Wat zal de prijs van Tezos in 2021 drijven?

Een analytische gids voor investeren in Tezos (XTZ) in 2021

Waar gaat de XTZ-prijs naartoe in 2021?

Wat gebeurt er met Tezos in 2021? De eerste cryptocurrency die werd uitgebracht was Bitcoin in 2009. Na Bitcoin kwamen er veel andere cryptocurrencies op, waaronder Tezos, en nu zijn er meer dan 8.000 volgens Muntenmarktdop.

Maar het was een beetje een uitdaging voor mensen en investeerders om te begrijpen hoe cryptocurrencies werken en wat hun prijs bepaalt, aangezien hun aard anders is en relatief nieuw..

Diverse economische factoren, zoals inflatie, werkloosheidspercentage, enz. Beïnvloeden de prijs van aandelen of obligaties. Maar als het om cryptocurrencies gaat, liggen de zaken anders. Wat echt hun prijs bepaalt?

Wat eigenlijk de Tezos (XTZ) -prijs drijft?

Er zijn drie hoofdfactoren die de meeste invloed hebben op de Tezos-prijs:

 • De groeiende populariteit van uitzetten
 • Tezos adoptie
 • Correlatie met Bitcoin

Hier bij Trading Education hebben we deze drie factoren geanalyseerd en hieronder zullen we in detail laten zien wat we ontdekten.

Als je meer wilt weten over investeren in Tezos, bekijk dan deze Ultieme Tezos-gids.

Waarom Tezos (XTZ)?

Waarom zou een investeerder moeten overwegen om in Tezos te investeren? Wat maakt deze cryptocurrency zo bijzonder? De eerste Tezos werd in 2014 voorgesteld in een whitepaper, daarna ging het live in september 2018. Bovendien werd Tezos whitepaper geschreven door Arthur Breitman.

Tezos is een op blockchain gebaseerd slim contractplatform. De oorspronkelijke cryptocurrency is de tez of tezzie – XTZ. Tezos is niet gebaseerd op het minen van XTZ zoals het heeft Bewijs van inzet (PoS) consensusmechanisme waarbij tokenhouders beloningen ontvangen voor hun deelname.

De huidige marktkapitalisatie van Tezos is $ 1.745.579.739 met een circulerend aanbod van 753.794.850 XTZ. Voorlopig staat de Tezos-prijs op $ 2,31.

De reputatie van Tezos groeide in 2017 vanwege zijn grote initiële muntenaanbod, waarmee met succes $ 232 miljoen werd opgehaald.

tezos historische prijsgrafiek

Tezos all-time prijsbewegingen. Bron: Coinmarkecap.

Klaar om in te duiken Tezos XTZ markt?

investeer in tezo's

Wat drijft de Tezos (XTZ) -prijs?

Gedurende zijn bestaan ​​heeft Tezos Price ups en downs meegemaakt. 2020 is een goed jaar geweest voor Tezos, en de laatste tijd begon de munt weer aandacht te krijgen toen het zijn hoogste punt ooit bereikte van $ 4,44 op 13 augustus 2020. Zoals hierboven vermeld, is Tezos niet gebaseerd op mijnbouw; in plaats daarvan vertrouwt het op het Proof of Stake (PoS) consensusmechanisme.

Wat echter eigenlijk van invloed is op de prijs van Tezos?

Factor 1: De groeiende populariteit van uitzetten

Hoe meer vraag er is naar cryptocurrencies, des te meer stijgt hun prijs. Zoals hierboven vermeld, gebruikt Tezos het proof of stake consensus-mechanisme en het is de meest populaire cryptocurrency om uit te zetten. Proof of Stake (PoS) heeft meer de voorkeur dan het Proof of Work (PoW) -mechanisme, omdat er geen dure hardware voor nodig is. Uitzetten werd erg populair in 2019, vooral in 2020. Dientengevolge groeide de vraag naar Tezos, wat een stijging van de prijs van XTZ veroorzaakte en zelfs het hoogste punt ooit bereikte in augustus 2020. Laten we niet vergeten dat tot 2020 de prijs van Tezos niet een significante toename ervaren.

Tezos is de meest ingezette cryptocurrency met 79,42%. Bron: Stakingrewards.com

Factor 2: adoptie van Tezos

De acceptatie van cryptovaluta blijft maar groeien, aangezien veel banken en financiële instellingen het belang van cryptocurrencies beseffen, waardoor ze miljoenen dollars in crypto investeren of blockchain-technologie gaan toepassen..

In september 2020 is Coindesk gemeld dat Forge, een op technologie gerichte dochteronderneming van de Franse investeringsbank, Societe Generale verklaarde dat het experimenteerde met de Tezos-blockchain om digitale effecten en een digitale valuta van de centrale bank (CBDC) te testen.

Bovendien heeft onlangs een Tezos-ontwikkelingsgroep genaamd StableTech ingepakte Ethereum-tokens gelanceerd, waarmee de waarde van ETH naar de Tezos-blockchain kan worden verplaatst. Kevin Mehrabi, CEO van Wealthchain, kondigde op 12 december op Twitter aan dat de nieuwe tokens genaamd ETHtz Tezos-gebruikers in staat zullen stellen om native tokens te verhandelen die zijn gekoppeld aan de prijs van Ethereum.

Kevin Mehrabi, CEO van Wealthchain, kondigt op Twitter de lancering van ETHtz aan.

Welthchain is een van de bedrijven die deel uitmaken van StableTech, dat bestaat uit een groep ontwikkelaars die zich inzetten om DeFi op de Tezos-blockchain te verbeteren. Bovendien probeert Tezos via ETHtz DeFi-activiteit weg te halen van het Ethereum-netwerk naar zijn eigen blockchain als een optie tegen lagere kosten..

Positief nieuws voor Tezos, zoals hierboven vermeld, kan altijd van invloed zijn op de prijs, aangezien hoe meer Tezos blijft groeien, hoe meer investeerders zullen worden aangetrokken, wat de prijs beïnvloedt en mogelijk omhoog doet gaan..

Factor 3: correlatie met Bitcoin

Hoewel Tezos niet een van de cryptocurrencies is die een sterke correlatie hebben met Bitcoin, kunnen prijsbewegingen van Bitcoin toch een impact hebben op de prestaties van andere munten, waaronder Tezos..

Volgens Macroaxis, de correlatiecoëfficiënt tussen Tezos en Bitcoin voor oktober, november en december 2020 is 0,28. Waarden van de correlatiecoëfficiënt tussen twee crypto-activa variëren van -1 tot +1. Dus in het geval van Tezos en Bitcoin vertelt 0.28 ons dat er nog steeds enige correlatie is tussen de twee paren.

Tezos versus Bitcoin-prestaties. Bron: Macroaxis.com

Zou u overwegen om in te investeren Tezos XTZ?

investeer in tezo's

Hoe te investeren in Tezos (XTZ) voor 2021?

Cryptocurrencies maken momenteel een speciale fase door, waarbij Bitcoin het prijskaartje van $ 30.000 overtreft, en begin januari 2021 zelfs de historische prijs van meer dan $ 40.000 bereikt, wat ook wordt gemarkeerd als de hoogste prijs ooit volgens Coingecko.

De aandacht is nu gegroeid naar cryptocurrencies en veel experts voorspellen aanhoudende groei, gevolgd door altcoins. Zal Tezos ook groeien? Laten we een korte blik werpen op de huidige prijs van Tezos en laten we eens kijken wat voorspellers te zeggen hebben voor de toekomst.

Hoeveel mag de prijs van Tezos (XTZ) bedragen in 2021?

Op dit moment staat de Tezos-prijs op $ 2,31. Walletinvestor, waarvan niet bekend is dat het zo optimistisch is bij het voorspellen van muntprijzen, heeft een positieve voorspelling voor Tezos. In 2021 zou de prijs volgens hen $ 5,06 kunnen bedragen.

tezos prijsvoorspelling grafiek

Tezos prijslijn en voorspellingstrendlijn 2020-2021. Bron: Walletinvestor.

Digitalcoin zegt dat de prijs van Tezos van april 2021 tot oktober 2021 bearish zou kunnen worden. Volgens hen zou XTZ in december 2021 echter weer kunnen stijgen naar $ 5,23, en vanaf nu een stijging van 126,58% ervaren.

tezos prijsvoorspellingstabel

Tezos (XTZ) koersvoorspellingsgrafiek 2021. Bron: Digitalcoin

Tezos (XTZ) prijs na 2021

De prijsvoorspellingen op lange termijn van Tezos zijn ook optimistisch.

Zal Tezos $ 10 bereiken?

Hoewel het misschien niet eenvoudig is om de prijs van een munt in een bepaalde periode nauwkeurig te voorspellen, voorspelt Walletinvestor dat Tezos in december 2023 $ 10,04 zou kunnen bereiken, wat mooie winsten zou opleveren voor degenen die nu hebben geïnvesteerd. Verder zou Tezos volgens hen in december 2024 $ 13,11 kunnen bereiken en een jaar later, in december 2025, 15,95 dollar..

Bovendien voorspelt Digitalcoin, hoewel het enkele aanzienlijke prijsdalingen voor Tezos in de komende jaren voorspelt, toch optimistisch dat XTZ in februari 2026 $ 12,43 zal bereiken, met een stijging van 442,75%.

Heeft Tezos (XTZ) een toekomst??

Gezien de groei van gedecentraliseerde financiering (DeFi) en de rol die Tezos daarin heeft, kunnen we zeggen dat Tezos een mooie toekomst heeft. Ook gezien de bovenstaande optimistische prognoses voor de Tezos-prijs in de toekomst door Walletinvestor en Digitalcoin met een groeipotentieel van 442,75%, kan worden gezegd dat Tezos inderdaad een veelbelovend project is met een veelbelovende toekomst..

Als we ze in het algemeen bekijken, is de toekomst van cryptocurrencies zeker omdat ze zich al in de beginfase van hun institutionalisering bevinden. Bedrijven, banken en financiële instellingen blijven zwaar investeren in cryptocurrencies, met name Bitcoin, en beginnen blockchaintechnologie te implementeren, waaronder Tezos zoals hierboven vermeld. Dit zijn dus duidelijke tekenen dat cryptocurrencies in de nabije toekomst een serieuze concurrent kunnen worden in de financiële wereld.

Is Tezos (XTZ) een goede koop?

De prijs van Tezos zal naar verwachting in de toekomst stijgen, en dit maakt deze cryptocurrency het waard om in te investeren. Aangezien de voorspellingen vol optimisme zijn, zou je, als je nu in Tezos investeert, in de niet al te verre toekomst van goede winsten kunnen genieten..

Tezos is een serieus project en heeft een toegewijd team achter zich dat zijn stempel wil drukken door een sleutelcomponent te worden in de gedecentraliseerde financiële wereld (DeFi)..

Omdat voorspellers echter voorspellen dat 2021 qua prijzen voor Tezos vergelijkbaar zal zijn met 2020, is Tezos daarom een ​​goede investering voor de lange termijn – HODL. Wie nu investeert en volgens de prognoses het geduld heeft om te wachten tot 2025 of 2026, zou van goede winsten kunnen genieten.

Klaar om in te investeren Tezos XTZ?

investeer in tezo's

Wat zijn de voor- en nadelen van investeren in Tezos (XTZ)?

Elke cryptocurrency heeft voor- en nadelen als het gaat om erin te investeren. Hieronder presenteren we de voor- en nadelen van investeren in Tezos.

Voordelen van investeren in Tezos:

✅ Tezos is niet alleen een cryptocurrency. Het heeft een uniek on-chain bestuur dat de munt zo “democratisch” maakt omdat de munthouders kunnen deelnemen aan de besluitvorming.

✅ Tezos is een innovatief blockchain-platform dat volgens experts veel potentieel biedt voor toekomstige groei.

✅ Tezos gebruikt het Proof-of-Stake (PoS) consensusmechanisme, dat veel goedkoper is in vergelijking met andere blockchains die het Proof of Work (PoW) gebruiken.

✅ Veel bedrijven zouden de Tezos-blockchain kunnen toepassen. Als de acceptatie van Tezos blijft groeien, zal de vraag toenemen, waardoor de prijs van XTZ ook zal stijgen.

✅ Voorspellers voorspellen dat de Tezos-prijs in de toekomst kan stijgen. Daarom is er potentieel voor winstinvesteringen in Tezos.

Nadelen van investeren in Tezos:

❌ De populariteit van Tezos begint de laatste tijd te groeien. Toch is het lang niet in de buurt van Ethereum of Bitcoin. Tezos mist dus promotieondersteuning.

❌ Tezos is geconfronteerd met rechtszaken van ICO-investeerders vanwege de vertraging van de uitgifte van tokens, die zijn reputatie heeft geschaad.

❌ Blockchain-ontwikkelaars weten niet zeker wat de transactiekosten en de snelheid zullen zijn, aangezien de eisen en het gebruik van Tezos in de toekomst toenemen, aangezien velen van hen het als een onvolwassen netwerk beschouwen.

❌ De grootste concurrenten van Tezos zijn Ethereum en NEO. Ethereum groeit actief, dus Tezos moet up-to-date blijven zonder het tempo van ontwikkeling te verliezen, om in de toekomst een waardige concurrent te zijn.

Start uw investering in Tezos (XTZ) met eToro

investeren in tezo's

Als u zich na het lezen van dit artikel gemotiveerd voelt om te beginnen met uw investering in Tezos of een andere cryptocurrency, hebben we het genoegen u dat te kunnen meedelen eToro is de meest geprefereerde makelaardij voor u om uw investering te starten. eToro is een gebruiksvriendelijk platform en is ook de beste handelsmakelaardij ter wereld.

Er zijn functies zoals "Kopieer de handel" waar u een professionele handelaar kunt kopiëren. eToro staat ook bekend als een sociaal handelsplatform, aangezien handelaren over de hele wereld verschillende informatie en nieuws binnen het platform verspreiden en u op de hoogte houden van het laatste nieuws in de handelswereld. Ook is de beveiliging van het hoogste niveau met eToro, omdat het een platform is met een traditie en zijn gebruikers serieus neemt en probeert hun ervaring zo goed mogelijk te maken..

eToro – Beste makelaar om Tezos XTZ te kopen

etoro makelaar

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Belangrijkste punten

 • Er zijn drie hoofdfactoren die het meest van invloed zijn op de Tezos-prijs: de groeiende populariteit van uitzetten, de acceptatie van Tezos en de correlatie met Bitcoin..
 • Tezos is een op blockchain gebaseerd slim contractplatform. De eigen cryptocurrency is de tez of tezzie – XTZ.
 • Tezos is niet gebaseerd op het minen van XTZ, omdat het een Proof of Stake (PoS) consensusmechanisme heeft waarbij tokenhouders beloningen ontvangen voor hun deelname eraan.
 • De reputatie van Tezos groeide in 2017 vanwege zijn grote initiële muntenaanbod, waarmee met succes $ 232 miljoen werd opgehaald.
 • Tezos bereikte op 13 augustus 2020 zijn hoogste punt ooit van $ 4,44.
 • Tezos is de meest ingezette cryptocurrency met 79,42%.
 • De correlatiecoëfficiënt tussen Tezos en Bitcoin voor oktober, november en december 2020 is 0,28.
 • Volgens Walletinvestor kan de Tezos-prijs in 2021 oplopen tot $ 5,06.
 • Digitalcoin is optimistisch en voorspelt dat XTZ in februari 2026 $ 12,43 zal bereiken, met een stijging van 442,75%.

We hopen inderdaad dat je dit artikel nuttig hebt gevonden en als dat zo is, geef ons dan een like en deel het, want er is misschien iemand anders die ervan zou willen profiteren..

En tot slot, als u meer artikelen wilt lezen en meer kennis wilt opdoen over cryptocurrency-handel, bekijk dan onze omvangrijke sector van crypto-handelsartikelen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me