Bitcoin-vanvid, hva er det og er det verdt å investere i?

Nå har du uten tvil hørt om bitcoin (BTC), og buzz det har skapt blant investeringssamfunnet. Du lurer kanskje på om det er verdt å investere i deg selv. Før du forplikter deg til en investering i bitcoin, må du sørge for at du forstår hva kryptovaluta innebærer – og hva risikoen er.

Trading Education er et ledende senter for ressurser for investorer, inkludert de som er nye for å investere. Vårt pedagogiske innhold er designet for å utstyre deg med den kunnskapen du trenger for å ta en informert beslutning om din neste investering og introdusere deg for alternativene som er tilgjengelige for deg som investor. Vår guide til bitcoininvestering er designet for å gi en oversikt over fordelene og risikoen bitcoin presenterer, og for å hjelpe deg med å forstå hva kryptovalutaen handler om.

Se også: Hva er Altcoins? Her er 7 du bør vite om

Forstå Bitcoin

bitcoin mining

Bitcoin er en peer-to-peer digital valuta, forvaltet under en offentlig hovedbok kjent som blockchain. Den har ingen sentralbank, i stedet blir den drevet av nettverksaktiviteten på den blockchain. ‘Myntene’ er faktisk deler av digital informasjon, som kan ‘utvinnes’ av dataprogramvare og deretter handles på nettverket. Bitcoins kan bli funnet av enhver bruker med riktig teknologi til rådighet – men de kan også kjøpes og selges som eiendeler i seg selv.

Bitcoin er en av mange kryptovalutaer som har dukket opp de siste årene. Det er fortsatt det mest profilerte og verdifulle av alle kryptoassets, men det er også blant de mest ustabile, og det er preget av store prissvingninger som kan være svært uforutsigbare. Investering i bitcoin blir ofte sett på som et gamble på grunn av de enorme risikoen: uten sentraladministrator er det ingen sjanse for en redning hvis valutaen går kraftig ned.

Investorer kan også vurdere Litecoin, Ethereum eller Ripple, som har lavere verdi, men som har en tendens til å vise mer stabilitet over tid. Ethereum, for eksempel, er en av de få kryptovalutaene som unngår prisnedgang i 2018: den vokste faktisk med rundt 8% tidlig i år. Bitcoin er imidlertid fortsatt den mest populære. Det er også filialer av bitcoin som har vokst bort fra hovedvalutaen, som Bitcoin Cash og Bitcoin Gold, som begynner å tiltrekke seg interesse fra investeringssamfunnet..

Historien om bitcoin

Bitcoin ble opprettet i august 2008 av en ukjent person eller gruppe, som handlet under pseudonymet for Satoshi Nakamoto. Nakamoto er kreditert for å utvinne den første bitcoin i blockchain, kickstarting cryptocurrency. Dagen da open source bitcoin-programvaren ble utgitt, mottok den tidlige adoptereren Hal Finney den første bitcoin-transaksjonen – verdt 10 BTC – fra Satoshi Nakamoto. På dette stadiet hadde bitcoin ingen pengeverdi. Noen har spekulert i at Satoshi Nakamoto faktisk kan være Hal Finney, selv om datavitenskapsmannen og spillutvikleren benekter dette.

Da antall mynter som ble utvunnet, begynte å stige, og ettersom flere valgte å delta i bitcoin-nettverket, begynte den digitale valutaen å øke i verdi. I juli 2010 hadde bitcoin en verdi på 0,08 dollar mot den amerikanske dollaren, og innen 2011 hadde myntene oppnådd paritet med dollaren. Siden den gang har verdien av bitcoin fortsatt å stige i en bemerkelsesverdig hastighet, noe som førte til interesse fra investeringssamfunnet.

I 2017 opplevde bitcoin en utrolig økning i verdi. På et tidspunkt toppet den $ 18 000, og land rundt om i verden klatret for å sette opp bitcoin-børser og begynne å regulere dette populære alternativet til fraksjonell reservebank. Den boblen har sprengt til en viss grad da bitcoinprisen falt i begynnelsen av 2018, men kryptovalutaen ser ut til å komme seg igjen fra og med februar 2018.

Se også: 5 smarte måter å investere $ 1000 på

Bitcoin i dag og i fremtiden

bitcoin-fremtid

Noen nasjoner har vært mer åpne for bitcoinhandel enn andre. Kina har gått over til å utestenge bitcoin-utveksling, og det slår ned på onlinehandel fra innbyggerne, mens Egypt har erklært at bitcoin er lite mer enn en pengeaktivitet, og handel med det er derfor forbudt under strenge muslimske lover. På den annen side har Sør-Korea og Israel omfavnet valutaen ved å gi den status som lovlig betalingsmiddel og oppmuntre nasjonale reserver for intern handel.

Bitcoin er veldig populært i Storbritannia og USA, hvor det ikke er regulert, men det har noen juridisk beskyttelse. Mange banker har erklært at bitcoin ikke kan kjøpes på kreditt, og de har søkt måter å blokkere handel og investeringer fra sine medlemmer. Imidlertid er JP Morgan blant de viktigste støttespillere av bitcoin, med finansmannen som nylig hevdet at bitcoin-ETF-er kan være "investeringens hellige gral".

Er det verdt å investere i bitcoin?

Bitcoin er fortsatt en ekstremt risikabel investering. Det er noen store gevinster å tjene på online handel med kryptovalutaer, men dette må veies opp mot sjansen for betydelige tap. Bitcoin kan miste tusenvis av dollar i verdi over natten, og dette har faktisk skjedd flere ganger i starten av 2018. Til tross for disse risikoen er mange mennesker interessert i å lære å investere i bitcoin.

Per slutten av februar 2018 er bitcoinprisen litt over $ 7600. Kryptovaluta viser tegn til forbedring, selv om den har noen vei å gå før den gjenvinner desember maksimale verdier på rundt $ 19.000 per BTC. Handelseksperter forventer at bitcoin-prisen vil klatre tilbake over $ 10.000 og fortsette å stige. For mange har bitcoin-boblen ennå ikke bristet – snarere har den bare begynt å vokse. Noen spekulerer til og med på at bitcoin kan toppe $ 1.000.000-merket de neste årene. Imidlertid, med liten garanti uansett, vil investering i bitcoin alltid være noe av et gamble.

Hvis du vil lære å handle med bitcoin, og spesielt hvis du ikke har investert så er Trading Education et blomstrende knutepunkt for ressurser. Våre pålitelige eksperter henter oppdatert, nøyaktig informasjon for å utstyre deg med god økonomisk kunnskap og økonomiske utdanningstjenester.

Ikke gå glipp av: 7 grunner til at investering ikke er en god idé!

Hvis du likte å lese denne artikkelen fra Trading Education, kan du gi den en like og dele den med alle andre du tror det kan være av interesse også.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me