Zal Ethereum beter presteren dan Bitcoin? – Is er een kans?

Er zijn tegenwoordig talloze cryptocurrencies. In de afgelopen 4 jaar zijn er 7 keer meer cryptocurrencies op de markt gekomen dan in de voorgaande periode. Dat gezegd hebbende, in het nieuwe tijdperk van digitale transformatie zouden cryptocurrencies de financiële wereld kunnen overnemen.

In de afgelopen paar maanden zijn Bitcoin en de bredere vraag naar digitale munten explosief gestegen, waarbij de prijs van BTC in januari een niveau van meer dan $ 40.000 bereikte. Hoewel Ethereum, de op een na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, is blijven groeien en de afgelopen weken ruim boven de 20 procent is gestegen, is de BTC-prijs ondertussen achterop geraakt ten opzichte van het nieuwe hoogste punt ooit..

Alle ogen zijn nu gericht op de Ethereum-prijsvoorspelling voor 2021 na een spectaculair succes in 2020. Laten we eens kijken waar ETH dit jaar naartoe gaat en waar het staat ten opzichte van zijn nummer één concurrent, Bitcoin..

Ethereum- en Bitcoin-prijsvoorspellingen voor 2021

Voor Ethereum was het voorgaande jaar een wilde rit. En het is op weg naar succes, zoals veel analisten en cryptoliefhebbers beweren voor het lot van ETH in 2021. Fase nul van een langverwachte upgrade naar een consensussysteem voor Proof-of-Stake is nu begonnen en dat geldt ook voor Ethereum.

ETH heeft dit jaar een piek gezien die zelfs die van de meest ambitieuze voorspellingen voor ETH vorig jaar niet konden voorspellen. Nu handelt Ethereum op de eendaagse chart buiten een versnellend driehoekspatroon terwijl de markt met overmatige schulden rust neemt. Sindsdien zijn de ETH-tarieven met 21 procent gestegen.

Ethereum-prijsvoorspelling, bron: FXStreet

Sommige investeerders en analisten voorspellen dat ETH tegen het einde van 2021 $ 2000 zou kunnen bereiken. Aangezien het onlangs zijn hoogste punt ooit van $ 1.400 heeft overtroffen, is er goede hoop dat het dit komende jaar met een stijgende lijn naar een stijgende lijn zal gaan..

BTC daarentegen klimt hoog en begint het jaar misschien meer dan goed. De grootste stap op Bitcoin was de aankondiging van deze week van Tesla, waarin een investering van $ 1,5 miljard dollar in de cryptocurrency werd onthuld..

Scott Minerd, een chief investment officer van Guggenheim Partners, de investeringsgigant van meerdere miljarden dollars, heeft geschat dat Bitcoin zou kunnen stijgen tot $ 600.000 per munt, een prijs die de totale waarde van BTC volgens Forbes.

2020 was inderdaad officieel een van de grootste jaren voor Bitcoin sinds de uitvinding ervan. De prijs van Bitcoin is de afgelopen 12 maanden met 300% omhooggeschoten en overtrof daarmee het vorige recordniveau van 2017. Sinds kort zweeft de prijs van Bitcoin boven de $ 40.000 en werd de laatste bull run aangewakkerd in oktober 2020. door de aankondiging van PayPal om cryptocurrencies op hun platform toe te passen, inclusief zowel Bitcoin als Ether.

Een uitgelekt Citi-rapport in december van een van de senior analisten van de bank suggereert dat Bitcoin het potentieel heeft om tegen het einde van 2021 een recordhoogte van $ 318.000 te bereiken..

De non-stop groeiende populariteit van Bitcoin verhoogt de polariteit verder tussen verschillende groepen mensen, degenen die Bitcoin als een solide investering beschouwen en degenen die onzeker zijn over de werkelijke waarde ervan..

Momenteel is de cryptocurrency-gemeenschap verdeeld over de meerdere kleinere cryptocurrencies die ontstaan. De dreiging die wordt opgelegd door het overheidstoezicht en de geïmplementeerde regelgeving heeft het idee gewekt dat minder gedecentraliseerde cryptocurrencies mogelijk negatief kunnen worden beïnvloed.

Prijsvoorspelling Bitcoin 2021 Bron: Prime XBT

Laten we Ethereum eens nader bekijken

Ethereum staat erom bekend erg volatiel te zijn wat betreft de prijzen, daar bestaat geen twijfel over. In januari 2018 zal bijvoorbeeld de uitgegeven $ 10.000 binnen een jaar zijn opgebrand tot $ 830. Behalve dat dezelfde $ 10.000 die u toen zou hebben geïnvesteerd en behouden, nu in januari 2020 zou veranderen in $ 85.000. Het is veilig om te zeggen zonder enige vorm van diversiteit in uw portefeuille, of met andere woorden, iets anders om op terug te vallen, Ethereum’s waarde heeft geen basis in de echte wereld.

Over het algemeen heeft ‘s werelds op een na grootste cryptocurrency na 2020 meer dan 330 procent gewonnen op $ 130. ETH slaagde er ook in om op zijn hoogtepunt $ 635 te bereiken en op een serieuze manier de allerbelangrijkste emotionele mijlpaal van $ 600 te vernietigen.

Dit is echter allemaal wat Ethereum zo opwindend maakt. Naarmate meer mensen aan boord gaan met crypto en de tokenwagon in handen krijgen, is Ethereum mogelijk geschikt om comfortabel te verdubbelen tot $ 2.500 in 2021.

Bij het denken op korte termijn lijken ETH-waarden vaak van richting te veranderen. Ethereum-opbrengsten zijn verdubbeld sinds 2015, bijna 60 procent van de tijd, wanneer een productieve maand wordt voorafgegaan door een dalende maand en omgekeerd, volgens Yahoo Finance.

Lees meer: ​​Ethereum-prijsvoorspelling 2021: ETH gaat naar $ 3.000?

Belangrijkste verschillen tussen Ethereum en Bitcoin

Voordat we Bitcoin en Ethereum verder diepgaand vergelijken, is het erg cruciaal dat we erop wijzen dat de twee cryptocurrencies behoorlijk verschillend zijn.

Realistisch gezien kan Bitcoin voor alles worden gebruikt. Hoewel de aard ervan verschilt van de manier waarop de gebruikelijke valuta, zoals ponden of dollars, zich nestelt, is het niet ingewikkelder dan deze. Het biedt de opties die in heel veel situaties kunnen worden gebruikt. Hoe dan ook, Bitcoin is zeer gangbaar geworden op de markten, waardoor het op verschillende gebieden kan worden gebruikt als een legitieme betalingsbron..

Ethereum daarentegen is eigenlijk een computerplatform dat mensen gebruiken om slimme contracten te vormen via een scripttaal. Wat dat betekent, is dat er een blockchain is waarin talloze contracten automatisch kunnen worden geschreven en uitgevoerd, als aan een aantal specifieke criteria wordt voldaan. Voor de meeste blockchains is het heel gebruikelijk dat ze open source zijn en Ethereum is niet anders. Wat dat betekent is dat iedereen met de juiste kennis toegang heeft tot Ethereum en deze kan gebruiken om slimme contracten te schrijven en te implementeren, wat niets meer is dan een validatie van verschillende criteria in een digitale vorm.

Voordelen die ETH in het voordeel van 2021 zetten

Er zijn meerdere redenen waarom ETH in dit geval de overhand krijgt, en wat precies zoveel mensen vertrouwen geeft in het opheffen van BTC in de nabije toekomst.

Er is bijvoorbeeld de Enterprise Ethereum Alliance (EEA). EEA is het bedrijfsplan achter Ethereum dat werkt aan de wereldwijde acceptatie ervan. Hun doel is om organisaties en bedrijven aan te moedigen bij hun dagelijkse activiteiten Ethereum-technologie te omarmen en te gebruiken. Ze ondersteunen voornamelijk om de ETH-blockchain te verbinden voor zakelijk gebruik, met kantoren in verschillende delen van de wereld, zoals de VS, Frankrijk, China en Japan..

Op dit moment zijn er enkele echt grote namen die al deel uitmaken van de EER, in totaal ongeveer 129 bedrijven, waaronder Microsoft, FedEx, JP Morgan Chase Bank en Intel. Ervan uitgaande dat het succes aanhoudt en de lijst in de toekomst wordt uitgebreid, kan Ethereum de overhand nemen in de adoptierace tegen Bitcoin.

Een van de grootste voordelen van Ethereum in 2021 is de lancering op Ethereum 2.0. ETH 2.0. Het heeft tot doel het platform flexibeler, veiliger en duurzamer te maken. Het zal dit bereiken door meer dan duizenden transacties per seconde toe te staan, waardoor het over het algemeen gemakkelijker wordt voor apps om sneller en efficiënter te werken, en vooral goedkoper in het gebruik. Het belangrijkste kenmerk is dat het verandert van een proof of work-protocol naar een proof of stake-protocol om Ethereum duurzamer te maken.

Duurzaam in de zin dat het veel minder computerbronnen zal verbruiken om te functioneren en zelfs minder energieverbruik.

De lancering is al begonnen en is in de maak. Er zijn 3 primaire upgrades bij de implementatie van ETH 2.0. De Beacon Chain, de eerste upgrade, ging online op 1 december 2020. Dit legde in wezen de basis voor mogelijke toekomstige updates en fungeerde als de lancering van v.2.0. Het volgende is de Shard Chains en de Docking. Shard Chains begint naar verwachting in 2021 en maakt de verwerking van transacties en het opslaan van gegevens mogelijk. De Docking betekent het opnemen van het huidige ETH-netwerk met dat van ETH 2.0’s, en uiteindelijk overgaan naar een proof-of-stake-algoritme.

Bovendien zijn DeFi-platforms een van de grootste attracties voor crypto-investeerders. Het gebruik, de cases en de prijsaanpassingen van DeFi blijven uitstekend voor 2021. De meerderheid van de crypto-leiders in DeFi, waaronder Akropolis, Looprin en Solana, die allemaal op het Ethereum-platform draaien. Met andere woorden, snelle groei en populariteit onder DeFi in de toekomst draagt ​​bij aan een dramatische groei voor Ethereum. Via hun subsidieregeling heeft de stichting Ethereum financiële steun verleend aan Uniswap en Compound.

Zou u overwegen om in te investeren Ethereum?

De Flippening Index

Een statistiek genaamd de Flippening Index wordt gebruikt door de Blockchain Hub. Deze index kijkt naar acht verschillende vergelijkende statistieken van Bitcoin en Ethereum-netwerken. Hier zijn de acht indicatoren:

 • Market Cap: de verhouding in vergelijking met de Bitcoin-marktkapitalisatie van de Ethereum-marktkapitalisatie.
 • Transactievolume: volledig aantal USD dat via het netwerk is verzonden.
 • Handelsvolume: hoeveelheid beurshandel voor BTC en ETH.
 • Aantal transacties: geeft de relatie weer van de totale online transacties op het netwerk.
 • Totale transactiekosten: USD-waarde van betalingen die op het netwerk in rekening worden gebracht om een ​​aankoop te doen.
 • Actieve adressen (in een digitale portemonnee): het aantal specifieke adressen in een bepaalde week dat een transactie verzendt of ontvangt.
 • Aantal knooppunten: aantal openbaar beschikbare knooppunten op elk netwerk.
 • Google-zoekopdrachten: analysecijfers voor Google Bitcoin- en Ethereum-zoekopdrachten.

Bron: Medium

Wanneer alle statistieken 100% bereiken voor Ethereum, is het omslaan gebeurd, volgens de index. Dit is wanneer Ethereum Bitcoin officieel omdraait. Het is momenteel 72,4%, vergeleken met 66,5% vorige maand. Deze snelle stijging zorgt voor spanning bij alle cryptoliefhebbers.

De meerderheid van de mensen verwijst naar actieve adressen en transactievolume. Het is goed om in gedachten te houden dat individuen meer dan één actief account kunnen hebben voor elke portemonnee die ze bezitten, daarom zal de statistiek niet altijd 1: 1 zijn, wat uiteindelijk ook het transactievolume opdrijft naarmate er meer adressen worden gegenereerd.

Dus, zal Ethereum Bitcoin uiteindelijk overtreffen?

Enkele grote namen in de financiële sector zetten hun weddenschappen op Ethereum. Een voormalig Goldman Sachs-fondsbeheerder, Raoul Pal en BTC-liefhebber van beginnerspodia Roger Ver, hebben hun overtuigingen al publiekelijk uitgesproken.

Bitcoin heeft een marktdominantie voor een meerderheid en een marktwaarde van ruim boven de $ 850 miljard als je kijkt naar de cryptovalutamarkt begin 2021. Met bijna $ 200 miljard volgt Ethereum op de tweede plaats. Bitcoin-maximalisten verwachten dat BTC een marktkapitalisatie van $ 1 biljoen zal overschrijden. Momenteel kan het worden verduidelijkt op basis van ontwikkelingen en het vermogen van het Ethereum-ecosysteem om meer geld in liquiditeit en middelen te brengen.

Ether kan dezelfde functie uitvoeren als Bitcoin, maar is verbonden met het Ethereum-netwerk. Of Ether dit wel of niet doet, is slechts een overweging die bepaalt of Ether al dan niet enig belang voor hen heeft voor de partijen bij de deal.

Ether is letterlijk een Ethereum-hulpprogramma. Ethereum presteert niet alleen gewoon als een digitale munt, het is een enorm computernetwerk waarmee iedereen een gedecentraliseerd programma kan maken. Een organisatie zou een programmeur kunnen inhuren om dit op het ETH-platform te maken als het vaststelt dat het een blockchain-oplossing wil.

Zal Ethereum beter presteren dan Bitcoin – Conclusie

Met de voortdurende sluipende regelgevende wetgeving en de voortdurende tag van financiële fraude die de gebruikerspraktijken beïnvloedt, is Bitcoin zelf de grootste uitdaging voor Bitcoin. Ether heeft het voordeel dat het synoniem is met het Ethereum-platform en de basis, en Ethereum bereikt wat Bitcoin niet doet en alleen tot stand kwam vanwege de tekortkomingen van Bitcoin. Met dat gezegd, zullen we geduldig zitten en kijken wat ons te wachten staat.

eToro – Het beste platform om crypto’s te kopen

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Belangrijkste punten

 • Ethereum is blijven groeien en steeg de afgelopen weken ruim boven de 20 procent, de BTC-prijs is ondertussen achterop geraakt ten opzichte van zijn nieuwe recordhoogte
 • Enterprise Ethereum Alliance is het bedrijfsschema achter Ethereum dat werkt aan de overhand bij wereldwijde acceptatie.
 • Fase nul van een langverwachte upgrade naar een consensussysteem voor Proof-of-Stake voor Ethereum is nu de beginfase ingegaan.
 • Bitcoin en de bredere vraag naar digitale munten zijn explosief gestegen, waarbij de prijs van BTC in januari een niveau van meer dan $ 40.000 bereikte.
 • Flippening Index is de belangrijkste bron van statistieken die worden gebruikt om de prestatieconcurrentie tussen ETH en BTC te meten.
 • Flippening is de index momenteel op 72,4%, een stijging van 66,5% vorige week

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me