Wat is Ethereum? Een beginnershandleiding voor Ethereum en tips voor investeren in ETH

Ethereum heeft het afgelopen jaar een gesprek op gang gebracht omdat het de op een na grootste cryptocurrency na Bitcoin wordt. In tegenstelling tot Bitcoin is Ethereum echter een multi-trade platform dat wordt gebruikt om “zowat alles te codificeren, decentraliseren, beveiligen en verhandelen”..

Ethereum kwam net ongeveer $ 100 tekort om zijn hoogste punt ooit te bereiken in januari 2021 sinds 2018. Ethereum biedt veel voordelen ten opzichte van andere conventionele cryptocurrencies zoals Bitcoin en rivaliserende valuta Litecoin. Het wordt algemeen aanvaard door bedrijven en startups als een methode voor transactie en verhandeling van zaken die verder gaan dan cryptocurrencies.

Veel mensen zijn benieuwd naar wat Ethereum werkelijk is, waar het allemaal begon en hoe ze erin kunnen investeren, gezien de recente explosie. Het is ook noodzakelijk om de gevaren van investeringen in gedachten te houden en het vermogen om deze te ontginnen en uw eigen rijkdom op basis van Ether te ontwikkelen.

Wat is Ethereum?

De op een na grootste cryptocurrency ter wereld, bekend als Ethereum, is een open-source, gedecentraliseerd softwareplatform dat aanvankelijk in 2015 werd gelanceerd voor zijn eigen cryptocurrency, Ether. Het is niet alleen een platform, maar ook een programmeertaal die wordt gebruikt voor het bouwen, implementeren en gebruiken van verschillende applicaties, zoals de samenwerking van Microsoft met ConsenSys. Deze applicaties hebben meestal geen huis voor slechts één computer, maar worden over meerdere computers verspreid voor een veiligere en beveiligde infrastructuur.

Toepassingen die op Ethereum worden uitgevoerd, worden uitgevoerd op een cryptografisch token, Ether, dat uniek is voor het netwerk. Deze tokens fungeren als transport rond het Ethereum-platform en worden meestal gebruikt door ontwikkelaars die hun eigen applicaties binnen het platform willen integreren en bouwen..

Ether kan worden gebruikt voor twee bredere definities; ten eerste als een digitale valuta-uitwisseling zoals Bitcoin of Ripple, en ten tweede als een sleutel om applicaties uit te voeren en ervan te profiteren op het platform. Ethereum kan worden gebruikt om zo ongeveer alles te codificeren, decentraliseren, beveiligen en verhandelen. Ether is de digitale cryptocurrency die bewerkingen op slimme contracten en dApps op Ethereum mogelijk maakt.

Het partnerschap van Microsoft met ConsenSys biedt bijvoorbeeld “Ethereum Blockchain as a Service (EBaaS) op Microsoft Azure om klanten met slechts één klik een cloudgebaseerde blockchain-ontwikkelomgeving te bieden..

Waar is het allemaal begonnen??

Mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, raakte in 2011 betrokken bij Bitcoin als een jonge programmeur, nieuwsgierig en aangetrokken door blockchain-technologie. Dit bracht hem ertoe zich een netwerk voor te stellen dat groter was dan het aanvankelijke gebruik van Bitcoin voor financiële doeleinden. Hiermee publiceerde hij in 2013 een witboek waarin hij schetste wat binnenkort Ethereum zou worden. Het grootste verschil tussen Bitcoin en Ethereum was het vermogen van Ethereum om meer te verhandelen dan alleen cryptocurrency.

Buterin en andere mede-oprichters van het multi-trade platform hebben in 2014 meer dan $ 18 miljoen opgehaald na het starten van een crowdsourcing-campagne waarbij ze Ether-tokens verkochten om hun visie een lancering van de grond te geven. Hierna had Ethereum zijn eerste live-lancering in 2015, bekend als Frontier. Tegenwoordig staat Ethereum bekend als de op een na grootste cryptocurrency en er zijn meer dan honderden betrokken ontwikkelaars bij betrokken.

Ethereum werd in 2016 opgesplitst in twee blockchain-divisies na de diefstal van meer dan $ 50 miljoen aan fondsen verzameld op de DAO, een reeks slimme contracten afgeleid van Ethereum’s softwarenetwerk in 2016. De twee divisies heten nu Ethereum en Ethereum Classic.

Een harde vork van het oorspronkelijke programma dat was ontworpen om zich te verdedigen tegen meer ransomwarepogingen, vond het nieuwe Ethereum. Ethereum werd vervolgens uitgeroepen tot de op een na grootste virtuele valuta op de markt vanaf september 2019, net achter Bitcoin.

ethereum prijsgrafiek

Op 10 januari 2021 daalde Ethereum $ 100, terwijl het zijn hoogste punt ooit bereikte. Bron: Coindesk

Sceptici over Ethereum

Sinds 2017 werken Ethereum-ontwikkelaars aan het verplaatsen van het netwerk van een proof-of-work-systeem naar een systeem van proof-of-stake (PoS). Het project, bekend als Casper, samen met de toepassing ervan, kan een aanzienlijke invloed hebben op Ether. Het Ethereum-netwerk werd onderworpen aan een uitdagingsbom als onderdeel van de Casper-overschakeling naar PoS, waardoor transacties op het netwerk zouden vastlopen en een ‘‘ ‘‘ ’’ ’’ ’als gevolg zou hebben voor de‘ ‘‘ ’’ ’als gevolg waarvan de transacties zouden stoppen en het netwerk zou bevriezen.

De hard fork van Istanbul werd eind 2019 geïmplementeerd door Ethereum-ontwikkelaars, wat een drastische stijging van de blokverwerkingstijd veroorzaakte. Dit werd toegeschreven aan de complexiteit van mijnbouwblokken voor de upgrade die de ontwikkelaars niet konden aanpassen. De Muir Glacier-update werd gelanceerd op 1 januari 2020 toen de ketting zijn blok # 9.200.000 bereikte en de uitdagingsbom voor minstens nog eens 4 miljoen blokken duwde.

De inspanningen van de makers van Ethereum om de uitdagingsbom te verkleinen en meer tijd te kopen, tonen hun nadruk op veiligheid en zekerheid en stellen zo vertrouwen in degenen die zich bij Ethereum willen aansluiten..

Waarom investeren in Ethereum?

Gezien het feit dat Ethereum de op een na grootste cryptocurrency is, geldt het zeker als een sterke investering in vergelijking met andere crypto’s. Ondanks de schommelingen in de geschiedenis van Ethereum, zijn analisten het erover eens dat de prijs van Ethereum op de lange termijn verder zal stijgen.

Aangezien Ethereum aan de top van DeFi staat, is het potentieel voor prijsstijgingen enorm. Analisten zien DeFi als een waardige concurrent van het huidige gecentraliseerde traditionele financiële systeem.

Ethereum steeg naar $ 1.336 op 10 januari 2021, niet ver van het hoogste punt ooit van $ 1.432 dat het bereikte op 13 januari 2018. Als de Ethereum-blockchain in 2021 blijft worden aangenomen, wat zeer waarschijnlijk zal gebeuren, dan is de prijs van Ethereum zou volgens crypto-analisten kunnen stijgen. James Todaro Blocktown Capital managing partner voorspelt dat de Ethereum-prijs in 2021 zal stijgen tot $ 9.000.

Ethereum 2.0, de tweede versie van Ethereum, is een van de redenen die investeringsbeslissingen in Ethereum zullen beïnvloeden. Ethereum 2.0 zal zich concentreren op energieproductie en -raffinage in plaats van op mijnbouw. Houd er rekening mee dat voor het bewijs van inzet een crypto-portemonnee vereist is voor transactie-identificatie en authenticatie om de veiligheid van fondsen te garanderen.

Lees meer: ​​Ethereum-prijsanalyse voor 2021

Hoe te investeren in Ethereum?

Allereerst heb je een digitale portemonnee nodig als je wilt investeren in Ethereum en vooral Ether. U zult Ethereum op geen enkele grote beurzen kunnen vinden en u kunt niet naar een makelaar gaan om online deals te vinden. Het wordt in uw zak omgezet. Het zijn in wezen kleine, offline computers waarmee u uw Ether kunt beheren. Er zijn veel fabrikanten van digitale portemonnees, zoals onder andere Coinbase en Trezor.

Laat u niet misleiden door de digitalisering achter cryptocurrencies. Het is cruciaal om in gedachten te houden dat Ether (ETH) een valuta is en dat u deze als belegger als zodanig moet beschouwen. U koopt geen aandelen van Ether, net zoals u aandelen of ETF’s kunt kopen. In plaats daarvan wissel je je dollars in voor tokens van Ether.

Daarnaast zijn er geen uitbetalingen of dividenden wanneer u in Ether investeert. Uw beste droom is dat u in de toekomst meer voor uw tokens aan andere gebruikers op internet zult verkopen dan waarvoor u ze in eerste instantie kocht. Een van de beste platforms waarop u Ethereum kunt kopen, is eToro.

Klaar om in te investeren Ethereum ETH?

Tips en strategieën voordat u in Ethereum investeert

1. Het gebruik van een crypto-portemonnee

Digitale portefeuilles zijn in wezen miniatuurhardwareportefeuilles, waarin mensen hun cryptocurrency opslaan. Het is een goede oplossing voor degenen die van plan zijn grote bedragen aan te houden en op zoek zijn naar een veilige optie voor hun activa.

Ethereum’s tweede versie, Ethereum 2.0, vereist dat u een crypto-portemonnee heeft om transacties te valideren. Uw hardwareportefeuille zal privésleutels hebben waartoe alleen u toegang heeft en zo de veiligheid van uw investeringen garanderen. Het zijn in wezen kleine, offline computers waarmee u uw Ethers (ETH) kunt beheren.

eToro heeft zijn authentieke uitwisseling en portemonnee gelanceerd eToroX waar u uw munten veilig kunt bewaren.

2. Investeer slim

Dit geldt voor elke investering. Het is echter altijd gezond om in gedachten te houden, vooral wanneer u in Ethereum wilt investeren, dat u niet meer moet investeren dan wat u zich kunt veroorloven te verliezen..

Ethereum staat bekend om zijn reputatie om hier en daar te fluctueren, en zonder een teken kunnen de prijzen binnen enkele uren dalen. Dat gezegd hebbende, is er een kans dat uw vermogen in korte perioden in waarde zal dalen, en investeer daarom geen geld dat u uiteindelijk nodig zou kunnen hebben voor noodgevallen..

3. Plan vooruit

Door de volatiliteit hierboven en de fluctuaties te noemen, zijn Ethereum-investeringen het waard om op lange termijn naar te kijken. Ondanks de neiging op korte termijn om in prijzen te fluctueren, hebben de langetermijnprestaties van Ethereum over het algemeen positieve groeipercentages laten zien. Dus met dat gezegd, tenzij u iemand bent die op zoek is naar daghandel, is denken op de lange termijn een andere risicomijdende optie om in de cryptocurrency te investeren..

4. Houd trends en signalen in de gaten

Wanneer u in elk type crypto-activum wilt investeren, is het belangrijk om de markt goed in de gaten te houden. Een van de cruciale aspecten van beleggen in welke activavorm dan ook, is het kunnen doen van voorspellingen over de toekomstige prestaties of resultaten. Ethereum loopt momenteel voorop in de hausse van gedecentraliseerde financiën (DeFi).

De totale waarde die is vergrendeld in DeFi is $ 22,08 miljard. Deze waarde is sinds januari 2020 met meer dan 2.300 procent gestegen. Aangenomen dat deze trend zich voortzet, zal dit zowel investeerders als individuen enorm aantrekken om in ETH te investeren. Bepaalde signalen zoals deze zullen helpen bij het bepalen van uw algemene beslissing bij het plaatsen van uw weddenschappen op Ethereum.

5. Houd rekening met belastingverplichtingen

Net als bij andere cryptocurrencies, is Ethereum 2.0-belasting gebaseerd op meerwaarden. Als u van plan bent uw Ethereum door te verkopen voor winst, of als u het simpelweg wilt uitgeven tegen een waarde die hoger was dan waar u oorspronkelijk voor kocht (met andere woorden, de valuta is in waarde gestegen), dan bent u vermogenswinstbelasting verschuldigd..

Het belastingtarief is afhankelijk van hoe lang u de munt vasthield. Daarom is het essentieel om al uw transacties bij te houden om juridische problemen verderop te voorkomen.

Er is altijd een risiconiveau voordat u in activa belegt, en dit geldt ook voor Ethereum. Het is misschien riskant, maar het heeft een groot potentieel om lonend te zijn. Veel bedrijven zijn bezig met hun investeringen in Ethereum en gebruiken het als een bouwsteen om te decentraliseren en handel te drijven tussen zowel ontwikkelaars als innovators.

Begin met investeren in Ethereum met eToro

investeren in ethereum

Als u nu al wilt investeren in Ethereum, eToro is een gebruiksvriendelijk en goedkoop platform dat sterling crypto-handelservaringen biedt. Het bedrijf blijft uitbreiden door nieuwe producten en andere cryptocurrencies bovenop Ethereum te introduceren, waardoor beginners en experts verschillende mogelijkheden in de cryptowereld kunnen verkennen..

eToro – Het beste platform om in Ethereum te investeren

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Belangrijkste punten

 • Op 10 januari 2021 daalde Ethereum $ 100, terwijl het zijn hoogste punt ooit bereikte.
 • Ethereum is een multi-trade platform dat wordt gebruikt om “zowat alles te codificeren, decentraliseren, beveiligen en verhandelen”.
 • Ethereum werd in 2016 opgesplitst in twee blockchain-divisies na de diefstal van meer dan $ 50 miljoen aan fondsen verzameld op de DAO, een reeks slimme contracten afgeleid van Ethereum’s softwarenetwerk in 2016. De twee divisies heten nu Ethereum en Ethereum Classic.
 • Ethereum is de op een na grootste cryptocurrency, na Bitcoin.
 • Ethereum is een open-source, gedecentraliseerd softwareplatform dat voor het eerst werd gelanceerd in 2015.
 • James Todaro Blocktown Capital managing partner voorspelt dat de Ethereum-prijs in 2021 zal stijgen tot $ 9.000.
 • Ethereum 2.0 zal zich concentreren op energieproductie en -raffinage in plaats van op mijnbouw.
 • Een digitale portemonnee is nodig als u wilt investeren in Ethereum.
 • Ethereum loopt momenteel voorop in de hausse van gedecentraliseerde financiën (DeFi).
 • ETH wordt veel gebruikt door bedrijven en startups als transactiemethode.
 • De totale waarde opgesloten in DeFi is $ 22,08 miljard.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me