Wat zal de DASH-prijs in 2021 drijven?

Een analytische gids voor investeren in Dash in 2021

Waar gaat de Dash-prijs naartoe in 2021?

Wat gebeurt er met de DASH-prijs in 2021? Crypto-investeerders hebben zich altijd afgevraagd: wat drijft de DASH-prijs?

Investeren in cryptocurrencies is de nieuwe normaal. Experts voorspellen dat cryptocurrency de toekomst is, dus iedereen probeert op de kar te komen. Maar de vluchtigheid en onvoorspelbaarheid van cryptocurrencies zijn wat de meeste beleggers afschrikt. De kers op de taart is het unieke en ongebruikelijke systeem waarmee de prijzen worden bepaald.

In tegenstelling tot traditionele investeringen werken de marktkrachten niet op om een ​​evenwichtig prijsniveau, optimale vraag en aanbod te bereiken. Het model van cryptocurrencies zou kunnen lijken op het model met een vast aanbod. Cryptocurrencies hebben een vooraf bepaald aanbod. Deze factor maakt alle invloeden aan de aanbodzijde ongeldig.

De drie factoren die van invloed zijn op de prijs van DASH zijn:

  • Perceptie van de consument
  • Concurrerende munten
  • Gunstige omgeving

We zullen dieper uitleggen hoe deze factoren de prijs van DASH beïnvloeden, maar eerst waarom DASH?

Waarom zou u op zoek moeten zijn naar DASH?

DASH was het geesteskind van oprichter Evan Duffield. De munt werd gelanceerd op 18 januari 2014. Momenteel staat hij op de vijftiende plaats op de markt voor cryptocurrency. DASH begon met een prijs van slechts $ 0,213899 tijdens de lancering, maar behaalde in 2017 maar liefst $ 1.642,22. DASH wordt vandaag gewaardeerd op $ 100, met een totale marktkapitalisatie van $ 920 miljoen.

dash prijsgrafiek

DASH prijsbewegingen van alle tijden. Bron: Coinmarketcap

DASH, een digitale valuta, heeft zijn basis in dezelfde blockchain-technologie die wordt gebruikt door Bitcoin. En afgezien van de kenmerkende kenmerken van de blockchain-technologie, integreerde DASH ook andere functies die het zouden helpen opvallen. DASH biedt meer privacy en een hogere transactiesnelheid. Daarom is DASH populair onder investeerders. Bovendien heeft het systeem van DASH geen enkele vorm van externe financiering of bestuur nodig. Het model is duurzaam omdat DASH zijn systeem kan financieren zonder tussenkomst van buitenaf.

DASH heeft zich gericht op het aanpakken van problemen die zich hebben voorgedaan als hindernissen bij het algemeen aanvaarden van cryptocurrencies & aangenomen, zoals schaalbaarheid, duurzaamheid, gemak en transactiekosten en beveiliging. Deze functie zorgt ervoor dat DASH zich onderscheidt van investeerders, en er worden hoopvolle dingen gezegd over de toekomst.

Wat DASH onderscheidt?

De drie functies die DASH zijn razendsnelle transactiesnelheid en meer privacy geven, zijn dat wel Masternodes, Privatesend en Instasend.

Cryptocurrencies worden gewonnen door gebruikers die transacties bevestigen die plaatsvinden. DASH wordt echter gedolven, maar het heeft ook Masternodes. Masternodes zijn in feite gebruikers die minstens duizend DASH-munten hebben gestort, momenteel ter waarde van $ 100.000. Het masternode-netwerk groeit voortdurend. Masternodes hebben de leiding over Privatesend en Instasend, de anonieme en directe transactiefunctie. Masternodes vormen de basisstructuur van de munt en zijn het bepalende kenmerk dat de veiligheid van de munt garandeert.

Bitcoin biedt geen privacy als het om transacties gaat. Alle details, inclusief de afzender, ontvanger, zijn algemeen bekend en zijn gemakkelijk te vinden op internet. DASH biedt hiervoor een alternatief. De Privatesend-functie van DASH zorgt voor volledige anonimiteit en transactiegegevens worden aan niemand onthuld. Particuliere transacties zijn niet te herleiden.

Aangezien elke Bitcoin kan worden herleid tot zijn oorsprong, kunnen handelaren gemakkelijk achterhalen of een Bitcoin betrokken is geweest bij illegale activiteiten. Omdat DASH echter meer privacy biedt, onderscheidt dit het zich door vervangbaarheid. Elke DASH-munt is fungibel en kan niet worden gedifferentieerd.

Een van de belangrijkste punten van kritiek waarmee cryptocurrencies, vooral Bitcoin, vaak worden geconfronteerd, is de lange transactietijd. Dit wordt ook beschouwd als een belangrijke wegversperring in de reis van Bitcoin om de digitale valuta en grootschalige acceptatie te worden. Waar Bitcoin-transacties gemiddeld 10 minuten duren, via de Instasend-optie, worden DASH-transacties binnen enkele seconden bevestigd. Er zijn echter extra kosten voor Instasend. De gebruikelijke DASH-transacties duren ongeveer 2 minuten om te bevestigen.

Het unieke systeem van DASH heeft een zelffinanciering. Bitcoin-mijnwerkers krijgen alle beloningen, maar 10% van de beloning van DASH-mijnwerkers gaat terug naar het systeem en wordt geïnvesteerd in DASH. Daarom kan DASH zichzelf financieren en zichzelf onderhouden. De aanwending van het fonds wordt bepaald door middel van stemmen van de DASH-netwerkdeelnemers. Dit systeem zorgt ervoor dat het DASH-netwerk niet stagneert en groeit en zich aanpast aan ontwikkelingen.

Klaar om de STREEPJE markt?

Factoren die de DASH-prijs bepalen

De factoren die de prijs van DASH bepalen, zijn allemaal aan de vraagzijde. In de cryptocurrency-markt spelen factoren aan de aanbodzijde geen rol bij het vaststellen van prijsniveaus, aangezien het aanbod al vaststaat.

Er zijn verschillende factoren aan de vraagzijde die nadelig zijn voor de prijs van DASH, maar enkele belangrijke zijn:

1. Perceptie van de consument

Net als de gevaren van fiatgeld, ligt de waarde van cryptocurrencies in de perceptie van de consument. Het is de vraag die de waarde van de cryptocurrency verhoogt. Dus hoe meer handelaren DASH hoog in het vaandel hebben, hoe hoger de DASH-waarde zal zijn.

De waarde van een waar neemt toe omdat het schaars is. Omdat het aanbod van cryptocurrencies vooraf is bepaald, zijn ze al schaars. Hoe minder DASH-munten er op de markt zijn, hoe meer deze wordt gewaardeerd. Het totale aanbod, de hard-cap, van DASH is 18 miljoen munten, terwijl de hard-cap van Bitcoin 21 miljoen munten bedraagt. Daarom heeft DASH al het element schaarste.

De perceptie van de consument wordt ook beïnvloed door nieuws en meningen van experts. De stichting DASH heeft actief geprobeerd partnerschappen aan te gaan met verschillende bedrijven en analisten zijn optimistisch over de toekomst van DASH. Deze factoren dragen zeer positief bij aan de perceptie van de consument.

2. Concurrerende munten

DASH staat momenteel in de top 15, maar de 14 munten boven DASH hebben een grote invloed op de waarde ervan. Bitcoin, de koning van cryptocurrencies, is marktleider en voor een nieuwe investeerder zou Bitcoin de voor de hand liggende keuze zijn. Op macroniveau lijken alle cryptocurrencies synchroon met Bitcoin te bewegen en een relatief hoge correlatie te hebben.

Hoewel DASH geen hoge positieve correlatie heeft met Bitcoin, heeft Bitcoin nog steeds invloed op zijn prijzen. Bitcoin beïnvloedt het marktsentiment van de hele cryptocurrency-markt. Een stijging van de Bitcoin-waarde, die we onlangs hebben gezien, zal de markt bullish neigingen geven

Andere concurrerende munten die veel op DASH lijken, kunnen DASH ook een run voor zijn geld geven. Omdat er critici van DASH bestaan, wijzen ze vaak op vergelijkbare munten zoals Monero die sommige dingen op een veel betere manier beheren dan DASH. De waardestijging van dergelijke concurrerende munten zal het marktsentiment voor DASH zeker schaden. Verdere ontwikkelingen op de weg die kunnen resulteren in betere, snellere en goedkopere munten, kunnen ertoe leiden dat DASH verouderd raakt.

3. Gunstige omgeving

Terwijl de wereld op weg is naar digitalisering, lijken cryptocurrencies en dergelijke steeds meer geaccepteerd en geadopteerd te worden. Een algemeen idee is dat digitale valuta op een dag de betalingswijze over de hele wereld zou zijn. De visie van de oprichter van DASH lijkt precies aan te sluiten bij de toekomst van de wereld zoals die er nu uitziet.

Na de cryptocurrency-rage in 2017 zijn de zaken wat afgezwakt en zijn investeerders een beetje voorzichtig, maar eerder dit jaar bereikte Bitcoin zijn hoogste punt ooit, wat duidelijk maakt dat de cryptocurrency-markt bullish sentimenten nadert..

Waarom zou u in DASH moeten investeren?

DASH heeft een groot potentieel. Het heeft de steun gekregen van enkele van de zeer bedachte experts op het gebied van cryptocurrency. Een investering van $ 50 in 2014 zou in 2017 maar liefst $ 382.826 hebben opgeleverd.

DASH dient niet als een winkel van waarde; in plaats daarvan is het een functionerende cryptocurrency. DASH is sterk betrokken bij en beïnvloed door de evolutie van digitale betalingen. Grote financiële instellingen onderzoeken ook alternatieven voor contant geld en DASH, met zijn kenmerken, lijkt een haalbare optie. Het kan heel goed op weg zijn om marktleider te worden op het gebied van digitale betalingen, wat een van de redenen is waarom investeren in DASH op dit moment een goede optie kan zijn..

Wat zijn de voor- en nadelen van investeren in DASH

Voordelen van investeren in DASH

✅ DASH wordt beschouwd als een van de meest veilige cryptocurrencies. Het biedt betere privacy en meer veiligheid, zeker in vergelijking met Bitcoin en dergelijke.

✅ Het masternode-netwerk garandeert volledige anonimiteit en geen enkele transactie kan ooit worden herleid tot de oorsprong.

✅ De munt is fungibel, wat betekent dat elke munt uniek is omdat er nooit een geschiedenis kan worden achterhaald.

✅ De transactiekosten zijn ook een fractie van die van Bitcoin.

Nadelen van investeren in DASH

❌ De keerzijde van de verhoogde privacy die DASH biedt, is de gevoeligheid voor illegale activiteiten.

❌ Aangezien transacties niet kunnen worden herleid, bestaat de kans dat DASH wordt gebruikt voor illegale transacties.

❌ Dit zal niet veel goeds voorspellen zodra regeringen besluiten om cryptocurrencies aan de lijn te houden en regels in te voeren, DASH zal ongetwijfeld onder de microscoop van de autoriteiten komen.

❌ Sommige experts beweren dat het systeem van DASH indruist tegen de centrale overtuiging van cryptocurrencies, namelijk decentralisatie. Omdat masternodes bovenop de piramide zitten, zou iemand die de meerderheid van de masternodes bestuurt, totale controle over het hele systeem hebben. Hoewel dit scenario onwaarschijnlijk en moeilijk is, is het niet helemaal onmogelijk.

❌ DASH had ook last van een bug bij de release. De bug maakte het mogelijk om 2 miljoen DASH-munten te delven in slechts 48 uur na de lancering. Hoewel het geen bugs heeft gehad sinds sommige investeerders nog steeds sceptisch zijn.

Zou u overwegen om in te investeren STREEPJE?

DASH in 2019 en daarvoor

DASH heeft een bijzonder volatiele prijsgeschiedenis gehad en eerdere trends kunnen ons helpen toekomstige te voorspellen. Op het moment van lancering had DASH een waarde van $ 0,213899. Medio 2016 leek de munt de aandacht te trekken en steeg de prijs tot $ 16. De munt schudde de investeringswereld in 2017 toen het zijn hoogste punt ooit bereikte van bijna $ 1600. Dit leidde tot hevige speculatie over de toekomst van de munt.

De bearmarkt van 2018 heeft alle cryptocurrencies hard getroffen, inclusief DASH. De munt stopte in het jaar op een dieptepunt van $ 45. Maar in 2019 begon de munt in een stroomversnelling te komen en passeerde het de $ 100-grens en steeg zelfs tot $ 120.

DASH heeft zijn prijzen sindsdien gehandhaafd en is momenteel geprijsd op $ 100. Beleggers zijn optimistisch over de prijzen en hopen dat het nieuwe jaar goed zal worden.

Wat is de toekomst van DASH?

De vooruitzichten voor 2021 lijken positief. De DASH-groep is actief partnerships aan het opzetten met veel bedrijven. DASH is niet alleen eenvoudig te gebruiken crypto; het biedt ook meer functionaliteiten en is allesbehalve moeilijk te besteden.

Het DASH-team werkt continu aan het verbeteren van de gebruikerservaring en heeft een uitgebreid en veilig netwerk opgebouwd. De acceptatie van cryptocurrencies in de nabije toekomst lijkt aanstaande, met DASH mogelijk op de voorgrond.

Primexbt voorspelt dat DASH in 2021 kan oplopen tot $ 2.000 per munt, en daar stopt de prijs niet. Naarmate de munten in toenemende mate worden geadopteerd, kunnen de prijzen een scherp opwaarts traject volgen.

dash technische analyse grafiek

Technische analyse van Dash laat momenteel zien dat Dash klaar is voor een bullish rendement. Bron: Primexbt.

Volgens Primexbt kan DASH in een idealistische situatie in 2025 wel $ 8000 kosten, wat echt optimistisch is. Het solide team van DASH Labs Development met hun constante ontwikkelingen in het netwerk geeft DASH sterke hoop om opnieuw te genieten van zijn positie in de top 10 op basis van marktkapitalisatie. De voortdurende uitbreidingen van het netwerk zullen ook bijdragen aan de waarde van de munt.

Begin met het verhandelen van DASH met eToro

eToro is het beste sociale handelsplatform ter wereld. DASH is een van de 90 cryptocurrency-activa die eToro biedt, en u kunt beginnen met uw investering.

eToro valt op door hun gebruiksvriendelijke platform en door hun hoge veiligheid. eToro is een makelaardij met traditie, en het is geen enkele vorm van uitwisseling, die onverwachts kan worden gehackt, en u kunt uw activa verliezen.

Met eToro zijn uw activa veilig. U kunt zelfs de "Copy Trading" platform, waar u uw favoriete handelaar kunt kopiëren.

eToro – Beste makelaar om DASH te kopen

etoro makelaar

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Belangrijkste punten

  • De drie factoren die de prijs van DASH beïnvloeden, zijn de perceptie van de consument, concurrerende munten en de gunstige omgeving.
  • DASH was het geesteskind van oprichter Evan Duffield en werd gelanceerd op 18 januari 2014. Momenteel staat het op de vijftiende plaats in de cryptocurrency-markt.
  • DASH wordt vandaag gewaardeerd op $ 100, met een totale marktkapitalisatie van $ 920 miljoen.
  • De drie functies die DASH zijn razendsnelle transactiesnelheid en meer privacy geven, zijn Masternodes, Privatesend en Instasend.
  • DASH schokte de investeringswereld in 2017 toen het zijn hoogste punt ooit bereikte van bijna $ 1600.
  • Primexbt voorspelt dat DASH kan oplopen tot $ 2.000 per munt in 2021 en $ 8.000 in 2025.

Ten slotte is DASH een van de marktleiders van cryptocurrencies en wordt het netwerk voortdurend bijgewerkt en aangepast. Wat het onderscheidt van Bitcoin, de koning van cryptocurrencies, is de visie van oprichter Evan Duffield die een munt wilde hebben met alle positieve punten van Bitcoin en functies die Bitcoin mist. De het gemak van transacties, de snelheid en de veiligheid, zijn kenmerkende eigenschappen van DASH. De nauwe band die DASH heeft met digitale innovatie lijkt goede dingen te voorspellen voor de toekomst.

Cryptocurrencies staan ​​echter bekend om hun onvoorspelbaarheid en DASH heeft een trackrecord van zeer gewelddadige prijsacties. Ook al lijkt de toekomst optimistisch, DASH kan klappen opvangen die hem effectief uit de top vijftien clubs halen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me