Wat is Litecoin en is het de moeite waard om in 2021 in LTC te investeren?

Litecoin Investing in 2021 uitgelegd

Wat is Litecoin en is het de moeite waard om in 2021 in Litecoin te investeren??

Wat is Litecoin (LTC)? Was LTC een redelijke investering in 2020 – een grimmig jaar voor investeerders en economieën wereldwijd? Is het de moeite waard om in 2021 in Litecoin te investeren? Is LTC een cryptocurrency die er is om te blijven??

Vandaag introduceren we Litecoin. We zullen ook proberen de volgende vragen te beantwoorden – Wat is Litecoin? Is LTC een goede investering? ” en “Moet ik in 2021 in Litecoin investeren?”

Dus als u meer wilt weten over de cryptocurrency-sector en enkele grote spelers die het waard zijn om in te investeren, lees dan verder.

Wat is Litecoin?

Litecoin is een van de beste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie en staat momenteel op de 5e plaats volgens CoinMarketCap.

Litecoin is gemaakt als een vork van Bitcoin om de schaalbaarheid en snelheidsproblemen te verbeteren. Litecoin is zelfs een van de meest populaire forks van Bitcoin die, op basis van technische analyse en gegevens uit het verleden, lang na 2021 zal blijven bestaan..

Om preciezer te zijn, Litecoin is in 2011 opgericht door voormalig Google-medewerker Charlie Lee, wat ook een factor is die Litecoin een gevoel van geloofwaardigheid geeft.. Lee zag het potentieel van cryptocurrency binnen Bitcoin – destijds een baanbrekend activum – maar wilde geldoverboekingen en dagelijkse betalingen efficiënter maken door grotere blokken en lagere transactiekosten aan te bieden..

Net als andere cryptocurrencies is Litecoin een gedecentraliseerd platform, wat betekent dat de behoefte aan tussenpersonen en centrale banken is geëlimineerd. In feite geloven veel investeerders en blockchain-enthousiastelingen met meer dan 5.000 cryptocurrencies dat blockchain-technologie de toekomst van het bankwezen is. – waarbij Litecoin een belangrijke speler is om te overwegen!

Wat is LTC?

LTC is het ticker-symbool van Litecoin. Merk op dat Litecoins niet door overheden worden gekocht, maar worden gedolven en vrijgegeven onder MIT / X11-regels.

Het goede nieuws is dat deze populaire munt op bijna elke beurs te vinden is en kan worden gebruikt voor beleggen, handelen, kopen van goederen en dagelijkse transacties..

Bovendien verbeteren innovatieve technologieën, zoals het Lightning Network en Atomic Swaps, onmiddellijke wereldwijde financiële afwikkelingen en cross-blockchain-handel.

Voor degenen die nieuw zijn op het gebied van cryptocurrencies en blockchain-technologieën, moeten we dat opmerken Atomic Swaps worden gedefinieerd als slimme contracten die de uitwisseling van de ene cryptocurrency voor een andere mogelijk maken. De Lightning-netwerk, aan de andere kant wordt het gedefinieerd als een tweede-laagtechnologie die microbetalingskanalen gebruikt om transacties efficiënter te maken.

Hoe werkt Litecoin?

Litecoin is een peer-to-peer cryptocurrency die op dezelfde manier werkt als Bitcoin. Dat gezegd hebbende, stelt Litecoin mensen in staat om overschrijvingen te verzenden en dagelijkse betalingen uit te voeren over de grenzen heen snel en tegen lage transactiekosten.

Vergeleken met Bitcoin (vaak gezien als een winkel van waarde), Litecoin heeft de voorkeur voor kleine aankopen, waarbij de Atomic Swap-technologie een belangrijke factor is die verdere grensoverschrijdende overdrachten mogelijk maakt.

Als we het hebben over Litecoin en zijn snelle transacties en lage kosten, moeten we er rekening mee houden dat Litecoin kan worden verwerkt 56 transacties per seconde. Daarentegen kan Bitcoin slechts 7 transacties per seconde verwerken.

Litecoin biedt ook vergoedingen die minuscuul zijn in vergelijking met andere betalingssystemen, zoals PayPal.

Zoals hierboven vermeld, is Litecoin niet afhankelijk van centrale banken of autoriteiten, dus Litecoins worden niet uitgegeven door een overheid. Litecoins (LTC) worden in plaats daarvan gedolven.

Voor degenen die nieuw zijn in de cryptocurrency-sector en blockchain-technologieën, moeten we vermelden dat mining wordt gedefinieerd als het proces van het verwerken van transacties en het creëren van gegevensblokken die worden toegevoegd aan het blockchain digitale grootboek. Mijnbouw is het eigenlijke proces dat de behoefte aan derden elimineert.

Er is een beperkte voorraad van 84 munten, vier keer groter dan Bitcoin – met 66.032.586 Litecoins in omloop (vanaf 7 december 2020).

Het goede nieuws is dat Litecoin in vergelijking met Bitcoin een toegankelijker en energiezuiniger mijnalgoritme gebruikt, Scrypt genaamd. Merk op dat Scrypt een intensief geheugenalgoritme is dat vereist dat berekeningen opeenvolgend worden uitgevoerd. Democratischer en toegankelijker zijn – het voorkomen van toepassingsspecifieke geïntegreerde schakelingen om mijnbouw te monopoliseren – LTC-mijnbouw kan meer mijnwerkers en investeerders aantrekken.

Een ander groot verschil tussen Litecoin en Bitcoin is het feit dat Litecoin elke 2,5 minuten blokken genereert in plaats van 10 minuten voor Bitcoin (waarbij 12,5 Litecoins per blok worden gegenereerd).

Maar wat betekent dat allemaal in de praktijk? Stel je voor dat Bob in het VK wat geld wil sturen naar Sarah in Australië. Als Bob naar een bank gaat, kost zijn overboeking veel tijd, geld en papierwerk. Als hij besluit om Litecoin te gebruiken, kan hij al deze problemen vermijden; het duurt slechts 2,5 minuten voordat Sarah haar geld heeft ontvangen. Dit is de tijd die mijnwerkers nodig hebben om de transactie als legitiem te verifiëren.

Zou u overwegen om in te investeren Litecoin?

Is het de moeite waard om in 2021 in Litecoin te investeren??

Gezien het feit dat Litecoin de op vier na grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie, wordt aangenomen dat investeren in Litecoin in 2021 de moeite waard is.

Veel beleggers beweren dat Litecoin in 2021 het overwegen waard is, en benadrukken dat de prijs op de lange termijn verder kan stijgen.

Uit gegevens blijkt dat er ook een aanzienlijk opwaarts potentieel lijkt te zijn voor LTC: zolang het token hogere dieptepunten blijft vertonen in het uur, zal zijn bull run ook blijven groeien.

litecoin prijskaart

Hoewel Litecoin momenteel wordt verhandeld tegen $ 84,57 met een 24-uurs handelsvolume van $ 3.413.410.775 – wat niet echt te vergelijken is met Bitcoin – heeft Litecoin een aanzienlijk groeipotentieel..

Litecoin zag zelfs een stijging van meer dan 70% sinds Black Thursday 2020 en slaagde erin te herstellen van de aanhoudende coronavirus-pandemie.

Bovendien, aangezien Litecoin een maximale voorraad heeft van 84 miljoen, maakt de schaarste LTC tot een veilige haven tegen waardevermindering en inflatie en kan het helpen om een ​​waardeopslag te worden voor langetermijnbeleggers, vooral in turbulente economische tijden..

Dat gezegd hebbende, moet u er altijd rekening mee houden dat beleggen in cryptovaluta riskant kan zijn wanneer u besluit om in cryptocurrencies te investeren. Investeer nooit meer dan u zich kunt veroorloven te verliezen. Dit betekent niet dat investeren in LTC in 2021 een slecht idee is: het laat alleen zien dat de risico-rendementsverhouding van LTC in overweging moet worden genomen..

Hoeveel zal Litecoin waard zijn?

Als een van de meest verhandelde munten in termen van marktkapitalisatie, kunt u zich afvragen “Hoeveel zal Litecoin waard zijn?”

Ondanks het consolidatieproces waarmee LTC de laatste tijd wordt geconfronteerd – met prijzen die lang niet zo indrukwekkend zijn als tijdens de cryptobubbelhype een paar jaar geleden – wordt een bullish trend verwacht.. Experts voorspellen dat Litecoin de komende jaren nieuwe hoogtepunten kan bereiken.

Litecoin vertoont, zoals hierboven vermeld, hogere dieptepunten en een positief momentum en sentiment; zoals aangegeven door de MACD-indicator (Moving Average Convergence / Divergence), kan er binnenkort een bullish uitbraak plaatsvinden.

Als deze bullish uitbraak zich voordoet, kan de LTC enorm toenemen.

Volgens Capital is de huidige prijs van LTC een aantrekkelijk instappunt voor degenen die LTC in 2021 willen hodlen – met prijsvoorspellingen van Litecoin voor 2021 tussen $ 87 en $ 107, dat zijn de 0,382 en 0,5 Fibonacci-uitbreidingsniveaus.

Volgens Cryptoground.com wordt LTC tegen het einde van 2024 verhandeld tegen $ 347,8.

Dan Gambardello, oprichter van Crypto Capital Venture, beweert daarentegen dat er een “Enorme vlucht naar $ 1.000 +”.

Volgens enkele extremere voorspellingen, zoals die van PrimeXBT, kan LTC in juni 2023 $ 10.000 bereiken..

Crypto Research Report Group roept Litecoin echter op om $ 1.200 te bereiken in 2025 en een mogelijke piek van $ 2.250 in 2030.

Wat zal van invloed zijn op LTC in 2021 en daarna?

Hoewel prijsvoorspellingen speculatief blijven, zijn er verschillende factoren die van invloed zijn op cryptocurrency en LTC-investeringen, waaronder technologie, vraag en aanbod, regelgeving en marktsentiment..

Een van de meest invloedrijke factoren is de relatie tussen Litecoin en Bitcoin. LTC – een van de eerste crypto’s die SegWit integreerde – is zelfs vaak een testbed voor BTC.

Hier moeten we opmerken dat SegWith een technologie is die tot doel heeft transacties in twee segmenten te splitsen en de ontgrendelingshandtekening als een andere structuur toe te voegen om de efficiëntie te verbeteren.

Dus als investeerders wedden op de op technologie gebaseerde toekomst van Litecoin, kunnen de prijzen verder stijgen en zelfs LTC helpen om een ​​van de belangrijkste crypto’s te worden..

Om een ​​voorbeeld te geven, veel financiële instellingen hebben LTC al geadopteerd. De Litecoin Foundation heeft verworven 9,9% van de Duitse WEG Bank om LTC te helpen een onderdeel te worden van het reguliere bankieren en de kloof tussen crypto en traditionele financiën te overbruggen.

Gaminggigant Atari werkte in mei 2020 ook samen met LTC. En zoals we weten, is blockchain-technologie de toekomst van gaming!

Bovendien kan Litecoin nu worden verzonden en ontvangen via WhatsApp met behulp van de Lite.IM-bot, wat de massale acceptatie kan verbeteren.

Merk op dat hoewel cryptocurrencies zijn gebruikt in het Dark Web, nu steeds legitiemer en Juridische winkels gebruiken Litecoin als wettig betaalmiddel.

Moet ik in LTC investeren?

investeren in litecoin

Met verschillende voordelen van LTC ten opzichte van BTC, zoals kortere bloktijden, digitale schaarste en lage transactiekosten (verlaagd van 0,001 naar 0,0001 LTC / kb), investeren in Litecoin kan een goede investering voor u zijn.

Dat gezegd hebbende, crypto’s zijn zeer volatiel en investeren in LTC kan riskant zijn, vooral in tijden van onrust. Bovendien is er altijd een risico op massale piraterij van portefeuilles, dus u kunt al uw LTC riskeren zonder de mogelijkheid om ze te retourneren.

Maar hier is een versnapering: investeren in LTC hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het enige dat u hoeft te doen, is uw eigen onderzoek doen en voor uzelf beslissen of de beloningen opwegen tegen de mogelijke risico’s.

Hoewel niemand weet hoe de wereldeconomie zich zal herstellen van de pandemie, kan investeren in LTC de komende jaren een hoog rendement opleveren. Geloof het of niet, volgens statistieken bereikte Litecoin op 18 december 2017 $ 360,93, wat een ongelooflijke stijging was van meer dan 8200% in vergelijking met de prijs van $ 4,40 in 2016.

Wie zou moeten overwegen om Litecoin aan hun portefeuilles toe te voegen in 2021?

Vanwege het potentieel van LTC als investering in 2021, zijn steeds meer beginnende en ervaren beleggers bereid Litecoin aan hun portefeuilles toe te voegen.

Volgens gegevens zelfs, Litecoin heeft meer dan 100.000 actieve adressen, met meer dan 40.000 transacties per 24 uur.

Investeren in LTC is een geweldige optie voor:

 • Daghandelaren in cryptovaluta: met een groot handelsvolume van 24 uur is LTC duidelijk een gewilde aanwinst onder daghandelaren in cryptovaluta die op korte termijn in LTC geloven..
 • Crypto-investeerders: op basis van het langetermijnpotentieel van Litecoin is investeren in LTC een aantrekkelijke optie voor investeerders en zelfs voor cryptovalvissen.
 • Forextraders: gezien de impact van de coronavirus-pandemie op economieën en fiat-valuta’s, kunnen veel forextraders hun toevlucht nemen tot LTC-investeringen, omdat cryptocurrencies vaak worden gezien als een veilige haven in tijden van economische onrust.
 • Blockchain-enthousiastelingen: met zijn sterke ontwikkelingsteam geniet LTC de voorkeur van veel blockchain-enthousiastelingen die geloven dat het gebruik van blockchain-technologie de toekomst van gedecentraliseerde financiën kan hervormen.
 • Financiële instellingen en handelaren: zoals hierboven vermeld, werken steeds meer grote instellingen en retailers samen met Litecoin om de kloof tussen cryptocurrencies en real-life instellingen te overbruggen.

Last but not least is beleggen in LTC een slimme manier om uw portefeuille te diversifiëren, wat een geweldige techniek is om financiële risico’s te verminderen door in verschillende activa te beleggen..

Klaar om in te investeren Litecoin?

Is het de moeite waard om in 2021 te investeren?​Laatste woorden

Met zijn indrukwekkende technologie, duidelijke relatie met Bitcoin en groeipotentieel, kunnen we concluderen dat LTC er is om lang na 2021 te blijven.

Hoewel het aan jou is om te beslissen of je in 2021 in LTC moet investeren, laten we niet vergeten dat sommige experts denken dat het nieuwe hoogtepunten kan bereiken en haalde zelfs $ 10.000 in de nabije toekomst.

Als u nu meer weet over LTC, kunt u zelf beslissen of investeren in LTC de moeite waard is.

eToro – Koop LTC met 0% commissie

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Belangrijkste punten

 • Litecoin is een van de top 10 crypto’s op basis van marktkapitalisatie, zoals gerapporteerd door CoinMarketCap.
 • Litecoin is een gedecentraliseerd peer-to-peer-netwerk waarmee grensoverschrijdende transacties en dagelijkse aankopen kunnen worden uitgevoerd.
 • LTC is het ticker-symbool van Litecoin.
 • Eén LTC wordt momenteel verhandeld tegen $ 84,57.
 • Op basis van technische en fundamentele analysegegevens kan LTC tot ver na 2021 een winstgevende investering worden.
 • Veel experts zijn van mening dat LTC de komende jaren zal blijven groeien en zelfs $ 10.000 zal bereiken.
 • De relatie met BTC, sterke ontwikkeling en digitale schaarste maken Litecoin tot een aantrekkelijke investering voor zowel daghandelaren, investeerders, dagelijkse gebruikers als blockchain-enthousiastelingen..

Als je ons artikel leuk vond Wat is Litecoin (LTC) & Is het de moeite waard om in 2021 in Litecoin te investeren?, deel het alsjeblieft met iedereen die geïnteresseerd is in beleggen in cryptocurrency en altcoin-handel.

Veelgestelde vragen

Is het slim om in Litecoin te investeren??

Ja, experts beweren dat het slim is om nu in Litecoin te investeren. Op basis van verschillende technische signalen en fundamentals zal Litecoin een bull-uptrend ingaan. Gezien de substantiële ROI die Litecoin de komende jaren zou kunnen genereren, is het slim om jezelf bloot te stellen aan LTC-investeringen. Dat gezegd hebbende, onderschat nooit de volatiliteit van de cryptomarkt.

Zou Litecoin in 2021 een betere investering kunnen zijn dan Bitcoin??

Hoewel Litecoin vaak wordt vergeleken met Bitcoin, heeft Litecoin technisch gezien snellere transactietijden en lagere kosten om LTC te kopen en verkopen, waardoor het een betere investering kan worden in 2021. Dat gezegd hebbende, staat Bitcoin nog steeds op de eerste plaats wat betreft acceptatie en marktkapitalisatie, met analisten die beweren dat BTC in 2021 $ 50k kan bereiken.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me