20 sinnssyke Bitcoin-fakta du bør vite

Med mindre du holder deg unna internett eller bor i en hule (som du ikke gjør fordi du er på nettstedet vårt, Trading Education), har du sannsynligvis hørt om Bitcoin.

Selv om det fremdeles er mennesker som har sterke negative synspunkter og meninger om hva Bitcoin virkelig er, dets legitimitet og om det er gunstig for samfunnet. Slike diskusjoner er imidlertid meningsfylte, og det er viktig for folk å vite alt det er å vite om Bitcoin, slik at de kan bidra til den pågående dialogen om kryptovalutaen og dens potensial. Det er alltid noe med Bitcoin som lar oss tenke.

En ting som er sikkert er at Bitcoin ikke er svindel. Trading Education vil sørge for at folk er velutdannede om temaet kryptovalutaer og Bitcoin spesifikt og vet fakta før de stiller spørsmål ved dets relevans. Her er det noe interessante fakta om Bitcoin å starte diskusjonen med:

1. Hvem skapte den?

bitcoin-skaperen

Selv om Satoshi Nakamoto har blitt kreditert for å utvikle Bitcoin i 2009, vet vi at dette absolutt er et pseudonym for en enkelt person eller en gruppe mennesker som jobbet med ideen. Nakamoto forsvant fra Internett tilbake i 2011, og etterlot bare noen få ledetråder om hvem han / de kan være.

Gjennom årene var det mange mennesker som offentlig har kommet ut som Satoshi. De fleste av dem klarte imidlertid ikke å støtte uttalelsene sine med solide fakta.

Dorian Nakamoto fra California fikk tittelen Bitcoin “skaper” av en journalist som mente at det var mange likheter mellom de to Nakamotos. Denne påstanden ble imidlertid motbevist av Dorian.

Sannsynligvis det mest kjente tilfellet med noen som hevder å være Satoshi, er Craig S. Wright, en australsk akademiker. Han har prøvd flere ganger å levere bevis, men har ikke vært vellykket den dag i dag. Alt “beviset” viste seg å være fabrikert.

Mange er enige om at skaperen av den første desentraliserte valutaen sannsynligvis bør være anonym på grunn av deres skapelsers natur. Når alt kommer til alt å fjerne den ene identiteten som kan knyttes til Bitcoin, fjerner enhver innflytelse på politikk, regler og beslutningstaking i samfunnet.

2. Hvor mange Bitcoins er det?

Det er et faktum om Bitcoin du bør vite. Det er en begrenset mengde Bitcoin. Da Bitcoin ble grunnlagt, tjente skaperen av kryptovalutaen bare 21 millioner. Akkurat nå er over 16 millioner i omløp, men flere utvinnes hver dag.

3. Bitcoin Pizza Day

bitcoin pizza dag

Visste du at 22. mai feires som Bitcoin Pizza Day?

Den 22. mai 2010 handlet en programmerer fra Florida, kalt Laszlo Hanyecz, vellykket 10.000 bitcoins for to Papa Johns pizzaer. Det var det første kjøpet som ble gjort noensinne ved hjelp av Bitcoins.

På det bestemte tidspunktet var 10.000 Bitcoins verdt omtrent $ 41.

Nå er disse 10.000 Bitcoins verdt over $ 64 millioner.

4. FBI eier en av de største Bitcoin-lommebøkene

For noen år siden stengte FBI Silk Road, som var et stort nettsted på det svarte markedet hvor Bitcoin ofte ble brukt til å gjøre forskjellige kjøp. FBI kjøpte alle Bitcoins som sirkulerte rundt nettstedet, som er rundt 1,5% av all verdens Bitcoin.

Det høres kanskje ikke så mye ut, men når man ser på det store bildet, er 1,5% betydelig et enormt beløp for en enhet å eie.

5. Hvis du mister din private nøkkel (Bitcoin lommebok), mister du Bitcoins

Du lagrer Bitcoins i en digital lommebok. Du kan logge inn og sjekke saldoen din. En ting må du imidlertid være veldig forsiktig når det gjelder lagring av passord og nøkkel, og det er det som gir deg tilgang til din digitale Bitcoin-lommebok. Hvis du mister denne tilgangen, mister du tilgangen til Bitcoin-lommeboken din og beløpet du har inni.

Det antas at rundt 20% av hele Bitcoin-forsyningen er ‘tapt’, hovedsakelig på grunn av forlagte eller stjålne nøkler, eller bærbare datamaskiner eller datamaskiner som har blitt kastet.

6. Transaksjoner kan ikke reverseres

bitcoin-transaksjoner

Mer konvensjonelle betalingsmåter, for eksempel bankoverføring, kan spores og om nødvendig reverseres. Dette er ikke tilfelle med Bitcoin. Når pengene er sendt, kan du ikke få dem tilbake. Det er derfor viktig at du dobbeltsjekker adressen du sender pengene til.

7. Kraftigere enn superdatamaskiner

I følge noen eksperter har Bitcoin-nettverk en datakraft på over 2 046 364 Pflop / s. For å gi deg en klar ide om hvor mye det er, vil datakraften til 500 superdatamaskiner gi deg rundt 274 Pflop / s.

8. Bitcoin er sendt til verdensrommet

I 2016 ble kryptovalutaen den første som kom den ut av jordens atmosfære og ut i rommet. Skyleverandør Genesis Mining bandt en Bitcoin-papirlommebok og en 3D-modell av Bitcoin til en værballong ved hjelp av en GoPro for å spore fremdriften. Vellykkede transaksjoner ble utført i 20 og 34 kilometer høyde.

9. En enhet av Bitcoin kalles en ‘Satoshi byte’

Akkurat som dollar kan deles i cent og pund i pence, har Bitcoins også sine egne valører, men de er mye mindre. Oppkalt etter den mystiske oppfinneren av kryptovalutaen, er 1 Satoshi-byte verdt 0,00000001 Bitcoin, en liten mengde!

10. Bitcoin-transaksjoner koster nesten ingenting

bitcoin transaksjonskostnad

PayPal og banker krever at kundene sine betaler transaksjonsgebyrer og andre typer serviceavgifter. Den gode nyheten er at Bitcoin-transaksjoner kan utføres gratis fordi det ikke er noen mellommann! Det er sant at noen børser tar et lite gebyr, men dette er rett og slett for å betale de som ‘miner’ Bitcoin og slipper det inn i systemet.

11. Avsender- / mottakerinformasjonen er skjult

Bitcoin-adresser er en lang streng som består av 34 alfanumeriske tegn. Bare ved å bruke denne adressen er det umulig å vite hvem som er mottaker. Det er en av hovedårsakene til at Bitcoin er en foretrukket metode for å gjennomføre ulovlige transaksjoner. De fleste lommebokprogrammer tildeler også hver bruker en portefølje-ID, brukt som brukernavn, for å beskytte personvernet til avsendere / mottakere ytterligere..

12. Du kan ikke forby Bitcoin

Ingen lov sier at det å holde eller handle Bitcoin er ulovlig. Mange regjeringer har prøvd å gjøre det og mislyktes.

Blant annet Bolivia, Vietnam, Bangladesh og Thailand, har forsøkt å forhindre kryptovalutahandel, med henvisning til trusler mot deres finansielle systemer. På grunn av systemets natur er det imidlertid umulig å forby helt. Det må reguleres i stedet.

Så selv om Bitcoin-handel og gruvedrift er ulovlig i flere land, forekommer det fortsatt nesten overalt i verden.

13. Bitcoin er veldig ustabilt

Bitcoin er svært ustabilt. Verdens største digitale valuta har sikkert gitt stor avkastning for noen investorer. Imidlertid har Bitcoin en svært volatil natur som undergraver dens evne til å fungere som en skikkelig valuta. Det er også spådd at Bitcoin kan falle i fremtiden hvis den følger sin nåværende vei.

Markedsanalyse har pekt på mange faktorer som kan forklare hvorfor bitcoin er så ustabilt. Disse inkluderer nyhetshendelser, markedsstørrelse, ulikhet i formue, regulering, lav likviditet og mer.

14. Du kan bruke Bitcoin til å kjøpe ting!

bitcoin akseptert

Bitcoin og andre kryptovalutaer brukes ofte på det svarte markedet på grunn av deres anonymitet. Vær imidlertid oppmerksom på at den ikke bare brukes på det svarte markedet. Dell, Microsoft, Expedia, Overstock.com og flere store selskaper godtar Bitcoin som en legitim betaling. Flere andre high street-kjeder godtar nå Bitcoin-betaling, inkludert Subway og KFC (i Canada), mens Bitcoin har blitt stadig mer populært i tredjelandsland blant folk som ikke har tilgang til tradisjonelle banker.

Med tiden vil flere og flere steder sannsynligvis tillate bruk av Bitcoin og til og med tilby betaling i Bitcoins.

Mens mange mennesker har blitt tiltrukket av kryptovalutahandel som en måte å tjene raskt, har det begynt å motta vanlig anerkjennelse som en måte å betale for produkter og tjenester.

15. Bitcoin skaper mye energi

Bitcoin-gruvedrift er en stor bedrift, og det krever enorme mengder databehandlingskraft. Ulike estimater av hvor mye CO2 den bruker tilsvarer rundt en million transatlantiske flyreiser, eller tilsvarende energiproduksjonen fra Republikken Irland, New Zealand, Ungarn eller Peru.

I utgangspunktet, hvis Bitcoin gruvearbeidere var et land, ville de rangert 61. i verden når det gjelder strømforbruk. Det er blitt sagt at rundt 2,5 millioner mennesker kan drives av Bitcoin-gruvedrift, og dette er noe vi må vurdere i fremtiden.

Mens Bitcoin utvilsomt har forstyrret teknologisektoren de siste årene, må den utrolig bortkastede prosessen forbedres.

16. Bitcoin skapes gjennom gruvedrift

bitcoin mining

Når vi snakker om gruvedrift og energi, la oss snakke om hvordan Bitcoin skapes.

Prosessen kalles gruvedrift og kjerneteknologien bak den kalles Blockchain-teknologi. Det er avhengig av et nettverk av noder, som sikrer integriteten til transaksjonshistorikken ved å oppnå konsensus.

En del av prosessen kalles validering.

Når en transaksjon er validert, må nodene løpe, ved hjelp av prøve / feil for å løse et matematisk puslespill med høy vanskelighetsgrad, som krever tunge databehandlingsressurser.

Den første datamaskinen i nettverket som klarer å løse ligningen vil bli belønnet med Bitcoins. Denne prosessen kalles “gruvedrift av Bitcoins” og protokollen blir referert til som Proof of Work (PoW).

Bitcoin-gruveprosessen tjener to formål:

  1. Det tillater opprettelse av nye Bitcoins
  2. Forenkler behandlingen av transaksjoner i nettverket

Bitcoin-gruvedrift krever mye energi, maskinvare og båndbredde. Derfor, hvis du planlegger å gjøre dette hjemme, vil strømkostnadene sannsynligvis oppveie verdien av Bitcoins du vil ende opp med gruvedrift, så husk det.

17. Du må ta hensyn til Bitcoin på skatten

Reguleringer for Bitcoin er faktisk fremdeles under utarbeidelse, men den amerikanske regjeringen har imidlertid erklært at Bitcoin – så vel som andre kryptovalutaer – faktisk er aktiva, akkurat som obligasjoner og aksjer. Husk at hvis du ikke redegjør for Bitcoins du er i besittelse av, kan du være på kroken for skatteunndragelse.

Sørg for at du dobbeltsjekker lovene i landet ditt og følger dem riktig.

18. Verdioverløpshendelse

Vi har allerede nevnt at Bitcoin har en grense på 21 millioner i omløp. Imidlertid skjedde det noe bisarrt i august 2010, kjent som “value overflow incident”. En sårbarhet i koden tillot noen å gjennomføre en transaksjon, noe som resulterte i opprettelsen av over 180 millioner bitcoins.

Feilen ble tatt hånd om med en gang, og vi fikk vår grense på 21 millioner Bitcoins tilbake.

19. Bitcoin var ikke det første forsøket på å lage en digital P2P-valuta.

digital valuta

Mange tror at Bitcoin var det første forsøket på å lage en digital valuta, vel, det er ikke akkurat slik.

Wei Dais B-Money, Nick Szabo’s Bit Gold, Adam Back’s Hashcash og David Chaums DigiCash var forløperne til Bitcoin. Dessverre klarte ikke hver av disse valutaene å trekke seg på grunn av deres foreslåtte sentraliserte systemer.

20. Ikke den eneste å passe på

Bitcoin er ikke den eneste nettvalutaen, selv om den fortsatt er den mest verdsatte. Bitcoin får nesten all mediedekning, men i disse dager er det så mange kryptovalutaer å velge mellom hvis du er interessert i å investere og handle.

Akkurat nå er det totalt over 2500 kryptovalutaer.

Ethereum, for eksempel, er en annen populær kryptovaluta som ble finansiert gjennom mengdefinansiering og gikk live tilbake i 2014.

Det er imidlertid forskjeller. Ethereum eksisterer i sitt eget nettverk og brukes mer til pengespill, investering, dApps (desentraliserte applikasjoner) og smarte kontrakter i stedet for til daglige kjøp.

Siste tanker:

For å oppsummere det, bør Bitcoin definitivt betraktes som et av det 21. århundrets største teknologiske gjennombrudd.

Alle har hørt om det, deltatt i en diskusjon om det eller er interessert i å være en del av Bitcoin-fellesskapet. Derfor trodde vi i Trading Education at det var gunstig for alle å kjenne og være kjent med Bitcoin fakta på arket vårt.

Med fremveksten av Bitcoin har det økonomiske landskapet i verden sikkert endret seg mye, og med det, de tradisjonelle økonomiske modellene og måten folk tenker på penger.

De 20 fakta vi listet opp på vår Bitcoin faktaark er bare begynnelsen. Verden av Bitcoin er kompleks og for de fleste mennesker vil det være litt vanskelig å forstå. Imidlertid tror vi at disse utrolige Bitcoin-fakta vil på en eller annen måte rydde opp noen viktige og interessante aspekter av Bitcoin for mange av dere.

Ingen vet hvor kryptovalutaen tar oss neste …

Hvis du likte å lese denne artikkelen fra Handelsutdanning, vennligst gi den en like og del den med alle andre du tror det kan være av interesse også.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me