Apple-aandelenprijsvoorspelling voor 2021 en daarna

Voorspelling van de aandelenprijs van Apple: hoeveel zal AAPL waard zijn in 2021 en daarna?

Zal AAPL opstijgen of crashen? Lees onze Apple aandelenkoersvoorspelling 2021-2025

Op jacht naar AAPL-voorspelling 2021 – 2025? Of heb je moeite gehad om de vraag ‘is Apple een goede investering?’ Te beantwoorden. Lees verder. Ontdek de beste prognoses voor de Apple-aandelenprijs voor 2021 en daarna.

Het grootste technologiebedrijf ter wereld, Apple (AAPL), is al sinds de jaren tachtig een begrip. Tegenwoordig is het het bedrijf achter enkele van de grootste producten op de markt. Van de iPhone en iPad tot de originele smartwatch ter wereld, het is geen verrassing dat Apple het eerste bedrijf werd met een waarde van $ 1 biljoen. Maar is er een manier om het succes ervan te verzilveren??

Als je op zoek bent naar een stukje appeltaart, vraag je je misschien af ​​‘moet ik nu in Apple investeren?’. Volgens CNBC zouden mensen die 10 jaar geleden slechts $ 1.000 in het technologiebedrijf investeerden, vandaag aandelen hebben die meer dan $ 7.200 waard zijn. Het is duidelijk dat de beste tijd om in Apple te investeren aan het begin van zijn reis was – dus u moet beslissen of de op een na beste tijd nu is.

Blijf lezen om de antwoorden te vinden. We hebben een gids samengesteld voor de korte en lange termijn voorspellingen van de aandelenkoersen voor AAPL. Wat verwachten financiële analisten, vooruitkijkend naar 2021-2025, met de prijs van Apple in de komende jaren?

AAPL-prijsvoorspellingen op korte termijn voor 2021: Whoed zeggen de analisten?

AAPL-prijsvoorspelling voor 2021

Wat voorspellen aandelenexperts voor Apple-aandelen in 2021?

Voor potentiële investeerders kan AAPL een intimiderende koop zijn. De omvang van het bedrijf betekent dat het een serieuze uitbraak nodig heeft om aanzienlijke winsten naar het investeerdersnetwerk te laten sijpelen. Het goede nieuws is echter dat veel analisten denken dat dit echt kan gebeuren. Na een recordbrekend Q4 in 2020, zou Apple in 2021 nieuwe hoogten kunnen bereiken. Laten we enkele van deze voorspellingen eens nader bekijken..

Op het moment van schrijven is de APPL-aandelenkoers $ 117,13 – nog steeds iets lager dan het hoogste punt ooit (ATH) van $ 137,98. Volgens door CNN Money ondervraagde analisten is het gemiddelde prijsdoel voor Apple over een jaar $ 133. Dit zou een groeipercentage van bijna 15% vertegenwoordigen ten opzichte van de slotkoers van $ 115,98 in 2019.

Apple aandelenkoers prognose grafiek

Zoals we in de bovenstaande prijsgrafiek kunnen zien, is de maximale voorspelling van de Apple-aandelenkoers zoals gerapporteerd door CNN Money $ 150. Dit zou een groeipercentage van 29,3% zijn, waarmee de vorige ATH zou worden vernietigd. Hoewel het potentiële dieptepunt veel bearish is (het klokt af op slechts $ 74,10), zijn de analisten van CNN het erover eens dat het AAPL-aandeel een sterke koop is – en ze zijn niet de enige.

Het team van WalletInvestor gelooft ook dat de aandelenkoers van Apple in 2021 zal stijgen. De voorspellingen schatten de waarde op ongeveer $ 120 in januari, terwijl dit cijfer de rest van het jaar gestaag stijgt..

Walletinvestor is ook optimistisch over de prognose van de aandelenprijs van Apple in 2021. Het geeft een gemiddeld koersdoel van $ 138 tegen eind 2021..

In tegenstelling tot CNN Money is er echter weinig verschil tussen de minimum- en maximumvoorspellingen van WalletInvestor. In december 2021 voorspelt het platform bijvoorbeeld dat we dieptepunten van $ 144,45 en hoogtepunten van $ 145,679 kunnen zien..

Appelprijsvoorspellingstabel

Deze bullish trend zal AAPL naar een nieuwe ATH brengen. Zelfs de meest conservatieve voorspellingen van WalletInvestor zijn nog steeds ongelooflijk optimistisch, wat goed nieuws zou moeten zijn voor iedereen die zich afvraagt ​​‘is Apple nu een koopje?’. Volgens hun eigen algoritme zou 2021 de doorbraak kunnen betekenen die nodig is om aandelenbeleggers potentieel rendement te bieden.

Onze laatste voorspelling van de Apple-aandelenkoers op korte termijn is afkomstig van de investeringsbank Goldman Sachs. In tegenstelling tot de torenhoge voorspellingen van CNN Money en WalletInvestor, heeft Goldman Sachs een veel meer bearish voorspelling – en heeft het uiteindelijk een verkoopbeoordeling voor het aandeel gegeven.

Onder verwijzing naar de vertraagde release van de Apple iPhone 12-reeks, die eerder dit jaar werd uitgebracht, gelooft analist Rod Hall van Goldman Sachs dat het aandeel op een daling zou kunnen afstevenen. Hij heeft zelfs gezegd dat de aandelenkoers in 2021 met 36% zal dalen, een inzinking die de waarde tussen $ 80 en $ 75 zou laten liggen..

Veel andere analisten zijn van mening dat de iPhone 12 – de eerste 5G-smartphone in het VK – de aandelenkoers enorm zal doen stijgen. Maar volgens Hall, “wijst Apple’s commentaar op de zwakkere 5G iPhone-cyclus die we hebben voorspeld in plaats van de‘ Super Cycle ’die bij consensus wordt verwacht.”

37 analisten die prijsvoorspellingen over 12 maanden voor Apple-aandelen aanbieden, hebben een mediane doelstelling van 135,00, met een hoge schatting van 160,00 en een lage schatting van 74,10..

Walletinvestor is zeer positief over de prognose van de Apple-aandelenkoers in 2021. Het schat een mediaan koersdoel van $ 141 voor de komende 12 maanden..

Heeft u overwogen om in te investeren appel voorraad?

Voorspellingen van de Apple-aandelenprijs op lange termijn: 2022-2025

Wat voorspellen aandelenexperts voor de aandelenkoers van Apple in 2022 en daarna??

Met uitzondering van Goldman Sachs zijn de prijsvoorspellingen op korte termijn voor AAPL relatief optimistisch. Om erachter te komen of deze groei duurzaam is, kijken we vooruit naar de langetermijnprijsvoorspellingen voor 2022-2025.

Van WalletInvestor is het advies op lange termijn duidelijk om te kopen. Op de website staat dat mensen die vandaag $ 100 in de AAPL-aandelen investeren, tegen 2025 $ 89,03 extra kunnen verdienen, met de gedetailleerde uitsplitsing van de prijsvoorspelling hieronder:

Apple aandeelprijs voorspellingstabel

Deze kolommen tonen de openings-, sluitings-, minimum- en maximumprijzen voor elke maand van 2025. Opvallend is dat er zeer weinig verschil is tussen elk van de kolommen, waarbij de meeste prijsveranderingen slechts een kwestie van pitten zijn. (Prijsbewegingen worden gemeten in pips, een acroniem dat staat voor ‘percentage in point’ of ‘price interest point’. Een pip wordt gebruikt om verwaarloosbare waardeveranderingen weer te geven en wordt over het algemeen gezien als de vierde decimaal in een getal, zoals als $ 0,0001).

Volgens deze voorspellingen zouden we kunnen verwachten dat de Apple-aandelen tegen het einde van 2025 een jaarlijks hoogtepunt van $ 239.695 zullen bereiken. December is de enige maand waarin het groeipercentage negatief is, na 11 maanden van bescheiden groei. Hoewel dit nauwelijks een doorbraakjaar kan worden genoemd, zou het mogelijk kunnen zijn om deze gestage winsten te verzilveren als u uw transacties goed timt (of, waarschijnlijker, koopt om een ​​langetermijnpositie aan te houden).

Volgens de Apple-aandelenvooruitzichten zal de prijs van het aandeel stijgen tot $ 233 gedurende een periode van vijf jaar, gezien het feit dat Apple-aandelen een goede langetermijninvestering zijn..

Dus hoe verhouden de andere langetermijnvoorspellingen zich? Een andere langetermijnprognose komt van het platform AI Pickup. Dit is een veel bullish voorspelling die gelooft dat Apple-aandelen veel eerder dan 2025 de $ 200 zouden kunnen halen.

AI Pickup denkt zelfs dat de aandelenkoers van Apple in 2021 $ 202,07 zal zijn, en eind 2022 $ 287,47 zal bedragen, eind 2023 $ 290,83, eind 2024 $ 332,67 en eind 2025 een indrukwekkende $ 362,24..

Apple-prijsvoorspellingsgrafiek op lange termijn

Zoals we in de grafiek kunnen zien, voorspelt AI Pickup dat er in september 2025 een grote uitbraakperiode zal plaatsvinden. In deze maand gelooft het dat AAPL een waarde van $ 400 zou kunnen bereiken.424968654795 – een cijfer dat meer dan drie keer de huidige prijs is..

Onze laatste prijsvoorspelling op lange termijn is afkomstig van AllForecast.com.

Het verwacht dat de aandelenkoers van Apple in 2023 rond de $ 150 zal schommelen.

prognosetabel voor de aandelenkoers van Apple

Volgens de voorspellingen van AllForecast zullen we over twee jaar waarschijnlijk zeer lage niveaus van volatiliteit zien. De maandelijkse procentuele veranderingen zijn relatief consistent – hoewel de aandelenkoers over vier maanden licht zal dalen, is de algemene trend bescheiden optimistisch. Het is onwaarschijnlijk dat het de weg zal effenen voor de hoogten die AI Pickup voor 2025 voorspelt, maar het is nog steeds een aanzienlijke stijging ten opzichte van de huidige prijs van $ 117,03.

Hoe is de aandelenkoers van Apple in de loop van de tijd veranderd??

Als je je afvraagt ​​‘is het nu een goed moment om in Apple te investeren?’, Is het belangrijk om zowel terug als vooruit te kijken. De prijsvoorspellingen voor 2021-2025 kunnen ons een goed idee geven van waar de AAPL-aandelenkoers naartoe gaat, maar door te analyseren hoe de aandelenkoers in de loop van de tijd is veranderd, kunnen we zien welke factoren deze in het verleden hebben beïnvloed..

Apple kwam voor het eerst op de markt in 1976, toen het werd opgericht door zakenmensen Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne. (Wayne verliet het bedrijf slechts 12 dagen later en verkocht zijn aandeel terug aan zijn mede-oprichters voor slechts $ 800). Oorspronkelijk heette het Apple Computer Company, het werd opgericht in 1977. Pas in de jaren tachtig vond Apple succes met de lancering van de nu iconische Macintosh.

We kunnen zien hoe de aandelenkoers van Apple sindsdien is veranderd in deze grafiek van MacroTrends:

Apple aandeel historische prijsgrafiek

Tot 2005 bleef de aandelenkoers van Apple redelijk statisch, met nauwelijks meer dan $ 3. De eerste mijlpaal kwam in 2012, toen het voor het eerst kortstondig boven de $ 20 uitkwam. Het grootste deel van de groei vond echter plaats in de afgelopen jaren, vanaf 2018. Na in 2019 opnieuw onder de $ 40 te zijn gezakt, is AAPL in 2020 omhooggeschoten en heeft het zijn vorige ATH overtroffen en op 1 september $ 134,18 gehaald..

Dit groeipercentage is enorm geruststellend voor beleggers die zich zorgen maakten over de effecten van de zogenaamde coronavirus-crash. Terwijl de wereld met onzekerheid reageerde op de uitbraak van COVID-19, zag de aandelenmarkt een van de grootste crashes tot nu toe. De crash begon op 9 maart 2020, toen de Dow in slechts één dag met 7,79% (2.013,76 punten) daalde. Destijds was dit een record – maar op 12 maart en opnieuw op 16 maart werd dit record verbroken.

Dus, hoe heeft deze crash de aandelenkoers van Apple beïnvloed? Tussen eind februari en 16 maart daalde de AAPL van $ 80,4042 naar $ 61,6733, wat de trend weerspiegelt van bijna elk groot bedrijf op de markt. Het feit dat de daaropvolgende prijsprestaties zo positief waren – nieuwe ATH’s vaststellen en vernietigen – heeft bijgedragen tot een nog groter beleggersvertrouwen.

Klaar om in te investeren appel voorraad?

Welke factoren zijn van invloed op de aandelenkoers van Apple?

De groei van Apple dit jaar is niet zomaar een toevalstreffer geweest. Er zijn veel verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen dat de aandelenkoers van Apple stijgt of daalt. Als je je afvraagt ​​‘is het nu een goed moment om in Apple te investeren?’, Raden we je aan even de tijd te nemen om te begrijpen wat deze factoren zijn om je kansen op het correct voorspellen van breakout-momenten in de toekomst te vergroten..

Hieronder vindt u de drie belangrijkste factoren die van invloed zijn op de aandelenkoers van Apple.

De populariteit van de iPhone

Apple heeft misschien bekendheid verworven dankzij zijn Macintosh-computer, maar tegenwoordig is de iPhone de belangrijkste verdiener van het bedrijf. Er zijn wereldwijd meer dan 2,2 miljard iPhones verkocht en het aantal iPhone-verkopen is een sleutelfactor die bepaalt of de aandelenkoers van Apple zal stijgen en dalen..

De eerste iPhone ter wereld werd uitgebracht in 2007. Zoals we in de bovenstaande prijsgrafiek kunnen zien, was dit een van de eerste bullish runs van Apple – en deze trend heeft zich sindsdien voortgezet. De aandelenkoers neigt te stijgen na de aankondiging en release van elk nieuw iPhone-model. Dit is zelfs zo’n invloedrijke factor dat de vertraging van de iPhone 12 ertoe leidde dat Goldman Sachs-analist Rod Hall het aandeel een verkoopbeoordeling gaf.

Naarmate iPhones toegankelijker worden voor mensen in opkomende markten, wordt verwacht dat dit een verdere stijging van de AAPL-aandelenkoers kan veroorzaken.

Apple Services

In 2019 was 18% van de inkomsten van Apple afkomstig van Apple-services, in tegenstelling tot producten. Apple-CEO Tim Cook heeft eerder beweerd dat diensten een nieuwe basis zullen zijn voor het bedrijf om vooruit te komen. Deze omvatten iTunes, iCloud, Apple Pay, de App Store en Apple Music.

Deze services zijn echter niet altijd eenvoudig. In 2019 kondigde Spotify aan dat het Apple aanklaagt vanwege de zogenaamde ‘Apple-belasting’ (30%) die het mediabedrijven in rekening brengt voor aankopen die worden gedaan via het betalingssysteem van Apple..

De handelsoorlog tussen de VS en China

De handelsoorlog van Amerika met China heeft een opmerkelijk effect gehad op de aandelenmarkt, met name de AAPL. Omdat Apple zijn iPhones in China assembleert (en ook veel in het land verkoopt), zou het zwaar worden getroffen door eventuele invoerrechten op Chinese export.

In mei 2019 werd de aankondiging van Donald Trump dat hij van plan was de tarieven te verhogen, geëvenaard door China, dat aankondigde dat het de tarieven voor sommige Amerikaanse goederen zou verhogen. Katy Huberty, een analist van Morgan Stanley, suggereerde dat een tarief van 25% op de iPhone ertoe zou kunnen leiden dat de prijs van elke telefoon met ongeveer $ 160 zou stijgen. Het alternatief van het bedrijf zou zijn om van de belasting te eten – een beslissing die hen een winstverlaging van 23% zou kosten.

Nadat de aankondigingen waren gedaan, daalde de aandelenkoers van Apple in één dag met maar liefst 6%.

eToro – Top effectenmakelaar, koop Apple-aandelen met 0% commissie

etoro makelaar

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen op de aandelenmarkt – we raden u aan ze uit te proberen.

Uw kapitaal loopt gevaar. Er kunnen andere toeslagen van toepassing zijn

Belangrijkste punten

  • Mensen die 10 jaar geleden slechts $ 1.000 in het technologiebedrijf investeerden, zouden vandaag aandelen hebben die meer dan $ 7.200 waard zijn
  • Volgens door CNN Money ondervraagde analisten is het gemiddelde prijsdoel voor Apple over een jaar $ 133. Dit zou een groeipercentage van bijna 15% vertegenwoordigen ten opzichte van de slotkoers van $ 115,98 in 2019
  • In december 2021 voorspelt WalletInvestor dat we dieptepunten van $ 144,45 en hoogtepunten van $ 145,679 kunnen zien
  • Rhod Hall van Goldman Sachs gelooft dat de aandelenkoers in 2021 met 36% zal dalen, een inzinking die de waarde tussen $ 80 en $ 75 zou laten liggen.
  • WalletInvestor gelooft dat mensen die vandaag $ 100 in de AAPL-aandelen investeren, tegen 2025 $ 89,03 extra kunnen verdienen
  • We konden verwachten dat AAPL tegen het einde van 2025 een jaarlijks hoogtepunt van $ 239.695 zou bereiken
  • AI Pickup gelooft dat het aandeel tegen het einde van 2025 $ 362,243198628616 waard zou kunnen zijn
  • AllForecast.com verwacht dat de aandelenkoers van Apple in 2023 rond de $ 150 zal schommelen
  • Tussen eind februari en 16 maart daalde AAPL van $ 80,4042 naar $ 61,6733 als gevolg van de coronaviruscrash
  • Andere factoren die de aandelenkoers van Apple hebben beïnvloed, zijn de vraag naar iPhones, de Apple-services en de handelsoorlog tussen de VS en China die wordt bedreigd door Donald Trump.

Als u op zoek bent geweest naar voorspellingen over de aandelenkoersen van Apple in 2021 en daarna, hopen we dat u dit artikel nuttig heeft gevonden. Of u nu een bestaande belegger bent die zich afvraagt ​​of u wilt verkopen of aanhouden, of een potentiële belegger die zich afvraagt ​​‘is het nu een goed moment om Apple-aandelen te kopen?’, De projecties voor de komende jaren zijn bemoedigend..

De prognoses die hier worden genoemd, variëren van matig tot verbluffend bullish – en niemand verwacht dat het aandeel ernstig aan waarde zal verliezen ten opzichte van zijn huidige positie. De consensus onder analisten is dat AAPL een aandeel is om te kopen.

Beleggen in aandelen is notoir riskant en het is van vitaal belang om een ​​robuuste risicobeheerstrategie te hebben als u overweegt AAPL aan uw portefeuille toe te voegen.

Als je ons artikel leuk vond Hoeveel zal Apple-aandelen waard zijn in 2021 en daarna, deel dit alstublieft met uw medehandelaren.

Veelgestelde vragen

Is Apple een koop of verkoop?

Apple heeft een koers-winstverhouding van 37, wat betekent dat u mogelijk een premie betaalt om te investeren in een bedrijf dat groeit met het tempo van Apple. Volgens analisten mogen beleggers verwachten dat de winst per aandeel van Apple de komende vijf jaar met gemiddeld ongeveer 13% per jaar zal toenemen. Dit is een respectabel potentieel dat veel analisten heeft aanbevolen om te kopen, zij het misschien met mate.

Is de verwachting dat Apple-aandelen zullen stijgen?

Ja, de meeste voorspellingen verwachten dat de aandelenkoers van Apple boven de huidige waarde van $ 117,13 zal uitkomen. Velen verwachten ook dat het boven de ATH van $ 137,98 zal uitkomen.

Wat is de richtprijs voor Apple-aandelen?

De hoogste voorspellingen in dit artikel plaatsen Apple-aandelen op een richtprijs van $ 362,243198628616 tegen het einde van 2025 (AI Pickup).

Is Apple een goede voorraad voor de lange termijn??

AAPL is beslist een aandeel om te kopen en vast te houden, in plaats van een aandeel om in te ruilen in een poging om snelle winsten te verzilveren. De langetermijnvooruitzichten van Apple zijn sterk, met regelmatige releases van nieuwe producten. Dit betekent dat beleggers de wanhoop van een te vroege verkoop moeten vasthouden in plaats van het risico te lopen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me