Aandelenhandel UK Guide 2021

De aandelenmarkt staat in de volksmond bekend als de ‘aandelenmarkt’ – waarbij u aandelen of aandelen van beursgenoteerde bedrijven verhandelt.

Net als bij elk ander financieel instrument is het idee van aandelenhandel speculeren op de stijging of daling van aandelenkoersen – met het oog op het maken van consistente winsten.

Als u wilt beginnen met het verhandelen van aandelen, dan bent u hier aan het juiste adres. Deze gids is voor jou bedoeld. We leggen uit hoe aandelenhandel werkt in het VK.

Als u in het VK in aandelenhandel wilt duiken, ga dan vandaag nog aan de slag met eToro!

Inhoud:

Wat is aandelenhandel in het VK?

Handel in aandelen in het VK

Manieren om in aandelen te handelen in het VK

Voordelen van Equity Trading UK

Risico’s van aandelenhandel in het VK

Aandelenhandel Britse strategieën

Aandelenhandel UK Ordertypes

Tips voor aandelenhandel in het VK

Hoe u de beste Britse aandelenmakelaars van 2021 kunt vinden?

Hoe u met aandelenhandel in het VK kunt beginnen – een stapsgewijze uitleg

Gevolgtrekking

Veelgestelde vragen

Hieronder bespreken we alles wat u moet weten over aandelenhandel in het VK. Dit omvat strategieën voor aandelenhandel, ondersteunde markten, mogelijke kosten waarmee u rekening moet houden en hoe u een betrouwbare online broker kunt vinden om vandaag aan de slag te gaan..

Contents

Wat is aandelenhandel in het VK?

‘Equity’ is een veelgebruikte term die wordt gebruikt om te verwijzen naar traditionele aandelen en aandelen. Daarom koopt en verkoopt u aandelen van beursgenoteerde bedrijven wanneer u zich bezighoudt met aandelenhandel.

Het onderliggende concept van aandelenhandel is om te profiteren van de prijsbeweging van deze aandelen. De posities die u invoert, kunnen enkele seconden tot enkele maanden duren – afhankelijk van uw aandelenhandelstrategie.

Als een aandelenhandelaar in het VK bijvoorbeeld van mening is dat de waarde van BP-aandelen de komende weken zal stijgen, zullen ze hiervan proberen te profiteren door een ‘kooporder’ te plaatsen..

In een ander voorbeeld, als een handelaar denkt dat de aandelen van Rolls Royce overgewaardeerd zijn, zullen ze proberen te profiteren van dalende prijzen..

Dit wordt short selling genoemd – waarbij u aandelen tegen een hogere prijs verkoopt om ze tegen een lagere prijs terug te kopen. Om hiervoor te kiezen, hoeft u alleen maar een ‘verkooporder’ te plaatsen bij de door u gekozen Britse effectenmakelaar.

Als zodanig stelt de aandelenhandel in het VK u in staat om winst te maken uit zowel de stijgende als de dalende aandelenmarkten.

Handel in aandelen in het VK

Cash-aandelenhandel is een term die wordt gebruikt om koop- en verkoopposities van grote, institutionele handelaren te beschrijven. Ze kopen en verkopen zowel eigen aandelen als namens hun klanten – die een individuele belegger, een beleggingsfonds of een beleggingsfonds kunnen zijn.

Anders gezegd: deze bedrijven zijn verantwoordelijk voor het speculeren op de toekomstige waarde van aandelen. Als ze het correct voorspelden, verdient hun klant geld met de transactie. In ruil daarvoor verdient het bedrijf een commissie om in de goede richting te speculeren.

Deze grote financiële instellingen kopen voor het grootste deel voor miljoenen ponden aan aandelen via een enkele transactie. In sommige gevallen is zo’n grote investering voldoende om de prijs van de respectievelijke aandelen omhoog te drijven.

Het investeringskapitaal dat nodig is voor dergelijke grote transacties, komt rechtstreeks van de instelling in kwestie. Gezien de omvang van het betrokken kapitaal, houden individuen zich dus niet bezig met aandelenhandel in contanten.

Manieren om in aandelen te handelen in het VK

Aandelenhandel in het VK kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. De koers die u volgt, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals of u voor de lange termijn in aandelen wilt beleggen of ze op korte termijn wilt verhandelen..

In deze sectie verkennen we de verschillende financiële instrumenten die tot uw beschikking staan ​​om vanuit uw luie stoel in aandelen te handelen.

Aandelenhandel in het VK door aandelen te kopen

De conventionele manier om in aandelen te handelen, is door de aandelen rechtstreeks te kopen. Dat wil zeggen – u wordt eigenaar van de aandelen die u koopt. De beste manier om dit te doen, is door een online broker te gebruiken die het door u gekozen vermogen aanbiedt.

Door een langetermijnstrategie te volgen, houden handelaren hun activa meerdere jaren vast. Dit geeft u het recht om dividendbetalingen te innen – die u kunt gebruiken om andere handelsinspanningen te financieren.

Met andere woorden, u belegt in wezen in de aandelen in plaats van ze te verhandelen.

Het nadeel is dat beleggen in aandelen u niet dezelfde flexibiliteit biedt als handelen. U kunt bijvoorbeeld uw transacties niet gebruiken of de aandelen short verkopen zonder geld te lenen van de makelaar – wat u extra kosten zal kosten.

Naast traditionele aandelenaankopen zijn er echter ook een aantal opmerkelijke voordelen. Bij FCA-broker eToro kunt u bijvoorbeeld in aandelen beleggen tegen een commissie van nul procent en uw vermogen behouden zonder dat u doorlopende kosten hoeft te betalen..

Wanneer het juiste moment is aangebroken om uw belegging te laten uitbetalen, kunt u uw aandelen met één klik op de knop weer aan eToro verkopen. Dit alles kan volledig online worden gedaan, en uw winst wordt direct op uw eToro equity trading UK-account gestort.

Aandelenhandel VK met CFD’s

In tegenstelling tot beleggen, wordt het verhandelen van aandelen als een kortetermijnbenadering beschouwd. Dat komt omdat professionele aandelentraders hun posities vaak maar een paar uur tot maximaal een paar weken open houden.

In deze gevallen zullen traders gedurende de dag meerdere aandelenposities plaatsen, waarbij ze zich richten op marges met een lage winst in het bereik van 1 tot 2%.

Soms voeren aandelenhandelaren in het VK tientallen transacties per dag uit, vijf dagen per week. Als de handelaar consequent de juiste voorspelling doet, kunnen deze kleine winsten oplopen tot een aanzienlijk bedrag.

Wanneer u echter op korte termijn handelt, is het cruciaal dat u een online broker gebruikt die concurrerende vergoedingen en commissies biedt. Als dat niet het geval is, worden de bovengenoemde dagelijkse streefwinst van 1 – 2% snel opgeslokt.

Als zodanig wordt de overgrote meerderheid van de aandelenhandel op korte termijn gedaan met behulp van CFD’s.

Een CFD (Contract for Difference) is een afgeleid instrument dat de waarde van de onderliggende waarde volgt. Ze stellen u in staat om in aandelen te handelen zonder de aandelen te bezitten. In plaats daarvan speculeert u op CFD’s die de werkelijke prijs van het eigen vermogen weerspiegelen.

Bijvoorbeeld,

 • Als HSBC op de London Stock Exchange wordt gewaardeerd op 390p, wordt de respectievelijke CFD ook gewaardeerd op 390p.
 • Als de waarde van HSBC-aandelen tegen het einde van de dag stijgt tot 420p, zal de waarde van het CFD-instrument ook stijgen..

Het meest opvallende voordeel van handelen in CFD’s met aandelen is dat u de mogelijkheid heeft om zowel long als short te gaan. Dit geeft u de mogelijkheid om te speculeren op prijsbewegingen in beide richtingen.

Hier is een voorbeeld om te laten zien hoe aandelenhandel in het VK werkt bij het gebruik van CFD’s.

 • Laten we zeggen dat BT-aandelen elk op de LSE gewaardeerd worden op 140p.
 • U verwacht dat de aandelen de komende dagen in waarde zullen dalen.
 • U plaatst dus een verkooporder ter waarde van € 5.000 bij uw online broker.
 • Een paar dagen later dalen de BT-aandelen met 2%.
 • Als zodanig hebben de CFD’s ook dezelfde prijs als de LSE op BT noteert.
 • U besluit uw winst te innen door een kooporder te plaatsen.
 • Op uw inzet van £ 5.000, leverde uw winst van 2% u een winst van £ 100 op.

Zoals u in het bovenstaande voorbeeld kunt zien, weerspiegelden de CFD’s exact dezelfde prijs van BT-aandelen. Toen de aandelenkoers van BT daalde, nam ook de prijs van de respectievelijke CFD’s toe.

Bovendien kunt u ook toegang krijgen tot hefboomwerking bij het handelen in aandelen via CFD’s – die we binnenkort in meer detail zullen bespreken.

Uiteindelijk bieden CFD’s een uitstekende manier om in het VK in aandelen te handelen zonder de onderliggende aandelen te hoeven kopen.

Aandelenhandel VK met opties

Aandelenopties, ook wel ‘aandelenopties’ genoemd, worden beschouwd als een meer geavanceerde benadering voor het verhandelen van aandelen. Voor degenen die het niet weten, zijn aandelenopties contracten die u het recht geven om een ​​aandeel te kopen of verkopen tegen een vooraf vastgestelde prijs en tijd..

Het verhandelen van aandelenopties geeft u extra flexibiliteit en koopkracht.

Het vereist echter ook dat u een kleine vergoeding betaalt, een zogenaamde ‘premie’, die meestal binnen het bereik van 5% tot 10% van de contractwaarde valt.

Een optiecontract bestaat doorgaans uit 100 aandelen. In plaats van koop- en verkooporders, kiest u tussen Calls en Puts.

 • U koopt een calloptie wanneer u verwacht dat de prijs van het eigen vermogen binnen de vooraf bepaalde tijd zal stijgen.
 • U koopt een putoptie als u verwacht dat de waarde van het eigen vermogen binnen de vooraf bepaalde tijd zal dalen.

Het is vermeldenswaard dat wanneer u in opties handelt, u het ‘recht’ heeft om de aandelen te kopen of verkopen tegen de vooraf ingestelde datum en prijs – maar u bent niet verplicht om de transactie uit te voeren.

Dit betekent dat als uw voorspelling niet klopt, u ​​alleen uw premie verliest en niets meer.

Zoals we eerder vermeldden, kan het verhandelen van aandelenopties complex lijken voor nieuwe handelaren. Bekijk het korte voorbeeld hieronder om de mist te verwijderen.

 • Stel dat u denkt dat de waarde van Barclays-aandelen ondergewaardeerd is tegen de huidige prijs van £ 10 per aandeel
 • Uw online makelaar biedt een optiecontract van 2 maanden aan.
 • Zoals u verwacht, zal de prijs van Barclays stijgen voordat het optiecontract afloopt – u koopt een calloptie.
 • Het contract is voor 100 aandelen Barclays, en tegen een premie van £ 1 per aandeel.
 • Dit betekent dat u £ 100 aan de makelaar moet betalen om toegang te krijgen tot de markt.
 • Voordat de opties vervallen, stijgt de prijs van Barclays-aandelen tot £ 15 per stuk.
 • Dit toont een stijging van £ 5 in de prijs van elk aandeel – daarom kunt u uw winst innen door uw recht om de aandelen te verkopen uit te oefenen.
 • Op uw 100 aandelen – u maakt een winst van £ 50 – minus de premie van £ 100 die u hebt betaald om toegang te krijgen tot de markt.
 • In totaal betekent dit dat u in totaal £ 400 winst hebt gemaakt op de Britse aandelenhandel.

Integendeel, als de prijs van Barclays-aandelen niet zou zijn gestegen, had u de aandelen niet hoeven te verkopen. In dit geval verliest u pas de premie van £ 100 wanneer de contracten aflopen.

Zoals u in dit voorbeeld kunt zien, hoeft u bij het handelen in opties alleen de premie te betalen om toegang te krijgen tot de markt. U hoeft niet in de aandelen te investeren en ook geen eigendom te worden van de activa.

Voordelen van Equity Trading UK

voordelen van aandelenhandel vk

Vraagt ​​u zich af of aandelenhandel voor u de juiste weg is om de aandelenmarkt te betreden? Als dat het geval is, bekijk dan enkele van de voordelen van het handelen in aandelen in het VK.

Dit zijn de beste dingen over aandelenhandel:

Potentieel met hoge winst

Het is waar dat beleggen in aandelen op lange termijn een exponentieel rendement kan opleveren. Het kan echter nodig zijn dat u een paar jaar moet wachten om daar te komen.

Bovendien kunt u ook worden blootgesteld aan neerwaartse markttrends en uiteindelijk een aanzienlijk deel van uw investering verliezen.

Aan de andere kant kunnen aandelentraders, in vergelijking met langetermijnstrategieën, niet alleen profiteren van de opwaartse koersbeweging, maar ook van de dalende prijzen..

Bij kortetermijnhandel kunt u vaker winst maken door u te richten op kleinere marges die op de markt beschikbaar zijn. Elke winstgevende transactie voegt meer geld toe aan uw handelsaccount – die u kunt gebruiken om de koopkracht bij uw volgende transactie te vergroten.

Deze herhaalde overwinningen kunnen op de lange termijn tot aanzienlijke winsten leiden.

Toegang tot zowel Britse als internationale markten

Nog niet zo lang geleden hadden Britse aandelenhandelaren alleen toegang tot bedrijven die genoteerd waren aan de London Stock Exchange. Maar dankzij online makelaars in aandelenhandel kunt u vandaag de dag aandelen kopen en verkopen op zowel binnenlandse als internationale markten.

Het populaire aandelenhandelsplatform eToro geeft u bijvoorbeeld toegang tot meer dan 2.400 aandelen op 17 beurzen.

Hierdoor kunt u niet alleen in het VK handelen in aandelen, maar ook in de VS, Europa, Azië en daarbuiten.

Short-selling

Zoals we hierboven vermeldden, is short-selling een van de grootste voordelen van aandelenhandel in het VK. In tegenstelling tot langetermijninvesteringen, kunt u handelsmogelijkheden vinden, ongeacht in welke richting de markt beweegt.

Dankzij CFD-handel kunt u nu profiteren, zelfs als de prijs van de aandelen daalt. Dit maakt het voor u mogelijk om uw transacties tot op zekere hoogte af te dekken – een strategie die cruciaal is om het risico te verminderen.

Hefboomtransacties

Aandelenhandelaren in het VK hebben ook de mogelijkheid om hefboomwerking op hun posities toe te passen. Met behulp van hefboomwerking kunt u meer exposure op de markt krijgen door slechts een kleine fractie van het totale inzetbedrag te betalen. De rest – u leent van uw makelaar.

Bijvoorbeeld:

 • Laten we zeggen dat u slechts € 1.000 op uw handelsaccount heeft.
 • U wilt 100 aandelen AstraZeneca verhandelen tegen £ 50 per aandeel
 • U past een hefboomwerking van 1: 5 toe op uw aandelenhandel
 • Hierdoor kunt u handelen met £ 5.000 – wanneer u slechts £ 1.000 van uw eigen geld oplegt.

Met andere woorden, met hefboomwerking kunt u zich richten op aanzienlijk grotere winsten dan wat uw rekeningsaldo zou toelaten.

Volgens de ESMA-regelgeving hebben aandelentraders in het VK toegang tot een maximale hefboomwerking van 1: 5 op aandelentransacties.

Begin met het verhandelen van aandelen in het VK met een laag kapitaalbedrag

Traditioneel moesten handelaren aanzienlijk grote bedragen inleggen om te beginnen met handelen. Met de opkomst van gebruiksvriendelijke online platforms is aandelenhandel echter mogelijk door veel lagere bedragen in te zetten.

Op eToro hebt u bijvoorbeeld slechts een storting van minimaal $ 200 (ongeveer £ 160) nodig om te beginnen met het handelen in aandelen. Cruciaal is dat de minimale inzet per aandelentransactie slechts $ 50 is.

Het beste is dat veel new-age-makelaars u ook toestaan ​​om in aandelen te handelen zonder commissie. Dit betekent dat u een aanzienlijk bedrag aan kosten bespaart, waardoor u in aandelen kunt handelen met een kortetermijnstrategie die gericht is op kleinere marges..

Klaar om in te duiken aandelenhandel?

Risico’s van aandelenhandel in het VK

Hoewel de voordelen talrijk zijn, is het ook cruciaal om te begrijpen dat – net als alle andere financiële markten, ook aandelenhandel zijn eigen risico’s met zich meebrengt. Met andere woorden, als u de markt verkeerd speculeert, verliest u uiteindelijk kapitaal.

Zoals in het geval van een hefboomwerking: hoewel het uw winst kan vergroten, kan het ook uw potentiële verliezen vergroten.

Daarom is het belangrijk dat u de risico’s berekent en uw handelsfondsen beheert voordat u posities opent.

Veel handelaren gebruiken een ‘bankrollmanagementstrategie’ om hun inzet op aandelenhandel te beperken. Een algemene vuistregel is om niet meer dan 2% van de beschikbare handelsrekening in te zetten op een enkele transactie.

Als er bijvoorbeeld slechts £ 1.000 op uw rekening staat, riskeert u niet meer dan £ 20 op een enkele aandelentransactie – enzovoort.

Een dergelijke strategie voor bankrollmanagement zal helpen om uw verliezen te beperken tijdens het handelen in aandelen.

Bovendien kunt u ook profiteren van stop-loss handelsorders om uw verliezen te beperken als de transactie tegen u ingaat. We zullen later in deze Britse aandelenhandelgids meer bespreken over ‘stop-loss’ en andere handelsorders.

Aandelenhandel Britse strategieën

aandelenhandel strategieën

Handelsstrategieën zijn essentieel wanneer u wilt profiteren van de marktbeweging van aandelen. Ze stellen u in staat uzelf de best mogelijke kans te geven om winst te maken.

De meeste handelsstrategieën zijn gebaseerd op technische analyse, grafieken, indicatoren en patronen om de toekomstige prijs van financiële activa te voorspellen.

Bij het handelen in aandelen in het VK is het belangrijk dat u een strategie vindt die het beste aansluit bij uw financiële doelstellingen en risicobereidheid.

Hieronder hebben we een uitsplitsing van de meest voorkomende strategieën die worden gebruikt bij het betreden van de Britse aandelenmarkt.

Aandelen kopen en vasthouden

Als u nieuw bent in het handelen in aandelen, raden we u aan eerst de ‘buy and hold’-strategie uit te proberen. Simpel gezegd; u belegt in aandelen en houdt deze vast totdat het het juiste moment is om uw winst te laten uitbetalen.

Sommige handelaren houden hun aandelen enkele maanden of jaren vast op basis van hun handelsdoelen.

Het grootste voordeel van deze ‘buy and hold’-strategie is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de korte termijn koersbewegingen van de aandelen. In plaats daarvan speculeert u op het langetermijnpotentieel van het gekozen bedrijf.

 • Neem bijvoorbeeld het geval van Apple.
 • Begin 2016 bedroeg de waarde van Apple-aandelen $ 24 per aandeel.
 • Snel vooruit naar begin 2021; Apple-aandelen zijn nu geprijsd op ongeveer $ 142 per aandeel.

Zoals u kunt zien, is Apple in de loop van vijf jaar met bijna 500% gegroeid.

Daarnaast heeft u, als het betreffende bedrijf dividend uitkeert, als eigenaar van het eigen vermogen ook het recht om deze uitkeringen te ontvangen. Dit geeft u de mogelijkheid om het geld te herinvesteren in andere aandelen en uw geld sneller te laten groeien.

Swing-handel

Als u voldoende ervaring heeft opgedaan met het handelen in aandelen, kunt u overwegen om kortetermijnstrategieën te overwegen, zoals swingtraden.

Swing trading is een benadering waarbij u een positie voor een korte periode vasthoudt – in de hoop te profiteren van veranderingen in het koersmomentum.

Doorgaans houdt een swingtrader zijn aandelentransacties van een paar dagen tot een paar weken open.

In deze actieve aandelenhandelstrategie hoopt u te profiteren van de opwaartse en neerwaartse schommelingen in aandelenkoersen.

 • Als Royal Mail-aandelen bijvoorbeeld gedurende 1-2 weken gestaag stijgen, zal een swingtrader zijn kooppositie open houden voor de duur van deze trend..
 • Wanneer de beweging op het punt staat om te keren of een ‘swing’ in de tegenovergestelde richting te maken, verlaat de handelaar zijn transactie en maakt hij op zijn beurt winst.
 • Evenzo, als Royal Mail-aandelen een neerwaartse trend laten zien, zal de swingtrader openen met een verkooppositie – in de hoop te profiteren van de omkering..

Handelaren die zich bezighouden met swing-trading van aandelen, vinden hun kansen met behulp van technische analyse en handelsindicatoren. Deze tools worden gebruikt om de prijspatronen en mogelijke trendrichtingen van het gekozen aandeel te identificeren.

Dag handel

Day Trading heeft dezelfde onderliggende strategie als ‘swing trading’. Het belangrijkste verschil is echter dat daghandelaren hun posities verlaten voordat de markt aan het einde van de dag sluit.

Met andere woorden, daghandelposities zijn beperkt tot één enkele handelsdag, terwijl swingtraden posities meerdere dagen tot weken kunnen aanhouden.

Aandelendaghandelaren proberen gedurende de dag meerdere posities te plaatsen – in de hoop bescheiden maar regelmatige winsten te behalen. Als zodanig kunnen hun posities slechts een paar uur open worden gehouden – of soms slechts een paar minuten.

Als u uiteindelijk meer winst dan verlies maakt, eindigt de dag met winst. Zoals u wel kunt raden, vereist daytrading dat u snelle beslissingen neemt op basis van de minieme marktbewegingen van de aandelen.

Als zodanig is deze Britse aandelenhandelstrategie het best voorbehouden aan degenen die een grondige kennis van de markt en technische analyse hebben.

Scalperen

Scalping is een intraday-aandelenhandelstrategie waarbij u gedurende de dag regelmatig aandelen koopt en verkoopt. Als zodanig houdt u zelden een positie langer dan een paar minuten open.

Het belangrijkste idee is om te profiteren van de geringste prijsbewegingen en de handel te beëindigen voordat de marktomstandigheden veranderen.

Een hoofdhuidhandelaar zal het grootste deel van zijn tijd moeten besteden aan het volgen van marktbewegingen op de korte termijn. Dit komt omdat ze meteen actie moeten ondernemen wanneer zich een kans voordoet en de transactie handmatig moeten doorzien.

Lees meer: ​​Scalping Trading UK Guide

Aandelenhandel UK Ordertypes

Zoals we eerder hebben aangehaald, zijn orders een van de manieren waarop u controle kunt krijgen over uw handelsposities in aandelen.

Deze handelsorders geven uw online broker door welke positie u wilt innemen. Dit omvat aspecten zoals of u long of short wilt gaan, tegen welke prijs u de markt wilt betreden en wanneer u deze wilt verlaten..

Als u van plan bent deel te nemen aan aandelenhandel, is het noodzakelijk dat u een gedegen kennis heeft van de verschillende soorten orders.

In deze sectie zullen we de meest gebruikte aandelenhandelsorders uitleggen en hoe ze werken.

Bestellingen kopen en verkopen

Dit zijn de meest fundamentele van alle handelsorders in aandelen. Ongeacht welk financieel actief u verhandelt – of het nu aandelen, forex of grondstoffen zijn, u moet de markt betreden door een van deze orders te plaatsen.

Bijvoorbeeld,

 • Als u denkt dat de prijs van het eigen vermogen zal stijgen, plaatst u een kooporder.
 • Als u denkt dat de prijs van het eigen vermogen zal dalen, plaatst u een verkooporder.

Bij elke aandelenhandel die u plaatst, moet u zowel een koop- als verkooporder gebruiken, ongeacht welke positie u inneemt.

 • Als u long gaat en de markt betreedt met een kooporder, sluit u de aandelenhandel met een verkooporder.
 • Als u short wilt gaan en de markt wilt betreden met een verkooporder, gebruikt u een kooporder om de aandelenhandel te sluiten.

Marktorders en limietorders

Koop- en verkooporders vertellen uw online broker op welke manier u denkt dat de prijs van het eigen vermogen zal evolueren. U moet echter ook aangeven wanneer u de markt wilt betreden.

Bij de aandelenhandel op korte termijn wilt u immers profiteren van de minieme veranderingen in de aandelenkoersen. Daarom moet u ervoor zorgen dat uw transactie op het juiste moment wordt uitgevoerd.

Wanneer u een transactie opent, zal uw online aandelenmakelaar u altijd vragen of u een ‘marktorder’ of een ‘limietorder’ wilt plaatsen..

Marktorde

Een marktorder geeft aan uw broker aan dat u wilt dat de aandelenhandel onmiddellijk wordt uitgevoerd. Dit is vooral handig als u een lucratieve kans op de markt tegenkomt en deze meteen wilt benutten.

Als gevolg van marktvolatiliteit kan er echter een kleine variatie zijn tussen de prijs waartegen u de aandelenorder plaatst en de prijs waartegen deze wordt uitgevoerd..

Bijvoorbeeld:

 • Stel dat u op zoek bent naar een kooporder op aandelen van British American Tobacco PLC (BAT)
 • De aandelen van BATS zijn momenteel geprijsd op £ 27,24 per aandeel.
 • U gaat verder met een marktorder, zodat u direct kunt handelen.
 • Een paar seconden later wordt uw kooporder uitgevoerd voor £ 27,26 per aandeel.

Zoals u kunt zien, werd uw transactie in plaats van £ 27,24 uitgevoerd tegen £ 27,26 – waardoor er een minuscuul verschil overbleef van slechts £ 0,02.

Limietorder

Met een limietorder kunt u daarentegen tegen een bepaalde prijs de aandelenmarkt betreden. Het is geen verrassing dat het overgrote deel van de aandelenhandel wordt uitgevoerd met behulp van limietorders. Dit komt omdat ze u volledige controle geven over de invoerprijs van uw aandelentransacties.

Laten we het uitleggen met een voorbeeld.

 • U wilt een kooporder plaatsen op BAT- die £ 27,24 kost
 • U gelooft dat als de prijs van BAT £ 27,90 overschrijdt, het aandeel een langdurige opwaartse prijsbeweging zal vertonen.
 • Als zodanig wil je pas op de markt komen als de prijs van BAT £ 27,90 bereikt
 • U plaatst dus een limietorder voor £ 27,90.

Zodra uw limietorder is geplaatst, blijft de transactie in behandeling totdat de waarde van BAT de vooraf bepaalde prijs bereikt – in dit geval £ 27,90.

Met andere woorden, uw order wordt pas uitgevoerd als de marktprijs van het eigen vermogen overeenkomt met het door u opgegeven prijsniveau of als u de order handmatig annuleert.

Stop-loss-orders en take-profit-orders

Met markt- en limietorders kunt u bepalen wanneer u de markt wilt betreden. Deze zijn ook wel bekend als "instapstrategieën".

Dat gezegd hebbende, je hebt er ook een paar nodig "exit-strategieën" op zijn plaats om de volledige controle te krijgen over uw aandelenhandelsorders. Met deze orders kunt u beslissen hoe u uw transactie wilt sluiten.

Stop-loss-bestellingen

Een stop-loss-order wordt gebruikt om het verlies van een handelaar op een aandelenpositie te beperken. Zoals u wel kunt raden, is dit ordertype cruciaal voor u om de risico’s van aandelenhandel te beperken.

Het maakt niet uit wat uw handelsexpertise is, of hoe zeker u bent van uw voorspelling – het wordt altijd aanbevolen om voor al uw posities een stop-loss order te gebruiken..

Zoals u uit de naam kunt afleiden, wordt een stop-loss-order gebruikt om uw verliezen te beperken in het geval de markt tegen uw transactie beweegt.

Wat nog belangrijker is, het laat uw makelaar weten tegen welke exacte prijs u de aandelenhandel wilt sluiten.

Over het algemeen worden stop-loss-orders berekend als een percentage.

Laten we de mist opruimen met een voorbeeld:

 • Stel dat u een kooporder op HSBC-aandelen wilt plaatsen.
 • Maar u wilt niet voorkomen dat u meer dan 1,5% van uw investering verliest.
 • Als zodanig stelt u een stop-loss-order op die 1,5% onder uw instapprijs ligt.

Als u echter een verkooporder wilt plaatsen, stelt u uw stop-loss order in op 1% boven uw invoerprijs.

Ongeacht welke positie u inneemt – long of short – uw stop-loss-order beperkt uw verliezen tot 1%.

Hier is een praktisch voorbeeld van hoe stop-loss-orders werken.

 • Laten we eens kijken naar HSBC-aandelen, en zeggen dat ze momenteel £ 1,50 per aandeel kosten.
 • U neemt een shortpositie omdat u denkt dat de prijs van het eigen vermogen zal dalen.
 • Om ervoor te zorgen dat u niet meer dan 1% verliest, plaatst u een stop-loss order van £ 1.515

Uiteindelijk elimineren stop-loss-orders de noodzaak om de transactie te sluiten om uw verliezen handmatig te beperken. U kunt erop vertrouwen dat als de markt zich tegen u keert, u het grootste risico zult verliezen dat u bereid bent te nemen.

Take-profit-bestellingen

Op dit punt hebben we besproken hoe u de markt kunt betreden, hoe u uw orders kunt sluiten en hoe u uw verliezen kunt beperken.

Nu hoeft u alleen nog maar uw winstdoelstelling te bepalen. Dat is waar u take-profit orders gebruikt.

Een take-profit order vertelt uw makelaar tegen welke specifieke prijs u uw winst wilt vergrendelen.

Bijvoorbeeld:

 • U plaatst een kooporder op HSBC-aandelen tegen een prijs van £ 1,50.
 • Uw winstdoelstelling is in dit geval 4% – wat betekent dat u wilt dat de prijs van HSBC met 4% stijgt.
 • Daarom – u plaatst een take-profit order voor £ 1,56.

Als u correct hebt gespeculeerd en de prijs van HSBC-aandelen stijgt tot £ 1,56, zal uw makelaar uw winst tegen 4% verzilveren en uw positie automatisch sluiten.

Normaal gesproken plaatsen aandelentraders zowel stop-loss- als take-profitorders in beide richtingen van de invoerprijs. Op deze manier worden uw respectievelijke orders automatisch uitgevoerd, ongeacht hoe de markt beweegt.

Klaar om uw handelsreis te beginnen?

Tips voor aandelenhandel in het VK

Nu we enkele van de strategieën achter aandelenhandel hebben behandeld, zullen we bekijken hoe u kunt beginnen met het opbouwen van uw vaardigheden.

Overweeg de volgende tips voor aandelenhandel voordat u de sprong waagt!

Tip 1: Handel in aandelen met een demorekening

De meeste gerenommeerde Britse sites voor aandelenhandel geven u toegang tot een demo-account. Zoals u aan de naam kunt raden, kunt u met deze demo-accounts handelen in aandelen met ‘papiergeld’.

In feite krijgt u toegang tot reële marktomstandigheden, maar u hoeft geen cent te riskeren.

Zoals duidelijk is, kan dit u aanzienlijk helpen om de kneepjes van het handelen in aandelen te leren. U kunt vertrouwd raken met strategieën voor aandelenhandel en risicobeheer. Als u klaar bent om op de echte aandelenmarkt te beginnen, kunt u op elk moment van handelsaccount wisselen.

Tip 2: Overweeg Copy Trading

Op handelsplatforms zoals eToro, u kunt profiteren van een functie genaamd ‘Copy Trading’. Hiermee kunt u de handelsstrategieën van een deskundige aandelenbelegger kopiëren.

Met andere woorden, u kunt een handelaar naar keuze selecteren en repliceren wat ze doen in uw eigen portefeuille. Als zodanig zult u in wezen deze ervaren aandelenhandelaren namens u orders laten plaatsen.

Deze functie is vooral handig als u een complete beginneling bent in de wereld van aandelenhandel. U hoeft niet te investeren in het leren van technische of fundamentele analyse achter geavanceerde strategieën.

In plaats daarvan investeert u minimaal $ 200 in uw respectievelijke kopieerhandelaar en laat u hun strategieën voor u werken.

Copy Trading op eToro geeft u echter nog steeds controle over uw portefeuille. U kunt bijvoorbeeld beslissen wanneer u de positie verlaat en individuele orders gebruiken om de transacties aan te passen aan uw doelen.

Tip 3: meld u aan voor handelssignalen in aandelen

Als u niet zeker bent van uw technische analysevaardigheden of liever niet voldoende tijd heeft om in onderzoek te investeren, kunt u het beste een Britse signaaldienst voor aandelenhandel overwegen. Een ‘signaal’ is een aanbeveling die u vertelt welk vermogen u moet kopen of verkopen, wanneer u de markt moet betreden en tegen welke prijs.

Een aandelensignaalplatform geeft u deze suggesties in realtime, zodat u direct kunt profiteren van marktbewegingen. Bovendien zullen de beste providers ook de stop-loss- en take-profit-prijzen opnemen, evenals de risico-opbrengstverhouding.

Dit zorgt ervoor dat u zich volledig bewust bent van de risico’s en de essentiële orders kunt plaatsen om uw verliezen te beperken.

Tip 4: leer technische analyse

Er zijn inderdaad een paar manieren waarop u de noodzaak van technisch onderzoek kunt omzeilen. Dat gezegd hebbende, de meest ervaren aandelentraders geven er altijd de voorkeur aan om hun eigen analyse uit te voeren om de volledige controle over hun handelskeuzes te krijgen.

Dit vereist echter dat u een goed begrip heeft van de werking van handelsmarkten en technische indicatoren.

Technische analyse omvat het bestuderen, evalueren en interpreteren van historische prijsgrafieken. Het idee is om gegevens af te leiden uit deze prijstrends en te begrijpen hoe deze trends kunnen worden gebruikt om de toekomstige marktbeweging van de aandelen in kwestie te voorspellen..

Deze analyse wordt voornamelijk gedaan met behulp van technische indicatoren zoals de MACD en Relative Strength Index. Er zijn ook tientallen andere technische indicatoren online voor u beschikbaar.

Tip 5: volg een cursus aandelenhandel

Een online cursus is een uitstekende manier om kennis op te doen over de ins en outs van de handelsarena. Tegenwoordig zijn er honderden cursussen beschikbaar die flexibel in elk schema passen.

Bovendien kunt u ook een cursus kiezen op basis van uw huidige handelsniveau. Deze programma’s zijn geschikt voor complete beginners tot gevorderde handelaren die hun vaardigheden op het gebied van aandelenhandel willen verbeteren.

Sommige van deze cursussen worden ook in realtime gegeven, wat betekent dat u tijdens de les met de aanbieder kunt communiceren.

Hoe u de beste Britse aandelenmakelaars van 2021 kunt vinden?

aandelenmakelaars in het VK

Zoals u wellicht in deze gids hebt opgemerkt, speelt uw online broker een belangrijke rol bij de soepele uitvoering van uw aandelentransacties. Daarom is het van het grootste belang dat u een betrouwbare online makelaar aan uw zijde heeft.

Hoogstwaarschijnlijk zult u overweldigd worden door het enorme aantal Britse aandelenhandelplatforms op internet.

Met dit in gedachten zetten we hier de vele factoren op een rij die u zullen begeleiden bij uw zoektocht naar de ideale effectenmakelaar.

Regelgeving en licenties

Wanneer u uw online broker kiest, vertrouwt u in wezen uw handelsfondsen aan hen toe. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat de makelaar van u een vergunning heeft van de juiste regelgevende instanties.

De eerste stap is daarom om te controleren of de makelaar over geldige licenties beschikt.

 • In het VK worden makelaars in aandelenhandel gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA).
 • U kunt ook makelaars vinden met een vergunning van andere bekende regelgevende instanties, zoals de Australian Securities and Investments Commission (ASIC) en de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC).

Met andere woorden, als een makelaar geen vergunning heeft van een van deze instanties, kunt u uw bedrijf het beste ergens anders naartoe brengen.

Dat gezegd hebbende, een commissievrij handelsplatform voor aandelen eToro heeft een vergunning van alle drie de bovengenoemde instanties. Bovendien wordt u als handelaar in het VK beschermd door de FSCS.

Ondersteunde aandelen

Aangezien we ons concentreren op de handel in aandelen, moet u er eerst voor zorgen dat het door u gekozen platform de markt van uw voorkeur biedt. Terwijl sommige Britse aandelenhandelaren zich bijvoorbeeld liever concentreren op de London Stock Exchange, zijn anderen meer geïnteresseerd in buitenlandse bedrijven.

Met name de Amerikaanse aandelenmarkten zijn populair bij kortetermijnhandelaren – want hier vindt u aandelen als Amazon, Google, Tesla en Ford Motors.

Ons best beoordeelde Britse platform voor aandelenhandel eToro biedt toegang tot 17 Britse en internationale markten.

Eigendom of CFD’s

Voordat u aan de slag gaat, is het belangrijk dat u bepaalt of u voor de ‘buy and hold’-strategie wilt gaan of op korte termijn aandelen wilt verhandelen met behulp van CFD’s..

Zoals we eerder hebben besproken, is het het beste om, als u eigenaar wilt worden van de aandelen, een makelaar te zoeken die u geen lopende kosten of handelscommissies in rekening brengt..

Hierdoor kunt u uw aandelen zo lang aanhouden als u wilt, zonder dat u extra transactiekosten hoeft te betalen.

Aan de andere kant, als u wilt handelen met CFD’s, krijgt u ook toegang tot hefboomwerking en short selling.

Houd er rekening mee dat de hefboomwerking op aandelen in het VK beperkt is tot 1: 5. Bovendien moet u bij het handelen met CFD’s ‘swapvergoedingen’ betalen om uw posities ‘s nachts open te houden.

Ruilplatform

Bij de meeste online makelaars kunt u ook rechtstreeks via hun website investeren en handelen. Dit elimineert de noodzaak voor u om te vertrouwen op software om uw handelaren te plaatsen.

U kunt het hele handelsproces afhandelen door in te loggen op uw brokerage-account in uw webbrowser. Dit zou de handigste manier kunnen zijn om deel te nemen aan aandelenhandel.

Als u echter sterk afhankelijk bent van technische analyse, geeft u wellicht ook de voorkeur aan handelsplatforms zoals MetaTrader 4, MetaTrader 5 of cTrader.

In deze gevallen moet u controleren of uw online broker deze externe handelsplatforms voor aandelen ondersteunt.

Bovendien is het ook het beste om een ​​makelaar te kiezen die een native mobiele app voor aandelenhandel heeft. Hiermee krijgt u toegang tot uw Britse rekeningen voor aandelenhandel en kunt u ze overal en altijd beheren.

Klaar om in de aandelenhandel in het VK te duiken? Begin vandaag!

Vergoedingen voor aandelenhandel in het VK

Zoals het gaat, zijn alle online makelaars bedrijven. Om uw aandelenhandelsorders uit te voeren, brengen zij u op hun beurt vergoedingen en commissies in rekening.

Deze vergoedingen kunnen aanzienlijk verschillen van de ene makelaar tot de andere.

Hieronder vindt u een lijst met de meest voorkomende vergoedingen voor aandelenhandel die u waarschijnlijk tegenkomt op Britse makelaardijplatforms.

Handelskosten

Handelsvergoedingen zijn doorgaans van toepassing op aandelen. Dit wordt meestal in rekening gebracht als een vast tarief voor elke aandelentransactie die u plaatst.

Bijvoorbeeld:

 • Stel dat uw Britse aandelenmakelaar u £ 5 per transactie in rekening brengt.
 • Ongeacht uw investeringsbedrag – u moet £ 5 betalen wanneer u een transactie opent, en nogmaals, wanneer u de transactie sluit.

Op dit moment is het vermeldenswaard dat niet elke makelaar u deze vergoeding in rekening brengt. Bij eToro is bijvoorbeeld handelen in aandelen mogelijk zonder transactiekosten voor aandelen.

Handelscommissies

De handelscommissie is een directe vergoeding die door uw makelaar in rekening wordt gebracht voor alle aandelentransacties.

De commissies worden ofwel berekend als een vast tarief per transactie, of als een percentage ten opzichte van de grootte van uw positie.

In sterk contrast, eToro stelt u in staat om in aandelen te handelen tegen een commissie zonder commissie. U betaalt alleen de spread – die we hierna toelichten.

Verspreidt

De spread wordt berekend als het verschil tussen de koopprijs en de verkoopprijs van een aandeel. Een groter prijsverschil betekent dat de spread hoger zal zijn op de transactie.

Daarom – u wilt makelaars zoeken die krappe spreads op de aandelenmarkt bieden.

In tegenstelling tot commissies wordt de spread berekend als een indirecte vergoeding. Met andere woorden – als uw makelaar u 0,70% als spread in rekening brengt, begint u de transactie met 0,70% in het rood.

Dit betekent dat uw positie 0,70% winst moet maken om het break-evenpunt te bereiken.

Stortingen en opnames

Om te beginnen met het handelen in aandelen bij een online broker, moet u eerst geld op uw handelsaccount storten.

De beste aandelenmakelaars in het VK hebben een verscheidenheid aan betalingsopties waaruit u kunt kiezen. Bij eToro kunt u bijvoorbeeld geld storten via creditcards / betaalpassen en bankoverschrijvingen, maar ook via e-wallets zoals Paypal en Neteller.

Noteer ook de stortings- en opnamekosten die door de makelaar in rekening worden gebracht. Sommige platforms dekken de kosten van stortingen, terwijl andere een kleine vergoeding vragen.

Hulpmiddelen voor beginners

De handelsvereisten voor beginners zijn heel anders dan die voor ervaren professionals. Als zodanig, als u nieuw bent in de aandelenscene, wilt u een handelsplatform dat een uitnodigende interface biedt, evenals handige hulpmiddelen om te leren handelen..

Hier zijn enkele van de functies die het meest gewild zijn bij beginners in aandelenhandel:

Educatieve hulpmiddelen

Het is vrij duidelijk dat beginnende handelaren kunnen profiteren van educatieve middelen. De beste Britse aandelenhandelsplatforms bieden dit leermateriaal in de vorm van uitleg, handleidingen en tutorials.

Op eToro vindt u bijvoorbeeld podcasts, dagelijkse marktanalyses, videozelfstudies en een handelsschool die volledig is gewijd aan beginners.

Geautomatiseerde handel

Zoals we eerder al zeiden, online makelaars zoals eToro hebben een Copy Trading-functie op het platform. Hiermee kunt u passief beleggen – door de handelsstrategieën van ervaren aandelenhandelaren te weerspiegelen.

Als de door u gekozen aandelentrader bijvoorbeeld 100 aandelen HSBC koopt, wordt dezelfde transactie op uw rekening uitgevoerd. Als ze besluiten de aandelen te verkopen, doet u hetzelfde.

Deze transacties zijn geautomatiseerd, maar bieden u nog steeds controle over uw handelsaccount. U kunt er op elk moment voor kiezen om activa toe te voegen aan of te verwijderen uit uw portefeuille.

Tools voor ervaren handelaren

Terwijl beginners op zoek zijn naar intuïtieve platforms die zich aan hun niveau kunnen aanpassen, hebben ervaren handelaren meer geavanceerde functies nodig die hun beproefde strategieën kunnen ondersteunen.

Dit is vooral cruciaal voor day- en swingtraders die voor hun aandelenposities afhankelijk zijn van technische analyse:

Hier is een lijst met onderzoekstools die beschikbaar zijn op de beste aandelenhandelsplatforms in het VK:

 • Technische indicatoren zoals de MACD, RSI, marktsentiment en voortschrijdende gemiddelden
 • Hulpmiddelen voor het tekenen van grafieken om te helpen bij analyse
 • Aanpasbare handelsinterface – met functies zoals aangepaste controlelijsten en meerdere grafieken
 • Integratie met geautomatiseerde handelsrobots

Klantenservice

Net als bij elk ander bedrijf, wilt u een online site voor aandelenhandel die betrouwbare klantenservice biedt wanneer u die nodig heeft. Tegenwoordig zijn de meeste online makelaars uitgerust met live chat-opties, zodat u via de website verbinding kunt maken met een agent.

Dat gezegd hebbende, als u liever telefonisch met een klantenspecialist spreekt, zorg er dan voor dat het platform een ​​telefoonnummer op hun site heeft vermeld.

Het is het beste dat u wegblijft bij makelaars die alleen hulp bieden via e-mails.

Dit betekent tenslotte dat u niet in realtime ondersteuning krijgt en mogelijk enkele dagen moet wachten op een reactie van het team.

Hoe u met aandelenhandel in het VK kunt beginnen – een stapsgewijze uitleg

Bent u klaar om de wateren van de aandelenhandel in het VK te testen?

Zodra u uw online broker heeft gevonden, hoeft u alleen maar uw handelsaccount te openen en te beginnen met het plaatsen van orders,

Zoals we in de gids hebben benadrukt – eToro komt naar voren als de over het algemeen beste online aandelenmakelaar voor handelaren van alle niveaus.

We zullen onze gids daarom beëindigen door u te laten zien hoe u aan de slag kunt gaan met eToro.

Stap 1: Open een UK Equity Trading-account

U kunt een nieuw account op eToro aanmaken door op de knop ‘Meld u nu aan‘knop op de startpagina.

Voer vervolgens uw volledige naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer in.

Aangezien eToro voldoet aan de KYC-voorschriften, moet u ook uw identiteit verifiëren. Dit kunt u doen door een kopie van uw paspoort of rijbewijs te uploaden.

Stap 2: Financier uw account

Om te beginnen met het verhandelen van aandelen op eToro, moet u geld aan uw account toevoegen. De minimale storting die vereist is op het platform is $ 200.

U kunt ervoor kiezen om geld te storten via een bankoverschrijving, creditcard / betaalpas of e-wallets.

Stap 3: plaats uw eerste Britse aandelenhandel

Nu uw rekening vol is, kunt u nu naar aandelen zoeken om te verhandelen. Ga naar ‘Handelsmarkten’ en selecteer ‘Aandelen’ in de lijst.

Dit leidt u naar een dashboard waar u de populairste aandelen op eToro kunt vinden.

Deze worden ingedeeld in categorieën zoals technologie, financiële diensten, consumptiegoederen, enz.

U kunt ook aandelen vinden door de aandelennaam in de zoekbalk bovenaan de pagina in te voeren.

Als u een equity heeft gevonden dat u wilt kopen of verkopen, klikt u op ‘Handel’. Hierdoor wordt een nieuw bestelformulier geopend – waar u het bedrag kunt invoeren dat u wilt verhandelen en uw handelsorders kunt specificeren.

Als u in CFD’s in aandelen handelt, kunt u ook de hoeveelheid hefboomwerking selecteren die u wilt toepassen.

Als u klaar bent, klikt u op ‘Open Trade’ om uw eerste aandelentransactie op eToro te plaatsen – zonder commissie!

Equity Trading UK – Conclusie

Samenvattend – aandelenhandel UK verwijst naar het proces van het kopen en verkopen van aandelen. U kunt zowel op de lange als op de korte termijn in aandelen handelen, afhankelijk van wat uw financiële doelstellingen zijn.

Als u onze gids grondig heeft gelezen, moet u weten welke strategieën en risico’s erbij betrokken zijn bij het handelen in aandelen in het VK.

Nu hoeft u alleen nog maar onze checklist te gebruiken en de juiste online broker voor u en uw behoeften op het gebied van aandelenhandel te vinden.

Voor degenen die het onderzoeksproces willen overslaan, raden we u aan eToro te bekijken. Het platform wordt gereguleerd door de FCA en geeft u toegang tot 17 aandelenmarkten zonder commissie!

eToro – TOP UK Equity Trading Platform met 0% commissie

etoro makelaar

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen op de aandelenmarkt – we raden u aan ze uit te proberen.

Uw kapitaal loopt gevaar. Er kunnen andere toeslagen van toepassing zijn

Veelgestelde vragen

Wat zijn aandelenderivaten?

Aandelenderivaten zijn financiële instrumenten die de waarde van het onderliggende eigen vermogen volgen. Belangrijke voorbeelden van aandelenderivaten zijn onder meer CFD’s en opties.

Is aandelenhandel en aandelenhandel hetzelfde??

Aandelenhandel en aandelenhandel zijn min of meer hetzelfde. Het enige verschil is dat aandelenhandel ook kan verwijzen naar een ETF, anders dan alleen aandelen van individuele bedrijven.

Is het mogelijk om internationale aandelen uit het VK te verhandelen??

Ja, online aandelenmakelaars in het VK kunnen u toegang geven tot internationale markten. Bij eToro kunt u aandelen kopen en verkopen op beurzen in de VS, Europa, Hong Kong en meer!

Wat is het minimumbedrag dat vereist is om te beginnen met het handelen in Britse aandelen??

Bij eToro kunt u beginnen met het handelen in aandelen door een minimale storting van slechts $ 200, – wat ongeveer £ 160 is, te voldoen.

Vallen obligaties onder aandelen?

Obligaties maken deel uit van de schuldmarkt en worden niet als aandelen beschouwd.

Wat is de beste mobiele app voor het verhandelen van aandelen?

De beste mobiele handelsapp voor u hangt af van de functies die u zoekt. We kunnen de mobiele app van eToro aanbevelen – omdat deze gebruiksvriendelijk is en u onderweg commissievrij kunt handelen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me