Er Apple Stock en god investering?

Apple ble etablert i 1976 av grunnleggerne Steve Jobs, Steve Wozniak og Ronald Wayne. Navnet ble valgt av Jobs på grunn av gode minner etter å ha besøkt en eplegård som eies av venner, og Apple Computers ble innlemmet året etter, i 1977.

Apple utviklet og solgte datamaskinelektronikk, programvare, datamaskiner og bærbare enheter og ble snart kjent for Macintosh Computer. Imidlertid var det etter lanseringen av iPhone, iPod touch og iPad i 2007, som var samme år ‘Computer’ ble fjernet fra firmanavnet, at Apple etter hvert oppnådde internasjonal suksess..

Med en rik historie, inkludert en variert økonomisk ytelse i over tretti år siden, er Apple kjent over hele verden for sine produkter og nylig også sine tjenester. Imidlertid er eple lager en verdig investering? Skal du kjøpe Apple aksjer? Hva er fordelene (fordeler og ulemper) ved å gjøre det? Vi undersøker levedyktigheten til Apple lager ved å svare på disse spørsmålene i denne artikkelen. Til å begynne med ser vi på en kort historie fra Apple.

En Apple-oversikt

Før Macintosh-PC-en ble introdusert for forbrukerne, hadde Apple produsert Apple I, II og III, sammen med den lokalt integrerte programvarearkitekturen (LISA) til blandede reaksjoner. Apple jeg brukte en TV-skjerm som skjerm, noe som var unikt på 1970-tallet, ettersom mange datamaskiner ikke hadde noen form for skjerm. Apple I var rask å starte opp fordi oppstartskoden var inneholdt på en Read Only Memory (ROM) -brikke. Pris og kompleksitet på Apple I ble ytterligere redusert av det minimale antall sjetonger som ble brukt i sammenligning med andre datamaskiner.

Apple II fulgte snart etter på midten av 1970-tallet. Med en forbedret TV-skjerm, gjorde det mulig å vise farge og grafikk. Med et bedre chassis og innebygd tastatur ble Apple II designet for øyeblikkelig bruk etter kjøp. Imidlertid, med tvil om salgbarheten for en personlig datamaskin, var det vanskeligheter med å sikre investering. Men når dette var oppnådd, ble Apple II en suksess over natten.

12. desember 1980 lanserte Apple en internasjonal børsnotering (IPO) av aksjen til $ 22 per aksje, ved bruk av ticker AAPL på NASDAQ. Ved utgangen av handelen den dagen hadde Apple-aksjene økt i verdi med nesten 32% til £ 29 per aksje. Apples markedsverdi var på 1 778 milliarder dollar. Med 4,6 millioner solgte aksjer ble det anslått at omtrent 300 millionærer ble opprettet over natten, hvor omtrent førti av dem var Apple-ansatte og investorer..

I etterkant av suksessen til Apple II som en personlig datamaskin, ble det bestemt at Apple III ville være rettet mot bedrifter for å konkurrere med selskaper som IBM og Commodore. Apple ble allerede oppfattet av dem som en trussel på grunn av regnearkprogramvaren. Apple III var imidlertid en kommersiell katastrofe av en rekke årsaker, inkludert den høye prisen, begrenset programvare og inkompatibilitet med Apple II..

Videre, etter insistering fra Jobs, som ønsket at Apple III skulle fungere stille, var det ingen kjølevifte eller ventiler bygget i kabinettet. Dette førte til at overoppheting og noen integrerte kretser koblet seg fra hovedkortet, noe som fikk Apple III til å krasje. Som et resultat ble alle Apple III-datamaskiner tilbakekalt og erstattet gratis. Apple III Plus ble opprettet kort tid etter, men skaden ble allerede gjort på Apples merkevare. Nå kjent for sin upålitelighet, kjøpte forretningsbrukere igjen produkter fra IBM som hadde lansert sin egen versjon av PC-en i denne perioden.

Samtidig med utviklingen av Apple III ble LISA utviklet, som var et prosjekt ledet av Jobs. I motsetning til det tekstbaserte systemet som ble brukt i Apple III, brukte LISA et grafisk brukergrensesnitt (GUI). Jobs hevdet at dette var fremtiden for databehandling, som til slutt ville bli kjent med termer som mus, ikon og skrivebord. Men til en pris av nesten $ 10.000 per enhet hadde Apple priset seg ut av forbrukermarkedet. Imidlertid hadde LISA gitt grunnlaget for Mackintosh-datamaskinen.

Etter de to siste katastrofene for Apple, var visjonen for Macintosh, eller Mac, å være rimelig, men likevel møte alle brukernes behov uten problemer og uten behov for dem å kontinuerlig henvise til en manual for veiledning. I 1984 ble Mac en suksess med sin innovative mus, brukervennlige GUI, bedre spesifikasjoner og mulighet for minneoppgradering. Imidlertid kolliderte Jobs med John Sculley, Apples nye administrerende direktør. Jobber ble fjernet fra beslutningsprosessen og gikk av kort tid i 1985. Deretter gikk Apple gjennom flere administrerende direktører. Det er AAPL aksjer redusert i verdi på 1990-tallet, muligens som et resultat av denne ustabiliteten i ledelse og ledelse. Da Jobs gikk av, reduserte aksjene ytterligere.

Til tross for at Mac var en suksess, kunne den ikke konkurrere med overkommelige priser på IBMs PC. Sculley hadde økt kostnadene ved å kjøpe en Mac for å øke fortjenesten og annonsering. Men det store utvalget av konfigurasjoner han introduserte var i tråd med Apples rykte for enkelhet, og dette kostet Apple salg. Som et resultat ble Sculley i 1994 erstattet med Michael Spindler, som etter to år med å bli utnevnt til administrerende direktør ble erstattet med Gil Amelio i 1996.

Amelio skisserte Apples feil som mangel på kontanter, retning og fokus, dårlig kvalitet på maskinvare og programvare og en ukontrollert kultur. Til tross for Amelios flere initiativer, som å sende Mac OS 8, redusere mengden Apple-ansatte og kjøpe Jobs nye selskap, NeXT, manglet Apple fremdeles retning. I kombinasjon med dette var produktkvaliteten fortsatt et problem. Dette førte til at Apple-aksjen nådde sitt laveste punkt i Apples historie. Med 740 millioner dollar tapt i andre kvartal 1997 ble Amelio erstattet av Jobs, som ble utnevnt til midlertidig administrerende direktør senere samme år.

Til tross for Apple lager å være rekordlav for selskapet, samme år kunngjorde Jobs en $ 150 millioner Microsoft-investering i Apple. Dette var for å fortsette utviklingen og utgivelsen av Microsoft Office for Mac. Forbrukernes tillit til Apple begynte å styrke seg igjen. Det oppfordret også bedrifter til i økende grad å fortsette å kjøpe Mac-maskiner. I tillegg tilbakekalte Jobs lisensiering av Apple ROM-er og Mac OS til andre virksomheter. Dette betydde at potensielt selskapssalg ikke lenger var tapt for Apple-konkurrenter. Jobs opprettet deretter den fargerike suksessfulle iMac, som også bidro til å sementere Apples vellykkede comeback.

I 2001 lanserte Apple iPod, som gradvis utvidet seg til forbrukerelektronikk, som revolusjonerte måten folk lyttet til musikk og tilgjengelighet til den. I løpet av seks år ble omtrent 100 millioner enheter solgt. Apple hadde fanget over 70% av det bærbare markedet for digital musikk.

Apple åpnet også antall butikker som til tross for den første reservasjonen var vellykket. Innen 2004 hadde Apples salg toppet 1 milliard dollar per kvartal og nådde samme beløp i årlig omsetning, noe som var raskere enn noen annen amerikansk forhandler. Apple-aksjer hadde også økt i verdi. I 2007 ble ordet ‘Computer’ fjernet fra Apples offisielle navn, noe som indikerer utvidelsen til forbrukerelektronikkmarkedet. IPhone og Apple TV ble lansert samme år. Aksjene i Apple fortsatte å øke inn i 2008, og da hadde Apple oppnådd et årlig salg på 32,48 milliarder dollar.

Fra september 2008 til begynnelsen av 2009 var det imidlertid en dyster økonomi, kombinert med bekymringer rundt Steve Jobs ‘helse, Apples aksjeverdi ble redusert. Det er netto overskudd, hadde imidlertid økt mellom 2005 og 2011, 5 milliarder dollar til over 25 milliarder dollar. I 2012, Apple lager igjen økt til 648,11 amerikanske dollar (USD) ved utgangen av handelen, som var en ny high for selskapet. Dette skyldtes delvis lanseringen av iPhone 5 og rykter om en mulig lansering av en mindre iPad og Apple TV.

Apple-aksjer fortsatte å øke fra år til år, og mot slutten av 2018 handlet Apple-aksjen for omtrent $ 170 per enhet. Den verdensomspennende årlige inntekten for regnskapsåret 2018 var på mer enn 265 millioner dollar. Videre i august i år, Forbes rapporterte at Apple var det første amerikanske handelsselskapet som hadde en verdi på en billion dollar, etter å ha doblet verdsettelsen de siste to årene alene.

Utvilsomt Apples formuer har variert gjennom nesten fire tiår siden den ble innlemmet. Med de fremtredende punktene angående Apples historie diskutert, fordeler og ulemper ved kjøpe eple lager skal nå undersøkes.

Vil du vurdere å investere i eple Lager?

Fordeler med å kjøpe Apple Stock

✅ Et betydelig proff av investere i Apple-aksjer er kundelojalitet til merkevaren.

Med mange Apple-produkter som dominerer de elektroniske markedene de befinner seg i, for eksempel bærbare datamaskiner, smarttelefoner og smartklokker, og deres kompatibilitet med hverandre takket være iOS, er dette forståelig. Derfor, til tross for nedgangen i salget, som kan bidra til pandemien og den utbredte arbeidsledigheten som følge av dette, kommer ikke produkter som smartklokker til å forsvinne over natten. IPhone vil også fortsette å bidra til Apples inntekter som den største inntektskilden en stund framover.

✅ Forbrukere som bruker utdaterte telefoner, iPhone eller annet, kan ha brukt iPhone 12-utgivelsen som en mulighet til å oppgradere til den.

Med iPhone 12 som er mindre og billigere enn andre iPhones, kan det føre til at Apple igjen får markedsandelen i smarttelefonmarkedet fra deres nåværende posisjon som fjerde. Som tidligere nevnt er Apples produkter designet for å fungere med hverandre, derfor er det potensiell etterspørsel etter iPhone 12 på grunn av den enkle overføringen fra ett produkt til et annet.

✅ Apples programvaretjenester øker etterspørselen.

Dette skyldes delvis Apples utvidelse til dette området med flere abonnementsprogramvaretjenester tilgjengelig for forbrukerne via Apple One. Apple One er en sammenslåing av Apples seks abonnementstjenester; Apple Music, Apple TV +, Apple Arcade, iCloud, Apple News + og Apple Fitness +. Apple One ble lansert i oktober i år, etter iPhone 12-utgivelsen, og er tilgjengelig i over hundre land og regioner. Med tre forskjellige månedlige prisplaner; individ, familie og premium, bør forbrukerne kunne finne en kostnadseffektiv plan som passer deres behov. Til tross for at Apple One mottar blandede anmeldelser, regnes det som en god avtale for de forbrukerne som bruker flere Apple-abonnementstjenester. Med flere forbrukere som kjøper Apple-tjenester, og på grunn av Apples iOS, er det sannsynlig at denne trenden vil fortsette.

✅ Med 5G godkjent av globale teleselskaper, kan det være til nytte for salget av iPhone 12 og øke Apples inntekter.

Ulemper ved å kjøpe Apple Stock

❌ Med Apples historie er det en bekymring for at det overvurdering er for høyt.

I den ferske inntjeningsrapporten var Apples pris-inntjeningsforhold omtrent 35, 14,4 høyere enn hva det hadde vært de siste tretten årene. Når en vurderer at denne verdsettelsen skjedde under pandemien, i en tid der forbrukerne er motvillige til å kjøpe varer av en rekke årsaker, er det en potensiell risiko for at mengden forbrukere som oppgraderer telefonene deres, kan reduseres hvis deres behov for en ny telefon er uberettiget..

❌ iPhone-salg var avtar før pandemien så vel som i løpet av det siste kvartalet, noe som kan være et tegn på at Apple trenger å raskt diversifisere seg til andre forretningsområder for å øke inntektene.

Antitrust i Apple kunne gjøre investorer motvillige til investere i Apple-aksjer, bare på grunn av usikkerheten som antitrust induserer. Med juridiske klager i økende grad innlevert mot Apple og de potensielle implikasjonene av å bli tvunget til å tillate tredjeparts applikasjonsinstallasjoner i sin iOS, kan en reduksjon i markedsverdien plutselig være en reell bekymring.

❌ Juridiske utfall kan ytterligere indusere regulatorisk risiko angående Apple-produkter eller -tjenester. Dette kan da påvirke verdien av Apple-aksjen.

Markedsverdi på Apple Stock: 2020-2025.

Til tross for usikkerheten forårsaket av Coronavirus-pandemien, har Apple sett det siste kvartalet i september (Q3) økning i salg av Mac og iPad, på henholdsvis 29% og 46%. Faktisk, Apple rapporterer at regnskapsåret 2020 tredje kvartal (3. kvartal) viste en økning i omsetningen på 11% sammenlignet med samme kvartal for et år siden, med internasjonalt salg som utgjorde 60% av det. Selv om salget av iPhone har gått ned med 20% fra år til år, Luca Maestri, Apples økonomidirektør, forventer at dette vil reversere i løpet av desemberkvartalet og øke inntektene, sammen med salg av andre Apple-produkter.

I skrivende stund, Apple-lager (AAPL) er verdsatt til 123,40 United USD. I følge NASDAQ, de siste fem dagene har vist en jevn økning i sluttkursene, fra 116,59 USD ved handelens utløp 27. november til 123.08 USD ved utgangen av handel 2. desember 2020. Denne langsiktige trenden forventes å fortsette i hele 2021 og inn i 2022, slik det er avbildet i figur 1.

Apple Inc (AAPL) prognosediagram, langsiktige spådommer for neste måneder og år: 2020, 2021

Apple-aksjekurs forkastet diagram

Graf 1 fra Wallet Investor

Basert på dette er det spådd at en fem års investering i Apple-aksjer vil gi en avkastningsøkning på nesten 90%. Derfor, hvis du skulle invester i Apple-aksjer på slutten av 2021 kan du motta en potensiell økning i avkastning på 80% samtidig i 2025, som avbildet i graf 2.

Les mer: Apple-aksjekursforutsigelse for 2021 og utover

Eple (AAPL) Prognoseinntektsvekst

Apple forcast vekstdiagram for inntjening

Graf 2 fra Wallet Investor.

Forbrukerelektronikkmarkedet, der Apple-aksjer er notert, har vært populært de siste tolv månedene og anses derfor som et oksemarked. Dette viser ingen tegn til å forsvinne i 2021 eller deretter gjøre det i fem års prognoser for Apple-aksjen. Men hvis du fortsatt ikke har bestemt deg for om du vil kjøpe Apple-aksjer, er her vår mening basert på informasjonen som presenteres i denne artikkelen.

Klar til å investere i eple Lager?

Er Apple Stock en god investering?

Apple er et selskap med en betydelig og fargerik historie. Uten tvil var det gjennom årene anledninger da Apple slet med å finne retning og gjorde flere feil når det gjelder produktutvikling og markedsføring. Men med det eneste fokuset ikke lenger på elektroniske forbrukerprodukter, som datamaskiner, men nå også på tjenester, ser det ut til at Apple igjen har funnet seg selv.

Dette er tydelig med introduksjonen av flere abonnementstjenester under Apple One-paraplyen i tillegg til iPhone, iPad og iPod. Apple har en lojal og utvidet kundebase som ikke viser tegn til å avta. Som det er, til tross for å være midt i en pandemi, Apple tjener fremdeles.

Les mer: Hvordan velge aksjer: En komplett guide for nye investorer

Skal jeg kjøpe Apple Stock?

invester i Apple-aksjer

Ja, du bør kjøpe Apple-aksjer (ticker AAPL), men som en langsiktig investering da den for tiden er i et oksemarked som ikke viser tegn til endring. Derfor har Apple-aksjen god avkastning, med en forventet langsiktig økning. Dette gjør investering i Apple til et levedyktig alternativ. Nåværende inntjeningspotensial for Apple-aksjer over ett år er + 13,21%. Derfor, hvis du opprinnelig investerte $ 150 i begynnelsen av denne perioden, kan du forvente å motta $ 263,21 på slutten av den..

Strøm spådommer for Apple-aksjen med hensyn til en femårs investering er omtrent + 86,35%, med en aksjekursavkastning på 229,397 USD som forventes. Derfor, hvis du investerer $ 150 i dem, kan du motta en avkastning på $ 236,35 på slutten av denne femårsperioden..

eToro – Top Stock Broker, Kjøp Apple-lager hos 0% provisjon

etoro megler

eToro har vist seg å være pålitelig i aksjemarkedet gjennom mange år – vi anbefaler at du prøver dem.

Kapitalen din er i fare. Andre avgifter kan påløpe

Og endelig…

Hvis du leser denne artikkelen har vekket interessen din for handel, eller hvis du vil ha mer informasjon om handel generelt, kan du sjekke ut våre kurs, quizzer og artikler.

Nøkkelord og setninger

Oksemarked

Vanligvis referert til aksjemarkedet for å beskrive et finansmarked hvor prisene deri stiger eller forventes å stige. Et oksemarked kan vare i flere måneder eller år.

Regnskapsår

En periode på ett år brukt til finansiell rapportering og budsjettering av selskaper og myndigheter.

Invester (ing)

Når det gjelder finansiering, handler det om å plassere penger i en finansiell ordning for en periode, enten det er aksjer, obligasjoner eller eiendom, i håp om å oppnå fortjeneste, deretter.

Investering

En eiendel eller gjenstand, for eksempel aksjer, obligasjoner eller eiendom, som du investerer i, i håp om å generere inntekt eller få den opprinnelige investerte verdien verdsatt, over en periode.

NASDAQ

Opprinnelig et akronym for National Association of Securities Dealers Automated Quotations, NASDAQ stammer fra en form for tilbudssystem til 1971 da det ble det første elektroniske aksjemarkedet..

Overvurdering

Betegnes begrepet til den nåværende prisen på en aksje som ikke er berettiget av prisinntjeningen. Når dette begrepet brukes på en aksje, forventes det vanligvis at prisen til slutt vil gjenspeile prisinntjeningen.

Pris-inntjeningsforhold

Også kjent som prismultiplik eller inntjeningsmultipel, måler dette forholdet selskapets nåværende aksjekurs i forhold til inntjeningen per aksje.

Pris-salgsforhold

Dette forholdet måler verdien av selskapets aksjer ved å dele markedsverdien (utestående aksjer multiplisert med aksjekurs) med de siste 12 måneders totale salg / inntekt. Jo lavere forhold, jo bedre er investeringen.

Regulatorisk risiko

Dette skjer vanligvis når et verdipapir, en virksomhet, en sektor eller et marked blir påvirket av lovendringer. I tilfelle Apple kan verdien på aksjene deres reduseres hvis de blir tvunget til å tillate tredjepartsinstallasjoner i iOS,

Inntekter

Bruttoinntekt fra salg, inkludert eventuelle rabatter eller fradrag. Kostnader trekkes fra den for å bestemme nettoinntekt.

Dele

Andeler av eierandeler, ved hjelp av en finansiell eiendel, i et selskap, som fordeles når det er gjenværende fortjeneste i form av utbytte. Hvis verdien av selskapet øker, øker verdien av aksjene, og øker dermed utbyttet investoren kan forvente å motta.

Lager

Sikkerhet som representerer en brøkdel av eierskapet til et selskap via dets eiendeler og fortjeneste lik mengden aksjer som eies. Enheter på lager er aksjer.

Ticker / Ticker Symbol

Typisk bestående av bokstaver og mer ofte referert til som en “ticker”, er hvert tickersymbol unikt for hvert verdipapir som er oppført for investorer og handelsmenn å bruke når de foretar transaksjoner i finansmarkedene..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me