Is Apple-aandelen een goede investering?

Apple werd in 1976 opgericht door de oprichters Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne. De naam die Jobs koos vanwege goede herinneringen na een bezoek aan een appelboerderij die eigendom was van vrienden, werd Apple Computers het jaar daarop, in 1977, opgericht..

Door het ontwikkelen en verkopen van computerelektronica, software, computers en draagbare apparaten, werd Apple al snel bekend door de Macintosh Computer. Het was echter na de lancering van de iPhone, iPod touch en iPad in 2007, hetzelfde jaar dat ‘Computer’ uit de bedrijfsnaam werd verwijderd, dat Apple uiteindelijk internationaal succes boekte..

Met een rijke geschiedenis, waaronder een gevarieerde financiële prestatie sinds meer dan dertig jaar, staat Apple over de hele wereld bekend om zijn producten en, meer recentelijk, ook om zijn diensten. Het is echter appel voorraad een waardige investering? Mocht je Apple kopen aandelen? Wat zijn de voor- en nadelen (nadelen) hiervan? We onderzoeken de levensvatbaarheid van Apple voorraad door deze vragen in dit artikel te beantwoorden. Om te beginnen kijken we naar een korte geschiedenis van Apple.

Een Apple-overzicht

Voordat de Macintosh-personal computer bij de consument werd geïntroduceerd, had Apple de Apple I, II en III geproduceerd, samen met de Locally Integrated Software Architecture (LISA), die gemengde reacties gaven. Apple Ik gebruikte een televisiescherm als monitor, wat uniek was in de jaren zeventig, omdat veel computers geen scherm hadden. De Apple I was snel opgestart omdat de opstartcode zich op een Read Only Memory (ROM) -chip bevond. Prijs en complexiteit van de Apple I werden verder verlaagd door het minimale aantal chips dat wordt gebruikt in vergelijking met andere computers.

De Apple II volgde al snel halverwege de jaren zeventig. Met een verbeterd televisiescherm konden kleuren en afbeeldingen worden weergegeven. Met een beter chassis en ingebouwd toetsenbord is de Apple II ontworpen voor direct gebruik na aankoop. Echter, met twijfels over de verkoopbaarheid van een personal computer, was er een probleem in investeringen veiligstellen. Maar toen dit eenmaal was bereikt, werd de Apple II van de ene op de andere dag een succes.

Op 12 december 1980 lanceerde Apple een internationale openbare aanbieding (IPO) van zijn voorraad op $ 22 per aandeel, met behulp van de ticker AAPL op NASDAQ. Aan het einde van de handel die dag waren de aandelen van Apple met bijna 32% in waarde gestegen tegen £ 29 per aandeel. De marktwaarde van Apple bedroeg $ 1.778 miljard. Met 4,6 miljoen verkochte aandelen werden naar schatting van de ene op de andere dag ongeveer 300 miljonairs gecreëerd, waarvan ongeveer veertig Apple-medewerkers en investeerders.

In navolging van het succes van de Apple II als personal computer, werd besloten dat de Apple III gericht zou zijn op bedrijven om te concurreren met bedrijven als IBM en Commodore. Apple werd door hen al als een bedreiging gezien vanwege de spreadsheetsoftware. De Apple III was echter om verschillende redenen een commerciële ramp, waaronder de hoge prijs, beperkte software en incompatibiliteit met de Apple II..

Bovendien was er op aandringen van Jobs, die wilde dat de Apple III stil zou werken, geen koelventilator of ventilatieopeningen in het chassis ingebouwd. Dit veroorzaakte oververhitting en sommige geïntegreerde schakelingen werden losgekoppeld van het moederbord, waardoor de Apple III crashte. Als gevolg hiervan werden alle Apple III-computers gratis teruggeroepen en vervangen. De Apple III Plus werd kort daarna gemaakt, maar de schade was al toegebracht aan het merk van Apple. Nu bekend om hun onbetrouwbaarheid, kochten zakelijke gebruikers opnieuw producten van IBM die in deze periode hun eigen versie van de personal computer hadden gelanceerd.

Tegelijk met de ontwikkeling van de Apple III werd de LISA ontwikkeld, een project onder leiding van Jobs. In tegenstelling tot het op tekst gebaseerde systeem dat wordt gebruikt in de Apple III, gebruikte LISA een grafische gebruikersinterface (GUI). Jobs beweerde dat dit de toekomst van de computer was, die uiteindelijk termen als muis, pictogram en bureaublad zou leren kennen. Maar voor een prijs van bijna $ 10.000 per stuk had Apple zichzelf uit de consumentenmarkt geprijsd. De LISA had echter de basis gelegd voor de Mackintosh-computer.

Na de laatste twee rampen voor Apple, was de visie voor de Macintosh, of Mac, betaalbaar te zijn en toch gemakkelijk aan alle gebruikersbehoeften te voldoen en zonder dat ze voortdurend een handleiding moesten raadplegen voor begeleiding. In 1984 werd de Mac een succes met zijn innovatieve muis, gebruiksvriendelijke GUI, betere specificaties en optie voor een geheugenupgrade. Achter de schermen was Jobs echter in botsing met John Sculley, de nieuwe CEO van Apple. Jobs werd verwijderd uit het besluitvormingsproces en nam kort daarna ontslag in 1985. Daarna ging Apple langs verschillende CEO’s. Haar AAPL-aandelen in waarde gedaald in de jaren negentig, mogelijk als gevolg van deze instabiliteit van management en leiderschap. Toen Jobs ontslag nam, daalde het aandeel nog verder.

Ondanks dat de Mac een succes was, kon hij niet concurreren met de betaalbaarheid van de pc van IBM. Sculley had de aanschafkosten van een Mac verhoogd om de winst en de reclame te vergroten. Maar het brede scala aan configuraties dat hij introduceerde, strookte niet met Apple’s reputatie van eenvoud en dat kostte Apple verkopen. Als gevolg hiervan werd Sculley in 1994 vervangen door Michael Spindler die, na twee jaar als CEO te zijn benoemd, in 1996 werd vervangen door Gil Amelio..

Amelio schetste de mislukkingen van Apple als een gebrek aan geld, richting en focus, hardware en software van slechte kwaliteit en een onbeheerste cultuur. Ondanks Amelio’s verschillende initiatieven, zoals het verschepen van Mac OS 8, het verminderen van het aantal Apple-medewerkers en het kopen van Jobs nieuwe bedrijf, NeXT, ontbrak het Apple nog steeds aan richting. In combinatie hiermee was ook de productkwaliteit nog een issue. Dit leidde ertoe dat Apple-aandelen het laagste punt in de geschiedenis van Apple bereikten. Met $ 740 miljoen verloren in het tweede kwartaal van 1997 werd Amelio vervangen door Jobs, die later dat jaar werd herbenoemd als interim-CEO.

Ondanks Apple voorraad op een dieptepunt voor het bedrijf, datzelfde jaar kondigde Jobs een $ 150 miljoen Microsoft-investering in Apple. Dit was om de ontwikkeling en release van Microsoft Office voor de Mac voort te zetten. Het consumentenvertrouwen in Apple begon opnieuw te versterken. Het moedigde bedrijven ook aan om steeds meer Macs te blijven kopen. Bovendien heeft Jobs de licentieverlening van Apple ROM’s en Mac OS aan andere bedrijven ingetrokken. Dit betekende dat potentiële bedrijfsverkopen niet langer verloren gingen voor Apple-concurrenten. Jobs creëerde vervolgens de kleurrijk succesvolle iMac, die ook hielp om de succesvolle comeback van Apple te versterken.

Geleidelijk aan het uitbreiden naar consumentenelektronica, lanceerde Apple in 2001 de iPod, die een revolutie teweegbracht in de manier waarop mensen naar muziek luisterden en de toegankelijkheid ervan. Binnen zes jaar werden ongeveer 100 miljoen exemplaren verkocht. Apple had het veroverd 70% van de markt voor draagbare digitale muziek.

Apple opende ook een aantal winkels die, ondanks de eerste reservering, succesvol waren. In 2004 bedroeg de omzet van Apple meer dan $ 1 miljard per kwartaal en bereikte het hetzelfde bedrag in jaaromzet, wat sneller was dan bij welke andere Amerikaanse retailer dan ook. Ook Apple-aandelen waren in waarde gestegen. In 2007 werd het woord ‘Computer’ verwijderd uit de officiële naam van Apple, wat duidt op de uitbreiding naar de markt voor consumentenelektronica. De iPhone en Apple TV werden in hetzelfde jaar gelanceerd. De aandelen in Apple bleven toenemen in 2008, toen Apple een jaaromzet van $ 32,48 miljard had behaald.

Echter, van september 2008 tot begin 2009, een sombere economie, in combinatie met zorgen over de gezondheid van Steve Jobs, De aandelenwaarde van Apple is gedaald. Haar netto winst, was echter tussen 2005 en 2011 gestegen, $ 5 miljard tot meer dan $ 25 miljard. In 2012, Apple voorraad opnieuw gestegen tot 648,11 Amerikaanse dollars (USD) aan het einde van de handel, dat was een nieuwe high voor het bedrijf. Dit kwam mede door de lancering van de iPhone 5 en geruchten over een mogelijke lancering van een kleinere iPad en Apple TV.

Apple-aandelen bleven jaar na jaar stijgen en eind 2018 handelden Apple-aandelen voor ongeveer $ 170 per eenheid. De wereldwijde jaaromzet voor het fiscale jaar 2018 bedroeg in totaal meer dan $ 265 miljoen. Verder in augustus van dit jaar, Forbes meldde dat Apple het eerste Amerikaanse handelsbedrijf was met een waarde van een biljoen USD, na de waardering alleen al in de afgelopen twee jaar te hebben verdubbeld.

Het lot van Apple is ongetwijfeld gedurende bijna vier decennia sinds de oprichting gevarieerd. Met de meest opvallende punten met betrekking tot de geschiedenis van Apple besproken, de voor- en nadelen van appelvoorraad kopen zal nu worden onderzocht.

Zou u overwegen om in te investeren appel Voorraad?

Voordelen van het kopen van Apple-aandelen

✅ Een aanzienlijk voordeel van investeren in Apple-aandelen is klantentrouw aan het merk.

Met veel Apple-producten die de elektronische markten waarin ze zich bevinden domineren, zoals laptops, smartphones en smartwatches, en hun compatibiliteit met elkaar dankzij iOS, is dit begrijpelijk. Ondanks de daling van de verkoop, die zou kunnen worden bijgedragen aan de pandemie en de wijdverbreide werkloosheid die hierdoor wordt veroorzaakt, zullen producten zoals hun smartwatches niet van de ene op de andere dag verdwijnen. De iPhone zal ook nog een tijdje bijdragen aan de inkomsten van Apple als de grootste bron van inkomsten.

✅ Consumenten die verouderde telefoons gebruiken, iPhone of anderszins, hebben de iPhone 12-release mogelijk gebruikt als een kans om ernaar te upgraden.

Omdat de iPhone 12 kleiner en goedkoper is dan andere iPhones, kan dit ertoe leiden dat Apple opnieuw marktaandeel wint op de smartphonemarkt van hun huidige positie van de vierde. Zoals eerder vermeld, zijn de producten van Apple ontworpen om met elkaar samen te werken, daarom is er potentiële vraag naar de iPhone 12 vanwege het gemak van het overzetten van het ene product naar het andere..

✅ De softwarediensten van Apple worden steeds populairder.

Dit is gedeeltelijk te wijten aan de uitbreiding van Apple naar dit gebied met meervoudige abonnementssoftwarediensten die via Apple One beschikbaar zijn voor consumenten. Apple One is een samensmelting van de zes abonnementsservices van Apple; Apple Music, Apple TV +, Apple Arcade, iCloud, Apple News + en Apple Fitness +. Apple One, gelanceerd in oktober van dit jaar, na de release van de iPhone 12, is beschikbaar in meer dan honderd landen en regio’s. Met drie verschillende maandelijkse tariefplannen; individu, gezin en premium, consumenten moeten een kosteneffectief plan kunnen vinden dat aan hun behoeften voldoet. Ondanks dat Apple One gemengde beoordelingen ontvangt, wordt het beschouwd als een goede deal voor die consumenten die verschillende Apple-abonnementsdiensten gebruiken. Nu meer consumenten Apple-services kopen en vanwege Apple’s iOS, is het waarschijnlijk dat deze trend zich zal voortzetten.

✅ Nu 5G wordt onderschreven door wereldwijde telecommunicatiebedrijven, kan dit de verkoop van de iPhone 12 ten goede komen en de inkomsten van Apple verhogen.

Nadelen van het kopen van Apple-aandelen

❌ Met de geschiedenis van Apple is er bezorgdheid dat dat wel het geval is overwaardering Is te hoog.

In zijn recente winstrapportage was de koers-winstverhouding van Apple ongeveer 35, 14,4 hoger dan in de afgelopen dertien jaar. Als we bedenken dat deze waardering plaatsvond tijdens de pandemie, in een tijd waarin consumenten om verschillende redenen terughoudend zijn om items te kopen, bestaat er een potentieel risico dat het aantal consumenten dat hun telefoon upgradet, kan afnemen als hun behoefte aan een nieuwe telefoon niet gerechtvaardigd is..

❌ iPhone-verkopen waren afnemen vóór de pandemie evenals tijdens het laatste kwartaal, wat een teken kan zijn dat Apple snel moet diversifiëren naar andere bedrijfsgebieden om zijn inkomsten te verhogen.

Antitrust in Apple zou investeerders terughoudend kunnen maken investeren in Apple-aandelen, alleen vanwege de onzekerheid die antitrust met zich meebrengt. Nu er steeds vaker juridische klachten tegen Apple worden ingediend en de mogelijke implicaties van het gedwongen worden om applicatie-installaties van derden toe te staan ​​in zijn iOS, kan een daling van de marktwaarde opeens een echte zorg zijn..

❌ Juridische resultaten zouden verder kunnen leiden regelgevingsrisico betreffende Apple-producten of -diensten. Dit kan dan de waarde van Apple-aandelen beïnvloeden.

Marktwaarde van Apple-aandelen: 2020-2025.

Ondanks de onzekerheid die werd veroorzaakt door de pandemie van het Coronavirus, heeft Apple in het laatste kwartaal dat eindigde in september (Q3) een stijging van de verkoop van de Mac en iPad, respectievelijk 29% en 46%. Inderdaad, Apple meldt dat het derde kwartaal van het boekjaar 2020 (Q3) een omzetstijging liet zien van 11% in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar geleden, met 60% van de omzet uit internationale verkopen. Hoewel de iPhone-verkoop jaar op jaar met 20% is gedaald, Luca Maestri, CFO van Apple, verwacht dat dit tijdens het kwartaal van december zal omkeren en de omzet zal stijgen, samen met de verkoop van andere Apple-producten.

Op het moment van schrijven van dit artikel, Appelvoorraad (AAPL) wordt gewaardeerd op 123,40 United USD. Volgens NASDAQ, de afgelopen vijf dagen hebben een gestage stijging van de slotkoersen laten zien, variërend van respectievelijk 116,59 USD bij sluiting van de handel op 27 november tot 123,08 USD bij sluiting van de handel op 2 december 2020. Deze langetermijntrend zal naar verwachting doorzetten in 2021 en tot 2022, zoals te zien is in grafiek 1.

Prognosetabel van Apple Inc (AAPL), langetermijnvoorspellingen voor de komende maanden en het jaar: 2020, 2021

Apple aandelenkoers prognose grafiek

Grafiek 1 uit Portemonnee-investeerder

Op basis hiervan wordt voorspeld dat a vijfjarige investering in Apple-aandelen zorgt voor een rendementstoename van bijna 90%. Daarom, als u dat zou doen investeren in Apple-aandelen eind 2021 zou je in 2025 tegelijkertijd een potentiële rendementstoename van 80% kunnen ontvangen, zoals weergegeven in grafiek 2.

Lees meer: ​​Voorspelling van Apple-aandelenprijzen voor 2021 en daarna

Appel (AAPL) Verwachte winstgroei

Apple voorspelt winstgroeigrafiek

Grafiek 2 uit Portemonnee-investeerder.

De markt voor consumentenelektronica, waar Apple-aandelen genoteerd zijn, is de afgelopen twaalf maanden populair geweest en wordt daarom beschouwd als een stierenmarkt. Dit vertoont geen tekenen van verdwijning in 2021 of later in vijfjaarlijkse prognoses van de Apple-aandelenwaarde. Als u echter nog steeds niet heeft besloten of u Apple-aandelen wilt kopen, volgt hier onze mening op basis van de informatie in dit artikel.

Klaar om in te investeren appel Voorraad?

Is Apple-aandelen een goede investering??

Apple is een bedrijf met een aanzienlijke en kleurrijke geschiedenis. Ontegenzeggelijk zijn er door de jaren heen momenten geweest waarop Apple moeite had om richting te vinden en verschillende fouten maakte op het gebied van productontwikkeling en marketing. Maar met de focus niet langer op elektronische consumentenproducten, zoals computers, maar nu ook op diensten, lijkt Apple zichzelf weer te hebben gevonden..

Dit blijkt uit de introductie van verschillende abonnementsdiensten onder de paraplu van Apple One naast de iPhone, iPad en iPod. Apple heeft een loyaal en uitgebreid klantenbestand dat niet lijkt af te nemen. Zoals het is, ondanks dat het midden in een pandemie zit, Apple maakt nog steeds winst.

Lees verder: Hoe aandelen te kiezen: een complete gids voor nieuwe investeerders

Moet ik Apple-aandelen kopen?

investeren in Apple-aandelen

Ja, u zou Apple-aandelen moeten kopen (ticker AAPL), maar als een langetermijninvestering, aangezien het zich momenteel in een bullmarkt bevindt die geen tekenen van verandering vertoont. Daarom heeft Apple-aandeel een goed rendement, met een verwachte stijging op lange termijn. Dit maakt investeren in Apple een haalbare optie. Het huidige verdienpotentieel voor Apple-aandelen over een jaar is + 13,21%. Als u aan het begin van deze periode in eerste instantie $ 150 hebt geïnvesteerd, kunt u aan het einde ervan $ 263,21 verwachten..

Actueel voorspellingen voor Apple-aandelen met betrekking tot een investering van vijf jaar ongeveer + 86,35%, met een koersrendement van 229.397 USD te verwachten. Als u er dus $ 150 in zou investeren, zou u aan het einde van deze periode van vijf jaar een rendement van $ 236,35 kunnen ontvangen..

eToro – Top effectenmakelaar, koop Apple-aandelen met 0% commissie

etoro makelaar

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen op de aandelenmarkt – we raden u aan ze uit te proberen.

Uw kapitaal loopt gevaar. Er kunnen andere toeslagen van toepassing zijn

En tenslotte…

Als het lezen van dit artikel uw interesse in handelen heeft gewekt, of als u meer informatie wilt over handelen in het algemeen, bekijk dan onze cursussen, quizzen en artikelen.

Trefwoorden en zinnen

Stierenmarkt

Meestal verwezen naar de aandelenmarkt om een ​​financiële markt te beschrijven waarin de prijzen daar stijgen of naar verwachting zullen stijgen. Een bullmarkt kan maanden of jaren duren.

Fiscaal jaar

Een periode van één jaar die wordt gebruikt voor financiële rapportage en budgettering door bedrijven en overheden.

Investeren

Met betrekking tot financiën, het plaatsen van geld in een financiële regeling voor een bepaalde periode, of het nu gaat om aandelen, obligaties of eigendommen, in de hoop daarna winst te behalen.

Investering

Een actief of item, zoals aandelen, obligaties of onroerend goed, waarin u belegt, in de hoop inkomsten te genereren of de oorspronkelijke geïnvesteerde waarde te laten waarderen, gedurende een bepaalde periode.

NASDAQ

Oorspronkelijk een afkorting voor National Association of Securities Dealers Automated Quotations, ontstond de NASDAQ als een vorm van offertesysteem tot 1971, toen het de eerste elektronische aandelenmarkt werd.

Overwaardering

Is de term die aan de huidige prijs van een aandeel wordt gegeven en die niet wordt gerechtvaardigd door de koerswinst. Wanneer deze term op een aandeel wordt toegepast, wordt doorgaans verwacht dat de prijs uiteindelijk de koerswinst zal weerspiegelen.

Prijs-winstverhouding

Deze ratio, ook bekend als de prijsveelvoud of winstveelvoud, meet de huidige aandelenkoers van een bedrijf in verhouding tot de winst per aandeel.

Prijs-verkoopverhouding

Deze ratio meet de waarde van de aandelen van een bedrijf door de marktkapitalisatie (uitstaande aandelen vermenigvuldigd met de aandelenkoers) te delen door de totale verkoop / inkomsten van de afgelopen 12 maanden. Hoe lager de ratio, hoe beter de investering.

Regelgevingsrisico

Dit gebeurt meestal wanneer een beveiliging, bedrijf, sector of markt wordt beïnvloed door een wijziging in wet- of regelgeving. In het geval van Apple zou de waarde van hun aandelen kunnen dalen als ze gedwongen worden installaties van derden in iOS toe te staan,

Omzet

Bruto-inkomsten uit verkoop, inclusief eventuele kortingen of inhoudingen. Er worden kosten van afgetrokken om het netto-inkomen te bepalen.

Delen

Eenheden van eigen vermogen, door middel van een financieel actief, in een onderneming, die worden uitgekeerd wanneer er resterende winsten zijn in de vorm van dividenden. Als de waarde van het bedrijf stijgt, neemt ook de waarde van de aandelen toe, waardoor de dividenden die de belegger kan verwachten, toenemen.

Voorraad

Zekerheid die een fractie van het eigendom van een bedrijf vertegenwoordigt via zijn activa en winsten die gelijk zijn aan de hoeveelheid aandelen in bezit. Eenheden in aandelen zijn aandelen.

Ticker / Ticker-symbool

Elk tickersymbool, dat doorgaans bestaat uit letters en vaker een “ticker” wordt genoemd, is uniek voor elk effect dat wordt vermeld zodat beleggers en handelaren deze kunnen gebruiken bij het uitvoeren van transacties op de financiële markten..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me