9 må se Bitcoin-dokumentarer

Hvis du ikke har hørt om bitcoin, er det på tide å ta igjen. Den banebrytende kryptovalutaen har sett noen dramatiske høyder og nedturer siden ankomsten i 2008.

Konseptet med bitcoin ble introdusert for oss av Satoshi Nakamoto. Han viste oss en måte å bygge penger som er motstandsdyktige mot sensur. Han ga oss muligheten til å velge bort konvensjonelle finansielle systemer til et nytt alternativ.

I årene siden, kryptovalutaverdenen har utviklet seg raskt. Det er mange der ute, men ingen har klart å slå bitcoin av abboren på toppen av stigen. Men kryptosfæren blir så mettet at nykommere mister synet av det grunnleggende formålet som bitcoin ble grunnlagt på.

Dette er hvor bitcoin-dokumentarer har verdi. De hjelper oss med å gi oss et nytt perspektiv på hva kryptovaluta handler om. Her er 9 av de mest rørende og givende bitcoin-dokumentarfilmene ifølge Sudhir Khatwani at vil lære deg ikke bare om bitcoin, men om årsakene til at den ble startet og hvordan den skiller seg fra konvensjonell bankvirksomhet.

Så la oss komme til det..

9 må-se bitcoin-dokumentarer

1. Oppgangen & økning av bitcoin

The Rise and Rise of Bitcoin 2014 Full dokumentar fra CarolVimeo.

Det blir ikke bedre enn denne dokumentaren. Det gir oss en oversikt over bitcoins røtter og dokumenterer toppene og dalene sine midt i krisene i Mt. Gox og Kypros (2012-2013). Skaperne er Daniel Mross, Patrick Lope og Nicholas Mross, alle bitcoinentusiaster i programmeringssektoren. Noen av de tidligste adoptere av bitcoin er involvert, inkludert Gavin Andresen, Brian Armstrong og Margaux Avedisian. Og du får litt innsikt i utviklingen i gruveindustrien, og hvordan bitcoin fikk sitt fysiske ansikt.

Folk leser også: 20 Insane Bitcoin Facts You Should Know

2. Bitcoin – Form fremtiden

Dette er den første kinesiske dokumentaren om bitcoin. Den ble kuratert av Bitkan, en bitcoin-handelsplattform for det kinesiske markedet som startet i 2013. Denne dokumentaren viser forløperne til bitcoin-økosystemet i Kina som Bitman, Huobi, ViaBTC og Bixin. Det dekker også underemner som ‘Hvem er Satoshi?’, ‘Fødselen til Bitcoin’, ‘Kinesiske Bitcoin-børser’, ‘Risikoen ved Bitcoin’, ‘Grå områder av Bitcoin’, ‘Kinesiske myndighetsreguleringer’ osv. Det også forklarer blockchain-teknologien og Bitcoin Pizza Day.

3. Bitcoin-evangeliet

Dette er en av de beste Bitcoin-dokumentarfilmene rundt. Det klargjør årsakene til at bitcoin eksisterer, ser på den globale finanskrisen i 2008, og hvordan konvensjonelle banker frykter kryptovaluta. Den har fremtredende bitcoin-talsmenn som Peter Todd, Andreas Antonopoulos og ‘Bitcoin Jesus’ Roger Ver. Den forklarer hvordan det globale økonomiske systemet brytes og legger et levedyktig alternativ for internasjonale betalinger som er billigere og raskere. Det fører oss også gjennom gruvedrift og gårder, og gir en forklaring på hvorfor bitcoins verdi fortsetter å stige.

Du vil kanskje også like: 5 personer som ble millionærer fra Bitcoin

4. Blockchain og oss

Blockchain er flyet til vår generasjon.

Bitcoin introduserte teknologi for oss som i dag er kjent som blockchain. Det var et dramatisk utvalg av svar på det fra forskjellige hjørner av jorden. Noen så på det som et kaninhull som var nøkkelen til flere nye funn, mens mange føler at det er behov for mer utvikling og lærer av hverandres teorier og eksperimenter.. Denne filmen oppfordrer klokskapen til programvareutviklere, forskere, kryptologer, gründere, VC, konsulenter, forfattere, futurister og politikere fra Nord-Amerika, Europa og Australia, som alle deler hva blockchain-teknologi og bitcoin betyr for dem.

5. Bitcoin i Uganda – Empowering People

Denne Bitcoin-dokumentaren er kort sagt kraftig. Dens kraft kommer fra i hvilken grad bitcoin styrker mennesker fra land i tredje verden. Den forteller den fortryllende historien om en gutt i Uganda som mottar penger fra en familie i USA for å finansiere studiene i hjemlandet.

Les også: Når er det rette tidspunktet å begynne å investere?

6. Bitcoin Full Documentary (ikke tillatt!)

Selv åtte måneder etter lanseringen forble bitcoin-verdien på $ 0. Denne dokumentaren skildrer måtene Australia omfavner bitcoin, og hvorfor landet anser det som fremtidens penger. Det gir deg litt erfaring fra samarbeidskulturen i Australia, hvor noen av de beste bitcoin-oppstarterne har sitt utspring. Det introduserer også landets gruvedrift og detaljhandler som godtar bitcoinbetalinger.

7. Bitcoin-dokumentar av Discovery Channel

Denne dokumentaren bringer oss tilbake til perioden med den store depresjonen på slutten av 1920-tallet og begynnelsen av 1930-tallet, som påvirket hele verden og dens demping av gullstandarder. Det forklarer også hvordan det konvensjonelle pengemarkedet fungerer, og hvordan det ble introdusert for systemet av FED. Og til slutt diskuterer det hvordan en teknologi kan ha kapasitet til å lage hvem som helst, hvor som helst, en egen bank uten en tredjepart – dvs. bitcoin.

8. Bitcoin-fenomenet

Denne dokumentaren gir deg innsikt i det tidlige arbeidet til Satoshi Nakamoto. Den inneholder Gavin Andresen som snakker om hvordan han interagerte med og støttet Satoshi Nakamoto og hvordan bitcoin-papiret overbeviste ham om at det var en strålende idé. Det lærer oss også om viktigheten av bitcoin for ting som å løse det dobbelte utgiftsproblemet som andre forsøk på å skape digitale penger opplevde. Den har også noen tidlige bitcoin-adoptere som Trace Mayer og Eric Voorhees.

9. Banking på Bitcoin

Dette utforsker spørsmålet om hva penger faktisk er. Det forklarer at penger egentlig er et regnskapssystem. Men det er et system som kan tukles med gjentatte ganger fordi det er sentralisert. Etter all tukling stagnerer den til et falske, dysfunksjonelle og korrupte system. Det konkluderer med at bitcoin er det eneste pengesystemet som virkelig er fritt for denne tukling og korrupsjon.

Offisielle nettsteder: www.banking-on-bitcoin.com

Det er mange andre fascinerende dokumentarer om bitcoin som fokuserer på hvorfor oppfinnelsen er så viktig, og hvorfor den er den mest revolusjonerende oppfinnelsen siden internett.

Du vil kanskje også like: Hvorfor Blockchain Technology er en stor avtale?

Et par andre dokumentarer verdt å se:

Bitcoin i Argentina:

Magic Money: Bitcoin Revolution:

Dette er noen av de beste bitcoin-dokumentarfilmene vi kunne finne, men hvis det er noen vi har savnet, kan du gjerne gi oss beskjed om dine egne anbefalinger.

Hvis du likte å lese denne artikkelen fra Trading Education, kan du gi den en like og dele den med alle andre du tror det kan være av interesse også.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me