Altcoins vs poletter: Hva er forskjellen?

Med den raske veksten av kryptovalutaer er det viktig å forstå forskjellene mellom terminologiene som er involvert, og hva de refererer til.

Kryptovalutaer har fått øye på investorer over hele verden. For all interessen rundt dem, synes folk kryptokurver er kjent som utfordrende å pakke hodet rundt. Flere terminologier kan virke forvirrende, men er ikke hvis du dykker litt dypere. Forvirringen rundt kryptokurver fungerer imidlertid som en avskrekkende effekt for enkeltpersoner som kanskje vil lære mer om dem og den underliggende teknologien.

Etter hvert som flere mennesker ønsker å bli involvert i kryptovalutaområdet, blir det viktig å utdanne dem om forskjellene mellom forskjellige kryptoromaktiver. Her ser vi på forskjellene mellom mynter, altcoins og tokens. Mange blir forvirret mellom mynter og tokens, og vurderer ofte det samme. Sannheten er at det er store forskjeller mellom dem og deres bruk. Denne artikkelen tar sikte på å fjerne forvirringen litt.

For å forstå mynter, Altcoins og tokens bedre, må vi først forstå hva kryptovalutaer er.

Hva er kryptovalutaer??

Kryptovaluta er digitale valutaer sikret ved hjelp av kryptografi. Å sikre kryptovalutaer gjennom kryptografi gjør dem umulige å forfalske. De fleste kryptovalutaer baserer seg på et desentralisert nettverk. Kryptovalutaer utstedes ikke av noen sentral myndighet eller finansinstitusjon, noe som betyr at de teoretisk sett er immun mot myndighetsregulering og forstyrrelser.

Bitcoin var den første desentraliserte kryptovalutaen, drevet av en offentlig reskontro der postene for alle transaksjoner er lagret. Selv om det ikke var den første kryptovalutaen, var Bitcoin en viktig milepæl i kryptovalutahistorien.

Hva er mynter, poletter og altcoins?

Mynter, tokens og Altcoins er de tre hovedtyper av kryptovalutaer, differensiert basert på brukssaker og den underliggende teknologien. Bitcoin er en kryptovaluta-mynt på grunn av sin bruk som verdioverføring. ERC-20 plattformer som Civic, som er bygget på Ethereum, er tokens. Tokens brukes ikke som overføring av verdi, i motsetning til Bitcoin og andre mynter. Altcoins er mynter som er et alternativ til Bitcoin. De startet med Bitcoins kode, men endret den i betydelig grad.

Det finnes forskjellige typer mynter, hver med brukssaker og styrker.

  • Transaksjonsmynter: Som navnet antyder, er transaksjonsmynter et medium for å gjennomføre transaksjoner.
  • Butikk av verdi: Disse myntene fungerer som en butikk av verdi. Et eksempel på denne typen mynter vil være Bitcoin.

Tokens vs. Altcoins

Hva er Altcoins?

Den enkleste definisjonen av en Altcoin er at de er et alternativ til Bitcoin. Altcoins er bygget på det grunnleggende rammeverket for Bitcoin og tilbyr effektive måter å fullføre transaksjoner på internett. De tar sikte på å utvikle og forbedre rammen til Bitcoin ved å endre forskjellige egenskaper ved rammeverket.

Utviklere lager altcoins gjennom en gaffel med Bitcoins opprinnelige protokoll. Endringer i de underliggende kodene skaper en ny mynt med nye egenskaper.

Altcoins fungerer på samme måte som Bitcoin. De gjør det mulig for enkeltpersoner å sende betalinger fra en digital lommebok til en annen ved hjelp av en privat nøkkel. Transaksjoner registreres på en hovedbok, og alle kan granske transaksjoner. Offentlig reskontro sørger for at transaksjoner, når de først er registrert, ikke kan endres på noen måte. Blockchain er sikret gjennom gruvedrift, en prosess der gruvearbeidere løser komplekse matematiske problemer for å validere transaksjoner. Hver Altcoin har forskjellige egenskaper, som hver hevder å forbedre de opplevde manglene ved Bitcoin.

Noen altcoins kommer ikke fra Bitcoin. Disse myntene har laget sin protokoll og blockchain og har sin opprinnelige valuta. Eksempler på disse altcoins er Ethereum, Ripple, Waves, etc..

Hva er typene av Altcoins?

Det finnes flere typer Altcoins. Altcoins endrer Bitcoins regler tilstrekkelig for å bli unike og ha en bestemt applikasjon. Hovedtyper av altcoins er stablecoins, utility tokens, security tokens og gruvebaserte valutaer.

1. Stablecoins:

Stablecoins er designet for å redusere volatiliteten. De reduserer volatiliteten ved å knytte myntens verdi til tradisjonelle fiat-valutaer som amerikanske dollar, euro eller eiendeler som gull.

2. Gruvedrift baserte altcoins:

Gruvebaserte altcoins genereres gjennom en prosess som kalles gruvedrift. Gruvedrift er en prosess der gruvearbeidere løser komplekse matematiske problemer for å validere transaksjoner. Nye mynter genereres som en belønning for gruvearbeiderne. Gruvebaserte altcoins ligner på Bitcoin. Det beste eksemplet på denne typen Altcoin er Ethereum.

Fordeler med Altcoins

✅ Altcoins prøver å forbedre oppfattede mangler i Bitcoin-rammeverket, med fokus på faktorer som gruvekostnader eller hastighet.

✅ Altcoins er alternativer til Bitcoin. Noen altcoins gir Bitcoin seriøs konkurranse.

✅ Altcoins har lavere transaksjonsgebyrer enn Bitcoin, noe som er en stor fordel å ha over Bitcoin.

Hva er tokens?

Tokens representerer et aktivum eller et verktøy som er opprettet i en eksisterende blockchain. De representerer eiendeler som er omsettelige og fungible. Disse kan variere fra varer til andre kryptovalutaer. Tokens brukes til innsamling av publikumsalg; Ethereum er den mest populære tokenplattformen. Alle tokens opprettet på Ethereum-plattformen kalles ERC-20 tokens. Bortsett fra Ethereum, er det andre plattformer som NEO, Lisk og Stratus. Tokens på andre plattformer er forskjellige fra ERC-20-tokens, som er eksklusive for Ethereum. Tokens på NEO-plattformen kalles NEP-5-tokens.

Opprettelsen av tokens er relativt enkel. Gruvearbeidere vil validere transaksjonen i bytte mot eter. Tokens brukes mest med desentraliserte applikasjoner. Utviklere kan bestemme hvor mange tokens som skal opprettes, og sende tokens når de er opprettet. De kan betale blockchain i blockchainens opprinnelige valuta når de lager tokenet.

Når tokenet er opprettet, kan brukere bruke det til å benytte seg av programmene som er tilknyttet tokenet. Et eksempel på dette vil være Binance-tokenet. Brukere som handler på Binance ved hjelp av Binance-token, betaler 50% mindre avgifter enn brukere som ikke bruker tokenet.

Tokens distribueres og selges gjennom Initial Coin Offerings (ICO). ICO-er brukes til å finansiere utviklingen av prosjektet. Tokens brukes også til transaksjoner på blockchain som de er opprettet på. Disse transaksjonene utføres gjennom smarte kontrakter, der når visse betingelser er oppfylt, utfører smartkontrakten selv for å fullføre transaksjoner.

Typer poletter

Tokens er kategorisert i forskjellige klasser basert på brukssaker. De forskjellige typene tokens er sikkerhetstokener, betalingstokener, aksjetokener og verktøystokener.

1. Sikkerhetsmerker:

Tokens utstedt av ICO er for det meste sikkerhetstokener. Folk som kjøper disse tokens investerer i ICO og forventer å tjene penger.

2. Aksjetokener:

Aksjetokener representerer egenkapital i selskapet som utsteder token. Det er svært få aksjetokener fordi knapt noe selskap har forsøkt denne typen ICO på grunn av manglende regulatorisk klarhet.

3. Betalingstokener:

Betalingstokener betaler for varer og tjenester som en person benytter seg av.

4. Verktøytokener:

Verktøystokener gir brukerne tilgang til et produkt eller en tjeneste. Disse tokens er begrenset, noe som gjør dem sjeldne og verdifulle.

Hvordan fungerer poletter?

Tokens gjør det mulig for enkeltpersoner å bruke desentraliserte applikasjoner bygget på blokkjeder. Kryptovaluta-tokens ligger på eksisterende blokkjeder og representerer et aktivum eller et verktøy og brukes til å skaffe penger til mengde salg, men har andre bruksområder. For å forstå hvordan et token fungerer, la oss se på følgende eksempler.

Et individ kan ha et token som gir ham tilgang til et visst antall lojalitetspoeng i en blockchain som administrerer en butikkjede. Et annet token kan gi brukere tilgang til et bestemt antall timer på en streamingtjeneste.

Kryptovaluta og altcoins er digitale valutaer med sin blockchain og brukes som medium for å fullføre digitale betalinger. Tokens opererer på en eksisterende blockchain. Blockchain fungerer som et medium som letter etableringen av smarte kontrakter og utførelse av desentraliserte applikasjoner. Tokens hjelper til med å lette disse transaksjonene.

Bruk av poletter

Tokenindustrien er fremdeles i en begynnende fase, noe som gjør det utfordrende å kategorisere bruken. Når blockchain-teknologien modnes, vil vi imidlertid se forskjellige bruksområder for tokens. Tokens har følgende bruksområder

  • Som en belønning for deltakere på et nettverk
  • Sikre nettverkets sikkerhet
  • Som en betalingsmåte mellom to parter
  • Eierskap til digitale eiendeler.

Altcoins vs poletter: Konklusjon

Det er store forskjeller mellom mynter, altcoins og tokens. Mynter er hjemmehørende i blockchain. Tokens finnes på eksisterende blokkjeder som Ethereum. Altcoins og tokens er forskjellige fordi altcoins er separate valutaer mens tokens opererer på en blockchain. De fleste mynter som eksisterer er tokens.

Beste Altcoins å handle i 2021

Altcoin Trading: Alt du må vite!

eToro – Den beste kryptovaluta-plattformen for både handelsmenn og investorer

eToro har vist seg å være pålitelig i Crypto-bransjen gjennom mange år – vi anbefaler at du prøver dem.

Virtuelle valutaer er svært ustabile. Kapitalen din er i fare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me