Alt du bør vite før du investerer i kryptovaluta

Kryptovalutaer har vært store nyheter de siste årene, med digitale valutaer som Bitcoin som har truffet overskriftene etter noen uventede og noe ustabile fall og økninger i verdi. Kryptovaluta kan ha fanget blikket ditt under denne medieoppmerksomheten, og kanskje du tenker på å investere. Ikke sikker på hvor du skal begynne? Les på denne Trading Education-artikkelen for viktig informasjon om hvordan du legger til kryptovaluta i din egen investeringsportefølje.

Hva er kryptovaluta?

hva er kryptovaluta

Kryptovaluta er en digital valuta, som er penger som ikke eksisterer i noen fysisk form. Siden begynnelsen av den første digitale Altcoin på slutten av 2000-tallet, Bitcoin, har kryptokurver tradisjonelt tiltrukket kryptografere som investorer, med deres indre kunnskap om blockchain-teknologi. Mer nylig har de imidlertid tilbudt et alternativ for mange andre vanlige investorer, med den ekstra bonusen å være uavhengig av myndighetsregulering: et stort trekk, spesielt for investorer i land med usikre økonomier. Verdien på kryptokurver avhenger helt av hvor mye de selger for, som i tiåret siden de først ble tilgjengelig har steget fra absolutt verdiløs, til det Bridget Casey beskrev i januar 2018 som ˜ganske mye ‘som tilsvarer flere tusen i tilfelle av Bitcoin.

Folk leser også: Et historisk blikk på Bitcoin-pris: 2009-2020

Hvor kan jeg kjøpe kryptovaluta?

Å være en digital form for valuta, Altcoin-investering er bare tilgjengelig via spesialiserte kryptokursutvekslinger. En av de mest populære av disse over hele verden er Coinbase, som tilbyr en plattform for å kjøpe, selge og spore investeringer. De mest kjente Altcoin-valutaene er Bitcoin, Ethereum og Litecoin, og disse har skapt mediaoverskriftene ved flere anledninger de siste årene. Det er viktig å være oppmerksom på at mange andre Altcoins er tilgjengelige, og det er vel verdt å gjøre litt undersøkelser om disse før du kjøper, men husk alltid at jo mindre kjent valutaen er, jo større er risikoen for å kjøpe den..

Bør jeg investere i kryptovaluta?

skal jeg investere i kryptovaluta

Beslutningen om å investere i kryptovaluta er helt din, og det avhenger av dine synspunkter på fremtiden for digitale penger. Det kan ikke benektes Altcoins har sett en massiv økning i verdi de siste årene, men det er ikke nødvendigvis gitt at denne veksten vil fortsette. Fremtiden for digitale valutaer er ukjent, så det er rimelig å si at langsiktige investeringsplaner innebærer et stort element av risiko.

Mangel på myndighetsregulering av kryptovaluta tiltrekker seg mange investorer, noen ganger fordi de leter etter en viss økonomisk sikkerhet vekk fra en rystende nasjonaløkonomi og politisk ustabilitet. Kypros så en stor økning i kryptovaluta-investeringer på grunn av finanskrisen i 2013, for eksempel da investorer mistet tilliten til tradisjonelle banker. Denne mangelen på myndighetsregulering tiltrekker seg også underjordisk aktivitet, og det bør bemerkes at denne typen aktivitet kan øke kryptovaluta volatilitet og øke risikoen forbundet med langsiktige investeringer. Du bør også være oppmerksom på at det er nødvendig med tilstrekkelig utdanning med kryptovalutahandel før du blir seriøs.

Noen foreslår finanseksperter at digital valuta til slutt vil erstatte tradisjonell valuta, og selvfølgelig vet ingen av oss om dette er sant. Hvis dette skulle skje, måtte regjeringer involvere seg, og mens fremtiden for digitale valutaer da ville bli mer stabil i en forstand, ville dette endre kryptovalutabruk og verdi utover anerkjennelse. Så selv om du mener dette er sant, negerer det ikke den langsiktige risikoen når du bestemmer deg for om du vil legge til kryptovalutaer i din finansielle portefølje.

Du vil kanskje også like: Cryptocurrency Exchange Eller CFD Broker? Som er bedre?

Hvor mye skal jeg investere i kryptovaluta?

hvor mye du skal investere i kryptovaluta

Som med enhver investering, gjelder det gamle ordtaket om ikke å legge alle eggene dine i en kurv, og det er klokt å huske dette hvis du vurderer en digital investering.. Cryptocurrency har gjort store nyheter i tiåret siden lanseringen av bitcoin, og det tilbyr noe litt annerledes enn tradisjonell valuta, noe som gjør det potensielt spennende og morsomt tillegg til en investeringsportefølje. Det er sant at den langsiktige fremtiden for kryptovaluta er usikker, men risikable investeringer kan absolutt gå opp og ned, og hvis du er villig til å ta en informert investeringsrisiko, kan det godt lønne seg til slutt.

Bridget Casey gir gode råd i artikkelen sin for Money after Graduation: "Sett aldri mer enn 3% av investeringsporteføljen din i en enkelt investering."

Selvfølgelig er det opp til deg hvor nøye du følger denne veiledningen, men enhver investor vil være enig i at det ikke er lurt å sette sikkerheten til all din langsiktige økonomi i fare. Det kan godt lønne seg å ha en prosentandel av investeringene dine i kryptovalutaer, slik at du ikke går glipp av det, men som med enhver investering, kjøp bare det du har råd til å tape.

Hva er fordelene med kryptovaluta-investering?

fordelene med kryptovaluta-investering

Det er en rekke fordeler med kryptovalutainvesteringer, som kan hjelpe deg med å ta en beslutning om du vil investere.

1. Kryptovalutaer gir beskyttelse mot politisk og økonomisk ustabilitet

Cryptocurrency ser jevnlig økninger i verdi på grunn av en økning i investeringene i land som opplever økonomisk og politisk uro. Årsaken til dette er at investorer i disse landene, som de på Kypros under finanskrisen i 2013, mister tilliten til statlig kontrollert tradisjonell bankvirksomhet. De søker et sted å plassere sine investeringer som er atskilt fra denne økonomiske ustabiliteten og som vil holde pengene sine trygge, og i økende grad henvender de seg til kryptovalutaer for å holde formuen borte fra myndighetskontroll..

Se også: Alternative bruksområder for Blockchain: Hvilke bransjer kan ha nytte av å bruke den?

2. Kryptovalutaer tilbyr anonymitet og svindelbeskyttelse

Kryptovalutaer er kryptert, noe som gjør alle transaksjoner usporbare og anonyme. Dette er veldig tiltalende for mange investorer som ønsker å holde sin personlige formueinformasjon privat. Dette betyr også at kryptokurver er beskyttet mot svindel, ettersom personlig informasjon ikke er tilgjengelig og valutaene ikke kan kopieres eller forfalskes.

3. Kryptovaluta tilbyr en global investeringsmulighet

Investering i kryptovaluta er en global mulighet. Ikke en eneste regjering regulerer Altcoin-investering, og dette betyr at alle, hvor som helst, kan investere. Alt du trenger er midler du kan kjøpe kryptovaluta med og en internettforbindelse.

Hva er ulempene med investering i kryptovaluta?

ulemper med kryptovaluta-investering

Som investor må du også sørge for at du er klar over ulempen og risikoen forbundet med en investering i kryptovalutaer.

1. Kryptovalutaverdien er ustabil

Kryptovalutaer opplever noen ganger veldig store topper og fall i verdi, og deres verdi kan veldig raskt påvirkes av media eller økonomiske hendelser. Samlet sett har verdien deres hatt stor vekst de siste årene, men i løpet av denne tiden har det også vært betydelige verdikrasj som ville skremme den mest erfarne investoren..

2. Kryptovalutaer er sårbare for tyveri og utilsiktet tap

Digitale valutaer er sårbare på samme måte som andre digitale varer, og gjennom årene har brukerfeil og hackere bidratt til tap av kryptovaluta som da ikke kan gjenopprettes. Det kan også være et problem hvis du tar din egen kryptovaluta-sikkerhet for alvorlig. Det er ikke uhørt at investorer sperrer seg utenfor nettkontoene sine, og igjen, når Altcoins er tapt, kan de ikke gjenopprettes.

Ikke gå glipp av: Topp kryptovalutaer og deres utfordringer

3. Kryptovaluta er ikke en allment akseptert form for brukbar valuta

Hva skal du gjøre med kryptovalutaen din når du har kjøpt den? Valuta skal per definisjon aksepteres som betaling for varer eller tjenester, men det er fortsatt få steder hvor kryptovalutaer kan brukes. Dette er en avkjørsel for noen investorer. Det betyr også at kryptovalutainvestorer har en tendens til å samle eiendelene sine, noe som kan sette den langsiktige verdien av kryptovaluta i fare..

4. Kryptovaluta brukes i mange underjordiske aktiviteter

Anonymiteten til kryptovalutainvesteringer gjør det uunngåelig tiltalende for underjordiske investorer som er involvert i ulovlige og ulovlige aktiviteter som narkotika- og sexhandel og terroraktiviteter. Å investere i kryptovaluta betyr ikke at din egen investering er ulovlig på noen måte, men investorer bør være oppmerksomme på denne svartebørsaktiviteten slik at de kan ta sin egen moralske vurdering av om de skal investere.

5. Kryptovaluta har en miljøkostnad

Kryptovaluta generelt, og bitcoin, spesielt, krever mye energi for å utvinne. Investorer med miljøsamvittighet bør forske på energibruk, forurensning og langsiktig bærekraft for miljøet.

Jeg har veid opp fordeler og ulemper, og jeg er klar til å investere. Hva gjør jeg videre?

fordeler og ulemper ved å investere i kryptovaluta

Så du har bestemt deg for at du vil investere litt av formuen din i kryptovalutaer. Ved å gjøre det vil du bli med i mange andre investorer som har bestemt at spenningen med å investere i moderne valutaer som kommer fra blockchain, sannsynligvis vil være verdt usikkerheten om deres langsiktige fremtid..

Det er mye informasjon på nettet om kryptovalutaer og hvordan du kommer i gang med å legge dem til investeringsporteføljen din. En av de enkleste måtene å begynne på er å besøke en online børs som Coinbase, hvor du kan ta informerte valg om når og hvor mye du skal kjøpe eller selge, og som også hjelper deg med å administrere investeringen din mens du går.

Alternativt, ved å åpne en konto hos en av våre online meglere, kan du bli med på spekulanter i handel eller spre veddemål på kryptovalutaer. Dette gjør at du kan spekulere i verdien av altcoins uten å ta dem i besittelse, og har potensial for større gevinster og tap.

Med så mange investorer som blir med på kryptovaluta-turen, ser den kortsiktige fremtiden i det minste ut til å være trygg. Gjør din forskning, veie opp risikoen din, og bruk bare det du har råd til å tape. Og husk at risiko ikke nødvendigvis betyr tap, investeringen din kan godt lønne seg!

Hvis du likte å lese denne artikkelen fra Trading Education, kan du gi den en like og dele den med alle andre du tror det kan være av interesse også.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me