Wat zal de stellaire prijs in 2021 drijven?

Een analytische gids voor Stellar in 2021

Waar gaat de XLM-prijs naartoe in 2021?

Wat gebeurt er met de Stellar (XLM) -prijs in 2021? Crypto-investeerders hebben zich altijd afgevraagd: wat drijft de XLM-prijs?

Stellar begon in 2014 als het geesteskind van Jed McCaleb. McCaleb is ook een van de grondleggers van Ripple, en er is een voortdurende discussie over de vraag of Stellar een vork van Ripple is. De oprichter zelf heeft dit debat echter ontkracht door dat te stellen de munten zijn heel verschillend. Het grote verschil tussen deze twee cryptocurrencies is dat terwijl Ripple voornamelijk gericht is op financiële instellingen, Stellar zich meer richt op gewone mensen en streeft naar financiële inclusie..

Stellar heeft zich voorgenomen om de scheuren tussen de cryptocurrency en de financiële universums op te vullen. Vanaf dat moment begon Stellar een reeks samenwerkingen met een paar grote namen in de FinTech-wereld. De organisaties omvatten IBM, Stripe en Deloitte, en enkele andere grote instellingen op alle continenten.

stellaire prijsgrafiek

Stellaire prijsbewegingen aller tijden. Bron: Coinmarketcap

Stellar werd al snel een van de belangrijkste spelers op de markt voor cryptocurrency. Natuurlijk willen investeerders, zowel bestaande als nieuwe, graag het antwoord vinden op wat de prijzen van Stellar drijft? Omdat het dit antwoord is dat de geheimen van goede investeringspraktijken van Stellar bevat.

De factoren die de prijzen van Stellar bepalen, zijn:

 • Sociale impact
 • Concurrerende munten
 • Adoptie

Maar eerst, wat heeft de interesse in Stellar aangewakkerd. Waarom Stellar?

Waarom Stellar (XLM)?

Stellar kan worden beschouwd als de snellere, veelzijdigere neef van Bitcoin die geen mijnbouw nodig heeft. De tokens kunnen alleen overal ter wereld worden ingewisseld drie tot vijf seconden. Dit maakt de altcoin ideaal voor buitenlandse transacties. Over de hele wereld kunnen bescheiden en snelle transacties via mobiele telefoons vooral waardevol zijn als iemand zich in een afgelegen gebied bevindt zonder toegang tot banken. En zelfs als banken toegankelijk zijn, kunnen buitenlandse transacties een arm en een been kosten, maar bij Stellar kost het slechts in centen, één cent om precies te zijn. De kosten van een buitenlandse transactie zijn ongeveer 0,00001 Lumen die is geprijsd op slechts één cent. Dit heeft ook geleid tot speculaties dat Stellar de komende dagen Western Union en dergelijke heel goed failliet kan laten gaan.

Stellar heeft een geïntegreerde beurs waar grote altcoins zoals Ethereum kunnen worden verhandeld, en het platform is vooral gunstig voor het omwisselen van Lumens in valuta’s voor verdere transacties.

In het Stellar-netwerk werd een uniek opblaasmechanisme ingebouwd. Door dit mechanisme zou de voorraad van de Stellar Lumen elk jaar met 1% groeien met de oorspronkelijke voorraad op honderd miljard altcoins. Het werd echter overstemd en nu heeft de altcoin een vaste voorraad van vijftig miljard munten. Van het totale aanbod wordt twintig miljard gekocht, uitgewisseld en op de hele markt gebruikt, terwijl de Foundation de rest heeft aangehouden om het netwerk te bevorderen en te ontwikkelen..

Jed McCaleb is een van de grondleggers van zowel Ripple als Mt. Gox. McCaleb is aangehaald omdat hij uit het bestuur van Ripple is gezet vanwege een niet zo geweldige reputatie na Mt. Gox hack. Hoewel Jed McCaleb geen goede reputatie had in de branche, ontving McCaleb kort nadat hij Ripple Labs verliet een investering van 3 miljoen van een Ierse firma voor Stellar. Stellar is dat vandaag gerangschikt de 11e grootste cryptocurrency.

Zou u overwegen om in te investeren Stellaire XLM?

Wat onderscheidt Stellar (XLM)?

Terwijl Bitcoin 8 tot 10 minuten nodig heeft om een ​​enkele transactie te verwerken, kan Stellar ongeveer verwerken 1000 transacties in slechts één seconde en dat ook tegen nominale kosten. De nominale vergoeding is over het algemeen bedoeld om te voorkomen dat het platform wordt geconfronteerd met aanvallen.

Het transactieverwerkingsprotocol is een kenmerkend kenmerk van Stellar. In tegenstelling tot grote cryptocurrencies, heeft Stellar een uniek protocol genaamd het Stellar consensusprotocol (SCP) in plaats van het gebruikelijke Proof of Work of een Proof of Stake. Het SCP vereist geen miners en transacties kunnen snel worden verwerkt & veilig. De keerzijde van het protocol is echter dat het zonder mijnwerkers als gedeeltelijk gedecentraliseerd wordt beschouwd. De tokens moeten bij een beurs worden gekocht.

De samenwerking met IBM heeft Stellar echt op de radar gezet van veel investeerders, aangezien zowel IBM als Stellar ambitieuze doelen nastreven. Stellar streeft samen met IBM naar financiële inclusie in een aantal zeer afgelegen gebieden over de hele wereld. Bovendien bouwen ze een financiële infrastructuur en zijn ze echt begonnen aan de missie van financiële inclusie voor iedereen. Momenteel richten Stellar en IBM zich op de zuidelijke Stille Oceaan, die varieert van grote economieën zoals Australië tot afgelegen regio’s zoals Vanuatu.

De grootste zorgen die investeerders hebben over Stellar, is het team. Het team, hoewel het verschillende leiders en experts omvat, is het toch klein. De medeoprichter, de reputatie van Jed McCaleb, baart ook grote zorgen. Hij is in verschillende landen beland rechtszaken tijdens zijn reis, en natuurlijk hield hij toezicht op een van de grootste hacks van een uitwisseling. In zijn verdediging heeft Jed McCaleb nogal wat prestaties op zijn naam staan, maar critici hebben de neiging om toezicht te houden op die prestaties..

Aan de andere kant presteert Stellar goed en lijkt het elke dag meer grip te krijgen.

Bezorgdheid over het team is niet hetzelfde als zorgen over de altcoin zelf. Stellar heeft tot nu toe een goede reputatie gehad. Noch de altcoin, noch het platform is tot nu toe gehackt. Hoewel er een relatief kleine hack was, waar Lumens waarde van heeft $ 400.000 werden gestolen, was de hack mogelijk vanwege tekortkomingen in de portemonnee, niet vanwege Stellar Lumen. Als het gaat om de beveiliging van Stellar, moet u er rekening mee houden dat Stellar vanaf nu voldoende veilig is om te worden gebruikt. Stellar is veilig genoeg om deel uit te maken van IBM’s wereldwijde blockchain-activiteit, dan hoeven investeerders zich geen zorgen te maken. Deze realiteit alleen zou een beetje moeten praten over de mate van beveiliging, omdat IBM nooit zou samenwerken met een onzekere altcoin.

Wat zijn de drijvende krachten achter de Stellar (XLM) -prijs?

3 factoren die de XLM-prijs bepalen:

Factor 1: sociale impact

De Stellar-organisatie is een non-profitorganisatie, wat een beetje ongebruikelijk is. De organisatie werkt niet voor geldelijke beloningen; in plaats daarvan omvatten enkele van de doelen van de organisaties het uitbannen van armoede en financiële inclusie van bankloze individuen. Daarom speelt sociale impact een grote rol in de waarde van de cryptocurrency. Heel wat mensen investeren in Stellar Lumens vanwege hun sociale missie, en vanwege de impact, geloven ze dat de organisatie het maakt. Stellar is samen met IBM een project gestart in de Stille Zuidzee om financiële diensten te verlenen, vooral op afgelegen eilanden. Projecten zoals deze waaraan de Stellar-organisatie actief deelneemt, hebben de cryptocurrency onder de aandacht gebracht en er kunnen goede dingen worden verwacht van Stellar-prijzen in de toekomst.

Factor 2: concurrerende munten

De koning van cryptocurrencies, Bitcoin, is de marktleider. Altcoins hebben geprobeerd de koning te onttronen, maar hebben gefaald. Bitcoin heeft een enorme impact op de cryptocurrency-markt en de meeste grote cryptocurrencies hebben een positieve correlatie met Bitcoin. Elke verandering in Bitcoin zal zeker van invloed zijn op de markt en dus op Stellar.

Stellaire correlatie met Bitcoin-grafiek

Stellaire correlatie met Bitcoin. Bron: Coinpredictor.

Bovendien, met het voortdurende debat over Stellar als een harde vork van Ripple, lijkt Stellar enigszins op Ripple en worden de altcoins gezien als sterke concurrenten. Daarom kunnen veranderingen in de waarde van Ripple de rente voor Stellar omhoog of omlaag drijven.

Factor 3: adoptie

Stellar lijkt erg op platforms zoals Paypal. De kenmerken van Stellar maken het ideaal voor microbetalingen, valutawissels en buitenlandse transacties. De Stellar-organisatie streeft ernaar het reguliere platform te worden voor digitale betalingen en valuta-uitwisselingen. Naarmate de acceptatie van de altcoin toeneemt, zal de waarde ook stijgen. Een grotere vraag naar Stellar zou de prijzen opdrijven. Uit de huidige projecties lijkt het erop dat Stellar zijn weg baant om het go-to-platform voor digitale betalingen te worden, en de acceptatie ervan zal in de nabije toekomst exponentieel toenemen..

Stellar (XLM) prijsvoorspellingen

Momenteel kost Stellar Lumens $ 0,1667. Gedurende het jaar schommelde de prijs van Stellars ergens rond de $ 0,9, maar momenteel zijn er enkele opwaartse schommelingen te zien. Deze projecties geven aan dat Stellar het nieuwe jaar positief zou beginnen en mogelijk nog hoger kan klimmen. Volgens eToro is het rendement van 1 jaar op 292%.

Hoewel de waarde van één token vrij laag is, is de algehele marktkapitalisatie van Stellar erg hoog en is het marktsentiment bullish, wat verder wijst op een positieve start van het nieuwe jaar..

Stellaire prijsvoorspelling 2021-grafiek

Stellaire koersvoorspellingsgrafiek 2021. Bron: Digitalcoin

Bescheiden voorspellingen laten zien dat Stellar Lumens zich in het nieuwe jaar zou kunnen stabiliseren rond $ 0,6, terwijl andere experts voorspellen dat Stellar Lumens de $ 1-grens kan halen. Voorspellingen op korte termijn duiden meestal op bearish markten, terwijl op de lange termijn goede winstmarges kunnen worden verwacht.

Na een omgekeerde kop en schouder formatie tot 2021, zal Stellar naar verwachting omhoogschieten en een nieuw record bereiken in 2023 tot 2025.

Stellaire prijsvoorspelling op lange termijn

Stellaire prijsvoorspelling op lange termijn. Bron: Primexbt.

Lees meer: ​​Stellaire prijsvoorspelling – hoeveel zal het waard zijn in 2021 en daarna?

Is Stellar (XLM) een goede investering?

Het Stellar blockchain-netwerk is een open-source circulerende afleveringstichting die transacties aanmoedigt. De Stellar-omgeving verwacht dat uitwisselingen tussen middelen en grensoverschrijdende uitwisselingen eenvoudiger, sneller en praktischer zullen worden. Gedecentraliseerde applicaties (of dApps) op basis van Stellar voeren transacties uit zonder dat het geld door middelen van buitenaf gaat (en dus verschillende uitgaven en lasten besparen).

In tegenstelling tot andere grote cryptocurrencies, is de Stellar-organisatie een non-profitorganisatie, dus winst is niet het bijbedoeling; in plaats daarvan heeft Stellar de visie van financiële inclusie. Stellar zorgt er ook voor dat de altcoin voldoet aan de ICO-voorschriften, omdat het ernaar streeft het grootste betalingsplatform ter wereld te worden..

Het Stellar-platform kan ook kettingtransacties verwerken. Dit betekent dat als de valuta waarnaar u wilt wisselen niet beschikbaar is, het platform uw geld eerst omwisselt naar een tussenliggende valuta die de optie heeft van de gewenste valuta en vervolgens wordt het omgewisseld naar de door u gewenste valuta. Stellar heeft ook een ingebouwde centrale die alle transfers mogelijk maakt zonder een externe entiteit.

Afgezien van een slechte reputatie die de Stellar in de loop der jaren heeft opgebouwd, presteert Stellar goed. Het is een van de grootste cryptocurrencies en een van de goedkoopste en tevens zeer schaalbaar. Stellar heeft een groot potentieel, en het zou een goede investering kunnen zijn.

Klaar om in te investeren Stellaire XLM?

Voors en tegens van investeren in Stellar (XLM)

Voordelen van investeren in Stellar:

✅ Stellar is razendsnel, veilig en zeer schaalbaar.

✅ Het duurt slechts een seconde voordat het netwerk tot 1000 transacties heeft verwerkt.

✅ Het transactieverwerkingsprotocol biedt betrouwbare transacties die ook razendsnel zijn.

✅ Jed McCaleb is een beroemdheid, want hij heeft ook Ripple en Mt. Gox.

✅ De kosten van een transactie zijn nominaal. Stellar is ideaal voor buitenlandse transacties.

✅ Stellar wordt ondersteund door enkele grote financiële instellingen.

Nadelen van investeren in Stellar:

❌ Het Stellar Consensus Protocol vereist geen mijnbouw voor het verwerken van transacties, dus het gebrek aan mijnwerkers heeft ertoe geleid dat Stellar gedeeltelijk gedecentraliseerd is.

❌ De oprichter, Jed McCaleb, heeft een slechte reputatie in de branche en is betrokken geweest bij enkele rechtszaken.

❌ Stellar heeft te maken met veel concurrentie, vooral van Ripple, waardoor het moeilijk wordt voor de munt om populairder te worden, wat de voordelen ervan benadrukt.

Investeer in Stellar (XLM) met eToro

Als u overweegt te investeren in Stellar Lumens, hoeft u niet verder te zoeken! Investeer met eToro vandaag. eToro heeft het investeren in cryptocurrencies eenvoudig en gemakkelijk gemaakt. Er zijn geen complicaties en u kunt in een paar stappen een account aanmaken.

Het platform van eToro is toegankelijk en gebruiksvriendelijk. eToro biedt ook enkele van de goedkoopste tarieven op de markt. eToro biedt zijn kenmerkende sociale handelsfunctie, die ideaal is voor amateurs die nieuw zijn in cryptocurrency-investeringen. Afgezien van sociale handel, heeft eToro ook functies die zeer geschikt zijn voor ervaren handelaren.

eToro – Beste makelaar om te kopen Stellaire XLM

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Kernpunten

 • Stellar werd gelanceerd in 2014 en heeft zijn weg gevonden naar de top tien van gerangschikte cryptocurrencies.
 • Het aanbod is beperkt tot 50 miljard tokens.
 • Het is mede opgericht door de oprichter van Ripple en Mt. Gox.
 • De oprichter heeft in het verleden slechte publiciteit gehad en de impact sijpelde naar Stellar.
 • Steller gebruikt een uniek Stellar Consensus Protocol dat geen mining vereist en veilige transacties garandeert. De SCP roept echter ook consensus op over de decentralisatie van de altcoin.
 • Stellaire transacties kosten een fractie van een cent, en het netwerk kan in een seconde wel 1000 transacties verwerken.
 • Stellar is partnerschappen aangegaan met IBM, Deloitte en Stripe en enkele andere grote namen in de FinTech-industrie.
 • Stellar richt zich samen met IBM op de financiële inclusie van de zuidelijke Stille Oceaan, waar ze zich richten op enkele van de meest afgelegen eilanden ter wereld.
 • De altcoin wordt als zeer veilig beschouwd.
 • De drijvende krachten achter de prijs van Stellar zijn concurrerende munten, voornamelijk Bitcoin en Ripple, de sociale impact ervan en de algemene acceptatie.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me