Bitcoin Cash til månen i 2019?

Bitcoin Cash er 5. største kryptovaluta etter markedsverdi og er kanskje den største rivalen til Bitcoin selv når det gjelder hva den prøver å oppnå.

Men du vet kanskje ikke nøyaktig hva det er, eller om det er en verdifull investering.

Trading Education er her for å avmystifisere denne kryptovalutaen og for å utstyre deg med alle detaljene du trenger for å ta en informert beslutning om investering i Bitcoin Cash.

I denne artikkelen ser vi på hva Bitcoin Cash er, hvordan det dukket opp og hvilket potensial det har for handelsmenn i 2019.

Vil du lære å handle kryptovalutaer som en proff? Ta vår kryptokurs!

Hvordan ble Bitcoin Cash opprettet?

bitcoin kontanter

Bitcoin kontanter (BCH) er ikke å forveksle med Bitcoin (BTC). De to kryptovalutaene er koblet sammen, men de er ikke det samme, selv om de har samme opprinnelse.

Bitcoin Cash utviklet seg da det var en uenighet blant Bitcoin brukere hvordan valutaen skal håndteres under den raske veksten.

Spesielt hvordan det skal skaleres for å håndtere flere transaksjoner ettersom flere brukere begynte å vedta det.

Som du sikkert vet, Bitcoin er ganske treg i forhold til Visa eller PayPal, og jo mer populært det blir, teoretisk, jo langsommere blir det.

I dag, Bitcoin kan bare håndtere 3 til 7 tps (transaksjoner per sekund), som er liten i forhold til Visas 24.000 tps, eller til og med PayPal’s 193 tps.

Selv om det skal nevnes at Visas gjennomsnittlige daglige transaksjoner faktisk er rundt 4000 tps, noe som gjør konkurransen litt mer nivå.

Blant Bitcoin-samfunnet var det ikke fullstendig enighet om hvordan man skulle takle dette problemet, spesielt etter at Satoshi Nakamoto forsvant og det ikke var noen leder.

Fraksjoner begynte snart å dukke opp

Samfunnet som snart ville støtte Bitcoin Cash var i stor grad mot to ting; SegWitx2 (Segregated Witness) og lynnettverket.

SegWit planla å flytte litt av informasjonen som kreves for transaksjoner utenfor blockchain for å frigjøre plass i blokker og passe inn i flere transaksjoner.

Mens lynnettverket flytter noen transaksjoner fra blockchain, slik at de skjer nesten umiddelbart.

De trodde det Bitcoin endret seg for mye og ble tilnærmet ugjenkjennelig for Nakamotos visjon.

De Bitcoin kontanter fraksjonen hevdet at Nakamoto opprinnelig foreslo å utvide blokker slik at de kunne håndtere flere transaksjoner.

På tidspunktet for splittelsen og fremdeles i dag, Bitcoin har en blokkstørrelse på 1 MB.

1 MB forårsaker en betydelig forsinkelse i transaksjonstidene og begrenser antall transaksjoner nettverket kan behandle.

I mai 2017 klaget en bruker på at han ventet opptil fire dager på at en transaksjon ble bekreftet.

De Bitcoin kontanter teamet mente at blokkstørrelsen skulle økes fra 1 MB til 8 MB – åtte ganger større.

På denne måten kan Bitcoin håndtere åtte ganger flere transaksjoner per blokk og forbli konkurransedyktig.

Splittelsen

bitcoin og bitcoin cash split

BCH er en ‘hard fork’ av den opprinnelige Bitcoin blockchain, opprettet 1. august 2017 da kryptovalutaen ble delt i to.

Bitcoin fortsatte selv under sitt faste regelsett, mens Bitcoin Cash utviklet sitt eget distinkte sett med handelsregler og fikk sin egen vekstvei i prosessen.

Mens Bitcoin fortsatt er den største av alle kryptovalutaene, kommer Bitcoin Cash inn på en femteplass.

Det er verdsatt litt høyere enn Litecoin, basert på markedsverdi, men faller like under Ripple, Ethereum og Tether.

Er Bitcoin Cash trygt?

Mange kritikere av Bitcoin Cash sier at ved å øke blokkstørrelsen er Bitcoin Cash mindre sikker enn Bitcoin. Med det sagt, ingen større angrep har funnet sted ennå.

Imidlertid i 2018, utvikler Cory Fields oppdaget en stor feil; hvis en giftig blokk ble akseptert i blockchain, ville det ha skapt en fullstendig konsensusfeil og delt blockchain i to.

En annen viktig ting å påpeke når en hard gaffel finner sted, den originale og nye blockchain har en identisk historie frem til det punktet.

Når splittelsen har funnet sted, alle som holdt Bitcoin mottok like mye Bitcoin kontanter.

For noen har det trukket frem muligheten for at dobbeltbruk kan muligens finne sted i Bitcoin Cash-blockchain.

Har Bitcoin Cash konvertert Roger Ver?

Roger Ver, bitcoin kontanter

Roger Ver, med tilnavnet ‘Bitcoin Jesus’, en av de mest høylydte og velkjente Bitcoin-talsmennene konverterte sin støtte fra Bitcoin til Bitcoin Cash.

Det mener han ikke bare Bitcoin kontanter er raskere, men også billigere enn Bitcoin.

Faktisk fant en test som fant sted i desember 2017 det Bitcoin kontanter var 99% billigere enn Bitcoin.

Det skal imidlertid bemerkes at Ver er fortsatt sterkt involvert i Bitcoin også. Fram til august 2019 var Ver administrerende direktør i Bitcoin.com, en børs for både Bitcoin og Bitcoin Cash.

I dag er Ver styreleder.

Tilhører en plattform som er involvert i utveksling av både Bitcoin og Bitcoin Cash, kan tyde på at han ikke er helt ute av Bitcoin-leiren ennå.

Bitcoin SV er en splintring av Bitcoin Cash

I 2018 bestemte en gruppe seg for at Bitcoin Cash hadde endret seg for mye siden den harde gaffelen fra Bitcoin, og at den nå beveget seg langt vekk fra det Nakamoto angivelig så for seg. ‘SV’-delen står for Santoshi-versjonen.

Dette var i stor grad ned til teamet bak Bitcoin Cash som bestemte seg for å implementere ting som smarte kontrakter.

Splittelsen berørte mange i kryptovaluta-samfunnet. Det så ut som om det kunne oppstå en situasjon der hver gang det var uenighet om hvordan en kryptovaluta ble utviklet, ville en gruppe dele seg.

Og hvis dette fortsetter å skje, vil det bare komme flere og flere kryptovalutaer som vil gjøre det vanskeligere for den store verden å ta det på alvor..

Det skal også nevnes at det er flere andre harde gafler av Bitcoin også, for eksempel Bitcoin Gold, Bitcoin Diamond, Bitcoin XT, Bitcoin Classic og Bitcoin Unlimited.

Og det er bare de som lånte Bitcoin moniker. Bitcoin kontanter er fortsatt den mest populære gaffelen i Bitcoin Nettverk.

Bør du investere i Bitcoin Cash?

investere i bitcoin kontanter

Mange investorer er fortsatt skeptiske til Bitcoin kontanter, og det blir generelt sett på som en av de mer ustabile kryptovalutaene som tilbys, i det minste da den først begynte å handle.

Den har en høyere blokkstørrelse, noe som muliggjør raskere transaksjoner og verifikasjoner, men det blir sett på som mindre sikkert av denne grunn.

Noen ser Bitcoin kontanter som å undergrave originalen Bitcoin blockchain, og at det har lite investeringspotensial på grunn av andre, sterkere kryptovalutaer som kanibaliserer det nåværende markedet.

Andre ser imidlertid Bitcoin Cash som en solid investering takket være den jevne veksten.

Samtidig som det er kanskje ikke den ideelle langsiktige eiendelen å ha på grunn av sjansen for at den vil gjennomgå en rask verdifall, det har også potensialet til å vokse raskt hvis etterspørselen etter valutaen tar seg opp.

BCH-investorer står overfor et betydelig gamble, men det er en sjanse for en stor gevinst, og av den grunn kan det bare tiltrekke seg noen seriøse investorer i løpet av 2019.

men, hvis du tror at en større blokkstørrelse vil løse BitcoinSine skaleringsproblemer, da Bitcoin kontanter kan være den rette investeringen for deg.

Næringsdrivende bør huske at Bitcoin Cash, i likhet med Bitcoin, sannsynligvis vil fortsette å endre selv om splittelsen deres var fordi de ikke ønsket å endre.

Etter hvert som tiden går, er det høyst sannsynlig at de blir mer og mer forskjellige fra hverandre.

En annen ting å vurdere er om 61 tps er verdt å hoppe fra Bitcoin til Bitcoin Cash.

Uansett hvilken kryptovaluta du synes er bedre, kan de fremdeles ikke sammenligne med Visa eller PayPal, og andre kryptovalutaer med større tps..

Hvordan har Bitcoin kontanter utført?

I følge CoinMarketCap, per september 2019, Bitcoin kontanter er den 5. største kryptovalutaen, med en markedsverdi på $ 4,071,694,031, og en mynt kostet $ 225,90.

Bitcoin Cash har et døgnåpent handelsvolum på $ 2.068.136.152, en sirkulerende forsyning på 18.024.063 BCH og, som Bitcoin, maksimalt antall mynter på 21 millioner.

Da Bitcoin Cash begynte å handle, var en mynt verdt ca $ 555 og hadde en markedsverdi på $ 0.

Ting endret seg raskt og etter en periode med volatilitet, Bitcoin kontanter nådde en markedsverdi på $ 69 milliarder dollar og en pris per mynt på ca $ 4000 i desember 2017.

På slutten av den første dagen ble Bitcoin Cash den tredje største kryptovalutaen etter Bitcoin og Ethereum.

Siden den gang har Bitcoin Cash ikke nådd slike høyder og har blitt mye mer stabil.

Viktige punkter

Hvis du husker noe fra denne artikkelen, gjør det til disse viktige punktene.

  • Bitcoin kontanter har blokker åtte ganger større. Bitcoin har 1 MB blokker, mens Bitcoin Cash har 8 MB blokker.
  • Splittelsen med Bitcoin fant sted på grunn av uenighet om hvordan Bitcoin skal skaleres. Bitcoin skulle implementere SegWit og lynnettverket, Bitcoin Cash ønsket større blokker.
  • Fra september 2019, Bitcoin kontanter er den 5. største kryptovalutaen etter markedsverdi. Foreløpig har den en markedsverdi på over 4 milliarder dollar.
  • Det er fortsatt usikkerhet om hvor sikker Bitcoin kontanter er. Noen mener at ved å øke blokkstørrelsen er den mindre sikker.

Lær å handle Bitcoin Cash med vårt kurs i kryptovaluta

Vil du lære mer om andre kryptovalutaer og hvordan du handler dem? Registrer deg deretter på kurset for kryptovalutahandel!

Hvis du likte å lese denne artikkelen fra Handelsutdanning, vennligst gi den en like og del den med alle andre du tror det kan være av interesse også.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me