5 populære kryptovalutaer å kjøpe og selge i britiske pund

Leter du etter kryptovalutaer du kan kjøpe og selge i GBP? Les videre. I denne artikkelen vil vi utforske 5 forskjellige kryptovalutaer som handles i britiske pund.

Hvis du forbereder deg på å komme inn i kryptovaluta, er en av de viktigste beslutningene du må ta om du vil kjøpe eller handel eiendelene dine.

Når du handler kryptovaluta, kan du spekulere i prisen ved hjelp av derivathandelsinstrumenter som f.eks kontrakt for forskjell (CFD). Det er forskjellige fordeler med denne tilnærmingen – for eksempel er ikke fortjenesten din underlagt kapitalgevinstskatt, og du trenger vanligvis ikke å betale gebyrer for å få tilgang til valutaen din.

Når du kjøper kryptovaluta, betaler du for hver enhet av din valgte krypto og eier eiendelen direkte. Handlingen med å kjøpe og selge blir noen ganger også referert til som ‘holding’ eller ‘investering’ i kryptovaluta.

Selv om begrepene handel og investering ofte brukes om hverandre, er det viktig å forstå at de faktisk kan referere til forskjellige ting – hver med sine potensielle risikoer og fordeler..

De 5 mest populære kryptovalutaene du kan kjøpe og selge i pund:

 1. Bitcoin
 2. Ethereum
 3. EOS
 4. Ripple
 5. Ethereum Classic

Hvis du vil dykke inn i det britiske kryptomarkedet raskt og enkelt, med 0% avgifter, sjekk ut eToro Exchange!

I denne artikkelen ser vi på de fem mest populære kryptovalutaene for å kjøpe og selge i britiske pund (GBP). Fortsett å lese for å finne ut om investering i krypto / GBP kan være den rette strategien for deg.

Topp 5 mest handlede kryptovalutaer i britiske pund (GBP)

1. Bitcoin (BTC / GBP)

bitcoin

Hvis du har bestemt deg for å kjøpe kryptovaluta i stedet for å handle den, har du kanskje antatt det Bitcoin var utenfor bordet (med mindre du er forberedt på å bruke mye penger). Bitcoin er den dyreste kryptovalutaen du kan kjøpe. Den gode nyheten er imidlertid at det er mulig å kjøpe bare en brøkdel. Dette gjør det mye lettere å holde seg til mantraet ‘invester aldri mer enn du har råd til å tape’!

Først lansert i 2009, er Bitcoin verdens mest populære kryptokurrency for kjøp, salg og handel. Noen kryptoeksperter mener at det bør behandles som en blåkopi – en prototype for bruk av blockchain i økonomi, i motsetning til den endelige (og perfekte) formen. Disse menneskene kjemper ofte for alternativer som Bitcoin Cash eller Ethereum, som er mer skalerbare enn Bitcoin og ble lansert for å løse noen av problemene som plaget den opprinnelige kryptovalutaen..

Til tross for dette er Bitcoin fortsatt den mest dominerende kryptoen, så vel som den mest anerkjente i Storbritannia, ifølge en undersøkelse drevet av Financial Conduct Authority (FCA).

Hvis du leter etter kryptovalutaer for å kjøpe og selge i britiske pund og mener at Bitcoin er stedet å starte, vil du faktisk handle valutaparet BTC / GBP. Dette betyr at for hver Bitcoin du kjøper, vil du selge tilsvarende verdi av GBP. I dette valutaparet er Bitcoin grunnvaluta og GBP er sitatvaluta. Verdien av tilbudsvalutaen vil fortelle deg hvor mye du trenger å kjøpe for å tilsvare en enhet av grunnvalutaen.

Fordi Bitcoin er kjent som ustabilt, kan du lure på ‘skal jeg handle BTC / GBP?’ Eller til og med ‘skal jeg kjøpe Bitcoin i 2021?’ La oss ta en titt på valutaparet BTC / GBP for å se hvorfor så mange investorer har valgt å kjøp Bitcoin i britiske pund.

Bitcoin-prisforutsigelse: Hvor mye vil Bitcoin være verdt i 2021 og utover?

Skal du kjøpe Bitcoin med GBP?

Vi har allerede nevnt at Bitcoin er den mest kjøpte, solgte og handlede kryptovalutaen i verden. Men hva med det britiske pundet?

GBP er også en viktig valuta på det globale markedet. Når det gjelder omsetning, dette fiat valuta (en valuta som er regulert av en regjering og ikke er bundet i verdi til en vare som gull eller olje) er den fjerde mest handlede valutaen i verden, så vel som den tredje mest holdte reservevalutaen.

Det britiske pundet ble ansett som en av verdens ‘største’ fiat-valutaer. De andre store valutaene inkluderer:

 • Den amerikanske dollaren (USD)
 • Euro (EUR)
 • Den japanske yenen (JPY)
 • Den kanadiske dollar (CAD)
 • Sveitsiske franc (CHF)

Fordi både BTC og GBP har så global betydning, er dette valutaparet en av de mest populære krypto / fiat-parringene. Som et resultat kan det være et godt alternativ for investorer, spesielt hvis basisvalutaen til handelskontoen din allerede er GBP.

Vil du vurdere å handle BTC / GBP?

2. Ethereum (ETH / GBP)

eterum

Ethereum er en blockchain-plattform som ble lansert i 2015. Det var verdens første store altcoin (alternativ til Bitcoin) og har opprettholdt sitt høyborg som den nest største kryptovalutaen siden.

Ether betraktes som en bruksvaluta. En bruksvaluta er en som er utviklet for å oppfylle et bestemt formål – i Ethers tilfelle, å betale for Ethereum-plattformen, som krever en svimlende mengde energi for å fungere. Dette er i motsetning til Bitcoin, som kan brukes til å betale for en rekke varer og tjenester. Faktisk ble den aller første virkelige Bitcoin-transaksjonen utført av en mann i Florida, som kjøpte to pizzaer i 2010!

Ethereum har vært konsistent i prestasjonene sine gjennom årene og gjenopprettet godt fra det økonomiske tilbakeslaget som coronaviruspandemien forårsaket i mars. Dette betyr imidlertid ikke at Ether ikke er utsatt for prissvingninger. Som de fleste kryptovalutaer du kan kjøpe og selge i britiske pund, kan prisen gjennomgå flere svinger på en dag. Dette gjør det til et godt valg for investorer som ønsker langsiktig stabilitet med kortsiktig volatilitet.

Skal du kjøpe eter med GBP?

ETH / GBP kan være et godt par for din investerings- eller handelsportefølje, men dette vil avhenge av forskjellige faktorer – fra din appetitt for risiko til basisvalutaen til handelskontoen din.

For investorer i Storbritannia er det vanligvis en enkel transaksjon å kjøpe Ether i GBP. Dette er fordi pund sterling allerede er deres primære fiat-valuta, noe som unngår behovet for å faktorere en første konvertering. Mens mange ikke-amerikanske investorer velger å handle med USD, er de som handler med GBP primært basert i Storbritannia.

Så er Ethereum en god investering? Og bør du kjøpe Ethereum med britiske pund? I 2018 var Ethereums gjennomsnittlige daglige volatilitetsnivå mellom 5 og 20%. Dette er mye høyere enn de fleste fiat-valutaer (for eksempel GBP / USD er bare 0,6%). Fordi Ether opplever kortsiktig volatilitet, men anses i stor grad å følge en oppadgående trend, har mange kryptoeksperter identifisert det som et potensielt sterkt tillegg til porteføljene sine..

Vil du vurdere å handle ETH / GBP?

3. EOS (EOS / GBP)

eos

Den tredje kryptovalutaen på listen vår over 5 kryptovalutaer som handles i pund er EOS. Dette er den opprinnelige valutaen til blockchain-plattformen EOS.IO, som fungerer omtrent som Ethereum. Den ble utgitt tre år etter Ethereum i 2018, så regnes som en ‘neste generasjons’ kryptovaluta.

Til tross for at den bare er to år gammel, har EOS vunnet en plass på listen over de 15 største kryptovalutaene i verden. Kommer inn på 14. plass.

Skal du kjøpe EOS med GBP?

En av hovedattraksjonene ved å kjøpe EOS i pund er prisen. I motsetning til Bitcoin, som koster over £ 32,500 per enhet, er EOS en mye mer tilgjengelig måte å investere i kryptovaluta. Det er mulig å investere uten å måtte bruke enorme summer, noe som gjør det til et fristende prospekt for mange investorer i Storbritannia som ønsker å kjøpe og selge kryptovaluta i britiske pund..

EOS.IO blockchain-plattformen er også godt plassert til å tjene penger på økningen av desentralisert økonomi sektor (DeFi). Dette er begrepet som brukes til å beskrive det økende antallet tjenester som tilbyr desentraliserte finansielle produkter – for eksempel forsikring, eiendomsinvesteringer og lån. Tradisjonelt har disse tjenestene bare blitt tilbudt av sentrale organer som store banker eller utlånsselskaper. Ved å tilby dem via blockchain-teknologi i stedet, håper mange mennesker å gjøre sektoren mer rettferdig, ta makten fra myndighetene og legge den i hendene på hverdagslige investorer.

Fordi EOS.IO ble designet for å drive smarte kontrakter og desentraliserte applikasjoner (dApps), mange kryptoeksperter tror at prisen på EOS vil øke når etterspørselen etter tjenestene vokser.

Vil du vurdere å handle EOS / GBP?

4. Ripple (XRP)

krusning

Hvis du vurderer å kjøpe Ripple i GBP er det viktig å forstå at ‘Ripple’ brukes som et begrep for å beskrive både plattformen og den opprinnelige valutaen. I likhet med Ethereum og EOS består Ripple av en blockchain-plattform, som kalles RippleNet, og valutaen som driver den, som kalles Ripple XRP.

Helt siden lanseringen i 2012 har Ripple XRP konsekvent vært en av de fem beste kryptovalutaene å investere i.

XRP-prisen er utrolig lav, noe som har gjort det til en attraktiv investering for mange handelsmenn som ønsker kryptovalutaer å kjøpe og selge i britiske pund..

Og prisen er ikke det eneste som har fristet krigere investorer. Mens en av de viktigste fordelene med kryptokurrency anses å være desentralisering, er Ripple faktisk sterkt tilpasset den konvensjonelle finansielle sektoren. Dette er fordi den ble designet for å gjøre det mye enklere for banker og andre store bedrifter å sende betalinger over landegrensene ved å bruke Ripple XRP som en universell valuta for å omgå valutakurser og forskrifter..

Ripples partnerskap med høyprofilerte virksomheter som J.P Morgan og Santander har gitt mange investorer tillit til at denne kryptoen er mer sannsynlig å forholde seg til regulatoriske endringer, ettersom mange regjeringer begynner å slå ned på bruken av kryptovalutaer over hele verden.

Skal du kjøpe krusning med GBP?

Mens handel med derivater som CFD-er kan være en god måte å ta kortsiktige posisjoner, vil kjøp av kryptoer med GBP vanligvis gjøre det mulig for investorer å ta langsiktige posisjoner. For Ripple XRP – som mange eksperter mener har sterke utsikter – gjør dette XRP / GBP til et potensielt sterkt alternativ for porteføljen din.

Vil du vurdere å handle XRP / GBP?

5. Ethereum Classic (ETC)

Ethereum Classic stammer fra en hard gaffel av den opprinnelige Ethereum blockchain i 2016, ett år etter lanseringen av Ethereum. Det er lett å få de to forvirret, men de er ikke de samme og de skiller seg enormt når det gjelder verdi.

Som Ethereum bruker Ethereum Classic smarte kontrakter og har som mål å desentralisere finansiering og gjøre det mulig for folk å forvalte eiendelene sine uten å måtte gå gjennom banker eller statlige organer.

Til tross for likhetene med Ethereum, har den faktisk en sterk likhet med Bitcoin. Nye ETC-tokens genereres av gruvedrift, med belønningen for gruvedrift redusert med 20% etter hver fem millioner blokker.

Skal du kjøpe Ethereum Classic med GBP?

Hvis du vurderer å investere i Ethereum Classic, kan det være en klokere strategi å kjøpe den med britiske pund enn å handle med en CFD.

Tidligere i år kunngjorde James Wo – et styremedlem i Ethereum Classic-kooperativet at han ville trekke seg fra rollen som et resultat av ‘kaos, inkompetanse og grov dårlig forvaltning’. Påstanden har forståelig nok rystet investorenes tillit til kryptovalutaen, og etterlot noen analytikere å forutsi at prisen på ETC vil falle i resten av 2021.

Ettersom kjøp av kryptovaluta generelt gjør det mulig for investorer å ta en langsiktig posisjon, kan denne strategien fungere for investorer som ønsker å dra nytte av Ethereums lave pris i håp om at tilliten vil komme tilbake i 2021.

Vil du vurdere å handle ETC / GBP?

Hvordan kan du handle kryptovalutaer med britiske pund?

For å kjøpe eller selge kryptovalutaer med britiske pund, må du finne en børs som aksepterer fiatvalutainnskudd. Disse er mindre vanlige enn børser som bruker kryptobaserte transaksjonsmetoder, men ett alternativ for handelsmenn i Storbritannia er eToro.

eToro – Beste handelsplattform for kryptovaluta i Storbritannia

eToro har vist seg å være pålitelig i Crypto-bransjen gjennom mange år – vi anbefaler at du prøver dem.

Virtuelle valutaer er svært ustabile. Kapitalen din er i fare.

Kjent som den beste handelsplattformen i Storbritannia, eToro tilbyr alle fiat-til-kryptoparene som vi har nevnt på denne listen. Hvis du ikke er en erfaren investor, er det en rekke avanserte verktøy for risikostyring tilgjengelig – og til og med en populær CopyTrader-funksjon som lar deg se investeringsbeslutningene til eksperthandlere i sanntid og automatisk kopiere dem selv..

5 populære kryptoer å kjøpe og selge i pund: viktige poeng

 • Å kjøpe kryptovaluta er ikke nødvendigvis det samme som å handle
 • Når du kjøper i britiske pund, er GBP sitatvalutaen og din valgte digitale eiendel er basisvalutaen
 • Hvis du kjøper dyre valutaer som Bitcoin, kan du velge å kjøpe bare en brøkdel
 • GBP er en fiat-valuta, som kontrolleres av regjeringer og ikke er bundet til en vare som gull eller olje
 • GBP er den fjerde mest handlede fiatvalutaen i verden og den tredje mest holdte reservevalutaen
 • Det er lettere å kjøpe i GBP for britiske baserte investorer, ettersom de ikke trenger å foreta en første konvertering
 • Kryptovalutaer er langt mer ustabile enn fiat-valutaer, i gjennomsnitt henholdsvis 5% og 0,6%
 • Desentralisert økonomi driver EOS.IOs popularitet
 • Ripple er uvanlig fordi det er nært knyttet til sentraliserte finansielle organer
 • Å kjøpe kryptovalutaer som handles i pund, kan gjøre det mulig for investorer å ta langsiktige posisjoner enn de kan når de bruker CFD-er

Vanlige spørsmål

Hvilke faktorer påvirker verdien av GBP?

Verdien av GBP påvirkes av faktorer som inflasjon, politikk og pengepolitikk. Det britiske pundet kontrolleres av Bank of England, som har som mål å holde inflasjonen lav og utenlandsk tillit høy. Imidlertid førte Brexit-avstemningen i 2016 til at verdien av pundet krasjet med 20%.

Betaler du skatt på kryptovaluta i Storbritannia?

Du trenger ikke betale skatt på kryptovaluta du kjøper i Storbritannia. Imidlertid kan det hende du må betale kapitalgevinstskatt (CGT) hvis den totale verdien av investeringene dine overstiger £ 12 000.

Er Bitcoin utestengt i Storbritannia?

Fra 6. januar 2021 vil FCA forby salg av kryptovaluta-derivater til amatørinvestorer (ellers kjent som detaljinvestorer). Eksperter tror imidlertid ikke at dette trekket vil påvirke bransjen enormt. I følge eToro er for eksempel mindre enn 10% av detaljistinvestorforbruket for tiden fokusert på derivater.

Hvordan kjøper du mindre enn 1 BTC?

Hvis prisen på Bitcoin gir deg kjøp i GBP, kan du vurdere å kjøpe mindre enn 1 Bitcoin. Hvert Bitcoin-token kan deles med 8. desimaler – med andre ord, det kan deles i 100.000.000 stykker! Disse ‘stykkene’ er kjent som en satoshi, etter pseudonymet som brukes av kryptos anonyme grunnlegger. På de fleste børser kan du kjøpe så lite som 1 £ i Bitcoin.

Videre lesning:

Er Ethereum en bedre investering enn Bitcoin?

Hvor mye vil krusning være verdt i 2021 og utover?

Hva er Ripple og er det verdt å investere i Ripple?

Fordeler og ulemper ved å investere i Ripple

Ethereum VS. Ripple: Hvilken som bør være i porteføljen din?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me