Ethereum vs. Bitcoin: Er Ethereum en bedre investering enn Bitcoin?

Bitcoin vs. Ethereum: Hvilken bør du kjøpe?

Bitcoin og ethereum er de to største kryptovalutaene. Men er ETH en bedre investering?

Er Ethereum Bedre enn Bitcoin? Ethereum har bedre teknologi og gir flere bruksområder enn Bitcoin, men Bitcoin har lavere tilgang og mer flytende enn ETH.

Innholdsfortegnelse:

Ethereum vs Bitcoin: Hvilket er bedre kjøp?

Ethereum vs Bitcoin: Kritiske forskjeller mellom de to

Ethereum vs Bitcoin: Hva er forskjellen mellom begge??

Er Ethereum en bedre investering enn Bitcoin?

Bør jeg investere i Ethereum eller Bitcoin?

Konklusjon om Ethereum vs Bitcoin: Er Ethereum en bedre investering enn Bitcoin?

Ethereum vs Bitcoin: Infographic

Ethereum vs Bitcoin: Hvilket er bedre kjøp?

Ethereum og Bitcoin kan allerede være i porteføljen din. Men hvilken som har den beste investeringen fremover?

Hvis du vil kjøpe Bitcoin eller Ethereum raskt og enkelt eToro Exchange

Ethereum og Bitcoin, to av de beste kryptovalutaene, har vært bærebjelker i mange investorers porteføljer. Selv lekinvestoren vet om dem, og det er derfor de kanskje er de to kryptovalutaene som våre handelsvenner og studenter ofte spør oss om. Spesielt hva de spør om er: Hva er hovedforskjellen mellom Ethereum og Bitcoin? Er Ethereum en bedre investering enn Bitcoin? Hvilken er den beste investeringen fremover? Med det i tankene trodde vi det kunne være nyttig å bryte det ned med Ethereum vs Bitcoin fortelling om båndet.

Det er mer enn 6.000 kryptokurver i omløp, med en samlet markedsverdi på $ 337 milliarder. Men til tross for det enorme valget for investorer, dominerer to mynter markedet: Bitcoin og Ethereum.

Ethereum vs Bitcoin: Kritiske forskjeller mellom de to

Med en markedsverdi på $ 839,51 B er Bitcoin den største kryptoen på blokken. Ethereum ligger på andreplass. Men med en markedsverdi på $ 201,16 B, vil den ikke stjele topplasseringen snart.

Tidlige investorer i Bitcoin og Ethereum tjente enorme fortjenester, og begge myntene er fortsatt populære valg for førstegangsspekulanter. Men nå som den første gullrusken er over, er det viktigere enn noensinne å vite hva du investerer i.

Så er Ethereum en bedre investering enn Bitcoin? Er det for sent å investere i Bitcoin? Bør du investere i Bitcoin og Ethereum samtidig?

Og, kanskje viktigst, hva er forskjellen mellom Bitcoin og Ethereum?

Finn ut i vår detaljerte sammenligningsguide for Ethereum vs Bitcoin.

Hva er Bitcoin?

Bitcoin er en desentralisert digital valuta som kan sendes mellom brukere uten tredjepartsformidler. Bitcoin er ikke et program eller en teknologi. Det er ganske bokstavelig talt penger i digital form. Den aller første transaksjonen skjedde i 2010 da en datamaskinutvikler ved navn Laszlo Hanyecz kjøpte to Papa John-pizzaer for 10 000 Bitcoins. Ved den nåværende verdsettelsen er disse 10 000 Bitcoins verdt rundt £ 90 millioner!

Bitcoin ble opprettet i 2008 av en person (eller gruppe personer) ved hjelp av pseudonymet Satoshi Nakamoto. Satoshi ønsket å skape en ’tillitsløs’ valuta som var 100% uavhengig. På en måte var Bitcoin et forsøk på å demokratisere penger, og det er ingen tilfeldighet at den første mynten kom ut i 2009, bare et år etter kredittkrisen..

Finanskrisen i 2008 førte til anklager om at bankene hadde forvaltet folks penger alvorlig, begått omfattende svindel og deretter ble beskyttet av regjeringer. Folk følte seg desillusjonerte; mange gjør det fortsatt. Bitcoin tilbyr en alternativ form for finansiering som ikke kan kontrolleres eller manipuleres av en sentral makt.

I motsetning til fiat-valutaer som pund eller dollar, utstedes ikke Bitcoin av en sentralbank. I stedet blir de opprettet og gitt ut som en belønning for en prosess som kalles gruvedrift. Gruvearbeidere er menneskene som behandler transaksjonene på blockchain, og skaper en permanent og 100% sikker oversikt over hver Bitcoin-transaksjon.

Tenk på gruvearbeidere som administratorer eller en desentralisert autoritet som hjelper med å håndheve troverdigheten til Bitcoin-nettverket. Enkelt sagt, Bitcoins blockchain-nettverk er et system som sikrer at en mynt alltid tilsvarer en annen mynt, uansett hvor den sendes eller hvor mange ganger.

Hvor mye vil Bitcoin være verdt i 2021 og utover?

Gruvearbeidere mottar Bitcoin med en fast, men likevel fallende hastighet. Dette er fordi Bitcoin-algoritmen ble forhåndsprogrammert for å begrense tilgangen på mynter til 21 millioner. Rundt 18,4 millioner Bitcoins har blitt utvunnet de siste ti årene. Men fordi gruvedrift blir vanskeligere etter hver nye mynt, tror eksperter at det vil ta ytterligere 120 år å grave opp de resterende 2,6 millioner.

Bør du investere i Bitcoin?

Hva er Ethereum?

Ethereum er mer enn bare digitale penger. Det er også en åpen kildekode blockchain for gjennomføring av transaksjoner, referert til som desentraliserte digitale applikasjoner (dapps) eller smarte kontrakter.

Smarte kontrakter er 100% sikre, krever ingen mellomledd fra tredjepart, og kan kodifisere, desentralisere og handle omtrent hva som helst. Alt dette krever kraft og energi. Så for å dekke kostnadene oppretter Ethereum-nettverket tokens kalt Ether; dette er drivstoffet som driver smarte kontrakter. Ether er også kryptovalutaen du kan kjøpe, selge eller handle.

En smart kontrakt kan være så enkelt som å selge en brukt sykkel eller sette opp et innsamlingsaksjon uten å gå gjennom et crowdfunding-nettsted. Alternativt kan smarte kontakter legge til rette for komplekse økonomiske avtaler, inkludert kredittgodkjenninger, eiendomskjøp, forsikringspremier og mye mer. Med andre ord, "smarte kontrakter" kunne automatisere ekstremt komplekse transaksjoner på en måte som er rask, sikker og fullstendig gjennomsiktig. Avtaler som det nå tar dager og uker å fullføre, kan skje i løpet av få minutter, eller kanskje til og med øyeblikkelig.

Og dette er bare toppen av isfjellet. Ethereums sikre blockchain-teknologi kan gjøre elektronisk avstemming til en reell mulighet, innvarsle en ny tid med demokratisk engasjement og representasjon. Det kan også revolusjonere helse- og juridisk næring, logistikk, telekommunikasjon, streamingtjenester, utdanning, sosiale medier og e-handel.

Ethereums største fans tror denne blockchain-teknologien vil danne grunnlaget for et helt nytt internett, eller det eksperter kaller Web 3.0. I teorien ville det nye nettet være helt desentralisert, noe som gir brukerne en sjanse til å ta tilbake kontrollen over informasjonen og skape en organisk online identitet.

Denne brukersentrerte tilnærmingen vil stimulere til å skape nettverk der mennesker og selskaper utvikler produkter og tjenester som er til fordel for alle. Det vil også sette en stopper for noen av de mer problematiske big-tech-praksisene vi ser i dag, inkludert data mining, sensurering av bestemte politiske synspunkter og manipulering av brukeropplevelse for å skape mer vanedannende plattformer. For å se på dette på en annen måte, behandler web 2.0 brukere som forbrukere eller enheter; Web 3.0 vil gjøre det mulig for brukere å være enkeltpersoner.

Som du kan se, kommer mye av Ethereums verdi fra fremtidige applikasjoner. Men vil alt dette potensialet bli til en realitet? Mange tror absolutt det. Ethereum har mottatt offentlig støtte fra noen store aktører på det økonomiske og tekniske området.

Enterprise Ethereum Alliance (EEA) er et globalt samfunn med mer enn 140 blockchain-ledere, adoptere, innovatører, utviklere og bedrifter fra hele verden. Noen av de mest prestisjefylte medlemmene inkluderer investeringsgiganten JP Morgan, Santander Bank og British Petroleum (BP), samt tekniske giganter Microsoft og Intel. EØS bidrar til å fremme fordelene med blockchain-teknologi. Det arbeides også med å bygge forretningsklare versjoner av Ethereum-programvaren.

Bør du investere i Ethereum?

Ethereum vs Bitcoin: Hva er forskjellen mellom begge??

ethereum vs bitcoin

Mens Ethereum og Bitcoin deler mange likheter, ble de designet for helt andre formål. Og å forstå hvordan (og hvorfor) de er forskjellige, er noe du trenger å vite før du kan foreta et godt investeringsvalg.

Så her er en oversikt over hovedforskjellen mellom Bitcoin og Ethereum og hva de betyr for deg som investor.

Forsyning

Ethereum er ubegrenset. Tilgangen er kontinuerlig, selv om den vil avta etter hvert som flere mynter produseres. Bitcoins er begrenset til 21 millioner. Over tid vil dette endelige tilbudet øke etterspørselen, og presse verdien på hver mynt.

Bruk

Bitcoin er digitale penger som kan byttes når som helst. Det er også et digitalt aktivum med en verdi av verdi. Det betyr at den kan lagres, hentes og handles på et senere tidspunkt. Dette er grunnen til at mange investorer ser på Bitcoin som digitalt gull.

Ethereum er annerledes. Valutaen, Ether, er knyttet til smarte kontrakter, og kan bare handles etter at et sett med forhåndsbestemte betingelser er oppfylt.

For eksempel vil en Bitcoin-transaksjon se ut slik: person X sender 10 BTC (Bitcoins) til person Y.

En smart kontrakt kan skrives på denne måten: send 10 ETH (Ether) til person Y fra person X hvis X-saldoen er 10 ETH eller mer og datoen er 01/01/2021.

Generelt sett er Bitcoin penger, mens Ether er et drivstoff som driver Ethereum-nettverket. Faktisk blir det ofte referert til som gass.

Hastighet

Ethereum kan verifisere transaksjoner (eller blokkeringer) innen 20 sekunder. Det tar Bitcoin rundt 10 minutter å behandle hver blokk.

Rykte

Bitcoin er over 10 år. Det er den ene kryptovalutaen som folk flest har hørt om. Bitcoin har et etablert rykte og aksepteres nå av store forhandlere, inkludert Microsoft, Starbucks og BMW. Så hvis (eller mer sannsynlig når) krypto blir vanlig, har Bitcoin en sterk sjanse for å bli den valgte valutaen.

Pris

I skrivende stund handler Bitcoin på rundt $ 45,100 per mynt. Ethereum svever på 1757 dollar. Så for førstegangsinvestorer med en mer begrenset bankrulle er Ethereum sannsynligvis et mer attraktivt alternativ.

Teknologi

Bitcoin- og Ethereum-blokkjedene oppdateres alltid. Men eksperter har en tendens til å være enige om at Ethereum-teknologien er mer avansert og robust. Det er raskere, og transaksjonsgebyrene er billigere enn Bitcoin. Videre jobber programmerere for tiden med en større oppgradering, kjent som Ethereum 2.0.

Den nye plattformen vil forenkle Ethereums blockchain, øke brukersikkerheten og transaksjonshastigheten og redusere barrierer for inngang, noe som gjør nettverket tilgjengelig for alle med en standard bærbar PC. Det er foreløpig ingen offisiell utgivelse. Men avansert testing er allerede i gang, og programmerere er optimistiske om at plattformen vil være fullt operativ innen utgangen av 2020.

Adam Cochran er en kryptoanalytiker og tidligere markedsdirektør for Dogecoin. Han tror en fullt funksjonell 2.0-plattform vil skape et stort bull run på Ethereum. Ifølge Cochran kan dette sende Etheruems pris ’til månen.’ Så hvis du tenker på å ta et poeng på Ethereum, kan det være en god tid.

Er Ethereum en bedre investering enn Bitcoin?

er ethereum en bedre investering enn bitcoin

For øyeblikket er det vanskelig å si om Ethereum er en bedre investering enn Bitcoin. Begge har veldig forskjellige formål. Om den ene er bedre enn den andre, avhenger i stor grad av hva du leter etter, samt en rekke andre personlige faktorer. Disse inkluderer størrelsen på bankrollen din, enten du er spent på kortsiktige eller langsiktige gevinster, og din aversjon mot risiko.

Bitcoin er fortsatt den mest dominerende eiendelen i kryptorommet, og ganske langt. Det er godt etablert og ble designet for å få verdi over tid. Bitcoin lover kanskje ikke stor avkastning i umiddelbar fremtid, men det er den typen investering du fremdeles vil ha i porteføljen din om ti eller kanskje 20 år.

For mange investorer er Ethereums reelle verdi ikke knyttet til knapphet eller gjeldende applikasjoner. I stedet er Ethereums nåværende (og fremtidige) verdi iboende knyttet til potensialet for å revolusjonere det digitale rommet og måten vi driver forretning på. Ethereum-smarte kontrakter kan endre alt fra pantelån til måten vi oppretter og bruker online innhold på. Videre vil de mest spennende fremtidige applikasjonene av Ethereum sannsynligvis være de som vi ikke har gjort selv om ennå.

Investorer som legger pengene sine i Ethereum, gjør det i håp om at teknologien vil nå sitt fulle potensiale. Og mye tyder på at det kan skje. I tillegg til store støttespillere som Microsoft og JP Morgan, er mange andre investorer imponert over Ethereums teknologi.

Når det kommer helt ned til den, kommer den ultimate debatten mellom Bitcoin og Ethereum som investeringer ned på en investors risikoprofil. Begge er lovet å prestere godt over lang tid. Bitcoin er den mer vanlige og stabile av de to.

Gil Penchina er en amerikansk forretningsfører og engelinvestor. Han har hjulpet mer enn 100 tekniske nystartede selskaper med å komme seg av banen, inkludert PayPal og LinkedIn. Her er hva han har å si om Ethereum-plattformen: "Det er klart for meg nå at Ethereum er internettets nye valuta. Det er langt foran hvor Paypal var i sin tid, og det er mye mer spennende for kundene enn Paypal noen gang var."

Tale of the Tape: Ethereum Vs. Bitcoin

Lanseringsår: Ethereum 2015, Bitcoin 2009

Markedsverdi: Ethereum 201.9B, Bitcoin 840B

Tilgjengelige mynter: Ethereum 112,4M, Bitcoin 18,5M

52 ukers vekst: Ethereum 250%, Bitcoin 140%

2-års vekst: Ethereum 40%, Bitcoin 70%

3-års vekst: Ethereum 1%, Bitcoin 140%

5-års vekst: Ethereum N / A, Bitcoin 4880%

Bør jeg investere i Ethereum eller Bitcoin?

Hvis du fremdeles ikke kan velge mellom å investere i Ethereum eller Bitcoin, trenger du ikke!.

Som du sikkert har funnet ut, var Ethereum aldri ment å erstatte Bitcoin. Så i stedet for å se Bitcoin og Ethereum som direkte konkurrenter, er det verdt å tenke på disse teknologiene som komplementære plattformer med potensial til å understøtte veldig forskjellige aspekter av en digitalisert finansiell økonomi. Med andre ord, fremtiden til krypto er ikke en vinner tar alt spillet; Bitcoin og Ethereum kan begge vinne.

Å dele midlene dine mellom forskjellige eiendeler kalles diversifisering. Diversifisering er en vanlig praksis for alle typer investorer, inkludert forvaltere av hedgefond for milliarder dollar. Det er en måte å minimere risiko på, skape flere muligheter for avkastning og beskytte eiendelene dine mot ugunstige markedssykluser.

Hvordan du diversifiserer porteføljen din er opp til deg. Et alternativ er å dele midlene på 50/50. Men hvis du er mer begeistret av Bitcoin, kan du gå for en splittelse på 70/30 eller omvendt hvis du tror fremtiden tilhører Ethereum.

Konklusjon om Ethereum vs. Bitcoin: Er Ethereum en bedre investering enn Bitcoin?

Så er Ethereum en bedre investering enn Bitcoin?

Ethereum har mange fordeler i forhold til Bitcoin. Den er mer allsidig, har bedre teknologi og har langt flere virkelige applikasjoner.

Sammenlignet med Bitcoin er det også relativt billig, noe som gjør det mye mer tilgjengelig for investorer med en mindre bankrulle. Ved dagens verdivurderinger kan du kjøpe rundt 30 Ethereum til prisen av en enkelt Bitcoin. Og gitt teknologiens potensielle og imponerende liste over støttespillere, er investering i Ethereum nå en sjanse til å kjøpe lavt og selge høyt i fremtiden..

Men Bitcoin er kommet for å bli. Og selv om det (sannsynligvis) ikke vil revolusjonere det digitale rommet på samme måte som Ethereum kunne, gjør Bitcoins etablerte “ merkevare ” og økende knapphet det til et tiltalende forslag for mer forsiktige investorer med et øye på langsiktig.

Til slutt kommer den endelige avgjørelsen ned til deg. Hva slags investor vil du være? Hvilken teknologi gleder deg mer? Og som for tiden er den mest undervurderte?

Finn ut svaret på det spørsmålet, du vil definitivt vite om Ethereum er en bedre investering enn Bitcoin!

eToro – Beste plattform å kjøpe Kryptoer

Nå vet du de kritiske forskjellene mellom Ethereum og Bitcoin. Hvis du føler deg inspirert til å kjøpe Bitcoin eller Ethereum, eller denne artikkelen har gitt litt ekstra innsikt i din eksisterende trading kunnskap, kan du være glad for å vite det eToro gir muligheten til å kjøpe Crypto-eiendeler og handle mynter på opptil 90+ kryptovalutaer.

eToro har vist seg å være pålitelig i kryptoindustrien i mange år – vi anbefaler at du prøver dem.

Virtuelle valutaer er svært ustabile. Kapitalen din er i fare.

Bitcoin vs. Andre kryptovalutaer

  • Bitcoin vs Ripple
  • Bitcoin kontra Bitcoin Cash
  • Bitcoin mot Cardano
  • Bitcoin vs Dogecoin
  • Bitcoin vs. Binance Coin
  • Topp 10 viktigste kryptovalutaer enn Bitcoin

Ethereum vs Bitcoin Hvilken bør du kjøpe: Infographic

Bitcoin mot Ethereum infografikk

Likte du artikkelen vår Ethereum vs. Bitcoin: Er Ethereum en bedre investering enn Bitcoin? Gi oss en like, og del den med alle som kan synes det er nyttig.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me