Et utsikter om adopsjon av kryptovaluta i 2020 – Vil etterspørselen etter institusjonelle penger og statskasse vokse i 2021?

Verden så fremveksten av kryptokurver sveve i 2020. Bitcoin, for eksempel kjent som verdens fremste blockchain og en konsekvent prediktor for det bredere kryptomarkedet, økte i verdi mot slutten av 2020 for å nå sin heltidstopp og i tillegg opprettholder fortsatt sin plass i dag.

Etter dette året med fremtredende suksess, er det globale publikum sprudlende over potensialet for 2021 og er ivrige etter å se når tiden er inne for å bli med i bandet. Vi lurer ikke lenger på om regjeringer vil komme inn på sprøytenarkomanen, men heller hvor dypt i neste bull run vil krypto få.

La oss ta en titt på hvor kryptovalutaer som Bitcoin ligger foran 2021, hvem er drivkreftene for kryptoadopsjon og hvorfor flere investerer.

2020 På et øyeblikk

Kryptovalutaer får fart. I begynnelsen av 2021 så vi Bitcoin stå på rundt $ 42.000 per mynt. Selv om Bitcoin-økningen i 2017 hovedsakelig hadde vært drevet av kjøpshysteriet, ble rallyet i 2020 sterkt påvirket av institusjonelle investorer. Ikke bare har det økende tempoet hos store institusjonelle investorer snakket åpent om og investert i Bitcoin som en porteføljeandel, bekreftet posisjonen til Bitcoin og andre mynter i porteføljen, men det har også fanget interessen til andre interessenter..

Når det er sagt, må det bemerkes at Bitcoin nådde bemerkelsesverdige adopsjoner innen utgangen av 2020 fra bedriftens statskasser som MicroStrategy og MassMutual, etter å ha kjøpt store mengder Bitcoin i aktivareserver i henhold til Forbes. MassMutual brukte $ 100 millioner i Bitcoin 10. desember, som Wall Street Journal betegner det som det “siste tegn på masseadopsjon.” MassMutual kjøpte i tillegg en minoritetsandel på $ 5 millioner i NYDIG, tidligere kjent som New York Digital Investment Group, og viser også tegn på vanlig godkjenning av adopsjon av kryptovaluta.

PayPal, det ledende virtuelle betalingsselskapet, har støttet kryptoaksept i oktober 2020 da de kunngjorde tillegget til nettverket av Bitcoin, Ethereum, Litecoin og Bitcoin Cash. Dette tillater nå selskapets 361 millioner brukere å kjøpe, selge og holde en av disse myntene gjennom PayPal-appen. Crypto vil få tilgang til PayPals Venmo peer-to-peer-betalingsapp senere i år, og PayPal kunngjorde sine planer om å gjøre krypto tilgjengelig for sine 28 millioner forhandlere over hele verden som et finansieringsmiddel for transaksjoner i år.

I tillegg så vi i 2020 innovative fremskritt innen kryptobeskatning da US Internal Revenue Service sendte hver amerikaner et sett med spørreskjemaer om kryptobeholdninger, mens spesielle rapporter om dette emnet ble utgitt av Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling.

Kjøp av kryptovaluta har aldri vært enklere. Det er ikke bare flere høyt regulerte og kontrollerte kryptobørser i verden, men antall kontoer i disse online-børsene har økt drastisk, fra bare 5 millioner i 2016 til mer enn 100 millioner i 2020.

En bølge av institusjonell adopsjon

Selv ikke-kryptoentusiaster kan fortelle at forholdet mellom kryptovalutaer og myndigheter ikke er mye av det beste. Fram til 2020 har det bare vært et grunnleggende grunnlag for samarbeid mellom store kryptovalutaer og finansinstitusjoner. Suksessen til kryptoer som utspiller seg på måter vi ikke har sett før, kan imidlertid tvinge regjeringer til å tenke seg om hva de går glipp av.

Økende institusjonell interesse er blant mange av nøkkelfaktorene som forventes å røre kryptovalutaprisene de neste årene. Institusjonelle investorer har til nå holdt et tett bånd med gull i flere tiår, og nå er verdien av gull for øyeblikket på sitt høyeste. Gjenopplivingen av krypto har imidlertid tjent et svekkende slag mot gullets samlede posisjon i finans, et slag som vil krølle over tid, har analytikere hos JP Morgan uttalt. Det har allerede vært tegn på kontantuttak fra gullfond ettersom digital økonomi har tatt over mange av de samme investorene.

Bloomberg har også bekreftet at Bitcoin har blitt konsumert så lett som praktisk mulig av et stort flertall av verdipapirforetak, og listen over milliardærer og andre innflytelsesrike teknologiledere for å støtte kryptoaktiva har i det siste vokst lenger og lenger. Eier av Londons investeringsselskap Blu Family Office, Christian Armbruester, har vokst sin tro til digitale eiendeler, og bemerker at deres plass i en mangfoldig portefølje er opptjent.

Michael Hayner, administrerende direktør for digital betalingsplattform Metal Pay, sier at “Bitcoin har nådd heltidshøyder de siste par månedene, og med denne meteoriske økningen har institusjoner, hedgefond og store selskaper begynt å legge til digitale eiendeler i balansen ark.” Han påpeker at kryptovalutaene, spesielt med henvisning til Bitcoin, blir brukt som et trygt tilfluktssted mot inflasjon av fiat-valutaer, ettersom de går inn i sin fjerde adopsjonsbølge. Han definerer de tre første bølgene som overflod, spekulasjoner, nytte og aksept i en samtale med Forbes-forfatter Benjamin Pirus.

Drivere av kryptovaluta-adopsjon i 2020

Det er åpenbart hvor stor rolle regjeringer og institusjoner spiller i transformasjonen mot digital valuta. Konsernsjef i Ternio, Daniel Gouldman, tror at det ikke vil være den enkle vanlige bruken av Bitcoin som vil drive kryptoadopsjon, men heller det økte søkelyset på CBDCs, sentralbankens digitale valutaer som vil bevege seg fremover.

CoinDesk uttaler at store offentlige institusjoner og banker som ECB og Federal Reserve kan møte en uheldig skjebne hvis de ikke benytter anledningen nå til å få tak i kryptokurver før de dykker inn i verden av elektronisk handel.

Foruten eneste amerikanske institusjoner, har mange andre deler av verden drevet kryptovalutaadopsjon i 2020, inkludert Øst-Europa, Kina og Venezuela.

I følge en rapport utgitt til Fortune om kryptoprestasjoner i 2020, er Ukraina og Russland førsteplass for høyeste nivåer av kryptoadopsjon som Bitcoin. Adopsjon av krypto inkluderer hentet, handlet og lagret kryptovaluta når det gjelder målinger. I tillegg til dette utgjorde Øst-Europa 12% av den globale digitale valutaaktiviteten i 2020. Roman Sahnikov, en cybersikkerhetsspesialist, bemerker at østeuropeere generelt er veldig teknisk effektive mennesker, noe som kan forklare de høye nivåene av kryptobruk i regionen.

For mange østeuropeiske land, nemlig Russland og Ukraina, ble COVID-19-pandemien en driver for adopsjon da pandemien slo begge økonomiene ganske hardt. Måtte være hjemme isolert, tvang enkeltpersoner til å tenke fremover om økonomien, og dermed presse dem til å vurdere å investere i krypto.

People’s Bank of China har jobbet mot å skape en fullfinansiert digital fiat-valuta siden 2014 og forventes å bli verdens første nasjonale sentralbank som utsteder en offisiell digital valuta. Rapporter har uttalt at i 2020 avslørte Kina en kryptovalutakapitalutløp på mer enn 17,5 milliarder dollar. Summen antyder en økning på mer enn 50 prosent fra gjennomsnittet for 2019, som lå på 11,4 milliarder dollar. Selv om regjeringens tilnærming til Bitcoin fortsatt er antagonistisk, da den har som mål å lede den globale blockchain-scenen, har Kina ønsket digital valuta og blockchain-adopsjon velkommen og til og med oppmuntret til aksept. Selv om det er spådd at Kina kan lansere sin digitale yuen innen utgangen av dette året, er det usannsynlig at Fed og ECB kommer til å ta igjen før i det minste neste år.

Økningen i kryptoadopsjon i Venezuela har utgjort den vanlige bruken av å bruke den til sparing og peer-to-peer-handel. Leder for forskning ved ChainAnalysis, bemerker Kim Grauer i en artikkel av CoinDesk at “Folk i Venezuela ikke nødvendigvis vil gå til kryptovalutaer fordi det er interessant eller kult å gjøre, men fordi de leter etter en stabil verdikilde”

Hva kan vi forvente av Blockchain i 2021

Etter at vi så et monsterår med høytflygende kryptopriser som tok tak i rampelyset, la oss få et glimt av hva som venter på digitale mynter i 2021.

Bitcoin, verdens største kryptovaluta akkurat nå, så prisene øke, og doblet den forrige toppen i 2017. BTC-verdier har stabilisert seg i 2020 fra en flerårig nedgang siden den gang, og nådde sin nye heltid på $ 40.000, noe som økte berømmelsen og motstandskraften . Dette vekker håp for mynten, og tenker ikke bare på hva som ligger foran oss det kommende året, men også hvilket potensial som kan starte for kryptomarkedet som helhet..

Denne nye bølgen av adopsjon tillater å bryte barrierer over hele kloden, fra enkeltpersoner til institusjoner. Kambodsja og Bahamas har allerede implementert blockchain-baserte teknologier for føderal bruk, blant de høye nivåene av kryptobruk i andre land som er nevnt ovenfor..

Nasdaq bemerker at for å komme med vanvittige proklamasjoner om fremtiden for krypto, er det mange spillere som nå tømmer på litt, og spår at Bitcoin kan øke i verdi 25 ganger i løpet av de neste årene.

World Economic Forum spår at institusjonell adopsjon kan øke i 2021, enten i form av direkte investeringer eller praktisk implementering, med henvisning til investeringene gjort av MassMutual og Square. I tillegg påpeker de at effekten av COVID-19 har bevist vårt behov for en digital transformasjon innen internasjonal og nasjonal finans.

Generelt stemmer ikke Bitcoin og flertallet av altcoins med etterspørselssjokk utløst av helse- og økonomiske kriser. Selv om hovedsektoren og andre fremtidige investeringer blir vanskeliggjort av tilstanden i økonomien, kan bedrifter også trives med kryptovalutas fordelingsportefølje, potensiell outperformance og likviditetsfunksjon.

Et annet tema som er på vei opp, er om Ethereum kan passere Bitcoin i 2021. Selv om det er svært små sjanser for at det skjer, eksisterer fremdeles muligheten. Og hvem vet hva som er i vente for 2021.

I løpet av de siste dagene i desember kulminerte Bitcoins kraftige økning det som allerede er et godt år og genererte en årlig suksess på 300 prosent, godt utenfor annen makroformue, men fortsatt bak de bemerkelsesverdige 470 prosent av ETH. Den 5. februar klatret Ethereum, den nest største digitale mynten globalt sett når det gjelder markedsverdi, til en pris på $ 1 756 og nådde en ny all-time high, ifølge Coinmarketcap. Med det behørig bemerkede kan alt skje denne kommende 2021.

Les mer: Hva er fremtiden for kryptovalutaer – bør du investere i kryptovalutaer?

Konklusjon

Ting som økende institusjonell aksept, ekspansjon i utviklingslandets økonomi og blomstrende utviklerengasjement betyr alle at fremveksten av digitale valutaer har en betydelig effekt på de kommende årene når det gjelder vekst av digital eiendeler. Når det er sagt, er det bare rimelig å forutsi at 2021 kan representere utover ekstra gevinster for kryptoverdenen, uansett om det er økonomisk, teknologisk eller noe annet som kommer.

eToro – Den beste kryptovaluta-plattformen

eToro har vist seg å være pålitelig i Crypto-bransjen gjennom mange år – vi anbefaler at du prøver dem.

Virtuelle valutaer er svært ustabile. Kapitalen din er i fare.

Viktige punkter

  • Bitcoin-økningen i 2017 hadde stort sett vært drevet av kjøpshysteriet, rallyet i 2020 ble sterkt påvirket av institusjonelle investorer.
  • Bitcoin nådde bemerkelsesverdige adopsjoner innen utgangen av 2020 fra bedriftens statskasser som MicroStrategy og MassMutual.
  • PayPal, det ledende virtuelle betalingsselskapet, har støttet kryptoaksept i oktober 2020 da det kunngjorde tillegget til nettverket av Bitcoin, Ethereum, Litecoin og Bitcoin Cash.
  • Gjenopplivingen av krypto har tjent et svekkende slag mot gullets samlede posisjon i finans, ifølge JP Morgan.
  • Kryptovalutaer, som Bitcoin og Ethereum, brukes som en trygg havn mot inflasjon av fiat-valutaer.
  • Ukraina, Russland, Kina og Venezuela er blant de fire beste landene som går nærmest adopsjon i slutten av 2020.
  • World Economic Forum spår at institusjonell adopsjon kan øke i 2021, enten i form av direkte investeringer eller praktisk utplassering.
  • Effekter av COVID-19 har bevist vårt behov for en digital transformasjon innen internasjonal og nasjonal finans.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me