Zal het Lightning-netwerk Bitcoin versnellen?

Laten we eerlijk zijn, Bitcoin is erg traag en bevindt zich nog niet in een stadium waarin het door het grote publiek kan worden aangenomen.

Het kan zelfs de laatste barrière zijn voor wijdverbreid gebruik.

Het bliksemnetwerk werd voor het eerst voorgesteld aan de Bitcoin-gemeenschap door Joseph Poon en Thaddeus Dryja in 2016 en is sindsdien in de maak.

Zal het eindelijk de oplossing zijn waarnaar Bitcoin op zoek was??

Wilt u leren hoe u als een professional in cryptocurrencies kunt handelen? Neem onze cryptocurrency-cursus!

Waar is het bliksemnetwerk voor?

Zoals u waarschijnlijk weet, Bitcoin kan in zijn huidige staat slechts 7 transacties per seconde verwerken (tps).

Dit is ongelooflijk traag in vergelijking met Visa, dat zogenaamd tot 24.000 tps aankan en PayPal, dat 193 aankan.

Om dingen erger te maken, het duurt dan nog eens 10 minuten voordat een transactie is bevestigd.

En dat is in ideale omstandigheden. Als het netwerk erg druk is, kan het zelfs langer duren. Tijdens de bullrun van 2017 duurde het dagen voordat sommige transacties voltooid waren.

Naast tps is er ook de kwestie van transactiekosten die kunnen oplopen als de markt op volle capaciteit draait.

De bliksem netwerk is bedoeld om deze belangrijke problemen op te lossen Bitcoin sneller en efficiënter in gebruik.

In zijn huidige staat is Bitcoin geen handige manier om kleine betalingen te doen, zoals het kopen van koffie. Je wilt niet dat dit soort kleine bedragen boven je hoofd hangt.

Het bliksemnetwerk is ontwikkeld door Lightning Labs.

Hoe werkt het bliksemnetwerk?

bliksemnetwerk, bitcoin-transacties

De bliksem netwerk is een tweede laag ‘off-chain’ oplossing die bovenop de Bitcoin-blockchain zit. In wezen gebruikt het bliksemnetwerk betalingskanalen tussen verschillende gebruikers.

Er is niets veranderd aan de Bitcoin blockchain, die het netwerk blijft beveiligen.

Een gebruiker op het bliksemnetwerk kan een betalingskanaal opzetten met een andere gebruiker wanneer ze een betalingskanaal maken, waarvoor ze allebei een storting moeten doen.

Dit wordt opgenomen op de blockchain, maar het kanaal blijft open totdat een van de twee gebruikers besluit het kanaal te sluiten.

Wanneer het kanaal gesloten is, wordt dit ook vastgelegd op de blockchain.

Terwijl het kanaal open is, kunnen de twee partijen elkaar zo vaak geld heen en weer sturen als ze willen, zonder tijdsbeperkingen.

Er moet echter worden vermeld dat om geld via een kanaal te ontvangen, de partij die moet worden betaald, de afzender moet factureren.

In de meeste gevallen zal dit de vorm aannemen van een QR-code die de afzender zal scannen om geld te verzenden.

Deze kleine betalingen zullen niet alleen sneller ‘off-chain’ worden voltooid, maar ze zullen ook haal veel verkeer weg van de blockchain, wat transacties zal versnellen daar ook.

Interessant om op te merken is dat betalingen die buiten de keten plaatsvinden niet zo ongebruikelijk zijn.

Eigenlijk, de meeste cryptocurrency-transacties vinden feitelijk buiten de keten plaats in gecentraliseerde databases, zoals uitwisselingen.

Het bliksemnetwerk heeft ook lagere kosten voor afzenders.

Door deel te nemen aan het netwerk als knooppunt kunt u kosten in rekening brengen bij het routeren van betalingen, mensen stimuleren om deel te nemen en verbinding te maken met zoveel mogelijk knooppunten.

Als een kanaal veel geld gaat verwerken, moet het met meer Bitcoin worden gefinancierd. Dat gezegd hebbende, als het erg groot is, is het misschien beter om het op de Bitcoin-blockchain te voltooien.

Gebruikers kunnen kanalen bijvullen en Bitcoin in het bliksemnetwerk houden zolang ze willen.

Lightning-netwerk wordt soms vergeleken met IOTA’s Tangle, Nano en Hashgraph, maar er moet worden opgemerkt dat hoewel ze er hetzelfde uitzien, ze heel anders werken.

Meerdere betalingskanalen

Betaalkanalen tussen twee gebruikers zijn niet de enige manier waarop het bliksemnetwerk werkt.

Als dat het geval was, zouden ze niet zo nuttig zijn omdat iedereen een betalingskanaal zou moeten opzetten wanneer ze iemand betaalden.

De bliksem netwerk is ontworpen om de snelste manier te vinden om partijen te betalen door andere betaalkanalen te gebruiken die al open zijn.

Uw betaling kan via vier of vijf verschillende personen verlopen voordat de ontvanger deze ontvangt. Desondanks is het allemaal erg snel en veilig. Het zoekt altijd naar de snelste manier.

U kunt meer lezen over hoe het bliksemnetwerk werkt door het wit papier.

Hoe succesvol is het bliksemnetwerk geweest?

Het bliksemnetwerk is exponentieel gegroeid sinds het begon met maar liefst 4.463 knooppunten op het netwerk en 31.703 kanalen, op het moment van schrijven, volgens de Lightning Network Explorer.

De bliksem netwerk heeft het ook mogelijk gemaakt om te gebruiken Bitcoin om mensen een fooi te geven via applicaties zoals tippin.me, een manier om mensen online een fooi te geven, zoals op Twitter, of voor het maken van inhoud.

Dogecoin is ook op een vergelijkbare manier gebruikt, maar pas nu met het bliksemnetwerk is het mogelijk om het met bitcoin te doen met kleine bedragen, snel en goedkoop.

Maar is het allemaal goed nieuws?

bitcoin en bitcoin cash split

Het is nooit helemaal goed nieuws.

Ten eerste was het bliksemnetwerk een van de redenen waarom Bitcoin Cash zich splitste van Bitcoin.

Het team erachter Bitcoin Cash voerde aan dat de bliksem netwerk en SegWit2x waren aan het veranderen Bitcoin te veel en het was niet meer wat Satoshi Nakamoto gepland.

Bitcoin Cash ging toen verder verhoog de blokgrootte van 1 MB naar 8, waarvan ze dachten dat het problemen met schaalbaarheid zou oplossen en zou vasthouden aan de oorspronkelijke plannen van Nakamoto.

De overgebleven Bitcoin-gemeenschap wilde de blokgrootte niet vergroten omdat er een harde vork nodig is die riskant kan zijn voor de blockchain en zogenaamd grotere blokken kunnen resulteren in centralisatie.

Hoewel sommigen beweren dat de splitsing van Bitcoin en Bitcoin Cash goed was voor Bitcoin, schaadde de splitsing de gemeenschap en maakte Bitcoin aantoonbaar minder heel.

Een ander ding om te overwegen is dat het zogenaamd mogelijk is voor een van de partijen om het kanaal te sluiten wanneer de andere partij een lange tijd offline is geweest en alles wat is gedeponeerd, op te nemen. Dit staat bekend als een frauduleuze kanaalafsluiting.

Kan het bliksemnetwerk worden gecontroleerd door grote banken?

Sommige critici zijn bezorgd dat het bliksemnetwerk simpelweg een manier zal worden voor grote banken en bedrijven om Bitcoin te domineren door veel betalingskanalen te openen..

In januari 2019 werd dat gemeld vermoedelijk hebben de 10 grootste knooppunten momenteel 38% van de netwerk capaciteit.

Eén bedrijf, LNBIG.com heeft 20 openbare knooppunten die zogenaamd tot 64% van de netwerk.

Als het bliksemnetwerk gecentraliseerd wordt, zal het veel mensen wegjagen die geïnteresseerd zijn om het te gebruiken.

Dat gezegd hebbende, Bitcoin is al technisch gecentraliseerd omdat mijnpools een groot deel van de hashingkracht beheersen.

Theoretisch gezien, naarmate meer knooppunten toetreden tot het netwerk en meer betalingskanalen openen, wordt het minder gecentraliseerd.

Het is belangrijk om dat te onthouden het staat nog in de kinderschoenen, daarom is het eenvoudig om het bliksemnetwerk te centraliseren.

Sommigen beweren dat het bliksemnetwerk gecentraliseerd is vanwege de manier waarop ze ernaar kijken, vooral als een 2D-grafiek.

Wanneer dit is gebeurd, lijkt het alsof sommige knooppunten het grootste deel van het netwerk besturen, maar als je het netwerk bekijkt als een 3D-grafiek, zie je dat er geen centrale punten zijn..

Het Lightning-netwerk is om drie redenen niet gecentraliseerd: u kunt niet worden gecensureerd, u kunt niet dubbel besteden en er is geen signaalpunt van mislukking.

Andere, meer cynische critici wijzen erop Blockstream zit achter de oprichting van het bliksemnetwerk en krijgt veel invloed op de ontwikkeling van Bitcoin.

Blockstream wordt gefinancierd door een digitale valutagroep die sterke banden heeft met de bankwereld.

Wat gebeurt er als het bliksemnetwerk niet werkt??

bitcoin bliksemnetwerk

Als het bliksemnetwerk niet werkt, kan het rampzalig zijn voor Bitcoin, omdat het lijkt alsof het onmogelijk is om de schaalproblemen die Bitcoin hebben geplaagd te overwinnen..

Het kan mensen ertoe brengen te geloven dat Bitcoin Cash, door de blokgrootte te vergroten, de juiste aanpak heeft.

Maar de gevolgen zijn misschien nog groter dan dat. Het kan er ook toe leiden dat mensen concluderen dat elke cryptocurrency die werkt als Bitcoin ook gedoemd is.

Dit kan ertoe leiden dat liefhebbers van cryptocurrency geloven dat blockchain-technologie een doodlopende weg is en mogelijk andere datastructuren zoals DAG’s nastreeft..

Kernpunten

Als u zich iets uit dit artikel herinnert, maak er dan deze kernpunten van.

  • De bliksem netwerk is een tweede laag die bovenop de Bitcoin blockchain. Het is ideaal voor het verzenden van microbetalingen en vermindert de congestie op de blockchain.
  • Het gebruikt betalingskanalen om geld te verzenden. Deze kanalen kunnen open blijven zolang de partijen dat willen.
  • Gebruikers worden gestimuleerd om knooppunten te zijn. Als uw betalingskanaal wordt gebruikt, kunt u hieraan verdienen.
  • Er bestaat bezorgdheid dat het gecentraliseerd kan worden. Grote banken en bedrijven kunnen eindigen met veel van de knooppunten en betalingskanalen.

Leer handelen met onze cursus cryptocurrency

Wilt u meer weten over andere cryptocurrencies en hoe u deze kunt verhandelen? Meld u dan aan voor onze cursus cryptocurrency-handel!

Als je het leuk vond om dit artikel uit te lezen Handelseducatie, geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me