Wat zal de Ethereum Classic-prijs in 2021 drijven?

Een analytische gids voor investeren in Ethereum Classic in 2021

Waar gaat de Ethereum Classic-prijs naartoe in 2021?

Wat gebeurt er met de ETC-prijs in 2021? Omdat cryptocurrencies gedecentraliseerd zijn, hebben crypto-investeerders zich altijd afgevraagd: wat drijft de Ethereum ETC-prijs?

Als we het hebben over cryptocurrencies, omdat ze geen erg lange geschiedenis hebben omdat ze relatief nieuw zijn, vinden veel mensen, inclusief investeerders, het moeilijk om te begrijpen hoe ze werken. Ze vinden het moeilijk te begrijpen wat ook hun prijs drijft.

Bitcoin was de eerste cryptocurrency die in 2009 werd uitgebracht. Satoshi Nakamoto kondigde via een witboek aan de wereld aan dat hij zijn project genaamd Bitcoin lanceerde. Natuurlijk, nu we in 2020 zijn, dachten maar weinig mensen dat Bitcoin, samen met andere cryptocurrencies, serieuze concurrenten zou worden in de financiële wereld. In feite hebben cryptocurrencies nu het potentieel om de manier waarop geld werkt te veranderen. Als het nu niet gebeurt, zal het waarschijnlijk in de niet al te verre toekomst gebeuren.

Na de release van Bitcoin zijn er vele andere cryptocurrencies geïntroduceerd, waaronder de Ethereum Classic die in 2016 werd gelanceerd toen er een hard fork verscheen. Ethereum Classic (ETC) is dus een van de nieuwste cryptocurrencies, aangezien het niet meer dan vier jaar geleden is dat het werd gelanceerd (sinds de hard fork plaatsvond).

Maar wat drijft inderdaad de Ethereum Classic-prijs?

Er zijn twee hoofdfactoren die de meeste invloed hebben op de Ethereum Classic-prijs:

 • Ethereum Classic-adoptie
 • Netwerkaanvallen

Hier bij Trading Education hebben we deze drie factoren geanalyseerd en hieronder zullen we in detail laten zien wat we ontdekten.

Waarom Ethereum Classic?

Waarom zouden beleggers moeten overwegen om in Ethereum Classic te investeren? Wat maakt deze cryptocurrency zo uniek?

De Decentralized Autonomous Organization (DAO) werd in 2016 gehackt en toen werd besloten om een ​​hard fork te maken die de $ 50 miljoen terug zou geven waarmee hackers weggingen. Deze hard fork staat bekend als Ethereum, de op een na grootste cryptocurrency van vandaag. De originele blockchain die overbleef, staat bekend als Ethereum Classic.

Eigenlijk gebruikt Ethereum Classic de initiële blockchain van Ethereum. Ethereum Classic voert slimme contracten uit en heeft zijn eigen cryptocurrency die bekend staat als ETC. Ethereum krijgt de meeste aandacht, maar Ethereum Classic mag ook niet worden weggelaten omdat het een vergelijkbare rol speelt als Ethereum, met zijn ecosysteem van gedecentraliseerde applicaties (DApps) en blockchain-grootboek.

Ethereum Classic heeft gedurende zijn bestaan ​​zijn ups en downs gekend, wat aantoont dat het een vluchtig actief is en het potentieel heeft om winst te bieden aan investeerders. De munt had zijn hoogste punt ooit van $ 44,34 op 14 januari 2018.

Maar vergeleken met sommige andere cryptocurrencies zoals Chainlink of Cardano, heeft Ethereum Classic geen significante groei doorgemaakt. Momenteel is de ETC-prijs $ 5,98. Bovendien is Ethereum Classic sinds het hoogste punt ooit in het algemeen alleen maar gedaald en is het nooit in de buurt van de prijs van $ 44,34 gekomen die het in januari 2018 had bereikt..

Voorspellers voorspellen echter dat de prijs van de munt in de toekomst kan stijgen. Daarom kan Ethereum Classic een goede investering zijn voor investeerders.

ethereum klassieke prijsgrafiek

Ethereum Classic prijsbewegingen van alle tijden. Bron: Coinmarketcap

Zou u overwegen om in te investeren Ethereum Classic ETC?

Wat drijft de klassieke prijs van Ethereum?

Er circuleren momenteel 116.313.299 ETC. Het totale aanbod is 210.700.000 ETC. De totale marktkapitalisatie van Ethereum Classic is $ 701.289.812

Verschillende factoren kunnen de prijs van een munt bepalen

Twee factoren zullen de Ethereum Classic-prijs in 2021 drijven

Factor 1: Ethereum Classic-acceptatie

Waarom presteerde Ethereum Classic niet goed? Welnu, de meeste ICO’s zijn gebouwd op het netwerk van Ethereum, dus de meeste ontwikkelaars bouwen liever apps met behulp van het netwerk van Ethereum in plaats van het netwerk van Ethereum Classic. Ethereum Classic heeft dus een slechte gebruikersacceptatie en staat onder de schaduw van Ethereum.

Bovendien zijn er veel Defi-projecten die een waarde hebben van meer dan $ 14 miljard.

50 van deze projecten die worden gevolgd door Defipulse zijn gebouwd op het netwerk van Ethereum.

Zoals uitgewerkt in de onderstaande tabel, zijn enkele van deze populaire platforms Maker, WBTC, Yearn Finance, Aave, Compound, enz..

platforms gebouwd op ethereum

10 van de 50 platforms die zijn gebouwd op het netwerk van Ethereum. Bron: Defipulse

Dus sinds ontwikkelaars het netwerk van Ethereum meer vertrouwen om hun apps te bouwen en DeFi-projecten op het netwerk van Ethereum worden gebouwd, is Ethereum Classic in de schaduw gebleven. Bijgevolg kon de prijs ervan niet aanzienlijk stijgen, aangezien er geen noemenswaardige vraag naar ETC was.

Factor 2: netwerkaanvallen

De reputatie van Ethereum Classic is ook beschadigd als gevolg van de 51% aanvallen die het tijdens zijn bestaan ​​heeft ondergaan. In wezen betekent een aanval van 51% dat een miner 51% of meer van de hashingkracht kan beheersen, waardoor langere blockchains en dubbele uitgaven ontstaan.

ethereum classic 51 aanval

51% aanval (dubbele besteding) uitgewerkt. Bron: Hackernoon

Op 5 januari 2019 bevroor Coinbase Ethereum Classic van handelen nadat het had opgemerkt dat ETC een dergelijke aanval ervaart.

Later, in augustus 2020, ondervond Ethereum Classic drie aanvallen binnen een maand.

Bij deze aanval, aldus het mijnbedrijf Snel, 7.000 blokken, oftewel twee dagen aan mijnbouw, werden gereorganiseerd.

bitfly twitter, 51 aanval, wat drijft etc prijs

Deze aanvallen hebben voor onzekerheid gezorgd bij investeerders, en sommige crypto-uitwisselingen hebben gereageerd. Zelfs de crypto-uitwisseling van OKex heeft bijvoorbeeld verklaard dat ze na deze aanvallen zullen overwegen om ETC van hun handelslijst te verwijderen.

Ook heeft de cryptocurrency-derivatenbeurs FTX gezegd dat ze “zijn eeuwigdurende ETC-futurescontracten zullen heroverwegen”, zoals gerapporteerd door Coindesk..

Na de aanslagen, ETC Coöperatie, een stichting die de netwerkontwikkeling ondersteunt, tweette dat ze met anderen samenwerken om aanbevolen oplossingen te testen en te beoordelen.

etc coöperatieve twitter, wat drijft etc prijs

Op 13 oktober 2020 organiseert Coingeek gemeld dat Ethereum Classic maatregelen begon te nemen en een aanvalsverdediging van 51% implementeerde. Volgens het rapport heeft het netwerk het Modified Exponential Subjective Scoring (MESS) -systeem geïmplementeerd om te beschermen tegen 51% aanvallen.

Later, in november, lanceerde Ethereum Classic de harde vork genaamd “Thanos”, met als doel de samenwerking met mijnwerkers te vergroten en de beveiliging te verbeteren..

Hoe te investeren in Ethereum Classic voor 2021?

Hoewel de Ethereum Classic misschien geen goed jaar heeft gehad, zijn voorspellers optimistisch bij het voorspellen van prijzen voor deze munt, gezien de maatregelen die zijn genomen om de beveiliging te vergroten..

Maar hoeveel kan de prijs van Ethereum Classic gaan in 2021?

Beesten ruilen een “realistische” benadering hebben die voorspelt dat Ethereum Classic tegen december 2021 $ 7 zal bereiken. Gezien het feit dat op het moment van schrijven de prijs van ETC $ 6 is, zou dit geen enorme stijging zijn, hoewel het een positieve zou zijn.

Digitalcoin heeft een positievere benadering en voorspelt dat de prijs van ETC in februari 2021 $ 11 zal bedragen, met een stijging van 85,39%.

Men kan zeggen dat dit een realistische voorspelling is van deze voorspellers. Gezien het feit dat 2020 geen uitstekend jaar was voor Ethereum Classic, kan worden gezegd dat 2021 volgens de prognoses positiever zal zijn.

Klaar om in te investeren Ethereum Classic ETC?

Ethereum Classic-prijs na 2021

Trading Beasts zijn niet zo optimistisch als het gaat om langetermijnvoorspellingen voor ETC. Volgens hen zal de prijs van Ethereum Classic zelfs in 2023 rond de $ 7 blijven. Maar als we kijken naar de langetermijnprijsvoorspelling van Digitalcoin voor Ethereum, is dat echt optimistisch..

Digitalcoin heeft in dit geval meer positieve voorspellingen. In juni 2023 voorspelden ze dat ETC $ 14,17 zal bereiken. Verder, volgens hun voorspelling, zou Ethereum Classic in februari 2026 $ 32,81 kunnen bereiken, met een stijging van 440,5%.

Wat is de toekomst van Ethereum Classic?

Hoewel Ethereum Classic mogelijk aanvallen heeft gehad die het groeiproces hebben vertraagd, wordt nog steeds verwacht dat het in de toekomst zal dienen als een van de sleutelfactoren voor gedecentraliseerde financiering (Defi), als een gedecentraliseerd slim contractplatform. Mede gezien de optimistische voorspellingen hierboven, kunnen we zeggen dat Ethereum Classic een echte toekomst heeft en een goede investeringsoptie kan zijn voor investeerders.

Wat is het verschil tussen Ethereum Classic en Ethereum?

Ethereum Classic is het originele Ethereum, degene die bestond voordat de fork plaatsvond. In 2016 is er een nieuwe vork gemaakt vanwege een hack, en deze kreeg de naam Ethereum – het Ethereum dat vandaag bestaat. Precies toen de splitsing plaatsvond, begon de strijd tussen Ethereum en Ethereum Classic.

Ze bieden allebei dezelfde functie als het gaat om het bouwen van slimme contracten en gedecentraliseerde apps (dApps). Ethereum is nu echter veel populairder dan Ethereum Classic, en het wordt meer ondersteund door investeerders en instellingen, aangezien Ethereum Classic onvoldoende beveiliging heeft..

Enkele van de belangrijkste verschillen tussen Ethereum en Ethereum Classic zijn:

Levering:

Ethereum heeft een jaarlijkse voorraad van 18mil ETH en heeft een onbeperkte totale voorraad. Aan de andere kant heeft Ethereum Classic een totaal aanbod van 210 miljoen ETC.

Marktkapitalisatie:

Op het moment van schrijven volgens Coinmarketcap, heeft Ethereum een ​​totale marktkapitalisatie van $ 66.706.554.856 en wordt het gerangschikt als de tweede cryptocurrency direct na Bitcoin. Tegelijkertijd is de totale marktkapitalisatie van Ethereum Classic $ 701.289.812, wat veel lager is dan die van Ethereum.

Vertrouwen van investeerders:

Ethereum is veel populairder dan Ethereum Classic en kreeg meer ondersteuning voor ontwikkelaars. Ethereum is de leidende blockchain voor ICO’s en heeft 80% van het marktaandeel, terwijl Ethereum Classic niet zo de voorkeur heeft voor ICO’s. Beleggers ondersteunen Ethereum meer omdat het een betere ronde functionaliteit heeft. Het vertrouwen van investeerders is dus prominenter als het gaat om Ethereum dan voor Ethereum Classic.

Moet u investeren in Ethereum Classic?

Ethereum Classic heeft nog steeds zijn aanhangers die trouw bleven aan de oude blockchain. Ze geloven dat het een betere keuze is dan de nieuwe. Hoewel Ethereum Classic in 2020 geen significante groei heeft doorgemaakt, kan ETC in de toekomst opduiken. Cryptocurrencies hebben misschien een drastische groei doorgemaakt sinds de release van Bitcoin in 2009, maar ze bevinden zich nog in de beginperiode van hun ontwikkeling. Daarom hebben de supporters die trouw bleven aan de oude blockchain (Ethereum Classic) misschien gelijk, ETC zou in de nabije toekomst groei kunnen ervaren..

Begin met investeren in Ethereum Classic met eToro

investeren in ethereum classic, enz. prijs

Welnu, na het lezen van dit artikel, voelt u zich misschien gemotiveerd om te gaan investeren in cryptocurrencies, of het nu Ethereum Classic is of een andere cryptocurrency. Het goede nieuws is dat u uw investering kunt starten met het beste sociale handelsplatform ter wereld, eToro.

eToro is een geweldige makelaardij die hun uitwisseling volledig heeft gewijd aan cryptocurrencies genaamd eToroX, waar u uw crypto-investering kunt starten en meer dan 90 cryptocurrency-paren kunt verhandelen.

eToro is niet beperkt tot cryptocurrencies, maar u kunt ook beleggen in andere activa zoals grondstoffen, aandelen, valuta’s, indices en ETF’s.

eToro – Beste makelaar om Ethereum Classic ETC te kopen

etoro makelaar

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Belangrijkste punten

 • De Decentralized Autonomous Organization (DAO) werd in 2016 gehackt, wat leidde tot de oprichting van een hard fork die het bestaande Ethereum zou splitsen in Ethereum en Ethereum Classic.
 • Er zijn twee belangrijke factoren die de Ethereum Classic-prijs het meest beïnvloeden: Ethereum Classic-acceptatie en netwerkaanvallen.
 • ETC had zijn hoogste punt ooit van $ 44,34 op 14 januari 2018.
 • Er circuleren momenteel 116.313.299 ETC’s. Het totale aanbod is 210.700.000 ETC. De totale marktkapitalisatie van Ethereum Classic is $ 701.289.812.
 • Ontwikkelaars vertrouwen meer op het netwerk van Ethereum om hun apps te bouwen, en Defi-projecten worden gebouwd op het netwerk van Ethereum. Bijgevolg kon de ETC-prijs geen significante stijging ondergaan.
 • De reputatie van Ethereum Classic is ook beschadigd als gevolg van de 51% -aanvallen, waarvan er drie pas in augustus 2020 plaatsvonden.
 • Trading Beasts hebben een ‘realistische’ benadering die voorspelt dat Ethereum Classic tegen december 2021 $ 7 zal bereiken, terwijl Digitalcoin voorspelt dat ETC in 2021 $ 11 zou kunnen bereiken..
 • De prijs van ETC kan in februari 2026 oplopen tot $ 32,81, met een stijging van 440,5% volgens Digitalcoin.
 • Enkele van de belangrijkste verschillen tussen Ethereum Classic en Ethereum zijn het aanbod, de marktkapitalisatie en het vertrouwen van investeerders.

We hopen dat dit artikel u heeft geïnformeerd over Ethereum Classic en u heeft gemotiveerd om te beginnen met uw investering in cryptocurrencies. De laatste tijd zijn cryptocurrencies de laatste tijd meer gaan groeien met Bitcoin als leider en geïnstitutionaliseerd.

Als je dit artikel leuk vond, deel het dan alsjeblieft, voor het geval iemand anders ervan wil profiteren. Als je meer wilt weten over andere cryptocurrencies, bekijk dan onze crypto-artikelsector.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me