Stock Market Rally: deze FTSE 100-aandelen zijn de beste aandelen om nu te kopen.

De recente beursrally heeft veel FTSE 100-aandelen naar hogere prijsniveaus geduwd.

De beursrally duwde de FTSE 100-aandelenkoersen naar hogere niveaus dan in het afgelopen jaar. Verschillende bedrijven handelen echter op niveaus waarop u gemakkelijk de markt kunt betreden en ondanks deze rally winst kunt maken.

Deze FTSE 100-aandelen kunnen op de lange termijn profiteren van een marktherstel, dat waarschijnlijk zal gebeuren dankzij de langzaam verbeterende wereldwijde economische situatie. Er zijn voldoende tekenen dat de wereldeconomie verbetert, waarbij markten tekenen van herstel vertonen en in sommige gevallen zelfs herstel.

2020 was een moeilijk jaar voor individuen die in FTSE 100-aandelen belegd hadden. De pandemie COVID-19 en de onzekerheid rond de Brexit hadden de markten voor een groot deel van 2020 in hun greep. Echter, met meerdere vaccins die door de regelgevende instanties werden goedgekeurd en het einde van de pandemie aan de horizon opdoemt , de markten stuiteren terug. Nu er ook een Brexit-deal is overeengekomen, vinden bedrijven hun weg uit een crisis die enige bekwame aanpak vergde.

Hoe gaan deze twee scenario’s de markten beïnvloeden??

  • Brexit – Er is minder onzekerheid rond Brexit nu er een deal is gesloten en de transitie is afgerond. Wat nog moet worden bezien, is hoe de Britse en Europese markten zich aanpassen aan een post-Brexit-markt.
  • COVID-19 – Het einde van de pandemie is in zicht, met meerdere vaccins die wettelijke goedkeuring hebben gekregen en meer vaccins in de laatste fase van de proeven.

De verbeterende marktsituatie zal natuurlijk leiden tot discussies over welke aandelen in de huidige marktomgeving het beste kunnen worden gekocht op de Britse aandelenmarkt. Er zijn verschillende aandelen waarin beleggers kunnen investeren en waarvan ze kunnen profiteren, maar te veel koks bederven de bouillon, te veel opties zullen beleggers in verwarring brengen. Het is essentieel om uw opties te beperken tot twee of drie aandelen om in te beleggen.

Het is duidelijk dat de beslissing welke de beste Britse aandelen zijn om nu te kopen, beleggers waarschijnlijk in verwarring zal brengen. De volgende drie aandelen kunnen naar onze mening aanzienlijk profiteren in de huidige marktomgeving. De verbeterende situatie zal de komende jaren een positief effect hebben op de winstgevendheid van deze aandelen.

De top 3 van beste FTSE 100-aandelen om nu te kopen:

1. Lloyds Bank

2. BHP

3. Vodafone

1. Lloyds bank – Een bank die zich in het Verenigd Koninkrijk richt, kan profiteren van een beursherstel

Aandelen van bedrijven die actief zijn in het VK kunnen profiteren van een beursherstel, vooral op lange termijn. Lloyds Bank is een goed voorbeeld, aangezien zij het grootste deel van haar inkomsten uit het VK haalt. Banken in het VK hebben in 2020 verliezen geleden, maar hebben zich hersteld en de verliezen goedgemaakt. Er zijn nogal wat factoren die Lloyds begunstigen, zowel op korte als op lange termijn.

Door de verbetering van de economische vooruitzichten van het VK zal de vraag naar de producten en diensten van de bank toenemen. De bevriezing van dividenden is ook opgeheven door de Bank of England, waardoor Lloyds weer dividend kan uitkeren. In het VK werden dividenden geannuleerd als reactie op de COVID-19-pandemie.

Lloyds heeft een concurrentievoordeel ten opzichte van zijn concurrenten, dankzij zijn focus op digitale diensten en een betere financiële positie dan zijn concurrenten. Gezien deze factoren zou het beter kunnen presteren dan andere FTSE 100-banken.

Lees meer: ​​10 Britse aandelen die u in 2021 kunt kopen, kunnen uw geld verdubbelen

2. BHP – Zich baserend op het wereldwijde economische herstel

Als investeerder is dit het perfecte moment om te kijken naar bedrijven die afhankelijk zijn van de wereldeconomie. BHP is zo’n voorbeeld, en het zouden waarschijnlijk de beste aandelen kunnen zijn om te kopen voor de lange termijn beursrally.

BHP heeft veerkrachtig gepresteerd op financieel gebied, met een lage kostenbasis die zich vertaalt in een hoge winstgevendheid. De vraag naar grondstoffen neemt ook toe naarmate de wereldeconomie geleidelijk herstelt.

Door de financiële positie van BHP kan het meer investeren dan zijn concurrenten. Het bedrijf heeft ook een breed scala aan activa. Dit fungeert als een buffer tegen zwakkere prestaties in de markt, waardoor het risico voor beleggers wordt verkleind.

Concluderend, als investeerder zijn de komende maanden een kans voor investeerders om tegen een concurrerende prijs de markt te betreden. Dankzij de COVID-19-pandemie kenden de markten een ongekende neergang. Met het einde van de pandemie in het verschiet, maken de markten echter een herstel op. Er is nog tijd voor investeerders om de markt te betreden en winst te maken zodra de markt herstelt, alleen als u snel beweegt.

3. Vodafone – Dividendmogelijkheid?

Vodafone is een interessante optie voor beleggers die willen investeren in FTSE 100-aandelen. Vodafone biedt een ruime veiligheidsmarge met een dividendrendement van 6%. Dit is een indicatie van het vermogen van het aandeel om koersstijgingen te realiseren tijdens de langlopende beursrally.

Een periode van lage rente kan ook de aantrekkingskracht van Vodafone-aandelen en hun passieve inkomen vergroten. De laatste tijd heeft Vodafone de focus verlegd naar het verbeteren van de klantenservice en klanttevredenheid. Het richt zich ook op digitale kanalen. Door te focussen op deze aspecten van het zakendoen, kan Vodafone een sterke positie verwerven die zich in de nabije toekomst kan vertalen in winstgevendheid..

Er kan een positieve reactie komen op de strategie van Vodafone en we kunnen zien dat Vodafone wordt verhandeld tegen een hogere waardering in vergelijking met andere FTSE 100-aandelen.

Lees meer: ​​wat zijn de top 5 dividendaandelen om in te investeren voor 2021?

eToro – Top effectenmakelaar in het VK, koop aandelen met 0% commissie

etoro makelaar

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen op de aandelenmarkt – we raden u aan ze uit te proberen.

Uw kapitaal loopt gevaar. Er kunnen andere toeslagen van toepassing zijn

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me