Wat zijn de 10 meest populaire cryptocurrencies in het VK?

Op zoek naar de meest populaire cryptocurrencies in het VK? Lees verder. We zullen uitleggen wat de top 10 meest populaire crypto’s zijn en hoe u kunt beginnen met het handelen in cryptocurrency in het VK.

Volgens gegevens van de Autoriteit voor financieel gedrag (FCA), rond 2,6 miljoen mensen hebben cryptocurrency gekocht in het VK. Dat is bijna 4% van de volwassen bevolking – een statistiek die Groot-Brittannië definitief plaatst als een van de 10 meest cryptovriendelijke landen ter wereld.

En dat is niet de enige ‘top 10’ waarin we geïnteresseerd zijn. In dit artikel leggen we uit wat de 10 populairste cryptocurrencies in het VK zijn. Meer dan een decennium sinds de lancering van Bitcoin, lokken deze munten steeds meer investeerders naar de wereld van virtuele activa. Dat betekent dat als u op zoek bent naar uw volgende investeringsmogelijkheid in het VK, u zich in goed gezelschap zult bevinden. Maar waarom zijn ze precies zo populair??

Lees verder om erachter te komen waarom zoveel Britse handelaren hebben besloten deze cryptocurrencies aan hun portefeuille toe te voegen. Of u nu op zoek bent naar de beste Britse investeringen 2021 of gewoon op de hoogte wilt blijven van cryptocurrency-trends, u zult iets interessants vinden in onze lijst met de top 10 van meest populaire cryptocurrencies in het VK.

Top 10 meest populaire cryptocurrencies in het VK

1. Bitcoin (BTC)

Bitcoin staat bekend als ‘de koning van cryptocurrencies’ – en met een goede reden. Sinds het werd gelanceerd door de mysterieuze Satoshi Nakamoto in 2009, heeft het zijn kroon behouden als ‘s werelds populairste cryptocurrency. Dit betekent dat het de beste keuze is voor beleggers in cryptocurrency in het VK.

Op het moment van schrijven heeft Bitcoin een marktkapitalisatie van $ 302.165.391.228 en een prijs van $ 16.299. Elk Bitcoin-token wordt gemaakt via een proces dat bekend staat als mijnbouw – de term die wordt gebruikt om de manier te beschrijven waarop handelaren transacties aan de blockchain kunnen toevoegen. Dit werkt met een proof-of-work-algoritme. Voordat een nieuwe Bitcoin kan worden gemaakt, moet een handelaar een rekenpuzzel oplossen om elke transactie te verifiëren. Als ze het correct oplossen, ontvangen ze een bepaald aantal Bitcoin als beloning.

Maar mijnbouw is niet de enige manier om Bitcoin in het VK te verkrijgen. U kunt eenvoudig Bitcoin kopen met fiatgeld (GBP) op cryptocurrency-beurzen zoals de multi-asset brokerage eToro. U kunt zelfs Bitcoin verdienen door bepaalde videogames te spelen!

Een van de belangrijkste redenen waarom Bitcoin de meest populaire cryptocurrency in het VK is, is simpelweg het feit dat het er als eerste was. Als ‘s werelds eerste cryptocurrency is het beter ingeburgerd dan veel van de altcoins (alternatieve crypto’s) die sindsdien op de markt zijn verschenen.

Na het organiseren van een onderzoek eerder dit jaar, ontdekte de FCA dat Bitcoin verreweg de meest erkende crypto in het Verenigd Koninkrijk is. 78% van hun respondenten had gehoord van Bitcoin, terwijl slechts 22% had gehoord van de op een na meest erkende crypto – De Weegschaal van Facebook. Dit is een enorme sprong, die aantoont dat Bitcoin veel succesvoller het publieke bewustzijn is binnengedrongen dan zijn concurrenten.

Een andere reden waarom Bitcoin zo populair is in het VK, is het feit dat het kort na de Wereldwijde financiële crisis in 2007-8. Tussen het eerste kwartaal van 2008 en het tweede kwartaal van 2009 kromp de Britse economie met meer dan 6%, waardoor veel mensen centrale bestuursorganen en grote financiële instellingen zoals banken en geldschieters gingen wantrouwen. Toen Bitcoin in 2009 op het toneel verscheen, leek cryptocurrency plotseling een levensvatbaar alternatief voor de centralisatie van de sector.

Zou je overwegen om te kopen BTC, de meest populaire crypto in het VK?

2. Ethereum (ETH)

Ethereum is de op een na grootste cryptocurrency ter wereld, met een huidige marktkapitalisatie van $ 51.507.291.691 en een prijs van $ 454. Volgens de gegevens van de FCA is het ook de vierde meest erkende cryptovaluta in het VK, aangezien 17% van hun respondenten aangaf er eerder van gehoord te hebben.

Ethereum is een blockchain-platform dat gebruikmaakt van slimme contracten om transacties uit te voeren. Slimme contracten zijn automatische contracten die de specifieke voorwaarden van de overeenkomst coderen, zoals de prijs die u betaalt en aan wie u deze betaalt. Net als het proces van Bitcoin-mijnbouw, maakt dit het betalingssysteem ongelooflijk transparant en betekent het ook dat mensen niet via externe organisaties zoals banken hoeven te gaan..

Sinds Ethereum werd gelanceerd via een ICO (Initial Coin Offering) in 2014, was het een grote favoriet achter Bitcoin en zijn prestaties zijn gestaag gestegen. Het bleef sterk in 2020, ondanks de tegenslag in de hele sector in de vorm van de coronaviruspandemie. Veel investeerders geloven zelfs dat Ethereum Bitcoin binnenkort zal inhalen als ‘s werelds populairste cryptocurrency.

Ethereum Vs. Bitcoin: is Ethereum een ​​betere investering dan Bitcoin?

De prijs van een cryptocurrency wordt rechtstreeks beïnvloed door de marktkapitalisatie. De term ‘marktkapitalisatie’ is een afkorting voor marktkapitalisatie. Dit verwijst naar de totale marktwaarde van een activum – in dit geval cryptocurrency. Cryptocurrencies zijn beroemd vluchtig, dus de marktkapitalisatie kan snel veranderen. (Kijk maar eens terug op dit jaar: de totale marktkapitalisatie van cryptocurrency bereikte in augustus $ 380 miljard, wat een herstel van bijna $ 180 miljard betekende sinds april).

U kunt de marktkapitalisatie van een cryptocurrency berekenen met de volgende som: het totale aantal munten of penningen in omloop x de huidige prijs van elke munt. Dit betekent dat naarmate de marktkapitalisatie van Ethereum toeneemt, ook de prijs zal stijgen. Omdat de vraag naar Ethereum gestaag stijgt, zowel in het VK als in de rest van de wereld, denken sommige experts dat het de komende jaren prijzen van $ 30.000 zou kunnen bereiken..

3. Bitcoin Cash (BCH)

Gezien de populariteit van Bitcoin is het niet verwonderlijk dat Bitcoin Cash de op twee na populairste cryptocurrency in het VK is. Deze cryptocurrency werd gelanceerd in 2017 nadat er bezorgdheid was gerezen over de schaalbaarheid van Bitcoin (ook bekend als ‘Bitcoin Core’), dat een eindig aantal tokens heeft. Het is een peer-to-peer elektronisch betalingssysteem dat snel zijn plaats innam in de top 5 van grootste cryptocurrencies ter wereld, nu met een marktkapitalisatie van $ 4.630.146.203.

Tegenwoordig geloven veel mensen dat Bitcoin Cash de meest ontwrichtende concurrent van Bitcoin is en zijn ze van Core naar Cash overgestapt. Roger Ver, een prominente vroege Bitcoin-investeerder, promoot nu stevig Bitcoin Cash. In december 2018 vertelde hij de Onafhankelijk dat de cryptocurrency “gewoon beter werkt”, mede dankzij het feit dat het veel lagere transactiekosten heeft dan Bitcoin.

In het VK is een Welshe IT-specialist genaamd James Howell ook een trotse supporter van Bitcoin Cash. Howell haalde de krantenkoppen in 2013 nadat hij per ongeluk een harde schijf van een computer had weggegooid waarop £ 4 miljoen aan Bitcoins was opgeslagen. Tegen de huidige waarde zou dit maar liefst £ 50 miljoen waard zijn, maar ondanks dat hij een early adopter is van Bitcoin Core, is hij ook overgestapt op BCH, omdat hij beweert dat het veel geschikter is voor dagelijkse transacties..

Nu deze argumenten steeds wijdverspreider worden, geloven veel mensen die op zoek zijn naar voorspellingen over cryptocurrency voor 2021 dat BCH op het punt staat nog populairder te worden in het VK. Uit het FCA-onderzoek bleek dat 20% van de Britse respondenten al van Bitcoin Cash had gehoord. Zou dit cijfer de komende jaren kunnen stijgen??

4. Litecoin (LTC)

Litecoin werd voor het eerst gelanceerd in 2011 en was een van ‘s werelds eerste altcoins. Het is ontworpen als een goedkoper en sneller alternatief voor Bitcoin, waarbij het slechts 2,5 minuten kost om een ​​nieuw blok te verwerken in plaats van 10 minuten. Deze snelheid is gedeeltelijk waarom het in de top 5 van onze lijst van 10 meest populaire cryptocurrencies in het VK is gebleven, ondanks een 9e plaats in de rest van de wereld..

Een ander voordeel van het Litecoin-platform is het feit dat het tot 84 miljoen munten kan ondersteunen. Het maximale aanbod van Bitcoins is ‘slechts’ 21 miljoen, dus Litecoin is een stuk schaalbaarder. Het heeft in het verleden ook een indrukwekkende groei laten zien. Hoewel het nauwelijks de meest bullish crypto is (de prijs ligt onder de $ 70), groeide het in 2017 met meer dan 8000%. Bovendien kende het recentelijk eerder dit jaar een nieuwe groei..

De release van het rollenspel LiteBringer, die op de Litecoin-blockchain draait, heeft ervoor gezorgd dat het aantal Litecoin-transacties sterk is gestegen. Volgens de Litecoin Foundation zijn de transacties in volume verdrievoudigd in de week na de release, waarbij 75% van alle transacties nu door het spel wordt veroorzaakt..

Als u op zoek bent naar cryptocurrency-handel in het VK, kan het een slimme zet zijn om de prestaties van Litecoin bij te houden. Omdat het pas net op de lijst van de 10 grootste cryptocurrencies ter wereld komt, zien sommige beleggers het misschien over het hoofd – maar de recente ontwikkelingen zouden het op uw radar moeten plaatsen..

5. Dash (STREEPJE)

Dash wil cryptocurrency dagelijks bruikbaarder maken. Het begon zijn leven als Xcoin in 2014, voordat het veranderde in Darkcoin. De rebranding naar de portmanteau ‘Dash’ was een poging om te versterken waar deze crypto over gaat – digitaal geld.

Momenteel heeft Dash een marktkapitalisatie van $ 777.955.628 en een prijs van $ 79. Het is misschien wel de 28e grootste cryptocurrency ter wereld, maar het praktische en potentieel maakt het een plaats waardig op onze lijst van de top 10 van meest populaire cryptocurrencies in het VK.

Net als Litecoin en Bitcoin Cash is Dash gemaakt om enkele van de problemen op te lossen die de Bitcoin-technologie teisteren. Deze omvatten de lage snelheid, hoge transactiekosten en het onvermogen om veel transacties tegelijk te verwerken.

Al deze factoren maken Bitcoin ongeschikt voor het afhandelen van dagelijkse betalingen. De oprichters van Dash wilden digitaal contant geld werkelijkheid maken, met directe overboekingen en zeer lage kosten ($ 0,10). Als u zich afvraagt ​​‘is Dash een goede investering?’, Bent u wellicht geïnteresseerd in het feit dat duizenden online verkopers al Dash-betalingen accepteren in het VK. Er zijn zelfs verschillende Dash-geldautomaten in winkelcentra in Londen!

6. Stellair (XLM)

Stellar werd in 2014 gelanceerd door Jed McCaleb, een van de medeoprichters van Ripple. Het is een open-source gedecentraliseerd betalingsnetwerk dat aanvankelijk ‘The Secret Bitcoin Project’ heette voordat het werd uitgebracht.

De eigen valuta van Stellar wordt de Lumen. Net zoals Ether Ethereum aandrijft en Ripple XRP RippleNet aandrijft, ondersteunt Lumen het Stellar-netwerk en al zijn functionaliteiten. Het heeft een aantal indrukwekkende toepassingen uit de echte wereld en heeft in de jaren sinds de release een reeks krachtige partnerschappen gesloten. Deze omvatten het creëren van een grensoverschrijdende betalingsapplicatie genaamd Deloitte Digital Bank, in samenwerking met Deloitte; een betalingssysteem met IBM, en de opname van verschillende betalingsstartups over de hele wereld.

Dichter bij huis wint Stellar ook investeerders in het VK. Dit is te danken aan de toenemende vraag naar gedecentraliseerde financiering (DeFi) -diensten, die Stella – en de producten die het heeft gemaakt door middel van zijn partnerschappen – bij uitstek geschikt is om te vervullen.

7. Rimpel (XRP)

Ripple is altijd een sterke keuze geweest voor handelaren die op zoek zijn naar de meest populaire cryptocurrencies in het VK. De eigen valuta, Ripple XRP, heeft consistent goed gepresteerd sinds de release in 2012. 2017 was echter een bijzonder opvallend jaar – Ripple groeide met maar liefst 36.000%.!

XRP is momenteel ‘s werelds vierde grootste cryptocurrency, met een marktkapitalisatie van $ 12.393.914.767 en een prijs van slechts $ 0,27. De lage prijs heeft investeerders van over de hele wereld aangetrokken, maar er is nog een andere belangrijke reden waarom Britse investeerders zouden kunnen overwegen om XRP aan hun portefeuille toe te voegen..

In tegenstelling tot volledig gedecentraliseerde cryptocurrencies, werkt Ripple samen met verschillende grote instellingen. Dit komt omdat het oorspronkelijk was ontworpen om het voor banken en andere grote bedrijven gemakkelijker te maken om in realtime grensoverschrijdende betalingen te verzenden.

Voors en tegens van investeren in Ripple, wordt het een miljonairmaker?

Omdat het de steun heeft van grote bedrijven zoals J.P Morgan en Santander, zijn veel crypto-experts van mening dat Ripple eerder alle overheidsvoorschriften zal doorstaan ​​die zouden kunnen worden ingevoerd om het gebruik en de verkoop van cryptocurrencies in de nabije toekomst te beheersen..

8. Tezos (XTZ)

Na een lange periode van waardeverlies, zou Tezos eindelijk terug kunnen klimmen naar het niveau van populariteit dat het genoot bij de lancering. Toen het blockchain-netwerk in 2017 via ICO werd geopend, haalde het een ongelooflijke $ 232 miljoen op – een investering die destijds wereldrecords brak! En ondanks zijn rotsachtige prestaties in de afgelopen jaren, is Tezos nog steeds een van de beste cryptocurrencies bij uitstek voor handelaren in het VK..

De crypto heeft hoge scores gekregen bij audits, waaruit bleek dat Tezos’s on-chain governance model betekent dat het goed beschermd is tegen zaken als ‘egoïstisch bakken’ (ook wel bekend als ‘egoïstische mijnbouw’) en ketenreorganisaties. Dit beveiligingsniveau zou de reden kunnen zijn waarom Tezos nog steeds een van de meest populaire cryptocurrencies in het VK is.

Als u op zoek bent naar trends in cryptocurrency die kunnen uitmonden in potentiële investeringsmogelijkheden, houd Tezos de komende maanden in de gaten. Het werd onlangs geselecteerd door de financiële groep Elevated Returns (ER) om tokenized aanbiedingen aan vastgoedinvesteerders te hosten. Naarmate de vraag naar DeFi toeneemt, zou dit kunnen betekenen dat Tezos op weg is naar betere dingen, aangezien Britse handelaren vooruitkijken naar 2021.

investeer in tezo's

9. Cardano (ADA)

Momenteel staat Cardano op de negende plaats in de lijst van de top 10 cryptocurrencies ter wereld bewijs van inzet blockchain-platform. Met een marktkapitalisatie van $ 3.192.136.382, werd Cardano opgericht door een van de mede-oprichters van Ethereum en is het sinds de lancering een populaire cryptocurrency in het VK..

De eigen valuta van Cardano wordt de ADA, die wordt gebruikt om grensoverschrijdende digitale fondsen te verzenden en te ontvangen. Net als Ethereum maakt het gebruik van slimme contracten, maar een van de redenen waarom Cardano zo populair is in het VK, is het feit dat het is ontworpen om enkele van de problemen op te lossen die zowel Ethereum als Bitcoin dwarsbomen..

Als cryptocurrency van de derde generatie heeft Cardano kunnen zien waar zijn concurrenten zijn gestruikeld en zijn eigen aanbod dienovereenkomstig kunnen verbeteren. Daarom zien veel Britse handelaren Cardano als een veel sterkere investering. Het is op dit moment misschien wat minder ingeburgerd, maar op de lange termijn kan het slagen waar aanbiedingen van de eerste generatie mislukken. In de loop van de tijd heeft dit het tot een van de top 10 van meest populaire cryptocurrencies in het VK gemaakt.

10. IOTA (MIOTA)

De laatste crypto op onze lijst met de meest populaire cryptocurrencies in het VK is IOTA. Dit open source grootboek werd in 2015 gelanceerd om transacties tussen computers in de Internet van dingen netwerk. De marktkapitalisatie is momenteel $ 703.892.418 en de prijs is $ 0,25.

Het proof-of-work-algoritme dat IOTA gebruikt om transacties te verifiëren, betekent dat er geen overdrachtskosten aan verbonden zijn. Dit is een enorm voordeel voor degenen in de IoT-industrie, die van oudsher wordt geplaagd door hoge transactiekosten. IOTA heeft echter te maken gehad met een aantal hackpogingen die de afgelopen jaren voor aanzienlijke downtime hebben gezorgd.

Hoewel dit zijn populariteit in het VK niet overdreven heeft geschud, is deze crypto misschien beter geschikt voor ervaren beleggers die een geoefende handelsstrategie hebben ontwikkeld en een robuust risicobeheer hebben geïmplementeerd..

Klaar om cryptocurrency te verhandelen in het VK?

Om te beginnen met het verhandelen van een van de meest populaire cryptocurrencies in het VK, is uw eerste stap het vinden van een gerenommeerde Britse makelaar.

Het makelaardijplatform voor meerdere activa eToro biedt alle cryptocurrencies aan die op deze lijst staan. Het is volledig gereguleerd door de FCA en is dankzij de populaire CopyTrader-functie een uitstekende keuze voor beginners in cryptovaluta. Hierdoor kunt u de investeringsbeslissingen van andere handelaren in realtime bekijken en automatisch hun strategie kopiëren.

Al met al, Copy Trading op eToro is ideaal voor degenen onder u die in populaire crypto’s willen handelen, maar geen kennis of ervaring hebben met hoe handelen werkt.

Als u klaar bent om te beginnen met het verhandelen van enkele van de meest populaire cryptocurrencies in het VK, raden we u aan eToro te verkennen. De Britse topmakelaar stelt u in staat om te investeren in cryptocurrencies en om fiat-to-crypto en crypto-crossing-paren te verhandelen.

Dus waar wacht je op? Verken het online handelsplatform van eToro, overweeg risico’s en begin vandaag met het verhandelen van de meest populaire crypto’s!

eToro – Koop de beste cryptocurrencies in het VK

etoro makelaar

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Het is belangrijk om te onthouden dat zelfs de meest populaire cryptocurrencies in het VK niet gegarandeerd winst opleveren. Voer altijd uw due diligence uit voordat u in het VK in cryptocurrency handelt.

Belangrijkste punten

 • Ongeveer 2 miljoen mensen bezitten cryptocurrency in het VK
 • Bitcoin is de meest populaire cryptocurrency in het VK
 • Volgens de FCA heeft 78% van de respondenten gehoord van Bitcoin
 • De vraag naar gedecentraliseerde valuta groeide na de financiële crisis
 • 17% van de FCA-respondenten heeft gehoord van Ethereum
 • Veel beleggers geloven dat Bitcoin Cash beter is dan Bitcoin Core
 • De release van LiteBringer heeft de populariteit van Litecoin in het VK een boost gegeven
 • Dash-geldautomaten zijn verschenen in winkelcentra in Londen
 • De vraag in het VK naar gedecentraliseerde financiële diensten neemt toe
 • Opvallende partnerschappen kunnen de populariteit van een cryptocurrency een boost geven
 • Cryptocurrencies van de derde generatie kunnen vroege aanbiedingen verbeteren

Verder lezen:

Top 10 cryptocurrencies om in 2021 te investeren

Bitcoin-prijsvoorspelling: hoeveel zal Bitcoin waard zijn in 2021 en daarna?

Meest populaire cryptocurrencies in de VS.

Cryptocurrencies om in de gaten te houden en te vermijden

Hoe cryptocurrency te verhandelen met $ 100

Belangrijkste andere cryptocurrencies dan Bitcoin

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen te begrijpen waarom de 10 meest populaire cryptocurrencies in het VK hun reputatie hebben verdiend. Van het bewind van Bitcoin tot de opkomst van grote altcoins, deze cryptocurrencies stimuleren portefeuilles in het hele VK. Welke moet je kiezen?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me