Wat is Litecoin? Een beginnershandleiding voor litecoin en tips voor beleggen in LTC

Bekend als het zilver voor het goud van Bitcoin, is het feest misschien net begonnen voor Litecoin. Een sprong van 85% in de afgelopen twee maanden heeft ertoe geleid dat beleggers de digitale munt nauwlettend in de gaten houden.

De cryptomarkt bereikte eerder deze maand $ 1 biljoen. Hoewel veel aandacht wordt gevestigd op Bitcoin, is het belangrijk om de zilveren tegenhanger te beoordelen, die een bijna perfecte correlatiecoëfficiënt heeft met BTC, Litecoin. Velen voorspellen een positieve stijging van de marktprijzen van Litecoin, houden een oogje in het zeil en blijven voorbereid op mogelijke schommelingen dit jaar.

Wat is Litecoin?

Litecoin wordt vaak de zilveren tegenhanger van Bitcoin genoemd en is een van de top 10 cryptocurrencies op de lijst van Coinmarketcap. Litecoin werkt als een online betalingssysteem, vergelijkbaar met PayPal. In plaats van Amerikaanse dollars te gebruiken, handelt u echter in Litecoin-eenheden. Dit komt zo dicht mogelijk bij een traditionele valuta in de buurt, er is veel meer dat Litecoin te bieden heeft als digitale valuta. Hoewel Litecoin erg op elkaar lijkt, is wat Litecoin erin geslaagd is te bereiken wat Bitcoin niet heeft gedaan, de ongelooflijke transactiesnelheid. Litecoin verwerkt en genereert blokken vier keer sneller dan Bitcoin. Hoewel het Bitcoin tien minuten kost om één blok te verwerken, kost het Litecoin 2,5 minuten om het dubbele bedrag te verwerken.

Het is bekend dat Bitcoin de basis heeft gelegd voor blockchain-technologie. Er zijn echter veel openstaande hiaten met Bitcoin die Litecoin relatief snel wist in te pakken. Omdat een cryptocurrency die snelle internationale transacties tegen lage kosten mogelijk maakt, efficiënt kan worden gewonnen met hardware van consumentenkwaliteit, lijdt het geen twijfel over zijn toekomstige bekendheid.

Waar is het allemaal begonnen??

Litecoin begon allemaal in oktober 2011 toen voormalig MIT-afgestudeerde en Google-medewerker Charlie Lee de digitale munt ontwierp op basis van de basis en het protocol van Bitcoin. Sinds het begin maakt Litecoin deel uit van de top tien van kapitalisaties op de markt voor cryptocurrency. Aangezien het een van de eerste altcoins is na de opkomst van Bitcoin, zijn vele andere afgenomen van 2011 tot 2014. De kleine voordelen van Litecoin ten opzichte van Bitcoin hebben tot op de dag van vandaag zijn plek op de markt veiliggesteld.

Lee heeft de munt aangepast om enkele van de barrières van Bitcoin aan te pakken, zoals de bevestigingstijd. De verwerkingstijd van Litecoin is vier keer sneller dan Bitcoin, namelijk de meest aantrekkelijke eigenschap. Dankzij de 2,5 minuten in vergelijking met de tien minuten van Bitcoin kan Litecoin transacties veel sneller verwerken. Er is ook een grotere limiet voor de maximale hoeveelheid geproduceerde Litecoin. Bitcoin heeft een limiet van 21 miljoen, terwijl de limiet van Litecoin bijna verviervoudigd is op 84 miljoen.

November 2013 zag een enorme stijging binnen 24 uur, met een stijging van 100% in totale waarde voor Litecoin, wat leidde tot een enorme focus op de opkomende nieuwe cryptocurrency. In mei 2017 zag de wereld dat Litecoin een van de top vijf cryptocurrencies werd op basis van de marktkapitalisatie toen het werd vermeld door Coinbase.

Bovendien zijn de Litecoin-prijzen marginaal verbeterd omdat het blijft groeien met een enorm toegewijde gemeenschap die bereid is de integriteit van Litcoin in de toekomst te beschermen..

Lees meer: ​​Litecoin-prijsanalyse voor 2021 (diepgaande evaluatie)

Sceptici over Litecoin

Net als elke andere cryptocurrency of een nieuwe vorm van technologie, zijn er altijd nadelen. Voordat u investeert, is het goed om volledig op de hoogte te blijven van waar u aan begint.

Er zijn concurrerende altcoins die vergelijkbare, zo niet dezelfde voordelen en voordelen bieden als Litecoin. Litecoin was al vroeg ter plaatse en werd een van de eerste altcoins die voortbouwde op het netwerk van Bitcoin en zijn sterke reputatie opbouwde. Hoewel het nog steeds de reputatie heeft wat betreft snelheid en betrouwbaarheid, bieden veel andere, goedkopere cryptocurrencies vergelijkbare verwerkingstijden en transactiebeveiliging die op hun eigen blockchain draaien..

Er is ook een perceptie van een wankel leiderschapvertrouwen. Charlie Lee, die een Google-softwareontwikkelaar was voordat hij Litecoin creëerde, verkocht in 2017 al zijn belang in LTC, daarbij verwijzend naar een vermoedelijke "belangenverstrengeling." Dit deed velen twijfelen aan het vertrouwen van het management in de munt en zijn toekomst. Na een korte pauze is Lee nu echter terug en werkt hij aan het project.

LTC presteerde onlangs echter beter dan veel andere altcoins en eindigde 2020 als een van de top vijf cryptocurrencies. Door de recente groei zijn alle vragen over zijn leiderschapsstijl verminderd.

Waarom investeren in Litecoin?

Onlangs bereikte de cryptomarkt meer dan $ 1 biljoen, en het is misschien wel het juiste moment om in Litecoin te investeren. De prijs van het digitale activum is sinds december met meer dan 85% gestegen, en met alle aandacht die vaak op Bitcoin wordt gevestigd, is het vermeldenswaard dat LTC perfect correleert met zijn beroemde tegenhanger..

Volgens Coin Predictor is de correlatiecoëfficiënt tussen Bitcoin en Litecoin 0,83. Daarom kost het u een fractie van wat u voor Bitcoin zou betalen om Litecoin in handen te krijgen.

Bitcoin en Litecoin correlatie Bron: Muntvoorspeller

Bovendien biedt Litecoin, in vergelijking met andere rivalen, een hogere blokbeloning en is het extreem snel. Met een hogere transactiesnelheid is de gemiddelde tijd van de munt om een ​​blok te minen slechts twee minuten

. Er is ook minder kwetsbaarheid voor hackpogingen op Litecoin. Vanwege de hoge transactiesnelheid is er maar zo’n klein venster waar hackers kunnen proberen iets voor elkaar te krijgen, in vergelijking met het tijdsbestek van tien minuten van Bitcoin. Daarnaast is het een open-sourceplatform. Litecoin is gebouwd op de natuurlijk open source-vork van de BTC Core Client.

Dit maakt het aanpassen van het systeem en het toevoegen van nieuwe functies eenvoudiger voor ontwikkelaars om bij te blijven met de veranderende eisen van de markt. De veelzijdigheid stelt ontwikkelaars ook in staat om periodiek cyberbeveiligingsupdates te implementeren om de veranderende aanvalsmethoden van hackers bij te houden. Aangezien het gebruik van Litecoin toeneemt, is het veilig om aan te nemen dat de waarde ervan in de nabije toekomst ook zal blijven groeien.

Volgens Digitalcoin kan de prijs van Litecoin in 2021 oplopen tot $ 190 en in 2024 tot $ 316.

Hoe te investeren in Litecoin?

Door de vijf onderstaande stappen te volgen, kunt u in minder dan 5 minuten in Litecoin beleggen!

Stap 1: Open een rekening bij een gereguleerde beurs

Stap 2: Stort wat geld met een bankpas / creditcard, e-wallet of bankoverschrijving

Stap 3: Kies hoeveel Litecoin u wilt investeren

Stap 4: Bevestig de investering

Stap 5: Laat uw Litecoin bewaard totdat u besluit om uit te betalen

Zoals u kunt zien, kan online beleggen in Litecoin niet eenvoudiger!

Toen cryptocurrencies werden geïntroduceerd, moest u enigszins technisch onderlegd zijn om te kunnen investeren. In eerste instantie moest je een soort basiskennis van programmeren hebben om een ​​cryptoportemonnee te bemachtigen. Tegenwoordig is het net zo eenvoudig als het downloaden van een mobiele app om crypto te kopen en verkopen.

Net als andere crypto-eigendommen, kan beleggen in Litecoin worden bereikt door LTC te minen of online te kopen met een paar eenvoudige klikken op een handels- of uitwisselingssite voor cryptocurrencies. Als je eenmaal Litecoin hebt, kun je kiezen uit verschillende manieren om in blockchain te investeren.

In cryptocurrency kunt u de munten op een beurs kopen en ze in een digitale portemonnee bewaren voor veilige opslag totdat u ze in de toekomst opnieuw wilt gebruiken als de prijzen stijgen. Een geweldig platform om Litecoin te kopen is eToro.

Dit kan echter toekomstige inkomsten op tafel laten liggen als u niet profiteert van uw kansen. In 2019 klom Litecoin bijvoorbeeld van minder dan $ 20 naar $ 160, en zakte vervolgens terug naar minder dan $ 40 in 2020. Prijzen kunnen fluctueren, dus daarom moet je bepalen wanneer je risico’s moet nemen..

Tips voordat u in Litecoin belegt:

1. Houd uw LTC veilig en beveiligd

Allereerst heb je een digitale portemonnee nodig om je LTC te beveiligen. Aangekochte Litecoin wordt gestort in digitale portemonnees. In het verleden waren portefeuilles gevoelig voor hacks. Daarom is het noodzakelijk om een ​​veilige portemonnee te kiezen bij het opbergen van uw munten zoals eToroX. Het is ook bekend dat hardwareportefeuilles veiliger zijn.

Een hardware wallet is een handcomputer waarin uw LTC veilig wordt opgeborgen. De portemonnee bestaat uit een privésleutel die nodig is om uw activa van de ene locatie naar de andere te verzenden. Het is ook verstandig om niet te handelen op openbare wifi-netwerken en ervoor te zorgen dat je een betrouwbare verbinding hebt om aanvallen van hackers te voorkomen.

2. Investeer zorgvuldig

Het is over het algemeen verstandig om uw initiële belegging in Litecoin redelijk klein te houden, gezien de korte geschiedenis en het nog steeds uiterst vluchtige gedrag. Ook hebben doorgewinterde beleggers slechts een eencijferig deel van hun kapitaal aan Litecoin toegezegd, terwijl ze het saldo in minder risicovolle effecten houden.

Behoud uw investeringsdiscipline, temidden van de speculatie en voorspellingen, koop precies wat u kunt verwachten om theoretisch te falen en laat u niet vangen door de beloften van gigantische prijsschommelingen.

3. Plan vooruit

Wanneer u besluit om in Litecoin te investeren, kan het nodig zijn om een ​​plan te hebben. "De verhoogde dagelijkse volatiliteit van Bitcoin maakt dit vooral waar," zegt Wall Street-analist Ari Wald. Bitcoin kelderde in maart met 50 procent als gevolg van COVID-19 pandemie en andere cryptocurrencies leed ook grote verliezen.

Het feit dat veel crypto’s vandaag, zoals Bitcoin en Litecoin, hun verliezen hebben herwonnen na de ineenstorting van Covid, geeft de deugd van volharding aan..

3. Houd trends en signalen in de gaten

Met zijn bijna perfect positieve correlatiecoëfficiënt met Bitcoin van 0,83, zou een van de grootste indicatoren de prestaties van Bitcoin in de gaten houden, waarvoor je Litecoin kunt kopen voor een fractie van de prijs. Er zijn ook andere externe indicatoren die u het teken kunnen geven om ervoor te gaan.

Met miljoenen die worden geïnvesteerd in een fiscale stimulans in de VS, kijken investeerders die inflatie vrezen naar crypto als een veilige reserve, waardoor de vraag naar munten zoals Litecoin toeneemt. Ervan uitgaande dat deze trend zich voortzet, zal dit zowel investeerders als individuen enorm aantrekken om in LTC te investeren.

4. Houd rekening met belastingverplichtingen

Hoewel Litecoin en vele andere cryptocurrencies door de Federale rechter in de VS worden ze niet noodzakelijk zo behandeld door de IRS. Het is onderworpen aan dezelfde belastingstatus als andere vastgoedbeleggingen. Litecoin-belastingen kunnen worden geheven door te worden verkocht, overgedragen of alleen uitgegeven (als de waarde is gestegen nadat u deze in eerste instantie hebt gekocht).

Het is ook belangrijk op te merken dat deze belasting afhankelijk is van hoe lang u de munten vasthoudt. Met dat gezegd, is het belangrijk om al uw transacties te loggen. Aan de andere kant worden crypto-inkomsten belast op vermogenswinsten, die meestal lager zijn dan reguliere inkomstenbelastingen.

Begin met beleggen in Litecoin met eToro

Als u nu al wilt investeren in Litecoin, eToro is een gebruiksvriendelijk en goedkoop platform dat geweldige crypto-handelservaringen biedt. Het bedrijf blijft uitbreiden door naast Litecoin nieuwe producten en andere cryptocurrencies te introduceren, waardoor beginners en experts verschillende mogelijkheden in de cryptowereld kunnen verkennen..

eToro – Beste makelaar voor Koop LTC

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Belangrijkste punten

 • Litecoin werd gelanceerd in 2011 toen voormalig MIT-afgestudeerde en Google-medewerker Charlie Lee de digitale munt ontwierp op basis van het ontwerp van Bitcoin.
 • Een sprong van 85% in de afgelopen twee maanden heeft ertoe geleid dat beleggers Litecoin nauwlettend in de gaten hebben gehouden.
 • De cryptomarkt bereikte in januari 2021 $ 1 biljoen.
 • Litecoin verwerkt en genereert blokken vier keer sneller dan Bitcoin, waardoor de snelheid de meest aantrekkelijke troef is onder altcoins.
 • Litecoin deelt een bijna perfect positieve correlatiecoëfficiënt met Bitcoin op 0,83.
 • Litecoin heeft een open-source technologie met een lage kwetsbaarheid vanwege de korte doorlooptijden.
 • Litecoin is gebouwd op de natuurlijk open source-vork van de BTC Core Client.
 • Algehele groei op lange termijn vormt positieve voorspellingen voor de toekomstige trends van LTC.
 • Digitalcoin voorspelt dat de prijs van Litecoin in 2021 kan oplopen tot $ 190 en in 2024 tot $ 316.
 • Kies een veilige portemonnee, investeer zorgvuldig en plan vooruit wanneer u besluit om in Litecoin te investeren.
 • Houd rekening met belastingverplichtingen wanneer u in Litecoin belegt.

Als u overweegt om in Litecoin te beleggen, onthoud dan dat er een ongelooflijk hoog risico aan verbonden is.

Bent u van plan Litecoin te kopen of verkopen??

Is Litecoin een goede investering en moet ik in Litecoin investeren??

Lees verder:

Voors en tegens van beleggen in Litecoin, wordt het een miljonairmaker?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me