Wat zal de IOTA-prijs in 2021 drijven?

Een analytische gids voor IOTA in 2021

Waar gaat de MIOTA-prijs naartoe in 2021?

Wat gebeurt er met de IOTA (MIOTA) -prijs in 2021? Crypto-investeerders hebben zich altijd afgevraagd: wat drijft de MIOTA-prijs?

IOTA is een van de relatief nieuwere cryptocurrencies. IOTA is het geesteskind van Sergey Ivancheglo, David Sontesbo, Serguei Popov en Dominik Schiener. Net als andere opmerkelijke cryptocurrencies, werd de basis van IOTA gelegd met het doel om een ​​digitaal betalingssysteem te creëren, maar het kenmerk van dit systeem zou de schaalbaarheid, veiligheid, efficiëntie en lagere kosten zijn. IOTA wilde ook dienen als een kanaal voor efficiënte gegevensoverdracht tussen systemen.

Het token, cryptocurrency, van IOTA wordt MIOTA genoemd.

Wat zijn de drijvende krachten achter de prijs van IOTA??

De drie factoren die de prijs van IOTA bepalen zijn:

 • IOTA’s netwerk
 • De cryptocurrency-markt
 • Verhoogde adoptie

Waarom IOTA?

Zoals grote munten zoals Bitcoin de blockchain-technologie gebruiken waarbij transacties worden goedgekeurd met de hulp van mijnwerkers, heeft IOTA zijn eigen unieke mechanisme genaamd Directed Acyclic Graph (DAG), ook wel bekend als Wirwar. In het Tangle-systeem zijn miners niet verplicht om transacties te verwerken; in plaats daarvan doet een hoofdcoördinator het werk. Dit systeem helpt bij het elimineren van de meeste kosten die aan transacties zijn verbonden. Het is ook de reden waarom IOTA een van de laagste transactiekosten in de cryptocurrency-markt heeft.

Terwijl blockchain terug naar beneden gaat en meer activa vereist, hoe groter het platform wordt, een DAG doet het tegenovergestelde. Het gebruik van de inventieve IOTA Tangle innovatie zorgt voor een groter aanpassingsvermogen en blijkt sneller en aanzienlijk veiliger te zijn naarmate er meer actie wordt ondernomen op het netwerk, aldus de oprichters.

Naarmate meer mensen het IOTA-systeem gebruiken, wordt het netwerk schaalbaarder. Bron: Bitdegree.

Momenteel verhindert de status-quo dat gegevens toegankelijk zijn, en informatie is over het algemeen beperkt tot de controle van enkelen in plaats van de uitgebreide massa. Vooral vanaf nu, wanneer informatie steeds belangrijker wordt, presenteert IOTA hier een oplossing voor met hun Data Marketplace.

De IOTA Marketplace is een illustratie van een gedecentraliseerd commercieel informatiecentrum dat van plan is informatie toegankelijk te maken voor elke lonende partij. De informatie wordt in realtime verzameld en uitgewisseld door bijbehorende apparaten. Daarnaast maakt de Data Marketplace het denkbaar om op een veilige manier dynamische datastromen te verkopen en te ontsluiten. IOTA Data Marketplace-klanten kunnen MAM of Masked Authentic Messaging kopen of verkopen. Kortom, de markt kan een oplossing zijn voor hedendaagse dataproblemen.

Aangezien Quantum computing in ontwikkeling is, heeft het veel dingen in gevaar gebracht. De cryptografie van cryptocurrencies is niet hackbaar, maar zodra kwantumcomputing is ontwikkeld, kan het cryptografie hacken, wat een groot probleem is, aangezien organisaties onvermoeibaar werken aan de ontwikkeling van kwantumcomputers. IOTA heeft zichzelf keer op keer bewezen als een futuristische cryptocurrency. De ontwikkelaars hebben beweerd dat ze IOTA hebben gemaakt kwantumbestendig. Dus wanneer Quantum computing wordt ontwikkeld, zullen we allemaal een optie hebben voor een cryptocurrency die er resistent tegen is en, als dat gebeurt, zal de markt voor IOTA ongetwijfeld exploderen naarmate investeerders er massaal naartoe gaan..

Wat drijft de prijs van IOTA?

Voor elke investeerder, nieuw of expert, is het belangrijkste aspect van het doen van een investering het achterhalen van de factoren die de prijs van het actief beïnvloeden. Dit stelt hen in staat om prijzen en toekomstige trends te voorspellen. Maar als het gaat om cryptocurrencies, is het lastig om de factoren te bepalen die hun prijzen bepalen. Cryptocurrencies staan ​​bekend om de vluchtigheid en onvoorspelbare sprongen. De aard van de cryptocurrencies is ook behoorlijk verwarrend. In de VS hebben sommige entiteiten cryptocurrencies als activa geïdentificeerd, terwijl andere het als goederen hebben geïdentificeerd. Het unieke karakter roept verder vragen op met betrekking tot de prijsbepaling.

3 factoren die de IOTA-prijs bepalen:

Factor 1: IOTA’s netwerk

Een groot nadeel van blockchain-technologie is de schaalbaarheid met groei. Hoe meer het netwerk groeit, hoe langzamer en duurder transacties zullen worden. Het Tangle-systeem biedt echter een oplossing voor dit probleem. Omdat het Tangle-systeem alleen een centrale coördinator heeft, werkt het systeem door het verplicht te stellen voor gebruikers om ook de transacties van anderen te verwerken. Dit unieke systeem zorgt ervoor dat hoe meer mensen er op het netwerk zijn, hoe sneller transacties verlopen. Het Tangle-systeem heeft een zogenaamde oneindige schaalbaarheid. Dit systeem is exponentieel efficiënter dan de gebruikelijke Proof of Work blockchain-technologie. Door de integratie van het internet der dingen in het systeem lijkt het de cryptocurrency van en voor de toekomst te zijn.

Momenteel werkt het Tangle-systeem niet op zijn maximale capaciteit. De technologie van Tangle is revolutionair en zou de cryptocurrency-wereld voor altijd kunnen veranderen, maar op dit moment heeft de cryptocurrency-wereld niet echt gezien wat Tangle kan doen. Het volledige potentieel van Tangle is nog niet ontketend en investeerders over de hele wereld wachten op het moment waarop ze getuige zullen zijn van de bekwaamheid van Tangle. Als dat moment aanbreekt, gaat Tangle definitief van start.

Factor 2: de cryptocurrency-markt

Het algemene marktsentiment van de cryptocurrency-markt heeft een enorme impact op alle cryptocurrencies. Een gunstig marktklimaat moedigt investeerders aan om meer te investeren, in welke munt dan ook. Zoals we in 2017 zagen, heeft de hausse op de markt alle cryptocurrencies geholpen om hun hoogste punt ooit te bereiken en tot op heden zijn de meeste cryptocurrencies niet in staat geweest om hun hoge pieken te overschrijden die tijdens de hausse waren vastgesteld. Cryptocurrencies winnen aan populariteit, wat een goed voorteken is voor de markt. Positieve trends in de markt zullen voor onbepaalde tijd IOTA positief beïnvloeden.

bitcoin iota correlatiegrafiek

Bitcoin en IOTA-correlatie. Bron: Coinpredictor.

Factor 3: verhoogde acceptatie

Door een grotere acceptatie van IOTA zal de vraag naar IOTA stijgen. De vraag speelt een nadelige rol in de prijzen van IOTA, zoals alle cryptocurrencies, aangezien cryptocurrencies een hard cap van hun aanbod hebben, is het voornamelijk door de vraag dat de prijzen worden aangepast. Het unieke ontwerp van IOTA maakt het ideaal voor een microbetalingsplatform.

Omdat transacties worden gedolven door gebruikers die moeten worden beloond voor hun rekenkracht in de blockchain-technologie, kosten transacties veel. Bitcoin heeft zelfs een van de hoogste transactiekosten. In het Tangle-systeem elimineert de afwezigheid van mijnwerkers de hoge kosten die gepaard gaan met transacties. Aangezien gebruikers transacties moeten verwerken, en dit voor hen verplicht is, zijn de transacties praktisch gratis.

De nominale transactiekosten maken IOTA ideaal voor microbetalingen. Steeds meer kleine bedrijven schakelen online en hebben een veilige en beveiligde manier van digitale betalingen nodig; IOTA biedt een oplossing voor hun problemen. Voorspellingen geven aan dat IOTA binnenkort het platform voor microbetalingen zal worden vanwege de nominale transactiekosten en het gemak van transacties.

Zou u overwegen om in te investeren IOTA (MIOTA)?

De toekomst van IOTA

IOTA wordt ondersteund door een gerenommeerd team en heeft verschillende partnerschappen tot stand gebracht. IOTA heeft een groot potentieel en innovatieve technologie kan in tal van use case-scenario’s worden geïmplementeerd.

De technologie van IOTA is echt futuristisch en revolutionair. Het is de eerste cryptocurrency die gebruik maakt van de Internet of Things-technologie. Het doel van IOTA is om niet alleen een betalingsplatform te worden, maar ook een datamarktplaats, en IOTA’s levensvatbaarheid als microbetalingsplatform is fenomenaal. De oprichters beweren ook dat IOTA resistent is tegen quantum computing.

De risico- en opbrengstverhouding van IOTA lijkt momenteel goed te zijn. De huidige prijs van IOTA is $ 0,3038, die dicht bij het volgende weerstandsniveau ligt. Het marktsentiment is optimistisch en na het doorbreken van de weerstandsniveaus zullen de prijzen stijgen.

Het is momenteel de 32e grootste cryptocurrency ter wereld en dit aantal zal naar verwachting de komende jaren sterk verbeteren.

Prijsvoorspellingen van IOTA

Beleggers zijn van mening dat IOTA als langetermijninvestering gunstiger is. Verwacht wordt dat IOTA in 2025 haar hoogste punt ooit zou hebben overschreden en stabiel zou zijn ergens boven de $ 5.

Op korte termijn hebben analisten voorspeld dat IOTA de $ 1 kan overschrijden als de markt bullish blijft, maar tegen het einde van 2021 kunnen de prijzen een meer bearish wending nemen. Bescheiden voorspellingen stellen dat de prijs gemiddeld $ 0,35 zou kunnen bedragen, wat ver boven de verkoopzone ligt, dus u hoeft zich nergens zorgen over te maken. Voor de zekerheid kan echter worden gekozen voor een positie op middellange termijn.

iota-prijsvoorspellingsgrafiek

IOTA-trendlijn voor de lange termijn. Bron: Walletinvestor.

Lijkt IOTA een goede investering??

De keerzijde van het unieke Tangle-systeem is dat IOTA nog relatief nieuw is. Het systeem is ontworpen om efficiënter te worden met zijn groei aangezien het nog nieuw is, en het is niet zo efficiënt. De transactietijd is volledig afhankelijk van de gebruikers en hoe snel ze de proof of Work-puzzel kunnen oplossen om transacties te verifiëren. Transacties kunnen enkele minuten duren, wat niet aantrekkelijk is voor gebruikers.

De centrale coördinator van IOTA staat, nou ja, centraal. Daarom is het IOTA-systeem niet volledig gedecentraliseerd, en in de cryptocurrency-wereld waar mensen worden aangetrokken door het idee van geen centrale autoriteit en de problemen die gepaard gaan met centralisatie, heeft IOTA een enorm nadeel. Als de centrale server om de een of andere reden uitvalt, zal het hele netwerk crashen, en als het gecompromitteerd is, wordt het hele netwerk gecompromitteerd.

IOTA heeft een aantal technische problemen gehad met zijn hoofdcoördinator en is al dagenlang onbruikbaar. Dit leidde tot veel twijfels bij investeerders over de veiligheid en betrouwbaarheid van IOTA. Investeerders moeten nog steeds opereren met de constante dreiging van systeemstoringen, wat helemaal geen goede zaak is voor de toekomst of het heden van IOTA.

Hoewel de ontwikkelaars voorzorgsmaatregelen hebben genomen om manipulatie van het netwerk te voorkomen, zal een gebruiker moeten winnen 34% vermogen om wijzigingen in het netwerk door te voeren. Voor Bitcoin is het vereiste vermogen echter maar liefst 51%, dus als we het in relatieve termen hebben, is het een stuk eenvoudiger om het systeem van IOTA te omzeilen dan Bitcoin. Daarom is IOTA misschien niet zo veilig en veilig als het doel van de oprichters was.

Met de Tangle-technologie heeft IOTA het geheim van schaalbaarheid blootgelegd, en het wordt als oneindig schaalbaar beschouwd. Hoewel IOTA momenteel met enkele hindernissen wordt geconfronteerd, kan elke belegger zien dat het een groot potentieel heeft. De gebruiksscenario’s van de innovatieve technologie van IOTA zijn talrijk. De toekomst lijkt optimistisch aangezien de krachten in het voordeel van IOTA zijn, en er wordt verwacht dat IOTA binnenkort al zijn obstakels zal overwinnen en zijn ware potentieel zal realiseren.

iota prijsvoorspelling 2021

IOTA Prijsvoorspellingstabel. Bron: Digitalcoin

Klaar om in te investeren IOTA (MIOTA)?

Voors en tegens van investeren in IOTA

Voordelen van investeren in IOTA:

✅ Het is de eerste cryptocurrency die gebruik maakt van het internet der dingen en het in zijn ontwerp verwerkt.

✅ Transactiekosten zijn nominaal.

✅ De infrastructuur van IOTA is volledig origineel.

✅ Het netwerk van IOTA biedt een oplossing voor de gevaren van de blockchain-technologie via Tangle

✅ Het Tangle-systeem is oneindig schaalbaar.

✅ IOTA is ideaal voor microbetalingen.

✅ IOTA kan ook gegevens lang met transacties verwerken en is bezig om een ​​datamarktplaats te worden.

✅ Het heeft een revolutionaire en futuristische technologie.

✅ Het IOTA-systeem streeft ernaar transacties onmiddellijk te kunnen verwerken.

✅ IOTA streeft er ook naar om kwantumresistentie te worden.

Nadelen van investeren in IOTA:

❌ Investeerders en experts zijn sceptisch over de veiligheid en betrouwbaarheid van IOTA.

❌ De behoefte aan een hoofdcoördinator door het IOTA-systeem levert veel problemen op.

❌ Het systeem is niet volledig gedecentraliseerd.

❌ IOTA heeft veel technische fouten gehad die het systeem dagenlang onbruikbaar hebben gemaakt.

❌ Het systeem negeren en manipuleren is relatief eenvoudig.

❌ IOTA is het slachtoffer geworden van hacks, wat bewijst dat het systeem niet erg veilig is.

Begin met investeren in IOTA met eToro

Als u een beginner of een expert bent, voor investeringen eToro is jouw plaats. eToro is een van de toonaangevende handelsplatforms. Als u overweegt te investeren in IOTA, begin dan met eToro zonder commissie! eToro is zeer toegankelijk en heeft geen verborgen kosten. Het kenmerkende kenmerk van sociale handel is een must, waardoor handelaren alle eerdere en toekomstige transacties van bekende handelaren kunnen kopiëren.

eToro – Beste makelaar om IOTA te kopen

etoro makelaar

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Kernpunten

 • IOTA is opgericht met het doel om een ​​digitaal betalingsplatform te worden, maar met een grotere schaalbaarheid, beveiliging en veiligheid.
 • IOTA heeft de technologie van het internet of things in haar ontwerp verwerkt.
 • De cryptocurrency heet MIOTA en IOTA maakt niet alleen geld over maar ook data.
 • Het streeft ernaar een datamarktplaats te worden.
 • In tegenstelling tot grote cryptocurrencies, heeft IOTA een uniek Directed Acyclic graphs-mechanisme genaamd Tangle.
 • Het Tangle-systeem elimineert de behoefte aan mijnwerkers en dus de daaraan verbonden kosten.
 • IOTA is oneindig schaalbaar en transacties zijn praktisch gratis, waardoor het ideaal is voor microbetalingen.
 • De oprichters beweren dat IOTA resistent is tegen quantum computing.
 • IOTA heeft last van beveiliging en heeft een paar hacks gehad.

We hopen dat je deze gids nuttig hebt gevonden en zo ja, deel hem, aangezien er misschien iemand anders is die hiervan zou willen profiteren.

En tot slot, als u meer artikelen wilt lezen en meer kennis wilt opdoen over cryptocurrency-handel, bekijk dan onze omvangrijke sector van crypto-handelsartikelen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me