Bitcoin vs Cardano: Hvilken krypto skal du kjøpe i 2021

ADA mot BTC: Hvilken bør være i porteføljen din??

Cardano og Bitcoin kan allerede være i investeringsovervåkningslisten din. Men hvilken som har den bedre investeringen i 2021 og utover?

Denne guiden som sammenligner kryptovalutaer, vil fremheve alle de kritiske forskjellene mellom Bitcoin vs Cardano og for å finne ut om Bitcoin eller Cardano er verdt å investere i, og hvilken av de to er den beste investeringen for deg.

De første ukene i 2021 har allerede sett flere rekordstore okseløp da kryptovalutaprisene øker til nye høyder. Etter den økonomiske usikkerheten i 2020 har mange tradisjonelle investorer også vurdert deres status på digital valuta på nytt, og det ser ut til at markedet har gått inn i en ny æra med nesten universell vekst..

Naturligvis har dette ansporet mange markedsobservatører til å begynne å legge til kryptovaluta i sine eksisterende porteføljer, men mens noen kanskje spiller det trygt og velger å kjøpe Bitcoin – det klart største symbolet på markedet – andre ser på altcoins for mer vekstpotensial. En slik altcoin er Cardano, som har blitt tipset som en ny evolusjon innen digital valuta.

Så når du sammenligner Bitcoin vs Cardano, hvilket er det beste alternativet for investorer? I den følgende sammenligningen vil vi se nærmere på hver mynts styrker og svakheter og vurdere potensialet for det kommende året.

Cardano vs Bitcoin – de viktigste forskjellene

Å sammenligne Cardano vs Bitcoin er på en måte et meningsløst oppdrag, da kryptovalutaene er så veldig forskjellige, både i mål og funksjon. For de som ønsker å investere i Bitcoin eller kjøpe Cardano i 2021, er det imidlertid noen poeng det er verdt å merke seg.

Bakgrunn

Selv de med liten eller ingen forståelse for kryptomarkedet har sannsynligvis hørt om Bitcoin. Opprettet i 2009, er det uten tvil den mest berømte digitale valutaen som eksisterer, og også den klart største når det gjelder markedsverdi.

Bitcoin ble opprinnelig skissert av Satoshi Nakamoto som en ny type betalingssystem – en som kunne drive peer-to-peer og fjerne behovet for en sentral myndighet, for eksempel en bank eller regjering. Naturligvis ga dette store bølger i verden av tradisjonell økonomi, og å si at meningene i utgangspunktet ble splittet, ville være noe av en underdrivelse.

Imidlertid ser det ut til at de som valgte å investere i Bitcoin har hatt den siste latteren, ettersom prisen per token har vokst eksponentielt det siste tiåret og i skrivende stund hadde nådd en ny rekordpris på over $ 50 000 for en enkelt enhet BTC.

Cardano var en av andre generasjons kryptovalutaer, som tilbød forbedret funksjonalitet enn eksisterende blokkjeder – inkludert Bitcoin. Den ble utviklet av Ethereum medstifter Charles Hoskinson, og er hittil den eneste fagfellevurderte kryptovalutaen, etter å ha blitt undersøkt av ledende akademikere under utviklingen..

Cardanos unike, to-lags nettverksarkitektur er mye mer enn et digitalt betalingssystem. Det ene laget tillater utveksling av eiendeler via smarte kontrakter og all utvikling av distribuerte apper, mens det andre laget støtter kryptovaluta ADA – det opprinnelige token til Cardano.

På papir er dette veldig imponerende, men når man sammenligner Cardano vs Bitcoin, har førstnevnte fortsatt en god vei å gå før de konkurrerer med forgjengeren. De som ønsker å investere i Cardano, satser effektivt på at potensialet blir realisert i fremtiden.

Transaksjoner og hastighet

Det er mange tekniske forskjeller mellom Bitcoin og Cardano, men en av de viktigste er måten transaksjoner blir behandlet på.

Til tross for sin vedvarende popularitet, bør de som ønsker å investere i Bitcoin informeres om at det har vært mye kritikk av protokollen for blokkeringsoppretting, som er tregere og dyrere enn for noen rivaliserende mynter.

Bitcoin-blokker blir opprettet gjennom en prosess som kalles gruvedrift, hvor kraftige datamaskiner i nettverket konkurrerer om å løse komplekse ligninger og lage nye blokker. Denne prosessen er effektivt livsnerven til Bitcoin blockchain og gruvearbeidere blir belønnet med BTC når de vellykket bekrefter blokker på nettverket..

Det er denne prosessen som holder Bitcoin sikker og forhindrer ‘dobbeltbruk’ av Bitcoin, dvs. det samme symbolet som brukes mer enn en gang. For mer informasjon om opprettelse av blokker, se vår forklaring på kryptodrift.

Problemet med denne protokollen, kjent som ‘proof of work’, er at det tar tid for blokker å bli opprettet. Det kan ta opptil ti minutter før en ny blokk legges til i nettverket. Til sammenligning kan nyere kryptoer, som Ethereum, produsere nye blokker på under 20 sekunder.

Når vi ser på transaksjonshastigheten til Cardano vs Bitcoin, er det virkelig ingen konkurranse. Cardano kan håndtere minst 257 transaksjoner per sekund – sammenlignet med Bitcoins 5 TPS. Dette er allerede ganske imponerende, men en nylig skaleringsløsning kjent som Hydra 2 lover å øke Cardanos behandlingstid ytterligere – med Charles Hoskinson som hevder at nettverket til slutt vil kunne behandle over en million transaksjoner per sekund.

Dette er absolutt positive nyheter for alle som ønsker å investere i Cardano, men det bør huskes at Bitcoins relativt trege transaksjonstid ikke har skadet prispotensialet – det er fortsatt den mest verdifulle kryptovalutaen med betydelig margin.

Tilbud og etterspørsel

Det er mange mennesker som ønsker å kjøpe Bitcoin i 2021, men hvordan kontrolleres tilbudet for å forhindre devaluering? Svaret er dobbelt. For det første er den totale tilførselen av Bitcoin hardt begrenset til 21 millioner – det vil aldri være flere mynter enn dette i omløp.

I tillegg halveres belønningen som deles ut til vellykkede Bitcoin-gruvearbeidere for hver 210.000 blokker som opprettes. Denne prosessen er kjent, ikke overraskende, som halvering. Den opprinnelige belønningen var på 50 BTC. I 2013 ble den kuttet til 25, i 2018 var den 12,5, og i mai 2020 ble den halvert til 6,25. Neste halvering skulle finne sted en stund i 2024.

Dette gir BTC en innebygd deflasjon og betyr at BTC vil øke i knapphet – og forhåpentligvis verdi – ettersom etterspørselen vokser, men tilbudet avtar.

Alle som tenker å investere i Cardano, bør huske at kryptovalutaen ble satt opp med andre intensjoner enn Bitcoin. Som sådan er det mer fokus på å bygge nettverkets verktøy for smarte kontrakter og Dapps.

Imidlertid, som med Bitcoin, har Cardano blockchain også en innebygd deflasjonsmekanisme. Den totale tilførselen av ADA er begrenset til 45.000.000.000, og tildelingen som deles ut av ‘proof of stake’-mekanismen reduseres med varierende intervaller. Dette tilfører et økende nivå av knapphet, som tradisjonelt sett kan øke prisen på en eiendel over tid.

Til tross for at de ikke er oppført på noen av de beste utvekslingsplattformene, inkludert Coinbase, er etterspørselen etter Cardano fortsatt høy, og ADA har nylig vist 24-timers handelsvolum på $ 5,878,633,346. Nok en gang kan det ikke konkurrere med Bitcoin på dette området, men etterspørselen er absolutt der.

Cardano vs Bitcoin: Hvilken er den beste investeringen?

Hvis du veier opp Cardano vs Bitcoin for hvilken som er den beste investeringsmuligheten, er det flere faktorer du må vurdere.

For det første er de fleste kryptovalutaprognoser modellert av tidligere prisbevegelser, så det er viktig å ta et tilbakeblikk på en hvilken som helst okse eller bjørn som et token har opplevd for å prøve å finne ut hva som kan ha utløst dem..

Selvfølgelig krever teknisk analyse mye kunnskap om industri og handel, så det beste alternativet for nybegynnere er å referere til prisprognosene til noen ledende plattformer..

Til slutt kan ekspertuttalelser noen ganger kaste lys over hva vi kan forvente av kryptokurver i nær fremtid.

Cardano Vs Bitcoin – Viktige forskjeller

Bitcoin mot Cardano: prishistorie

Enten du velger å investere i Bitcoin eller kjøpe Cardano i 2021, utsetter du uunngåelig deg for risiko ettersom kryptovalutamarkedet er beryktet ustabilt. Imidlertid kan et tilbakeblikk på hvert tokens tidligere prisbevegelse hjelpe investorer med å håndtere forventningene.

BTC

Bitcoin har sett en bemerkelsesverdig prisvekst de siste årene. Etter å ha handlet på øre etter den første lanseringen, og ikke engang matchet den amerikanske dollaren før i 2011. Imidlertid fortsatte prisen på BTC når den var ute av blokkene..

Da prisen på BTC slo $ 1 242 i 2013, begynte den bredere finansielle sektoren å legge merke til, og det var et påfølgende rush å investere i Bitcoin ettersom digital valuta ble sett på som en stor mulighet for investorer som var villige til å ta litt risiko. Dette fortsatte å øke prisene, til Bitcoin nådde en rekord på 19 783,06 dollar i 2017.

BTC fortsatte å handle til imponerende høye priser. Mynten opplevde et okseløp gjennom de første ukene i 2021, deretter i februar, Bitcoin samlet seg igjen og nådde en heltid på $ 51,000, da investorer løp for å komme inn på oksemarkedet.

Cardano

Ser vi på prishistorikken til Bitcoin vs Cardano, er det rimelig å si at sistnevnte ikke setter opp de imponerende høye prisene som BTC gjør. Som en hvilken som helst investor vet, måles imidlertid avkastning i prosent, og ADAs relativt lave pris betyr at det er mulig å få en mye større eierandel uten skyhøye inngangskostnader..

ADA har hatt en litt mer uvanlig prisbane enn mange andre kryptovalutaer. Token nådde paritet med den amerikanske dollaren bare noen få måneder etter at den ble notert på internasjonale børser og nådde sin høyeste pris på $ 1,18 i januar 2018. Imidlertid falt prisene da til under $ 0,10 og forble det slik det meste av de neste to årene.

2020 så en formueendring for Cardano, da mynten til slutt brøt barrieren på $ 0,10 og sakte begynte å krype opp. Ved begynnelsen av 2021 hadde ADA dratt nytte av lykken som påvirket det meste av kryptomarkedet, og prisene hadde nådd $ 0,92, og ga investorene en avkastning på nesten 500% i løpet av 2020.

Utsjekking: Cardano Price Prediction

Bitcoin mot Cardano: fremtidige spådommer

Hvis du planlegger å investere i kryptovaluta i 2021, bør du huske på at det er vanskelig å forutsi markedet, og til og med prognoser fra ledende analytiske plattformer blir ofte revidert flere ganger fra en uke til en annen. Imidlertid, for å sammenligne Bitcoin vs Cardano, tilbyr de en annen nyttig referanse, hvis de kontaktes med forsiktighet.

BTC

Selv før BTCs imponerende prisstigning gjennom februar, forutslo de fleste bransjestemmer enstemmig betydelig vekst.

prediksjonsdiagram for bitcoin

En av de mer optimistiske spådommene kommer fra DigitalCoinPrice. Plattformens tekniske analyse antyder at BTC vil fortsette å vokse gjennom hele 2021, og potensielt nå en enestående $ 76 768 innen juni. Andre steder, WalletInvestor forventer også en jevn vekst for Bitcoin og når et gjennomsnitt på $ 55, 390,70 innen utgangen av året.

Selvfølgelig vil disse spådommene være musikk i ørene til alle som flyttet for å kjøpe Bitcoin i 2021, men FXStreet har gått lenger og skissert hvordan BTC realistisk kunne slå $ 100.000 i nær fremtid..

Cardano

De som ønsker å investere i Cardano, kan også forvente å se noen imponerende avkastninger, ifølge de fleste ledende kryptoanalytikere.

TradingBeasts har ADA jevnt og trutt klatret rundt 20% i løpet av 2021, og går inn i desember til en estimert $ 1,13. Selv om verdien av et ADA-token kanskje ikke er så imponerende som BTC, vil en avkastning på 20% over mindre enn 12 måneder markere en ganske vellykket investering..

Cardano pris prediksjon diagram

Det er også mer optimistiske prognoser for Cardano. WalletInvester trodde at ADA kunne nå en gjennomsnittspris på $ 1,46 innen desember 2021 – en påskjønnelse på omtrent 50% gjennom året.

Endelig er DigitalCoinPrice også bullish på Cardano, og spår at token vil nå $ 1,78 i 2021. Det spår også at prisen på ADA vil synke noe etter sommermånedene, og avslutte året på rundt $ 1,22 – som fortsatt representerer en vekst på rundt 30% på priser i skrivende stund.

Cardano Vs Bitcoin: Hva ekspertene sier

Det er rettferdig å si at Bitcoin har fått mye støtte fra vanlige investorer frem til 2021. Ikke minst fra Elon Musk, hvis firma Tesla kunngjorde at de hadde anskaffet rundt 1,5 milliarder dollar BTC som en del av sin nye investeringsstrategi..

Musk er heller ikke alene om sin tillit til Bitcoin. Administrerende direktør i Heisenberg Capital Max Keizer er en av et kor av stemmer som inkluderer grunnlegger av Morgan Creek Digital Anthony Pompliano og investor Alistair Milne, som alle tror at BTC vil overstige $ 100.000 innen utgangen av 2021.

Så hva med Cardano? Vel, når det gjelder ekspertuttalelser, er det ganske åpenbart at det egentlig ikke er noen konkurranse mellom Bitcoin vs Cardano – få vanlige finansielle eksperter har dristet seg noen dristige spådommer om sistnevnte..

Det uavhengige vurderingsbyrået Weiss Ratings er imidlertid optimistisk om Cardanos fremtid, etter å ha twitret at det er en av de billigste kryptoene på markedet, samtidig som det er et av de beste prosjektene i bransjen.

Tilsvarende mener Altcoin Daily-vert og kryptotrader Austin Arnold den siste Goguen Mary-oppdateringen av Cardanos infrastruktur er som “en stor grunn til at Cardano-prisen stiger denne måneden [februar]” – og med flere oppgraderinger som forventes i nær fremtid, mulig ADAs pris har fortsatt god plass til å vokse.

Cardano Vs Bitcoin: Konklusjon

Så er Bitcoin en bedre investering enn Cardano?

Når det gjelder markedsdominans, er Bitcoin vs Cardano virkelig ingen konkurranse. Bitcoin har de beste overordnede utsiktene til en hvilken som helst mynt på markedet, og er i skrivende stund midt i et rekordstort oksemarked. Som sådan kan det å velge å kjøpe Bitcoin i 2021 virke som den åpenbare avgjørelsen. Men er ting virkelig så klare?

Det er ingen som vet hvor lenge Bitcoins prisstigning vil vare, og med en heltidshøyde på over $ 50000 per token, er det nå en veldig kostbar tid å investere i Bitcoin. Cardano, derimot, handler fortsatt på under en dollar per token. Det har også noen ganske positive spådommer som beveger seg lenger inn i året. Som sådan kan valg av å kjøpe Cardano i 2021 godt bevise den bedre investeringen når det gjelder avkastning.

Når det kommer til risiko, kan det være liten forskjell mellom Cardano vs Bitcoin i 2021, men hvis du ser lenger frem, er BTC sannsynligvis det tryggere alternativet, til tross for noen kortsiktige volatilitetspriser generelt har satt pris på gjennom hele sin eksistens.

Hvordan investere i kryptovaluta i 2021

Forhåpentligvis har vår sammenligning av Bitcoin vs Cardano gitt deg et klarere bilde av hva du kan forvente av en investering i begge tokener. Men uansett om du velger å investere i Cordano eller kjøpe Bitcoin i 2021, må du finne en pålitelig børs som gir deg tilgang til markedet.

Det er mange meglere og børser tilgjengelig online, men for de fleste investorer anbefaler vi eToro. Megleren har en kraftig, men likevel enkel å bruke handelsplattform og gir tilgang til alle de store kryptovalutaene, samt andre finansielle markeder.

For å komme i gang er alt du trenger å gjøre å åpne en konto. Hele prosessen kan fullføres på få minutter, og når du har lagt til en betalingsmåte, vil du kunne begynne å bygge din kryptoinvesteringsportefølje.

eToro – Den beste plattformen for å kjøpe Cryptos

eToro har vist seg å være pålitelig i Crypto-bransjen gjennom mange år – vi anbefaler at du prøver dem.

Virtuelle valutaer er svært ustabile. Kapitalen din er i fare.

Bitcoin mot Cardano – FAQ

Bør jeg investere i Bitcoin eller Cardano?

Å veie opp Bitcoin vs Cardano er det lett å anta at Bitcoin vil være veien å gå. Valget av om du vil investere i Bitcoin eller Cardano vil imidlertid avhenge av noen få faktorer – ikke minst dine handelsmål og risikovilje. Begge tokens forventes å vokse i 2021, men å se lenger fram i tid er prognoser generelt mer positive for Bitcoin som en langsiktig investering.

Hvor kan jeg kjøpe Cardano i 2021?

Hvis du vil investere i Cardano – eller annen kryptovaluta for den saks skyld – må du gjøre det via en bytte- eller meglingstjeneste. Vi anbefaler eToro for de fleste uformelle investorer, siden plattformen tilbyr mange analyse- og handelsverktøy uten å være for kompleks for de som er nye i kryptomarkedet..

Er Cardano bedre enn Bitcoin?

Å sammenligne Cardano vs Bitcoin er noe nytteløst, ettersom kryptovalutaene ble satt opp med forskjellige mål i tankene. Men når det gjelder investeringsmuligheter, er det verdt å lese gjennom vår guide for å finne ut hvilken som passer best til porteføljekravene dine.

Hvilken krypto skal jeg investere i 2021?

Hvis du planlegger å investere i kryptovaluta i 2021, har du mange alternativer. For de som er nye på markedet, kan det være lettere å investere i Bitcoin, Ethereum eller Litecoin, da dette er noen av de mer kjente tokens, og det er rikelig med informasjon der ute. Men hvis du gjerne tar større risiko, kan det være mer vekstpotensial i noen av de mindre kjente altcoins.

Hvor kan jeg kjøpe Bitcoin?

Hvis du vil kjøpe Bitcoin i 2021, vil du finne mange børser og meglere som kan hjelpe deg. En av markedslederne er eToro. Hvis du leter etter en enkel måte å få tilgang til kryptomarkedene, er alt du trenger å gjøre å opprette en konto, og du er i gang. Bortsett fra handelsopsjoner, har eToro også rikelig med informasjon og analytiske verktøy for å hjelpe deg i gang.

Bitcoin vs. Andre kryptovalutaer

  • Bitcoin vs. Ethereum
  • Bitcoin vs Ripple
  • Bitcoin kontra Bitcoin Cash
  • Bitcoin vs Dogecoin
  • Bitcoin vs. Binance Coin
  • Topp 10 viktigste kryptovalutaer enn Bitcoin

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me