Hva er de beste britiske aksjene å kjøpe i 2021? 10 Du må vite!

Contents

De beste britiske aksjene å kjøpe for 2021 avsløres!

Leter du etter de beste aksjene å kjøpe for 2021 i Storbritannia? UK-aksjer som meglere anbefaler som ‘sterk kjøp’? Eller kanskje undervurderte britiske aksjer som er i ferd med å blomstre? Se ikke lenger enn våre 10 beste britiske aksjer for 2021!

2021 vil uten tvil gå inn i historiebøkene som et superinteressant år for det britiske aksjemarkedet.

En storm av forskjellige faktorer regnet over Storbritannia i 2020 og gjorde aksjemarkedet ganske kaotisk. Mens hele verden fikk panikk over koronaviruspandemien, ble den Storbritannia skyndte seg fremdeles for å forhandle om vilkårene for å forlate EU.

Til slutt fikk det det britiske aksjemarkedet til å ta noen vanskelige tumler her og der og skremte av mange nødvendige investeringer.

Men Storbritannia er fremdeles en løve når det gjelder visse typer næringer, spesielt legemidler, økonomi og programvare. Det er stolt av å ha noen av verdens største multinasjonale selskaper basert der.

Og mens mange av disse selskapene hadde det tøft i 2020, 2021 vil sannsynligvis være et år med utvinning når de kommer på beina igjen.

I denne artikkelen ser vi på de beste britiske aksjene for 2021, som dekker 10 du absolutt bør vite. Vi vil også dekke hvordan du kjøper britiske aksjer og hvordan du velger de beste britiske aksjene nedenfor også!

Topp 10 beste britiske aksjer i 2021!

Her er vår liste over de 10 beste britiske aksjene for 2021:

 1. AstraZeneca
 2. Aveva
 3. Bare spis
 4. Micro Focus International
 5. Ocado
 6. GW Pharmaceuticals
 7. Sage Group
 8. GlaxoSmithKline
 9. BT Group
 10. Lloyds Banking

Du kan kjøpe alle disse toppaksjonene, så vel som mange andre, på eToro og betale 0% avgifter!

Hvordan velge de beste britiske aksjene for 2021?

Å velge de beste britiske aksjene for 2021 er vanskelig. Det krever mye kunnskap om Storbritannias økonomi og forståelse av Storbritannias politikk.

Videre til det, du trenger å kjenne til bransjene Storbritannia er mest kjent for. Spesielt der de utmerker seg og hvor de kommer til kort.

Men når det gjelder å velge spesifikke aksjer, er det mye å tenke på.

Først og fremst vil du forsikre deg om at du kjøper aksjer som har en sjanse til å øke i verdi.

Eller mer spesifikt aksjer som har en trend, noe som betyr at de er beveger seg i en klar retning.

Men en oppadgående prisutvikling er ikke det eneste du bør se etter, du vil også undersøke andre ting knyttet til selskapets vekst, slik som inntektene de genererer og andre vekstsignaler som å kjøpe nye datterselskaper.

Og du bør også definere hva som virkelig gir selskapet verdi. Hva gjør at den skiller seg ut fra lignende selskaper i samme bransje? Hva tilbyr den forbrukere og kunder?

På samme måte må du se nærmere på deres rivaler – hvilken sjanse har de til å overhale dette selskapet? Virker det plausibelt at investorer kan flytte fra dette selskapet til en av sine rivaler?

Men ikke glem å se på de negative faktorene også. Du vil også se på noe gjeld selskapet kan ha, hvis de har gitt urealistiske løfter og ser på eventuelle kontroversielle handlinger de måtte ha gjort tidligere.

Til slutt, det handler om forskning og deretter din subjektive mening basert på den forskningen. Hva en handelsmann mener er en god andel; en annen handelsmann kan tro at den er dårlig.

De beste britiske aksjene å kjøpe i 2021:

1. AstraZeneca (AZN.L) – Å nå £ 8 776,03 i løpet av et år?

Hvis du lurer på om det er et godt tidspunkt å kjøpe AstraZeneca-aksjer, har du flaks! Siden juli 2020, AstraZenecas aksjekurs har gått sakte ned, noe som gjør det lettere for handelsmenn å kjøpe aksjer.

Riktignok kan situasjonen være noe forvirrende ‘heng på, hvorfor går AstraZenecas aksjer ned? Burde de ikke gå opp? ‘

Teoretisk sett, ja, du forventer det, men ifølge Financial Times, den virkelige grunnen til at AstraZeneca-aksjene har falt, skyldes bekymring over kjøpet av Alexion, et annet farmasøytisk selskap.

De forklarer at mens det økonomisk er et motiv, men ikke mye mer informasjon utover det, som skaper en atmosfære av usikkerhet.

Til tross for dette er det likevel høyst sannsynlig det når vi ser AstraZeneca begynne å rulle ut vaksiner, er det høyst sannsynlig at vi kan se forbedringer.

Ser vi på AstraZenecas aksjeprognose, Wallet Investor spår at innenfor neste år vil den nå £ 8776,03. Dette er en ganske kjekk økning i dagens pris, noe som potensielt gjør AstraZeneca til et utmerket kjøp i dag.

Har du vurdert å kjøpe aksjer i AstraZeneca (AZN)?

2. Aveva Group (AVV.L) – Høydepunkter på £ 5,364 i løpet av de neste 52 ukene?

Ikke forveksles med forsikringsselskapet Aviva, Aveva Group plc, er et informasjonsteknologiselskap fra Cambridge. Etter en smell i ansiktet fra 2020 ser aksjekursen ut som om den begynner å komme seg ganske pent.

Faktisk, til tross for det tøffe året, ifølge Avevas årsrapport for 2020 (side 30) klarte selskapet fremdeles å oppnå omsetningsvekst på 8,8% (eller £ 833,8 millioner), som er utmerket.

Det er også veldig viktig at aksjehandlere ser tilbake på Avevas aksjekurshistorikk. I følge Yahoo Finance, denne gangen i fjor var Aveva det treffer høyder på £ 4 239,57, sin høyeste noensinne.

Og så må aksjerhandlere holde et åpent sinn for muligheten for 2020 bare å være en mindre hikke, og prisene igjen kan komme tilbake til dette territoriet i 2021.

Avevas aksjekursvarsel ser også ut til å være optimistisk. MarketBeat antyder at Aveva kunne nå en topp på £ 5,364 i deres 52-ukers rekkevidde.

Så til slutt er det høyst sannsynlig at Aveva er en god andel å kjøpe.

Har du vurdert å kjøpe aksjer i Aveva (AVV)?

3. Bare spis (JE.L) – £ 100,50 per aksje i horisonten?

Nå er her et godt eksempel på et selskap som stafett blomstret under pandemien: Just Eat. Sammenlignet med mange av selskapene på denne listen er Just Eat ganske ung, og ble med i London Stock Exchange i april 2014 med tickersymbolet JE.

2020 var faktisk leveransens år med folk som ikke kunne ta turen til restauranter store deler av året, de hadde ikke noe annet valg enn å bestille inn (hvis de ikke ville lage mat for seg selv, altså).

Just Eats markedsverdi har siden eksplodert og nådd € 13,49 milliarder, i følge MarketWatch.

Og ifølge Yahoo Finance, Just Eats aksjekurshistorikk viser at flere høyder og nedturer når nye høyder på £ 10,050.00 i oktober 2020, og returnerte til 9 000 £ territorium i januar 2021.

Deretter ser du på Just Eats aksjeprognose, MarketBeat anslår at det kan nå et høyt nivå på £ 100,50 per aksje i en 52-ukers periode.

En viktig ting å huske er at Just Eat har flere rivaler i denne bransjen, som Food Panda, Deliveroo og Uber Eats, for bare å nevne noen.

Har du vurdert å kjøpe aksjer i Bare spis (JE)?

4. Micro Focus International (MCRO.L) – Målpris på $ 19,34 for 2021?

Micro Focus International er et programvare- og informasjonsteknologiselskap ledet av administrerende direktør Stephen Murdoch og basert i den lille byen Newbury, sørvest-England..

Hvis du lurer på om du bør kjøpe Micro Focus-aksjer, riktignok de har ikke hatt det så bra de siste tre årene, fallende i verdi betydelig i 2019.

men, siden 2020 har det vært tegn på en økende trend, som kan gjøre dem til en god kortsiktig andel.

Ser vi på diagrammer i ett år, seks måneder og en måned, er det definitivt en positiv bevegelse oppover.

En super viktig ting vi ikke kan ignorere er at Micro Focus har massevis av datterselskaper, to av de mest kjente inkluderer NetIQ og Serena Software.

Og ser på Micro Fokus aksjeprognose, CNNs analytikere tror at det kan nå en høy på $ 19,34 de neste 12 månedene, anbefaler også handelsmenn å holde.

Interessant, WSJ Markets anslår også $ 19,34 per aksje som Micro Focus sin høye målpris.

Har du vurdert å kjøpe aksjer i Micro Focus International (MCRO)?

5. Ocado Group (OCDO.L) – Aksjer spådd å vokse så mye som 30,5%!

Ocado ble grunnlagt av Jonathan Faiman og Tim Steiner og har gjort det upåklagelig bra siden det i 2010 foretok et børsnotering på London Stock Exchange..

Ocado startet først som en dagligvarebutikk på begynnelsen av 2000-tallet, men har siden den gang utvidet til å bli en teknologileverandør til andre etablerte supermarkeder, som Morrisons og andre rundt om i verden.

Ocado erverver et bredt spekter av datterselskaper, og eier også Jones Food Company Limited, Kindred Systems Inc, og flere barneselskaper som hjelper Ocado med å drive.

Ser på Ocados aksjekursvarsel, Financial Times sier 16 av deres analytikere mener at Ocado Group kan nå et høyt nivå på £ 3,460.00 i løpet av de neste 12 månedene, som ville være en økning på ca. 30,5%!

Ocado ser ikke ut til å bremse i det hele tatt, og deres skifte fra e-handelsbutikk til programvareleverandør kan øke verdien på aksjene massivt de neste årene. Alt dette gjør Ocado-aksjene til et godt kjøp akkurat nå.

Har du vurdert å kjøpe aksjer i Ocado Group (OCDO)?

6. GW Pharmaceuticals (GWPH.L) – Prognosen vil nå $ 1 102,884 i løpet av de neste fem årene!

Å kjøpe aksjer i GW Pharmaceuticals kan bare være det smarteste du gjør! Det vil trolig være den beste andelen på listen vår for 2021!

GW Pharmaceuticals gjorde sitt navn ved å være det aller første selskapet i verden for å få godkjenning for å selge medisiner fra cannabisplanter (spesielt nabiximols).

Siden godkjennelsen av nabiximols i 2010, har GW Pharmaceuticals-aksjene steget i været, og til tross for noen få opp- og nedturer har det generelt gått oppover.

Men kanskje den største svingen oppover begynte å få fart i desember 2020, og nå har aksjene nådd sitt høyeste punkt noensinne og endelig krysset over $ 200.

Ifølge 10 analytikere som jobber for CNN, GW Pharmaceuticals aksjekursvarsel er $ 220 for de neste 12 månedene, som kan sies å være veldig konservativ.

Gov Capital er mye mer optimistisk, og gir GWPH en andelspådom $ 337,781498 for neste år og prognose på $ 1102,884 for de neste fem årene.

Dette gjør GW Pharmaceuticals definitivt til et godt kjøp!

Har du vurdert å kjøpe aksjer i GW Pharmaceuticals (GWPH)?

7. Sage Group (SGE.L) – Økning på 29,2% på 12 måneder?!

Å kjøpe aksjer i Sage Group kan være en virkelig stjele i 2021 med Financial Times gir Sage Group aksjekursprognosen for opp til £ 780,00 de neste 12 månedene (en økning på 29,2%!).

For de som ikke vet, Sage Group er Storbritannias nest største teknologiselskap og fokuserer på ‘enterprise resource planning’ og har cirka 6,1 millioner kunder med kontorer over hele kloden.

Det multinasjonale selskapet har eksistert siden 1980-tallet, og Sage Group har nå flere datterselskaper. Senest, i 2018, utnevnte de Steve Hare som administrerende direktør.

Generelt sett ser Sage Group-aksjene ganske hakkete ut med store svinger opp og ned, analytikere er optimistiske på grunn av veksten i organiske inntekter, som ble rapportert å være opp til 1,4% eller £ 447 millioner, som rapportert av Calum Muirhead fra Proaktive investorer.

Og når vi ser på Sages aksjekurshistorie, selv om den absolutt har falt siden for et år siden, er dette ikke så overraskende, da dette tydeligvis er en innvirkning av pandemien. (Yahoo Finance rapporterte at Sage Group nådde ut høyder på rundt £ 791,40 i februar 2020.)

Har du vurdert å kjøpe aksjer i Sage Group (SGE)?

8. GlaxoSmithKline (GSK.L) – Undervurdert så mye som 30%? Flott kjøp?

GlaxoSmithKline-aksjer tok en skikkelig pummeling i 2020 og mistet mye verdi. Imidlertid nylig, mange har kommet ut og antyder at det kan være dramatisk undervurdert. Søker Alpha tror det til og med kan være opptil 30% undervurdert.

Ledet av administrerende direktør Emma Walmsley, kan GlaxoSmithKline være på et stort vendepunkt på flere måter enn en.

For det første er GlaxoSmithKline av alle aksjene på denne listen beste sikring mot AstraZeneca ettersom GSK også snart kan begynne å produsere sin egen koronavirusvaksine sammen med Sanofi.

Imidlertid i desember 2020, GSK rapporterte at det ville være en forsinkelse i å produsere vaksinen, som sannsynligvis er årsaken bak de lave aksjekursene akkurat nå.

Den nest mest interessante tingen å se på er rykter GlaxoSmithKline kan være gjenstand for overtakelse.

Tilbake i 2015 var det ryktes det Roche og Johnson & Johnson var begge interessert i å “by på firmaet”. Og hvis GlaxoSmithKline noen gang var i posisjonen til å bli overtatt, ville det definitivt være det nå.

Du bør absolutt vurdere å kjøpe GlaxoSmithKline-aksjer hvis du mener at det er undervurdert og kan komme tilbake fra det nåværende lavpunktet. Det kan være en utmerket kjøpsmulighet.

Ser på GSKs aksjekursprojeksjon, MarketBeat mener at det kan nå så høyt som £ 1772,51 i løpet av de neste 52 ukene.

Har du vurdert å kjøpe aksjer i GlaxoSmithKline (GSK)?

9. BT Group (BT.L) – Kan ta en risiko på 5G lønne seg?

BT Group ser rett ut i saken, og ser ikke ut som det mest tiltalende selskapet å kjøpe aksjer i.

Uten tvil er deres beste dager i beste fall 20 år bak dem og handelsmenn har snakket om en BT-aksjekollaps i lang tid nå.

Og akkurat som GSK ovenfor, er BT Group har også vært underlagt overtakels rykter også. Søker Alpha oppførte ‘dårlig historisk ledelse’ og ‘store gjelds- og pensjonsforpliktelser’ som hovedårsaker til den stadig synkende verdien.

I følge Yahoo Finance, i februar 2020, BTs historiske aksjekurser var opp til £ 157,66 på det høyeste.

Men til tross for den tøffe historien, prisene kan klatre enormt på grunn av 5G. Det er riktig, BT er en stor aktør som setter opp 5G Nettverk over hele Storbritannia.

Hovedproblemet å se på nå er imidlertid erstatning av Huawei-utstyret som opprinnelig ble brukt. Hvis BT kan trekke dette av, kan det gi stor verdi.

Har du vurdert å kjøpe aksjer i BT Group (BT)?

10. Lloyds Banking Group (LLOY.L) – Kjekk økning på 22,1% fra 2021?

Lloyds er en av få aksjer på denne listen som faktisk gjør det bedre nå enn det var i fjor i 2020.

Nå, til tross for dette, ingen kan si sikkert om Lloyds-aksjene vil komme seg til det nivået at de en gang var tilbake på slutten av 90-tallet og tidlig til midten av 2000-tallet, men den lille forbedringen kan fortsatt være et godt tegn.

I følge Stuart Blair av Yahoo Finance, den største grunnen til at Lloyds-aksjene er så lave akkurat nå er på grunn av pandemien, som førte til et “aksjekursfall på 42%”, og det er mulig at når vi beveger oss forbi pandemien, kan aksjekursene komme seg.

Og med hensyn til Lloyds-aksjekurs om fem år, skrev Alan Oscroft for Motley Fool sier “Jeg regner med at vi kunne se et av de beste utbyttene i FTSE 100”.

På toppen av det er Lloyds aksjeprognose spådd av CNN for å nå en høyde på $ 2,47, et potensial økning på 22,1%.

Alt dette kan bety at Lloyds kan være et utmerket kjøp akkurat nå.

Har du vurdert å kjøpe aksjer i Lloyds (LLOY)?

Konklusjon: Hva er de beste britiske aksjene i 2021?

Det er et tøft spørsmål som virkelig avhenger av hva du leter etter i det britiske aksjemarkedet.

2021 er utvilsomt satt opp til å bli et interessant år for aksjemarkedet, men ikke alt vi har nevnt i listen vår, passer til den typen handelsmann du er.

Noen av de beste aksjene i Storbritannia akkurat nå er relatert til programvare og legemidler som kan være områder du vet mye om eller er områder du ikke vet noe om.

Du også må du vurdere risikoen du er komfortabel med. Aksjehandlere med høyrisiko-appetitt kan være interessert i BT-konsernet.

Handlere som er interessert i koronavirusvaksiner, bør definitivt se på AstraZeneca og GlaxoSmithKline. De vil kanskje handle begge deler eller bare holde seg til en.

Mens handelsmenn som fokuserer på programvare, må vite om Sage, Ocado, Micro Focus og Aveva.

Ocado er litt av en outlier der det har mer fokus på detaljhandel. Det kan til og med kalles en industriforstyrrelse, da teknologien kan gi mange supermarkeder over hele verden en overhånd mot sine rivaler, spesielt under pandemien..

Det er også ganske enkelt å se hvordan Ocado kan vokse som selskap, mens andre programvareselskaper trenger mer kompetanse for å måle om de er verdt å handle..

På samme måte, Just Eat kan også fortsette å trives under pandemiske forhold, men de er ikke helt unike med flere rivaler i samme bransje å kjempe med og trenger kanskje å tilby noe annet for å skille seg ut mer.

Nå mens online shopping blomstrer, er det ikke bare på grunn av pandemien, det har vært en raskt voksende bransje i Storbritannia i lang tid med noen britiske selskaper som fører an på verdensbasis.

Og for handelsmenn som ser etter noe helt annet, kan de se på GW Pharmaceuticals, som sannsynligvis vil fortsette å gjøre gjennombrudd med medisiner fra cannabisplanter.

Alt i alt er det fortsatt stor usikkerhet om hva som kan utspille seg i løpet av 2021.

eToro – Kjøp beste britiske aksjer uten provisjon

etoro megler

eToro har vist seg å være pålitelig i aksjemarkedet gjennom mange år – vi anbefaler at du prøver dem.

Kapitalen din er i fare. Andre avgifter kan påløpe

Hvordan kan jeg kjøpe britiske aksjer?

Lett. Å kjøpe britiske aksjer er mye enklere i dag enn det var tidligere. Så lenge du har følgende, kan du sette opp og handle i løpet av få minutter:

 • Gyldig identifikasjon.
 • En fornuftig mengde penger å handle.
 • En internettforbindelse.
 • En vilje til å lære.

Hvis du vil kjøpe aksjer i Storbritannia i et av selskapene som er oppført ovenfor, må du bruke en online aksjemegler.

Trinn 1: Opprett en konto hos en anerkjent megler

Når vi sier ‘anerkjent megler’, mener vi en som er regulert! Du finner vanligvis denne informasjonen helt nederst på meglerens side.

Vanligvis vil det inkludere selskapets fulle navn, organisasjonen de er regulert av og deres referansenummer.

Ideelt sett hvis du vil handle britiske aksjer, du vil ha en britisk megler fordi de vil kunne tilby deg et mer variert utvalg av britiske aksjer, og mangfold er viktig hvis du vil tjene penger og unngå risiko.

Og så, bør du se etter en megler som er regulert av FCA (Financial Conduct Authority).

Ikke bare gå med den første megleren du kommer over, undersøk dem og lær hva de tilbyr. Se på de forskjellige kontotypene, markedsadgangen de gir, plattformen de bruker og læremateriell.

Og som en tommelfingerregel, ignorere bonusene og andre glitrende ting. Det du virkelig vil ha, er en solid megler som ikke trenger å tilby deg en bonus fordi den allerede er god nok.

Å ta beslutninger om slike detaljer kan føre til at du overser viktigere ting, for eksempel avgifter og markedsadgang.

Når du har valgt megler, må du opprette en konto og må kanskje sende inn noe legitimasjon for å bevise hvem du er.

Selv om megleren ikke ber om dette først, er det ideelt å få dette ut av veien fordi du kanskje trenger det for å ta ut midler, og det vil være frustrerende hvis de forhindrer deg fordi du ikke har bevist hvem du er.

Trinn 2: Gjør et innskudd

Nesten alle meglere krever at du foretar et innskudd for å fullføre konfigureringen av kontoen din (men noen lar deg sette opp uten innskudd).

Vanligvis vil de ha et minimum akseptabelt innskudd som vanligvis ikke er veldig mye. Uansett, du vil sette inn et beløp som gjør at du kan handle effektivt.

En viktig regel: ikke legg inn penger du trenger for å overleve! Hold det til siden. Bruk bare penger du er komfortabel med å tape hvis verre kommer som verst.

Trinn 3: Undersøk aksjene du vil kjøpe

Mens det er stor sjanse for at du sannsynligvis allerede vet hvilke aksjer du vil kjøpe, er det viktig å har noen mål satt opp når du skal inn og ut av markedet.

For å gjøre dette må du lære om aksjenes historie (legg merke til hvordan vi så på det for alle aksjene som er oppført i denne artikkelen ovenfor) og identifiser hvilket potensiale de har, som deretter kan informere deg når du skal komme inn og ut av markedet.

Når du endelig er klar til å begynne å handle med aksjene du vil kjøpe, er det veldig viktig at du har en risikostyringsstrategi på plass.

En god regel som mange handelsmenn holder seg til, er å bare investere mellom 1-2% av handelskontoen din (pengene du satte inn i forrige trinn) i enhver handel.

Hvorfor gjøre dette?

Fordi handelskontoen din varer lenger, vil du redusere risikoen, og du vil ha større sjanse for å forsterke inntektene dine.

Flott! Nå handler du endelig britiske aksjer!

Viktige punkter

Hvis du husker noe fra Hva er de beste britiske aksjene å kjøpe i 2021: 10, må du vite! gjør det til disse viktige punktene.

 • Storbritannias sterke farmasøytiske, programvare- og finansselskaper. Noen av våre beste britiske aksjer i 2021 er i disse sektorene.
 • Mange aksjer gjenoppretter fortsatt fra Brexit og coronavirus. Dette har skapt noen gode kjøpsmuligheter.
 • AstraZeneca og GlaxoSmithKline kan begge ha stor nytte av å produsere koronavirusvaksiner. Men det er andre ting å vurdere, for eksempel produksjonsproblemer og uforklarlige oppkjøp av andre selskaper.
 • Til slutt handler det om hvilke aksjer som passer best for deg. Du kan selvfølgelig handle alt du liker, men det er best å holde deg til det du vet og forstår.

Les også:

Hvilke 15 største aksjer vil eksplodere i 2021?

Å investere i disse 5 aksjene nå kan gjøre deg til millionær

Topp 10 britiske aksjer å investere i 2021

7 beste britiske aksjer å se etter i 2021 og videre

5 ustoppelige aksjer ved høyeste høyder du fortsatt kan kjøpe

Topp 7 utførende telekommunikasjonsaksjer å kjøpe i 2021

Vanlige spørsmål

Fremdeles ikke sikker på hvordan 2021 vil gå ut for aksjer i Storbritannia? Kanskje disse vanlige spørsmålene vil hjelpe deg.

Vil det britiske aksjemarkedet overleve Brexit?

Helt siden Storbritannia stemte for å forlate EU i 2016, har økonomien aldri vært den samme.

Men til tross for all pessimisme, er svaret sannsynligvis fortsatt: Ja, det UK aksjer markedet vil overleve Brexit.

Selv om ting har endret seg ganske dramatisk for noen virksomheter, har jegnevnelig nok vil Storbritannia overleve brexit, det vil etter hvert gå videre.

Selv om mange store bedrifter, særlig finansinstitusjoner, har dratt til fastlands-Europa – Paris, Amsterdam og byer rundt Tyskland – er økonomisk kunnskap og kunnskap fortsatt i Storbritannia. Noen av de største bankene er fortsatt i Storbritannia, og London er fortsatt et stort finanssenter.

Selv om Storbritannia aldri når den økonomiske prestisjen de pleide å ha, vil britiske aksjer fortsatt være verdt å handle. De vil fortsatt gå opp og ned, de vil ikke gå inn i en dramatisk nedadgående spiral som aldri ender.

Til slutt kan det være en prosess med ‘ut med det gamle og inn med det nye’ ettersom bedriftene enten må tilpasse seg endringen eller falme bort i historiebøkene.

Og bortsett fra økonomi, Storbritannia er fortsatt ledende i flere forskjellige bransjer, spesielt vitenskap og teknologi.

Kanskje det mest påfallende problemet akkurat nå er eksport og import, som Storbritannia sliter med, men igjen vil dette løses etter hvert som Storbritannia lærer å håndtere det. I hovedsak vokser slike problemer.

Hvordan vil coronavirus påvirke det britiske aksjemarkedet?

Storbritannia har faktisk vært et av de hardest rammede landene i Europa, med en av de høyeste dødstallene i verden.

I skrivende stund, ifølge Worldometer, Storbritannia er den femte høyeste når det gjelder dødsfall, som følge av USA, Brasil, Mexico og India, som har mye høyere befolkning enn Storbritannia.

Og dette har selvfølgelig skadet hvordan Storbritannia oppfattes økonomisk både i og utenfor Storbritannia.

Ifølge House of Commons Library:

“Omfanget av lavkonjunktur forårsaket av koronavirusutbruddet er uten sidestykke i moderne tid. Storbritannias BNP var 25% lavere under krisens dybde i april 2020 enn det var bare to måneder tidligere i februar. ”

Når du tenker på britiske aksjer i sammenheng med coronavirus, er det to ting du bør vurdere: 1) hvordan pandemien har påvirket næringer og 2) handlingene som den britiske regjeringen tar.

Aksjehandlere bør ikke la prisfallet skremme dem av. Hvis du ser at et selskap har det dårligere enn for et år siden, må du ikke ta det da de mislykkes eller mister fart.

Mange aksjer er nede fra i fjor, og ikke bare i Storbritannia! Pandemien begynte virkelig å synke tennene rundt mars 2020, og så vil aksjene selvfølgelig ikke være tilbake på samme nivå i februar 2021.

I stedet bør du tenk på pandemien som en kjøpsmulighet å komme inn på aksjer som kanskje har vært for dyre før og vente på at ting skal ta seg opp igjen. Dette krever imidlertid en god del tålmodighet.

Når det er sagt, må du også huske at eventuelle stimulansepakker som den britiske regjeringen implementerer, kan være et tveegget sverd. Selv om det kan gi litt midlertidig lindring, kan det ende opp med å devaluere pundens styrke.

En hendelse som snart vil være i horisonten er slutten på furlough-ordning som trer i kraft i slutten av mars 2021.

Men all den negativiteten til side, 2021 kan være rebound-året, og hvis ting ordner seg, kan vi se en stor bevegelse oppover i 2022.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me