Wat is Ripple en is het de moeite waard om in 2021 in Ripple te investeren?

Wat is Ripple en is het een goed idee om in Ripple te investeren??

Wat is rimpel? Is het een cryptocurrency? Is het vergelijkbaar met de meest populaire cryptocurrency die er is, Bitcoin?

Het korte antwoord zou waarschijnlijk ‘nee’ zijn.

Ripple is zoveel meer dan dat.

Vandaag introduceren we Ripple en leggen we uit hoe en waarom het naar verwachting de koning van internationale transacties wereldwijd zal worden. We zullen ook proberen om de volgende vragen te beantwoorden – Wat is Ripple? Is Ripple een goede investering?”En”Moet ik in 2021 in Ripple investeren??​

Ripple uitgelegd

rimpel uitgelegd

Wat is rimpel?

Het eerste dat u over Ripple moet weten, is dat het zowel een platform als een valuta is.

Het betalingsnetwerk van Ripple heet RippleNet en de cryptocurrency heet Ripple XRP.

RippleNet verbindt banken en andere grote instellingen en geeft hen de mogelijkheid om geld en diverse andere activa via het netwerk over te dragen.

Elke transactie wordt geregistreerd in een gedecentraliseerd XRP-grootboek.

Het betalingsnetwerk gebruikt de Ripple XRP-valuta voor alle transacties. Het vermindert de tijd en het geld voor grensoverschrijdende betalingen.

Het duurt seconden voordat elke transactie is verwerkt. Ter vergelijking: op het Ethereum-netwerk duurt het meer dan 2 minuten, terwijl het voor Bitcoin meer dan een uur kan duren. Traditionele banken zijn zelfs nog trager: het duurt tussen de 3 en 5 werkdagen om een ​​internationale transactie te voltooien.

XRP kan ongeveer 1.500 transacties per seconde verwerken. Bitcoin kan bijvoorbeeld slechts ongeveer zeven in één tijdspanne aan.

Snelheid is één ding. Het Ripple-netwerk biedt ook lage transactiekosten. Vanwege deze voordelen gebruiken tal van financiële instellingen van over de hele wereld Ripple al.

Zou u overwegen om in te investeren Rimpeling?

Het kernidee van het Ripple-platform is om een ​​open-sourceprotocol te zijn dat snelle en goedkope transacties mogelijk maakt.

Dit is wat het bedrijf officieel over zijn product zegt Rimpeling website:

“Ripple biedt één wrijvingsloze ervaring om wereldwijd geld te verzenden met behulp van de kracht van blockchain. Door lid te worden van het groeiende, wereldwijde netwerk (RippleNet) van Ripple, kunnen financiële instellingen de betalingen van hun klanten overal ter wereld direct, betrouwbaar en kosteneffectief verwerken. Banken en betalingsproviders kunnen het digitale activum XRP gebruiken om hun kosten verder te verlagen en toegang te krijgen tot nieuwe markten. Met kantoren in San Francisco, New York, Londen, Mumbai, Singapore en Sydney, heeft Ripple meer dan 200 klanten over de hele wereld. “

Ripple werd oorspronkelijk uitgebracht in 2012, na Rippleplay. Ripple is een valutawissel-, overmakingsnetwerk en een realtime brutovereveningssysteem (RTGS).

Hoe werkt Ripple?

hoe werkt rimpel

Het Ripple-netwerk wordt niet geassocieerd met termen als block of blockchain. Ze gebruiken de term algemeen grootboek, in plaats daarvan. Het wordt beheerd door een netwerk van servers die onafhankelijk transactierecords valideren en vergelijken.

In tegenstelling tot Bitcoin, dat gebruikmaakt van proof-of-work-consensus, vertrouwt Ripple niet op energie en intense rekenkracht.

Ripple gebruikt de blockchain-datastructuur, maar het gebruikt zijn eigen consensusprotocol.

Er zijn drie soorten knooppunten in het Ripple-systeem:

 • Validators: Ze zijn verantwoordelijk voor het valideren van transacties. Iedereen kan validator worden, maar er is een lijst met validators die kunnen worden vertrouwd, bijgehouden door de gatewayknooppunten.
 • Regelmatige knooppunten: Gewone mensen / gebruikers.
 • Gateway-knooppunten: Geregistreerde financiële instellingen, handelaren, beurzen en anderen. Als je gateway-node in het Ripple-netwerk wilt worden, moet je toestemming krijgen om een ​​trust chain te vormen.

Het consensusproces van Ripple gaat over een gedeelde openbare database tussen degenen die servers valideren, waardoor de integriteit wordt gewaarborgd.

De validerende servers kunnen van iedereen zijn; van mensen tot financiële instellingen, zoals banken.

Het Ripple-protocol (XRP) maakt vrijwel onmiddellijke geldoverdracht tussen partijen mogelijk. Bovendien kan elk type valuta worden ingewisseld, inclusief fiatvaluta’s, digitale valuta’s, goud en andere grondstoffen. Een van de grootste voordelen van het gebruik van Ripple is dat kosten worden vermeden en de lange wachttijden van traditioneel bankieren tot seconden worden teruggebracht..

Om onze inleiding af te sluiten, Ripple is gewoon een betalingsnetwerk voor financiële instellingen. De belangrijkste concurrenten zijn systemen zoals SWIFT.

Ripple kan ook worden verhandeld, maar het belangrijkste idee achter het ontstaan ​​ervan was niet om een ​​betaalmethode te worden voor het online kopen van dingen. Deze weg wordt bewaard voor bijvoorbeeld andere cryptocurrencies zoals Bitcoin.

Wat de munt betreft, heeft Ripple contracten getekend met bedrijven, banken en financiële instellingen om de tokens te kopen / verkopen. XRP is gewoon een voertuig om hun geld mee te vervoeren. Ze kunnen niet op de markt worden verkocht en hebben geen invloed op de prijs met koop- / verkooporders. Banken kopen rechtstreeks bij een gecentraliseerde entiteit en zullen daardoor geen geld verliezen.

De prijs van ripple op de markt wordt daarentegen alleen bepaald door gewone mensen en investeerders / handelaren die winst willen maken.

Laten we de gunstige eigenschappen van Ripple nog eens op een rijtje zetten:

 • De binnenste Ripple-munt heet XRP en accepteert elk waardevol equivalent;
 • Het systeem van Ripple is sterk beveiligd en beter beschermd tegen hacking dan Bitcoin;
 • De succesvolle ontwikkeling van het Ripple-systeem is gebaseerd op gratis en toegankelijke programmacodes;
 • Er zijn 100 miljard munten in het Ripple-systeem;
 • Alle transacties op Ripple zijn gebaseerd op contractuele basis, er is geen behoefte aan arbitrage, wat betekent dat elke gebruiker zijn diensten, goederen en valutawissel kan creëren;
 • Geen directe mijnbouw. Je kunt Ripple ruilen of het krijgen als beloning voor deelname aan het berekeningsproces;
 • De volledige transactiegeschiedenis wordt opgeslagen op portemonnees;
 • Deelnemers aan transacties in Ripple hebben geen commissies voor ruilen;
 • Transacties in twee richtingen. Elke transactie kan in de tegenovergestelde richting worden teruggedraaid;
 • Geen fysieke verplaatsing van fondsen;
 • Geen risico op verlies of diefstal van uw geld.

Is het de moeite waard om in 2021 in Ripple te investeren??

investeren in rimpel

Ripple handelt momenteel rond $ 0,30, wat niet echt te vergelijken is met de waarde van bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum. In tegenstelling tot sommige andere cryptocurrencies, kun je Ripple niet minen. De waarde ervan is het afgelopen jaar echter aanzienlijk gegroeid.

Er zijn 100 miljard munten gemaakt waarvan 40% momenteel in omloop is en de rest in handen van het bedrijf. Ripple verkoopt niet het volledige aanbod in één keer op de markt, omdat dit zeker een negatief effect op de prijs kan hebben.

Houd er bij het besluit om te investeren in cryptocurrencies altijd in gedachten dat dit riskant kan zijn. Investeer nooit meer dan u zich kunt veroorloven te verliezen.

Wilt u aan de slag met handelen? Rimpeling?

Nu u wat basiskennis heeft van hoe het netwerk eruitziet, kunt u besluiten om dit te doen investeer in Ripple dit jaar. Het is niet zo populair en waardevol als Bitcoin of Ethereum, maar het heeft veel potentieel en veel individuen, evenals instellingen, hebben het erkend.

Ripple is de afgelopen jaren enorm in waarde gestegen, maar er is nog veel ruimte voor verbetering en groei. Als de prijs aanzienlijk begint te stijgen, zult u de naam “Ripple” in de toekomst veel vaker horen.

Gerelateerd: voors en tegens van investeren in Ripple

Hoeveel zal Ripple over 5 jaar waard zijn?

Sommige experts voorspellen dat het de $ 100 zou kunnen bereiken.

XRP (Ripple) is momenteel de derde meest waardevolle cryptocurrency ter wereld (de eerste en tweede zijn Bitcoin en Ethereum). Niet alleen dat, maar de groei van XRP overtrof zowel Bitcoin als Ethereum.

Als je dat in overweging neemt, en ook met het feit dat Ripple momenteel samenwerkt met meer dan 100 banken van over de hele wereld, waaronder Bank of America en JP Morgan, denk je misschien wel twee keer na voordat je besluit te investeren in een andere cryptocurrency die niet Ripple is..

Kortom, het doel van Ripple is ervoor te zorgen dat het verzenden en ontvangen van geld via banken overal ter wereld onmiddellijk en tegen zeer lage kosten gebeurt. Dit wordt gedaan door middel van hun XRP-cryptocurrency die gestaag in waarde stijgt.

Het openbare grootboek van Ripple voegt een extra beveiligingslaag toe aan de transacties, aangezien het grootboek is gebouwd op de eigen blockchain van Ripple, die niet kan worden gemanipuleerd of gewijzigd.

Naast transacties tussen banken zijn ook civiele peer-to-peer-transacties mogelijk, waardoor er in de komende jaren veel potentieel ontstaat voor Ripple / XRP..

Bovendien, CEX en Europese uitgewisseld BitPanda hebben Ripple aan hun platforms toegevoegd.

Als Ripple met steeds meer banken blijft samenwerken en de toegang voor gewone mensen tot XRP blijft vergroten, ziet de toekomst er zeker goed uit en dat is een van de redenen waarom meer handelaren overwegen investeren in Ripple.

Uiteindelijk is de technologie achter Ripple innovatief en de mensen erachter zijn gerenommeerde experts. De community is verheugd om te zien hoe alles in de toekomst zal verlopen.

Lees verder: Ripple-prijsvoorspellingen: hoeveel zal Ripple waard zijn in 2021 en daarna?

Moet ik Ripple kopen?

moet ik rimpel kopen

Zoals hierboven vermeld, staat Ripple bekend om zijn grote partnerschappen met financiële instellingen en andere wereldwijde bedrijven. Topbanken investeren al jaren in Ripple.

Wie zou moeten overwegen om Ripple XRP toe te voegen aan hun portefeuilles?

 1. Investeerders in het financiële gedeelte: aangezien XRP wordt gebruikt door reguliere financiële instellingen, kan het deel uitmaken van een portefeuille op basis van die sector.

 2. Bitcoin en andere Cryptos-handelaren: sommige factoren die van invloed zijn op het Ripple-token zijn anders dan die welke van invloed zijn op munten van andere valuta. Het kan dus worden gebruikt als afdekkingsinstrument bij het handelen in andere valuta’s.

 3. Daghandelaren: Ripple is zeer volatiel en kan daarom veel handelsmogelijkheden op korte termijn bieden.

Laatste woorden

Is het de moeite waard om in 2021 in Ripple te investeren??

Het belangrijkste voordeel van Ripple ten opzichte van de rest van de andere 7.000+ cryptocurrencies is dat het momenteel wordt gebruikt door meer dan 100 bedrijven uit alle delen van de wereld.

Ripple is ontworpen om te worden gebruikt door banken, bedrijven en financiële instellingen als een middel om snel en nauwkeurig geld over te maken. Ondanks dat banken het belangrijkste doelwit zijn van Ripple, kunnen gewone mensen Ripple gebruiken voor het overmaken van geld.

U kunt bijvoorbeeld $ 1.000 sturen naar iemand die aan de andere kant van de wereld woont en het geld zou hen in minder dan 4 seconden bereiken. Dat alles kost minder dan 1 cent.

De marktkapitalisatie van Ripple is meer dan twee miljard dollar en staat in de top 3 van populairste cryptocurrencies ter wereld. Het Ripple-netwerk wordt ook vertrouwd door gebruikers die het als ‘veelbelovend’ en ‘betrouwbaar’ beschouwen.

Ripple is een ideale manier voor mensen die zo snel mogelijk geld van punt A naar punt B moeten overmaken, zonder extra kosten te betalen.

Steeds meer bedrijven en banken implementeren Ripple-technologie in hun betalingssystemen. Met deze trend zal Ripple waarschijnlijk het monopolie van SWIFT op internationale bankbetalingen vernietigen.

Het komt erop neer dat u altijd uw eigen onderzoek moet doen. Zorg ervoor dat u alle factoren die van invloed zijn op de prijs van Ripple zorgvuldig overweegt voordat u besluit om al dan niet in Ripple (XRP) te investeren..

eToro – De beste cryptocurrency-uitwisseling voor zowel investeerders als handelaren

etoro makelaar

eToro heeft zich gedurende vele jaren binnen de branche bewezen – we raden u aan ze uit te proberen.

Nu weet u wat Ripple is en waarom het de moeite waard is om in 2021 in Ripple te investeren. Als u zich geïnspireerd voelt om met Ripple te gaan handelen, of als dit artikel wat extra inzicht heeft gegeven in uw bestaande handelskennis, bent u wellicht blij te weten dat etoro biedt de mogelijkheid om te handelen met Crypto-activa en CFD’s tot 90+ cryptocurrencies.

Als je het leuk vond om te lezen Wat is Ripple en is het de moeite waard om in 2021 in Ripple te investeren? geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Disclaimer: cryptocurrencies zijn zeer vluchtig. Uw kapitaal loopt gevaar

Handelsanalyse is geen betrouwbare indicator voor huidige of toekomstige prestaties, aangezien de omstandigheden in de loop van de tijd kunnen veranderen. Voordat u investeringsbeslissingen neemt, dient u advies in te winnen bij onafhankelijke financiële adviseurs.

Houd er rekening mee dat CFD’s complexe instrumenten zijn en een hoog risico lopen om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 62% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het grote risico te lopen uw geld te verliezen.

In het verleden behaalde resultaten zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten.

Wat vind je van Ripple?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me