Cryptocurrency Wallet Guide: En enkel trinnvis veiledning

Cryptocurrency Wallet Guide

Hva er en kryptovaluta lommebok? Hvordan virker det? Hvordan holder en kryptolommebok mine digitale eiendeler trygge? Hvis dette er noen av spørsmålene som holder hodet fast når du prøver å forstå kompleksiteten i kryptovalutahandel, så er denne enkle trinnvise opplæringen bare for deg.

Vi i Trading Education er her for å veilede deg på din læringsreise for kryptohandel å tilby forskjellige pedagogiske materialer, handel kurs, og stjernetips.

Hva er en Cryptocurrency Wallet og hvordan fungerer den?

Så, hva er en kryptolommebok? For å si det enkelt, en kryptovaluta-lommebok er den beste måten å sikre kryptovalutaen din.

Hvordan? Vel, uten å grave i tekniske forhold, kryptovaluta lommebøker er innovative stykker software som holder krypteringsnøklene dine sikre og beviser eierskap til digitale eiendeler.

Som vi vet er krypteringsnøkler obligatorisk i kryptohandelverdenen. Her bør vi forklare litt mer om forskjellen mellom offentlige og private nøkler. Den offentlige nøkkelen din er den du deler, slik at folk kan sende deg penger, mens din private nøkkel er det du trenger for å sende kryptovaluta.

Du må holde din private nøkkel trygg. Hvorfor? Rett og slett fordi hvis folk får tak i det, kan de stjele kryptovalutaen din!

Hvorfor trenger jeg en Crypto Wallet?

Du trenger ikke å være en kryptokonge for å ta imot viktigheten av å ha en kryptolommebok. Før du tenker på å kjøpe kryptovaluta, skaff deg en lommebok for kryptovaluta!

Selv om du faktisk ikke lagrer kryptovalutaen din i kryptovaluta-lommeboken din, men i en desentralisert blockchain, en kryptovaluta lommebok er obligatorisk for å holde pengene dine trygge. Igjen, det er der du lagrer dine offentlige og private nøkler, noe som gir deg tilgang til kryptovalutaen din.

Hver kryptovalutahandler som ønsker å eie en kryptovaluta, bør ha en kryptolommebok med mindre de handler kryptovaluta som en CFD. Hvis du ikke bruker en lommebok for kryptovaluta, og du lar kryptovalutaen din være på en børs, du risikerer å fågoxxed’.

Til slutt er det ingen låsesmeder som hjelper deg med å hente nøklene og få tilgang til den virtuelle sparegrisen. En kryptolommebok er den eneste måten å beskytte dataene og eiendelene dine på!

Hvordan åpner jeg en Cryptocurrency Wallet?

Nå når du vet at det å ha en kryptovaluta-lommebok er viktig for å holde kryptovalutaen trygg, er det på tide å åpne en.

Men vent! Det er flere ting du bør vurdere før du får en kryptovaluta-lommebok. Her er noen av de viktigste spørsmålene du kan stille deg selv:

 • Hvor regelmessig bruker du kryptovaluta? Leter du etter et trygt sted bare for å holde kryptovalutaen din? Bruker du regelmessig kryptovaluta for å betale for ting?
 • Hvordan vil du få tilgang til lommeboken din? Vil du få tilgang til lommeboken din via en datamaskin eller en mobil? Foretrekker du en trykt versjon av nøklene?
 • Hvor mange kryptovalutaer vil du ha kryptovaluta-lommeboken din? Vil du bare ha en (for eksempel Bitcoin) eller mange?
 • Hvilke tjenester stoler du på? Hvilke sikkerhets- og personvernfunksjoner tilbyr de?

Når du har bestemt deg for en lommebok som passer dine behov og kryptohåndteringsmål, vil du enkelt finne trinnvise instruksjoner om hvordan du skaffer og bruker en kryptolommebok av leverandøren du velger.

Hvor private er kryptovaluta lommebøker?

Mens det er enkelt å få en kryptolommebok, bør vi nevne det mange nybegynnere handler om hvordan private cryptocurrency-lommebøker er. Tross alt er personvern, sikkerhet og økonomisk frihet noen av grunnlaget for kryptoverdenen!

Ikke bekymre deg! De fleste kryptovaluta lommebøker er pseudonyme, noe som betyr at de ikke nødvendigvis er knyttet til identiteten til en bruker.

Dine personlige opplysninger, som navn og adresse, vil ikke vises. I de fleste tilfeller vil andre kryptobrukere kunne se din offentlige adresse og spore transaksjoner (de kan kanskje finne ut hva det er du sender).

Hvis du leter etter 100% anonymitet, kan det imidlertid være best å se på kryptovalutaer, for eksempel Monero, Dash eller Zcash. Faktisk, Zcash er en av de beste kryptoene å investere i 2021.

Når det er sagt, kan noen kryptovaluta lommebøker be deg om KYC-dokumenter (kjenn kunden din). Avhengig av om du føler deg komfortabel med å gi bort slik informasjon, kan du like eller ikke like denne funksjonen. En oppside med å ha sendt inn KYC-dokumenter er at hvis noe skjer og du mister tilgangen til lommeboken din, kan du kanskje gjenopprette den.

Det er bemerkelsesverdig at det også er mulig å lage multi-signatur lommebøker. Det er her det trengs flere personer for å signere transaksjoner; Dette kan legge til et nytt sikkerhetslag i kryptovaluta-lommeboken din og er et flott alternativ for bedrifter.

Ulike typer Cryptocurrency Wallets

Før du åpner en kryptolommebok, bør du ikke bare vurdere personvern, men også grunnleggende egenskaper, inkludert sikkerhet. Dette er avgjørende for å sikre sikkerheten til kryptovalutaen din. Du vil ikke miste dine digitale eiendeler etter å ha brukt mye på handelsutdanning, kryptostrategier og selvkontroll?

Først og fremst bør vi nevne at kryptovaluta lommebøker finnes i mange forskjellige former. Noen lommebøker er laget for å lagre visse kryptovalutaer – ikke hver eneste type.

Mange krypteringslommebøker kan lagre de mest populære kryptovaluta-tokens. Kryptovaluta lommebøker som er i stand til å lagre Ethereum, kan for eksempel også være i stand til å godta andre ERC20-tokens. På samme måte kan kryptovalutaer som er en gaffel av Bitcoin aksepteres av lommebøker som godtar Bitcoin, ettersom de er teknologisk like.

Noen mer uklare kryptokurver støttes kanskje bare av lommebøker som er laget av utviklerne.

Oh, og la oss ikke glemme at noen kryptovaluta lommebøker kan kanskje lagre fiat valutaer, som kan være et attraktivt investeringsalternativ for noen handelsmenn.

Maskinvare og programvare Crypto Wallets: Fordeler og ulemper

Selv om det finnes forskjellige typer crypto-lommebøker, er det et kjent faktum at de to hovedtypene for cryptocurrency-lommebøker er det lommebøker for maskinvare og programvare (henholdsvis kalde og varme lommebøker).

Kalde lommebøker lastes vanligvis ned på en maskinvareenhet (for eksempel USB), mens varme lommebøker vanligvis er tilgjengelig via internett (online eller administrert via en datamaskin eller en mobilenhet).

Du kan bli overrasket over å vite at det er det også papir lommebokgeneratorer som kan skrives ut på papir.

1. Kryptovaluta-lommebok online

online lommebok

Online krypto lommebøker er veldig populære i kryptoverdenen. Disse kryptovaluta lommebøkene fungerer online via en nettleser.

Som du kan gjette, er online lommebøker hete lommebøker, noe som betyr at de er koblet til internett. Hver gang du vil ha tilgang til kryptovalutaen din, må du være online.

Selv om dette gjør dem enklere å bruke, betyr det at online krypto-lommebøker er mindre sikre. Å være koblet til internett gjør det lettere for hackere å stjele noe av kryptovalutaen din.

2. Desktop Wallet

Desktop-lommebøker er cryptocurrency-lommebøker som du kan installere på datamaskinen eller den bærbare datamaskinen. Som et resultat kan en stasjonær lommebok fungere som både en varm lommebok når den er koblet til internett og en kald lommebok når den ikke er det.

I likhet med elektroniske lommebøker er skrivebordslommebøker egnet for handelsmenn som foretar online-transaksjoner. Før du registrerer deg for en hvilken som helst stasjonær kryptovaluta-lommebok, må du imidlertid sørge for at kryptolommeboken din er kompatibel med operativsystemet.

Det er også noen sikkerhetsproblemer du bør vurdere; hvis du har nøklene i ukryptert form eller hvis du blir offer for falske oppgraderingsvarsler og svindel, kan pengene dine bli stjålet.

3. Mobil lommebok

Som du sikkert kan gjette, mobile cryptocurrency-lommebøker er egentlig apper du kan laste ned på telefonen din. Akkurat som lommebøker på skrivebordet, kan de fungere som både en varm lommebok og en kald lommebok. Mobile lommebøker kan komme med muligheten til å skanne QR-koder for å foreta innbetalinger.

Som sådan er mobile lommebøker mer praktiske enn andre typer cryptocurrency-lommebøker. Tross alt kan du ta dem hvor som helst du går, noe som betyr at det er lettere å gå ut og kjøpe varer på gaten med kryptovaluta.

Likevel, hvis du bestemmer deg for å bruke en mobil lommebok for kryptovaluta, må du være ekstra forsiktig med telefonen. Hvis du mister telefonen, mister du lommeboken og tilgang til all din kryptovaluta. Dette gjelder også hvis du knekker telefonen. En fin måte å beskytte den mobile lommeboken din på, spesielt i tilfelle tyveri, er å ha en fingeravtrykkskanner.

4. Paper Cryptocurrency Wallet

papir lommebok

En papirkurrency-lommebok er en form for fryselager. Tanken her er at data lagres offline og ideelt sett ikke kan bli stjålet.

Disse lommebøkene kan generere nøkler trykt på papir eller som QR-koder. For å være mer presis, har de fleste papirlommebøker to QR-koder, en for dine private nøkler og en for dine offentlige nøkler (som kan skrives ut på et stykke papir).

Når du tar lommeboken frakoblet, bør du finne et passende sted å oppbevare den. I stedet for å ha den under madrassen din, bør du vurdere en safe i en bank. Dette kan imidlertid være ubeleilig for noen som regelmessig bruker kryptovaluta. Papirlommebøker er langt mer passende for investorer som vil ha kryptovaluta i lang tid.

5. Maskinvare Cryptocurrency Wallet

Sist men ikke minst, la oss se på maskinvare eller kalde krypto lommebøker. Lommebøker for maskinvarekryptovaluta har blitt veldig populære den siste tiden, med flere som har blitt gitt ut de siste årene. Med enkle ord, hardware crypto lommebøker er lommebøker som vanligvis har form av en USB eller annen maskinvareenhet som kan kobles til en datamaskin. I de fleste tilfeller trenger du bare å koble dem til en PC, angi en PIN-kode, og deretter kan du sende kryptovaluta.

Dette alternativet er nyttig for de som ikke har noe imot å bære kryptovaluta-lommeboken med seg og har tilgang til en datamaskin. Når det er sagt, kan du også lagre enheten i en safe, akkurat som du ville gjort med en papirkrypto lommebok.

Selv om kalde lommebøker betraktes som tryggere enn varme lommebøker, er ikke hardware-lommebøker perfekte. De kan bli smittet med skadelig programvare eller virus når de er koblet til en datamaskin. I motsetning til hot lommebøker, hvis du mister enheten din og ikke har en lagret papirkopi av dataene dine, er det vanskelig å hente dataene dine, og du kan miste eiendelene dine.

Hvordan holde kryptovaluta lommeboken trygg?

holde kryptovaluta lommebok trygg

Gitt de forskjellige alternativene kryptohandlere har, kan det være vanskelig å velge en lommebok for kryptovaluta. Og som nevnt ovenfor, kommer hver kryptolommebok med forskjellige sikkerhetsproblemer. Så hvordan du holder kryptovaluta-lommeboken trygg?

Kanskje det sikreste alternativet er å holde kryptovaluta-lommeboken offline i fryselager. Når det er sagt, gjør dette alternativet kryptovalutaadministrasjon litt mer komplisert.

Dermed for å forbedre både sikkerhet og brukervennlighet, den beste måten å holde kryptovalutaen din sikker og effektiv er å bruke både fryselager og en annen lommebok. Sett mesteparten av kryptovalutaen din i fryselager mens du holder en mindre mengde (et beløp du har tenkt å bruke) i en online lommebok.

Som en allmennpraksis, ikke la lommeboken være åpen på noen enheter – mobil eller stasjonær PC – lukk den alltid når du ikke trenger det.

Du kan også legge til flere sikkerhetslag i lommeboken, for eksempel lange og komplekse passord med et stort utvalg av alfanumeriske og ikke-alfanumeriske tegn. Vurder lommebøker som krever eller gir deg muligheten for tofaktorautentisering, eller lommebøker som krever passordmelding hver gang du foretar en transaksjon.

Du bør alltid være på utkikk etter ekte oppdateringer for lommeboken din også. Siden hackere vanligvis er foran spillet, må du også holde deg oppdatert.

En annen viktig ting er å slutte å skryte av dine cryptocurrency-beholdninger. Dette er svært risikabelt. La oss ikke glemme at overtillit ikke er et godt trekk i handel.

Faktisk har det vært tilfeller av mennesker som ble angrepet for deres kryptovaluta. I september 2019, en Bitcoin-investor fra Oslo, Norge, unnslapp et ran for sine kryptovaluta-eiendeler – som er en påminnelse om hvor forsiktig du må være når du forteller andre om hvor mye kryptovaluta du eier.

Sist men ikke minst, bør vi nevne at noen finanseksperter anbefaler å konvertere kryptovaluta til fiat-penger for ekstra sikkerhet.

Beste kryptovaluta lommebok fra 2021

Selv om du også burde gjøre undersøkelser før du velger en kryptolommebok, basert på forskjellige egenskaper og brukeranmeldelser, presenterer vi noen av de beste kryptovaluta-lommebøkene i 2021.

 • eToro: eToro-lommeboken er en brukervennlig, multi-krypto, sikker digital lommebok. Lommeboken er enkel å kjøpe, lagre, motta og overføre over 120 kryptovalutaer, og endre hvilken som helst av mer enn 500 par
 • Coinbase: Coinbase er den beste krypto lommeboken samlet, med både programvare og online lommebøker tilgjengelig.

 • Trezor: Trezor er den beste hardware lommeboken så langt. Den støtter Windows, Linux, Max, og den tilbyr til og med Android-lommebokapper for kald lagring.
 • SoFi: SoFi er det beste alternativet for nybegynnere i kryptoverdenen som ofte trenger mer veiledning når de lagrer kryptoaktiva.
 • Edge: Edge blir vurdert den beste mobil lommeboken for lagring i flere valutaer.
 • Exodus: Exodus regnes som den beste stasjonære lommeboken som støtter multimyntutvekslinger.
 • Bitaddress.org: Dette er en flott open source-plattform og en av det beste og enkleste å bruke papir lommebokgeneratorer.

Hvordan kjøpe kryptovalutaer direkte fra eToro-lommeboken?

etoro lommebok

Opplæringen vår er basert på global megler og utveksling av eToro, da plattformen lar deg investere i og handle kryptovaluta uten å betale noen provisjon. I denne delen av vår lommebokguide for kryptovaluta skal vi lede deg gjennom prosessen med å åpne en handelskonto for kryptovaluta, gjøre et innskudd og kjøpe kryptoer.

Trinn 1: Åpne en Cryptocurrency Trading Account

eToro-kunder kan kjøpe kryptovalutaer direkte fra eToro-lommeboken ved hjelp av kredittkort og bankoverføring.

Besøk nettsiden til eToro, Klikk på Åpne en konto og skriv inn din personlige informasjon. Du må også bekrefte e-postadressen og mobilnummeret ditt.

etoro megler

eToro har vist seg å være pålitelig i bransjen gjennom mange år – vi anbefaler at du prøver dem.

Trinn 2: Innskuddsmidler

Når det gjelder innskuddsmetoder, støtter eToro: Debetkort Kredittkort Bankoverføring Skrill Paypal Neteller Velg kryptovaluta å kjøpe Hvis du vet hvilket kryptovalutapar du ønsker å kjøpe, skriv det inn i søkeboksen øverst på siden..

Trinn 3: Velg kryptovalutaer du vil kjøpe

kryptovalutaer å kjøpe

Hvis du vet hvilket kryptovalutapar du ønsker å kjøpe, skriv det inn i søkeboksen øverst på siden.

Andre bruksområder av Crypto Wallets

Lommebøker for kryptovaluta er grunnleggende deler av kryptohandelsmiljøet. Likevel har de noen imponerende applikasjoner langt utenfor finanssektoren.

Interessant nok kan kryptovaluta-lommebøker ikke bare lagre Bitcoin, Ethereum og andre store kryptospillere, men også forskjellige tokens for varer og tjenester med digitale verdier, som billetter, råvarer og kunst.

Eksperter tror det i fremtiden, Krypto lommebøker kan til og med brukes til å lagre identiteter, medisinske data, skatteinformasjon og stemmegivning for å gi brukerne kontroll over dataene sine..

Til slutt har kryptovalutaindustrien tatt verden med storm, med kryptopunge som ekte spillvekslere!

Viktige punkter

Hvis du husker noe om denne artikkelen, kan du gjøre det til disse viktige punktene:

 • En kryptovaluta lommebok er der du lagrer dine offentlige og private nøkler.
 • Det er mange måter å lagre kryptovaluta med varme og kalde lommebøker er de to hovedtypene av kryptobokser.
 • Selv om både varme og kalde lommebøker har sine fordeler og ulemper, blir hardware-lommebøker mer og mer populære. Mange merker har blitt lansert de siste årene.
 • Det er lurt å lagre det meste av kryptovalutaen din frakoblet i fryselager og noe online i en varm lommebok. På denne måten kan du bare bruke det du trenger uten å bekymre deg for eiendelene dine.
 • Crypto-lommebøker har forskjellige applikasjoner som går utover finanssektoren.

Vil du lære mer om den fantastiske verdenen med kryptovaluta og blockchain-teknologi? Vil du lære hvordan du kan handle med digitale eiendeler og bli en vellykket kryptotrader? Registrer deg så på vår kurs i kryptovalutahandel og sjekk ut vår kryptopartner eToro hvor du kan kjøpe, lagre og selge eller handle CFDer, mer enn 90 kryptovalutaer.

Foretrekker du å eie kryptovaluta eller handle CFD-er? Hvilken kryptolommebok ville du velge?

Hvis du likte å lese Cryptocurrency Wallet Guide: En enkel trinnvis veiledning. Hva er Crypto-lommebøker & Hvordan fungerer de? fra Trading Education, vennligst gi den en like og del den med alle andre du tror det kan være av interesse også.

Vanlige spørsmål

Kan bitcoin-lommebøker hackes?

Akkurat som med fiat-penger, kan bitcoinsene dine gå tapt eller bli stjålet. Selv om kalde lommebøker betraktes som tryggere enn varme lommebøker, er de ikke perfekte. Hackere kan få tilgang til kryptovalutaen din ved hjelp av forskjellige metoder, for eksempel å hacke enheten din, installere nøkkelloggere eller trojanere og bruke nettleserutvidelser for å trekke ut data. Noen hackere kan også omgå tofaktorautentiseringen din, publisere falske annonser eller lommeboktjenester og sende deg phishing-e-post. Sørg for å bruke antivirusprogramvare, hold enhetene og PIN-kodene dine trygge, og vær årvåken om svindel og svindel.

Er det en lommebok som kan støtte alle kryptovalutaer?

Selv om det er mange lommebøker med flere valutaer der ute, og teknologien fortsetter å utvikle seg, er det ingen enkelt kryptolommebok som kan støtte alle kryptovalutaer. For noen kryptoer må du til og med skaffe deg respektive lommebok.

Kan tredjeparts lommebøker stjele kryptovalutaen min?

Alle selskaper du har betrodd dataene og midlene dine, kan vende seg til ondsinnet oppførsel eller kollaps. Derfor må du alltid se etter etablerte lommebøker, lære mer om teknologien de tilbyr, og lese anmeldelser for å velge den beste kryptolommeboken der ute.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me