Wat is EOS? Een beginnershandleiding voor EOS en tips voor investeren in EOS

De kracht achter dit nieuwe en verbeterde platform is de mogelijkheid om een ​​platform te bieden voor gedecentraliseerde applicaties (dApps). Tot dusver heeft EOS een marktkapitalisatie van $ 4,3 miljard. Door zichzelf in de voorhoede van gedecentraliseerde blockchain-technologie te plaatsen, maakt EOS de vooruitgang, ontwikkeling en productie van dApps op commerciële schaal op zijn platform mogelijk. Hoewel het vergelijkbaar is met veel andere crypto’s, probeert EOS veelvoorkomende problemen aan te pakken die andere munten niet hebben kunnen oplossen, zoals snelheid, schaalbaarheid en flexibiliteit..

Wat is EOS?

Er is het EOSIO-netwerk en er is zijn eigen munt, EOS. EOS is een soort blockchain-technologie die trots is op zijn gedecentraliseerde besturingssysteem. Deze gedecentraliseerde blockchain is bedoeld om transacties in een veel sneller tempo te verwerken zonder transactiekosten, samen met de ontwikkeling van slimme contracten. Dit zou EOS de overhand geven in blockchain-technologie, aangezien veel andere netwerken met slimme contracten transacties willen versnellen, zoals Ethereum (dat slechts 15 transacties per seconde kan verwerken).

Het raamwerk achter EOS is bedoeld om te functioneren als een functionerend systeem met unieke moderne functies zoals cloudopslag, gebruikersherkenning en serverhosting. Deze functies, samen met de rest van het framework, moeten de ontwikkeling van dApps vergemakkelijken en ondersteunen, waardoor ze toegankelijk en gestroomlijnd worden. dApps zijn een modern mechanisme dat door veel blockchains wordt gebruikt om het uitvoeren van transacties te vergemakkelijken.

Waar is het allemaal begonnen??

Een organisatie genaamd block.one had oorspronkelijk EOS opgericht, maar meer nog het geesteskind van Dan Larrimer. Maar het begon allemaal met de release van zijn whitepaper in 2017. De whitepaper schetste zijn belofte naar een gedecentraliseerd platform met een uniek snelheidsniveau, waardoor duizenden transacties per seconde kunnen worden verwerkt..

Bovendien concentreerde de whitepaper zich op het plan voor EOS om het nummer één besturingssysteem te worden voor gedecentraliseerde applicaties met aspecten als serverhosting, geïntegreerde gebruikersauthenticatie en cloudopslag..

Oorspronkelijk gelanceerd in juni 2018, is EOS een op blockchain gebaseerde open-source software die werd gelanceerd op een recordbrekende jaarlange ICO die in juni 2017 was begonnen. Gedurende de duur van de ICO werden ruwweg een miljard munten toegewezen als ERC- 20 munten. Het bedrijf dat EOS-software beheert, is Block.one, met kantoren wereldwijd in Hong Kong en Los Angeles, om er maar een paar te noemen. Momenteel bezit Block.one 10% van de EOS-munten.

Zou u overwegen om in te investeren EOS?

investeer in eos

Sceptici over EOS

Enkele van de belangrijkste zorgen achter EOS zijn concurrentie en centralisatie. EOS heeft naast Ethereum veel concurrenten. Sommigen van hen zijn onder meer NEO, RChain en Rootstock RSK. Dit betekent dat EOS voortdurend verbetering en toewijding aan zijn ontwikkeling moet tonen om zijn plek op de markt te behouden.

Bovendien, hoewel het consensusalgoritme van EOS een groot voordeel biedt, wekt het voor sommigen de angst dat EOS in feite meer gecentraliseerd is dan het lijkt te laten zien. Aangezien EOS-governance op een bepaald moment 21 blokproducenten omvat en dat op makers wordt gestemd op basis van belanghebbenden, vertoont dit kenmerken van een democratisch bestuurssysteem, waardoor de bezorgdheid toeneemt. Bovendien is het feit dat mensen zonder een volledig knooppunt niet in staat zijn het netwerksysteem te inspecteren of te auditen, waardoor die zorgen over decentralisatie.

Ondanks deze zorgen blijft EOS echter nog steeds een van de sterkste spelers op de markt, met dApps en blockchain slimme contracten die een veelbelovend netwerk aanmoedigen met veel winstgevende plannen in de toekomst..

Lees meer: ​​wat zal de EOS-prijs in 2021 verhogen?

Waarom investeren in EOS?

Het lijdt geen twijfel dat het moeilijk is om te kiezen uit alle cryptocurrencies die er op de markt zijn. Er is veel potentieel dat uit elke blockchain komt en het is moeilijk in te schatten welke de investering waard zijn en welke u de rug moet toekeren.

waarom u in EOS zou moeten investeren?

1. Schaalbaarheid

EOS is gebruiksvriendelijker en schaalbaarder, verpakt met een webtoolkit voor interface-ontwikkeling en zelfbeschrijvende interfaces. Dit komt samen met de ontwikkeling van dApps op industriële schaal, in tegenstelling tot alle andere huidige cryptocurrency.

2. Gratis transacties

Bij veel blockchains moet u een vergoeding betalen om transacties te verwerken. EOS gebruikt echter het block-producer-model op basis van geleverde en gefactureerde diensten door dApp-ontwikkelaars om te beslissen hoe betalingen in rekening kunnen worden gebracht.

3. Consensus-algoritme

In tegenstelling tot andere cryptocurrencies die voornamelijk het Proof-of-stake-protocol gebruiken, gebruikt EOS het Delegated Proof of Stake-protocol (DPOS). Op makers wordt doorlopend gestemd door het Witness-knooppuntnetwerk, dat bestaat uit dApp-individuen die hun tokens inzetten voor rekenkracht. Getuige knooppunten hebben er simpelweg belang bij om de beste potentiële blokontwikkelaars te krijgen, wat het decentralisatie-fundament van de crypto toeschrijft.

4. dApps

Aangezien dit onderwerp is aangestipt, is het een van de meest voordelige aspecten van EOS. De cryptocurrency biedt de mogelijkheid om dApps te ontwikkelen, wat betekent dat iedereen er een kan maken en deze op het blockchain-platform kan laten draaien. Het goede aan EOS is dat er geen slimme contracten nodig zijn om dApps van stroom te voorzien, in plaats daarvan worden ze aangedreven door dApp-transacties, wat dynamischer en effectiever blijkt te zijn..

EOS (EOS) Prijsvoorspelling 2020 tot 2027. Bron: DigitalCoin

De EOS-prijsvoorspelling van CoinSwitch voorspelt dat er op de lange termijn een gestage groei voor de munt kan zijn. Dat gezegd hebbende, wordt voorspeld dat de prijs van EOS in 2025 rond de $ 106,77 kan liggen, wat een optimistische en zelfverzekerde prognose oplevert..

Lees meer: ​​hoeveel zal EOS waard zijn in 2021 en daarna?

Hoe te investeren in EOS?

Het proces is meestal vergelijkbaar voor elke cryptocurrency, en de eerste stap zal altijd zijn om een ​​uitwisselingsplatform te vinden waar je je tokens voor EOS kunt kopen. Dit omvat het aanmaken van een account, waarvan identificatie ter verificatie wordt gevraagd. Dan zul je je munten in een portemonnee moeten bewaren. Deze portemonnee wordt gebruikt om al je EOS-tokens op te slaan en elke portemonnee heeft een privésleutel waartoe alleen jij toegang hebt.

Het is cruciaal om op te merken dat u geen fiat-valuta kunt verhandelen voor EOS. In dit geval moet u een andere cryptocurrency zoals Ethereum of Bitcoin kopen met uw fiat-valuta en die vervolgens gebruiken om uw EOS te kopen.

investeer in eos

Tips voordat u in EOS investeert

1. Gebruik een crypto-portemonnee

Je EOS moet in een digitale portemonnee worden bewaard om de veiligheid en beveiliging ervan te garanderen. Een van de beste plaatsen om uw EOS op te slaan, is in een offline hardware-portemonnee voor koude opslag of een portemonnee voor mobiele smartphones die beschikbaar is via verschillende apps.

EOS-portefeuilles hebben een actieve sleutel en een eigenaarssleutel. Het is belangrijk dat u uw eigenaarssleutel exclusief voor u houdt, zodat u geen van uw bezittingen kwijtraakt of dat ze worden gestolen. Houd er rekening mee dat als u per ongeluk een sleutel vergeet, u geen toegang meer krijgt. Bewaar daarom uw sleutels.

2. Investeer eerst met een klein bedrag

Het is absoluut cruciaal om uzelf eraan te herinneren hoe vluchtig cryptocurrencies kunnen zijn voordat u in een van deze investeert. Het laatste dat u wilt doen, is al uw noodfondsen investeren wanneer EOS op zijn hoogste punt ooit staat en het binnen een uur laten vallen.

Deze fout wordt vaak gemaakt vanwege de hype wanneer de prijzen stijgen. Maar het is belangrijk om te onthouden dat aan beleggen altijd risico’s zijn gekoppeld, en we willen alle onnodige risico’s vermijden die we kunnen. Dus wees er zeker van dat wanneer u klaar bent om te investeren, u voorzichtig naar binnen gaat en niet gokt op uw spaargeld voor de hitte van het moment.

3. Houd een langetermijnperspectief

De meer risicomijdende optie, vooral voor degenen die de cryptomarkt vers betreden, is om op subtiele wijze een langetermijnperspectief op uw beleggingen te behouden. Nadat u een veilige ervaring heeft opgedaan, bent u wellicht geïnteresseerd in daghandel. In het begin wil je echter de wateren testen.

Bewaar uw initiële investeringen en blijf continu op de hoogte en volg de markt, en beoordeel wat de beste tijd is om te handelen. Het is gemakkelijk om onmiddellijk hoge prijzen te voorspellen, vooral als prijsvoorspellingen links en rechts worden gedaan, maar vertrouw op uw intuïtie en wees geduldig met uw handelsdoelen. En met het optimisme voor EOS, mag je jezelf er later voor bedanken.

4. Blijf up-to-date

Onderzoek – dat is alles wat het werkelijk is. Je zult merken dat er patronen en trends zijn als je diep genoeg kunt graven. Het is onnodig te zeggen dat u op de hoogte wilt blijven van hoe uw investeringen presteren.

Als u bedenkt hoe vluchtig cryptocurrencies kunnen zijn, moet u ervoor zorgen dat u de prestaties en prijzen in de loop van de tijd bijhoudt om te bepalen wanneer de beste tijd is om uw handen vuil te maken. Tegelijkertijd is het altijd een goed idee om uw portefeuille te diversifiëren, dus hoe beter u op de hoogte blijft, hoe voordeliger het zal zijn voor uw investeringen wanneer u beoordeelt hoe andere crypto’s ook presteren..

5. Er kunnen belastingwetten van toepassing zijn op uw EOS

De IRS heeft in 2014 een bericht vrijgegeven waarin wordt gesteld dat cryptocurrencies in termen van belastingen in feite als eigendom worden bestempeld in plaats van als monetair actief. Als u van plan bent iets met uw EOS te verkopen of te kopen voor meer dan waarvoor u het oorspronkelijk had gekocht, dan bent u vermogenswinstbelasting verschuldigd. Wetten kunnen variëren afhankelijk van uw locatie, maar het wordt sterk aangeraden om uw EOS-transacties bij te houden, zodat u voorbereid kunt zijn als er iets met de wet te maken heeft. Het laatste dat u nodig heeft, is een mooie klop op uw deur.

Tot slot: EOS is waar je gefocust wilt blijven, vooral als je een ontwikkelaar bent. De overhand in dApps geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om wat ervaring op te doen met hoe de toekomst eruit zal zien. Als je bedenkt hoeveel geld er op dit moment in wordt gestoken, zou het een vergissing zijn om het nu de rug toe te keren.

Dit geldt voor elke aankoop van cryptocurrency, maar negeer de risiconiveaus van EOS niet. U steekt zuurverdiende rijkdom in iets in de hoop dat u er in de toekomst meer van zult verdienen. Blijf daarom op de hoogte en ga niet al uw geld in één keer gooien.

eToro – Beste platform om EOS te kopen

etoro makelaar

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Belangrijkste punten

  • EOS is een soort blockchain-technologie die trots is op zijn gedecentraliseerde besturingssysteem.
  • Tot dusver heeft EOS een marktkapitalisatie van $ 4,3 miljard.
  • EOS maakt de ontwikkeling, ontwikkeling en productie van dApps op commerciële schaal op zijn platform mogelijk.
  • Het raamwerk achter EOS is bedoeld om te functioneren als een functionerend systeem met unieke moderne functies zoals cloudopslag, gebruikersherkenning en serverhosting.
  • Een organisatie genaamd block.one had EOS oorspronkelijk opgericht in 2017.
  • Er wordt voorspeld dat de prijs van EOS in 2025 rond de $ 106,77 kan liggen.
  • U kunt geen fiat-valuta verhandelen voor EOS. Je zult een andere cryptocurrency zoals Ethereum of Bitcoin moeten kopen met je fiat-valuta en die vervolgens gebruiken om je EOS te kopen.

Als u overweegt om in EOS te investeren, vergeet dan niet dat er een ongelooflijk hoog risico aan verbonden is.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me