Wat zijn de voordelen van Cardano-handel?

Cardano-handel stelt handelaren in staat te speculeren of de prijs van ADA in waarde zal stijgen of dalen, zonder dat ze eigenaar hoeven te worden van het digitale activum..

Cardano (ADA) is een gedeelde blockchain en platform van de derde generatie dat de mogelijkheid biedt om DApps te maken en te ontwikkelen. Als de eerste blockchain die een door vakgenoten beoordeelde academische benadering integreerde in zijn belangrijkste waarden, kreeg het netwerk wereldwijde media-aandacht vanwege zijn toegevoegde innovatie en strategie. ADA is tegenwoordig een van de beste altcoins ter wereld.

Waarom Cardano inruilen?

Er zijn meerdere voordelen verbonden aan het handelen in Cardano. Het helpt ervaren individuen in de cryptomarkt om te handelen, ongeacht of ze al dan niet eigenaar zijn van een van de cryptocurrency.

Bij handelen gaat het erom te proberen te bepalen of de prijs van ADA in waarde zal stijgen of dalen.

De voordelen van Cardano-handel zijn onder meer:

 1. Verbeterde liquiditeit
 2. Minimale belastingkosten
 3. Blootstelling onder hefboomwerking
 4. Cardano-vluchtigheid
 5. Minimalistische handel en een lager inflatierisico
 6. Cardano beschikbaarheid op de markt
 7. De optie om long of short te gaan

1. Verbeterde liquiditeit

Liquiditeit is de indicator van hoe gemakkelijk en efficiënt Cardano, zonder de marktprijs te veranderen, in contanten kan worden omgewisseld. Liquiditeit is van cruciaal belang omdat het voor technologisch onderzoek leidt tot betere prijzen, snellere doorlooptijden en verbeterde precisie.

Als een eersteklas digitaal activum en een slim contract voor DApp-ontwikkelaarsplatform, toont ADA veelbelovend en de noodzaak om in de gaten te houden met Ethereum en Tron in het liquiditeitsklassement. Momenteel komt de waardepropositie van Cardano voort uit zijn rol als een door onderzoek gedreven DApp-site voor smart contracting.

Ter vergelijking: de Shelly-updatetest traint ADA niet alleen voor volledige decentralisatie, maar ook voor de suprematie van de cryptomarkt. Cardano zal het uitwisselingsalgoritme en achtergrondkennis van AlgoZ optimaliseren voor liquiditeitsdoeleinden via een nieuwe samenwerking.

Aangezien transacties over verschillende markten worden gedistribueerd, wordt de Cardano-markt in het algemeen illiquide genoemd, wat betekent dat relatief kleine transacties een enorm effect kunnen hebben op de marktrente, waardoor onvoorspelbare eisen aan ADA worden gesteld..

Lees ook: Wat is Cardano? Een gids voor beginners

2. Minimale belastingkosten

De mogelijkheid om zowel gespreid gokken als CFD-handel op Cardano te bieden, biedt grote belastingvoordelen ten opzichte van virtuele valutatransacties. Wanneer u bijvoorbeeld uw virtuele crypto verhandelt voor een waarde die hoger is dan waarvoor u deze aanvankelijk kocht, bent u onderworpen aan vermogenswinstbelasting (CGT). Bij gespreid gokken, aangezien u niet noodzakelijkerwijs eigenaar bent van het actief, neemt u de verplichting om belasting te betalen uit de vergelijking..

Aan de andere kant is een contract voor verschil (CFD) nog steeds aansprakelijk voor CGT. U dient uw verliezen echter te beperken met uw inkomsten uit CGT-verplichtingen, waardoor CFD’s waardevol zijn voor hedging. Merk op dat Cardano-handel alleen open staat voor ervaren handelaren met spread-bets en CFD’s.

3. Blootstelling onder hefboomwerking

Toegang tot een hoge hefboomwerking is nog een andere bonus van het verkopen van CFD’s op Cardano. Houd er rekening mee dat dit verwijst naar wedden op Cardano-marktschommelingen en niet kopen via traditionele crypto-uitwisselingen en het kopen van echte crypto-activa. CFD’s kijken alleen naar de prijs van Cardano en de onderliggende waarde is niet noodzakelijk eigendom van handelaren die CFD’s verkopen.

Het voordeel hiervan is dat handelaren die ADA CFD’s verkopen, kunnen profiteren van zowel bullish als bearish markten. Hefboomwerking stelt handelaren in staat om nog grotere portefeuilles te openen dan hun handelsaccount wanneer ze terugkeren naar de hefboomwerking.

Het is ook belangrijk op te merken dat u als belegger ervoor moet zorgen dat u over een adequaat plan voor risicobeheersing beschikt, waarin de juiste barrières moeten worden opgenomen. Hefboomwerking kan uw winst vergroten en tegelijkertijd uw winst verdubbelen verliezen zo niet voorzichtig. Het kan echter een enorm effect hebben op het bedrijfsresultaat van een belegger, daarom hebben we het als een voordeel voor Cardano-handel vermeld..

4. Cardano-vluchtigheid

Hoewel de Cardano-markt relatief nieuw is, is deze door de grote volumes van kortetermijnhandelsactiviteiten onderhevig geweest aan aanzienlijke volatiliteit. Cardano is bijvoorbeeld 16,39 keer vluchtiger dan DOW (Dow Jones Industrial Average). 96 procent van alle aandelen en beleggingen is minder volatiel dan Cardano en de volatiliteit van Cardano’s historische regelmatige rendementen over de afgelopen 30 dagen is meer dan 96 procent van alle wereldwijde aandelen en portefeuilles in verhouding tot de totale aandelenmarkten, volgens Macroaxis.

Bekijk: Cardano-prijsvoorspelling

5. Minimalistische handel en lager inflatierisico

Markthandel voor aandelen houdt in dat u bepaalde inloggegevens of garanties moet verstrekken om daadwerkelijk te kunnen handelen. Om de aandelen of aandelen van een bedrijf te ruilen, moet u ook via een makelaar gaan. Toch is kopen voor Cardano eenvoudig en elegant. U koopt of verkoopt ADA eenvoudig via beurzen en plaatst uw nieuwe activa in uw portemonnee. In tegenstelling tot de traditionele manier om te betalen voor beursorders, waarvan bekend is dat ze tijdrovend zijn, vinden Cardano-overboekingen meestal onmiddellijk plaats.

Cardano is ook bestand tegen inflatie, in tegenstelling tot andere traditionele valuta’s die worden beheerd door gecentraliseerde instellingen. De blockchain-technologie achter ADA is grenzeloos en er is geen reden om na te denken over het verlies van waarde op de lange termijn.

6. Beschikbaarheid op de Cardano-markt

De Cardano-markt staat gewoonlijk 24 uur per dag, zeven dagen per week tot uw beschikking om te handelen. Dit is te danken aan het feit dat geen gecentraliseerd marktbeheer de controle over de markturen overneemt, in tegenstelling tot gewone beurzen. Op cryptocurrency-uitwisselingen over de hele wereld vinden ADA-transacties rechtstreeks plaats tussen individuele handelaren. Hoewel de industrie overgaat op infrastructurele verbeteringen, ook wel bekend als ‘vorken’, kunnen er op bepaalde tijden uitvaltijden zijn voor onderhoudsdoeleinden.

7. De optie om long of short te gaan

Cardano heeft nog steeds een betekenis, net als de prijs van een aandeel. Op deze manier kunt u, nadat de marktwaarde is gestegen, geld verdienen door uw ADA-munten te verkopen (shorten). Je noemt het lang gaan als je ADA-valuta koopt en verwacht dat de prijs zal stijgen. Als u echter te maken heeft met de prijs van Cardano en u profiteert van prijzen die zowel dalen als stijgen, wordt dit aangeduid als laag worden.

Er zijn verschillende uitwisselingen waarbij je de mogelijkheid hebt om long of short te gaan met Cardano, waarbij tegelijkertijd een stijgend of dalend patroon kan worden verwacht. U kunt nog steeds long of short gaan op de meeste websites waar u margehandel kunt doen.

Mis het niet: Ethereum vs Cardano: welke crypto moet je kopen in 2021

Moet ik Cardano kopen of ruilen?

Het is belangrijk om de verschillen tussen het kopen en verhandelen van Cardano te begrijpen voordat u een solide beslissing neemt. Door CFD’s te gebruiken, kunt u uw winstgevendheid beoordelen bij het investeren in ADA met hogere risiconiveaus. Het is cruciaal om rekening te houden met bepaalde factoren, zoals volatiliteit, belastingverplichtingen en uw beslissing om lang of kort te gaan voordat u uw voet op het gaspedaal zet. Als je meer over Cardano wilt weten, bekijk dan deze Cardano-gids.

Mogelijk bent u geïnteresseerd in het kopen van Cardano als …

 • U wilt de volledige eigendom overnemen van het Cardano-bedrag dat u koopt
 • U betaalt graag de volledige waarde van het activum vooraf
 • U vindt het niet erg om over eventuele winsten vermogenswinstbelasting te betalen
 • U vindt het niet erg om op een uitwisselingsaccount te wachten voordat u kunt kopen of verkopen
 • U vindt inleidende limieten of maximale stortingen geen probleem
 • Het is prima dat u extra kosten betaalt voor stortingen of opnames
 • Je wilt beloningen verdienen voor het vasthouden van Cardano

Mogelijk bent u geïnteresseerd in het verhandelen van Cardano als …

 • U wilt speculeren over de prijs van Cardano zonder er eigenaar van te zijn
 • U wilt uw positie optimaal benutten, zodat u slechts een deel van de kosten vooraf plaatst
 • U wilt profiteren van de belastingvoordelen van spread-gokken of CFD-handel met Cardano
 • U wilt meteen beginnen met handelen
 • Je houdt niet van maximale stortingslimieten
 • U houdt er niet van om aanbetalingen of opnamekosten te betalen

eToro – Beste makelaar om te kopen Cardano ADA

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Belangrijkste punten:

 • De voordelen van Cardano-handel zijn onder meer verbeterde liquiditeit, minimale belastingkosten, blootstelling onder hefboomwerking, Cardano-volatiliteit, minimalistische handel en lager inflatierisico, Cardano-marktbeschikbaarheid en de optie om long of short te gaan.
 • Cardano (ADA) is een gedeelde blockchain en platform van de derde generatie dat de mogelijkheid biedt om DApps te maken en te ontwikkelen.
 • Bij handelen gaat het erom te proberen te bepalen of de prijs van ADA in waarde zal stijgen of dalen.
 • Cardano is 16,39 keer vluchtiger dan DOW (Dow Jones Industrial Average)
 • De Cardano-markt staat gewoonlijk 24 uur per dag, zeven dagen per week tot uw beschikking om te handelen.
 • Kleine transacties kunnen een enorm effect hebben op de markttarieven, waardoor onvoorspelbare eisen aan ADA worden gesteld.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me