Investeer zoals Peter Lynch – The Stock Picking Expert

Hoe te investeren zoals Peter Lynch

De meeste investeringen van Lynch "principes" zijn vrij gemakkelijk te leren.

Peter Lynch wordt algemeen beschouwd als een van de beste investeerders aller tijden, Peter Lynch lijkt een magisch tintje te hebben als het op de aandelenmarkt aankomt. Zijn prestatie uit de jaren 80 om een ​​beleggingsfonds van $ 20 miljoen, Fidelity Magellan, om te toveren tot het grootste ter wereld, betekent dat sommigen hem zelfs als beter beschouwen dan Warren Buffet.

Sterker nog, tips gedeeld door deze beroemde investeerder in een recent Telegraph-artikel met Richard Evans laten zien dat zijn beleggingsstrategieën helemaal niet zo magisch zijn. In plaats daarvan omvat het verfrissend nuchtere advies "investeer nooit in een idee dat je niet met een kleurpotlood kunt illustreren" en "investeer in wat je weet". Met andere woorden, zijn focus ligt op een praktische, gefundeerde benadering van de markten.

Wat intrigerend is, is dat Lynch beweert veel van zijn beste ideeën van zijn bureau weg te halen. In plaats daarvan vindt hij zijn inspiratie thuis, in winkelcentra of zelfs in fastfoodketens. Hij werd bijvoorbeeld geïnspireerd om in Dunkin ‘Donuts te investeren, simpelweg omdat hij zo van de koffie hield. Dat gezegd hebbende, baseert hij investeringsbeslissingen niet alleen op deze buitenschoolse inzichten – het zijn eerder katalysatoren voor hem om diepgaand en grondig onderzoek te doen naar de bedrijven in kwestie..

Ook deelt hij zijn kennis graag met beginners. Populaire Lynch-boeken zijn onder meer "Een op Wall Street", waar hij amateurs adviseert over hoe ze de profs kunnen verslaan, en "Leer om te verdienen", waar hij basisprincipes van de aandelenmarkt deelt, waarvan hij beweert dat veel ervaren beleggers die niet eens kennen.

Hier zijn enkele tips over hoe u verstandig kunt investeren zoals Peter Lynch:

Vermijd de twee meest voorkomende fouten

vermijd de meest voorkomende fouten, investeringstips van Peter Lynch

Volgens Lynch zijn er twee grote fouten die beleggers vaak maken. De eerste is een te hoge prijs betalen voor een bedrijf dat snel groeit. Hij legt uit dat dit komt omdat "een geweldige industrie die snel groeit, trekt te veel aandacht en te veel concurrenten".

De tweede fout is het kopen van goedkope aandelen van bedrijven die zijn gestopt met groeien. Dat komt omdat, als het bedrijf niet groeit, de kans klein is dat uw investering floreert. Dus doe je onderzoek.

Koop alleen wat u begrijpt

Als u gaat investeren, kies dan voor bedrijven, producten of bedrijfstakken die u al heel goed kent en idealiter gepassioneerd bent over.

Op deze manier heb je meer kans om een ​​intuïtief idee te hebben van waar je in investeert, en heb je de drive om die branche diepgaand te bestuderen. In wezen, hoe meer u weet over een bedrijf, hoe meer u zult worden afgestemd op subtiele verschuivingen in zijn fortuin. Om een ​​eenvoudig voorbeeld te gebruiken: als u besluit te investeren in uw favoriete pizzarestaurantketen maar merkt dat bezoekers wegvallen bij verschillende filialen, dan kan dit een slecht teken zijn..

Kortom, uw portfolio moet uw persoonlijke passies, kennis en ervaring weerspiegelen. Wat heeft het tenslotte voor zin om geld in de landbouw te steken als de industrie je niets kan schelen? Het maakt niet uit hoe "slim" een investering kan zijn, het is niet slim als je er geen idee van hebt.

Doe je huiswerk

analyse van bedrijven, Peter Lynch investeringstips

Lynch analyseerde bedrijven, industrieën en markten obsessief, waardoor het zijn missie was om ze te begrijpen. Hij geloofde ook vast in het evalueren van het hoogst mogelijke aantal aandelen – op die manier kon hij ze vergelijken en contrasteren om de beste te vinden. Om dit te doen, gebruikte hij een reeks investeringsstatistieken om hem te helpen betere vergelijkingen, berekeningen en voorspellingen te maken.

Toegegeven, deze statistieken klinken in eerste instantie misschien ontmoedigend, maar als je ze eenmaal onder de knie hebt, kunnen ze een tweede natuur worden. Wees dus bereid om concepten als percentage van de omzet, koers-winstverhouding, verhouding schuld / eigen vermogen, boekwaarde en kaspositie op te slokken.

Als je echt serieus bent over het investeren van je geld in aandelen, dan zou je moeten beginnen met je denkkracht te investeren om te leren het verschil te zien tussen een potentiële kampioen en een blindganger. Zoek dus uit welke tools een hoofdinvesteerder gebruikt en volg het voorbeeld.

Niemand wordt van de ene op de andere dag een aandelenselectie-expert, maar door te leren van een legende als Peter Lynch, kunnen we veel beginnersfouten voorkomen. Begin met het bestuderen van zijn vaardigheden in boeken zoals "Een op Wall Street" en "Leer om te verdienen", maak je dan klaar om je geld te laten groeien.

Als je serieus wilt investeren zoals Peter Lynch, begin dan met het lezen van zijn boeken hieronder:

Vind het op Amazon >> een op Wall Street-boek van Peter Lynch

  • Leer om te verdienen

Vind het op Amazon >> Leer een boek te verdienen door Peter Lynch

  • De straat verslaan

Vind het op Amazon >> het straatboek van Peter Lynch verslaan

Belangrijkste punten

Om samen te vatten, hier is wat u moet doen als u wilt investeren zoals Peter Lynch, de expert op het gebied van aandelenselectie:

  • Zorg voor een solide basis van zakelijke en beurskennis
  • Investeer alleen in bedrijven die u kunt begrijpen
  • Negeer de kleinere bedrijven die Wall Street over het hoofd ziet niet
  • Doe uitgebreid onderzoek
  • Investeer met een mind-set plan voor de lange termijn

Hoewel er geen manier is om een ​​zo goed rendement te garanderen als Peter Lynch tijdens zijn carrière behaalde, kan het leren van zijn methoden en het lezen van zijn boeken u in een betere positie brengen..

Als je het leuk vond om Invest like Peter Lynch – The Stock Picking Expert van Trading Education te lezen, geef het dan een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me