevroren.

Regulatie

ico regelgeving

Omdat ICO’s in veel delen van de wereld nog steeds een heel nieuw concept zijn, bezetten ze een grijs gebied in termen van overheidsregulering.

De regulering van ICO’s loopt echter langzaam in op verschillende plaatsen, hoewel er nog geen wereldwijde consensus bestaat over hoe ze moeten worden gereguleerd..

Regelgeving groeit, niet alleen vanwege oplichting, er is ook bezorgdheid over wat er gebeurt met het geld dat wordt verworven en of alles wat door een ICO wordt geclaimd waar is.

China en de VS zijn misschien wel de strengste op het gebied van ICO’s.

In China, ICOs zijn volledig verboden. Voordien waren Chinese investeerders zeer actief in ICO’s en haalden ze ongeveer $ 400 miljoen op.

Veel platforms in China verbieden nu ook ICO-advertenties.

Het is echter vermeldenswaard China kan toestaan ICOs in de toekomst en dat het verbod slechts tijdelijk is totdat er een regelgevend kader is.

In de VS opereren ICO’s in een meer gecompliceerd landschap.

Terwijl de SEC grotendeels verantwoordelijk is voor regulering ICOs, doen ze dit van geval tot geval, afhankelijk van of ze ze als effecten beschouwen of niet, wat moeilijk te bepalen kan zijn.

Door te begrijpen hoe ICO’s in uw land worden gereguleerd, kunt u voorkomen dat u uw geld verliest.

Velen die betrokken zijn bij cryptocurrency beschouwen ICO-regelgeving misschien als een slechte zaak, omdat ze niet geloven dat regeringen medailles moeten verdienen in cryptocurrency.

Echter, Vanuit het oogpunt van handelaren is regulering een goede zaak en zal je beschermen. Het kan zijn dat ze meer informatie over u nodig hebben.

Wat zijn de grootste ICO’s?

grootste ico's

Sommige ICO’s zijn erg groot geweest en in veel gevallen zijn het ERC-20-tokens die bovenop Ethereum zijn gelanceerd.

 1. DomRaider – $ 65.890.000
  • Lanceerde hun token om de groei van hun bedrijf en veiling blockchains wereldwijd te financieren.
 2. Tron – $ 70.000.000
  • Nu een van de beste cryptocurrencies, is het Tron-project erg groot en heeft het tot doel het internet te decentraliseren. De oprichter van Tron, Justin Sun, is zeer bekend en geliefd, en velen hebben commentaar geleverd op zijn geweldige marketingvaardigheden.
 3. Bankex – $ 70.600.000
  • Een bedrijf dat werkt aan het maken van een Proof of Asset-algoritme. Het is vermeldenswaard waarom het project aantrekkelijk is; het is iets gemakkelijk te begrijpen, een kleine draai aan een idee dat mensen al kennen.
 4. Aragon – $ 73.000.000
  • Een project om tools te creëren voor gedecentraliseerde organisaties. Aragon heeft ongeveer 58% van zijn waarde verloren sinds zijn ICO. Hoewel dat aantal misschien hoog klinkt, hebben anderen niet zoveel geluk gehad.
 5. QASH – $ 105.000.000
  • Uitgesproken als ‘cash’, QASH is het oorspronkelijke token van het Quoine-platform en hoopt liquiditeitsproblemen bij investeringen in cryptocurrency op te lossen.
 6. Toestand – $ 108.000.000
  • Een project dat van plan is een portemonnee, berichtenservice en browsedienst te creëren die de mensenrechten eerbiedigt.
 7. Bancor – $ 153.000.000
  • Een gedecentraliseerd liquiditeitsnetwerk waar u elke cryptocurrency kunt ruilen voor een andere.
 8. SIRIN LABS-token – $ 157.000.000
  • Ze zijn bedoeld om de kloof tussen de blockchain-economie en de massamarkt te overbruggen. Helaas heeft het project sinds de ICO maar liefst 98% van zijn waarde verloren.
 9. Tezos – $ 232.000.000
  • Streeft er in wezen naar om de laatste blockchain te zijn. Ze hebben een belangrijke focus op on-chain governance en geloven dat dit de meest duurzame blockchain ooit zal worden. Hun ICO bracht vermoedelijk 10 keer meer op dan ze hadden verwacht.
 10. Filecoin – $ 257.000.000
  • De ICO van Filecoin is tot nu toe het meest gestegen, maar sindsdien is de waarde van Filecoin aanzienlijk gedaald en verloor maar liefst 62% van zijn waarde.

Door te lezen over succesvolle ICO, kunt u zien waar mensen naar op zoek zijn in een ICO.

Kernpunten

Als u zich iets uit dit artikel herinnert, zorg er dan voor dat dit de belangrijkste punten zijn.

 • ICOs zijn een geweldige manier om geld te verdienen. Na de ICO schiet de prijs vaak omhoog en velen verkopen hun investering om snel winst te maken.
 • Investeerders moeten veel onderzoek doen voordat ze investeren. Onthoud dat de meeste cryptocurrencies waarschijnlijk niet zullen slagen in wat ze van plan zijn te bouwen.
 • Scams zijn echt. Pas op voor de veelbetekenende tekenen van oplichting, een van de grootste is de belofte om onmogelijke voordelen te behalen.
 • Regelgeving loopt langzaam in op ICOs. In veel landen zijn ze echter op verschillende manieren gereguleerd.

Leer handelen met onze cursus cryptocurrency

Wilt u meer weten over andere cryptocurrencies en hoe u deze kunt verhandelen? Meld u dan aan voor onze cursus cryptocurrency-handel!

Als je het leuk vond om dit artikel uit te lezen Handelseducatie, geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me