Ethereum VS. Ripple: Hvilken bør være i porteføljen din?

Nysgjerrig på å vite forskjellen mellom Ethereum VS Ripple? Vil du ha inngående kunnskap om Ethereum og Ripple? Du har kommet på rett sted. I denne artikkelen, Ethereum vs Ripple: hvilken som skal være i porteføljen din, skal vi skille mellom disse to myntene.

Læring av innhold

Ethereum VS. Ripple – En sammenligningsguide

Hva er Ethereum?

Hva er krusning??

Ethereum VS. Ripple: Hvordan sammenligner de?

Skulle Ethereum eller Ripple være i porteføljen din?

Hvorfor kan du investere i Ethereum?

Hvorfor kan du investere i krusninger??

Endelig ord

Ethereum VS. Ripple – Infographic

Ethereum VS. Ripple – En sammenligningsguide

Vi er alle kjent med Bitcoin – ‘kongen av kryptovaluta’ som introduserte oss for verden av digitale eiendeler tilbake i 2009. Men hva er de viktigste kryptovalutaene annet enn Bitcoin?

Be dette til en kryptoinvestor, og du vil sannsynligvis få dette svaret: Ethereum og Ripple. Det er ingen hemmelighet at disse altcoins er noen av de største navnene i virksomheten. Et raskt Google-søk kan imidlertid reise så mange spørsmål som det svarer på.

Hva er Ethereum? Hva er Ripple? Hva er hovedforskjellen mellom Ethereum og Ripple? Er Ethereum en bedre investering enn Ripple? Og viktigst av alt, hvilken som skal være i porteføljen din?

Hvis du føler deg forvirret når du prøver å finne ut ‘Ethereum vs. Ripple – hvilken bør du ha i porteføljen din?’, Fortsett å lese. Vi har satt sammen en komplett sammenligningsguide slik at du kan velge den beste investeringen for deg.

Hva er Ethereum?

La oss begynne med det grunnleggende. Det viktigste å forstå om Ethereum er at det ikke bare er en kryptovaluta. Ethereum er også navnet på sin blockchain-teknologiplattform, som gjør det mulig for brukere å utføre sikre, desentraliserte kryptotransaksjoner via smarte kontrakter. Denne open source blockchain er kjent som en desentralisert applikasjon, ellers kjent som en dApp.

En smart kontrakt er en automatisk kontrakt der vilkårene i avtalen (eller transaksjonen) er kodet. Det er 100% sikkert og lar folk gjennomføre online transaksjoner uten å gå gjennom en tredjepart, for eksempel en bank eller et annet finansielt organ.

Ethereums opprinnelige valuta kalles Ether (ETH). Hvis du noen gang har lurt på ‘hva er Ethereum-gruvedrift?’, Har Ether nøkkelen til svaret. Ethereum-gruvedrift er rett og slett prosessen med gruvedrift av ny Ether, som genereres som en belønning når gruvearbeidere verifiserer transaksjoner gjennom blockchain.

Ethereum ble først lansert gjennom en ICO (første mynttilbud) i 2014 og har raskt blitt verdens nest største kryptovaluta bak Bitcoin. Markedsverdien er for tiden $ 51,507,291,691 – men som mange kryptoer er den notorisk ustabil og kan gjennomgå flere prosent svinger hele dagen.

Hva er krusning??

I likhet med Ethereum er et av de viktigste punktene å vite om Ripple at det ikke bare er en kryptovaluta. Ripple blir ofte brukt som en betegnelse for å beskrive både plattformen (et betalingsnettverk som faktisk kalles RippleNet) og dens virtuelle valuta (kalt Ripple XRP). Dette betyr at hvis du noen gang har søkt etter Ripple på kryptobørs, kan du ha snublet over det uten å vite det!

RippleNet ble designet for å gjøre det enkelt for banker og andre store bedrifter å sende globale betalinger i sanntid. Å gjennomføre disse transaksjonene kan være utrolig dyrt på grunn av valutakurser og behandlingsgebyrer – for ikke å nevne treg!

Ved å bruke Ripple XRP som en universell valuta, gjør RippleNet disse virksomhetene i stand til å foreta grenseoverskridende betalinger uten å måtte bekymre seg for å endre valutakurser.

Ripple ble først utgitt i 2012, og XRP har en nåværende markedsverdi på $ 12,393,914,767.

Ethereum VS. Ripple: Hvordan sammenligner de?

ethereum vs krusning

Så du vet nå det grunnleggende om Ethereum og Ripple. Fordi begge kryptoene er en betalingsplattform i tillegg til en innfødt valuta, kan det ikke benektes de to aksjelikhetene. Men hvis du fortsatt sliter med å bestemme ‘Ethereum VS. Ripple som er bedre? ’, Det er på tide å fordype seg i nøkkelforskjellene mellom de to kryptoene.

Ethereum vs Ripple – Nøkkelforskjeller

Hastighet

Vi har allerede nevnt at Ripple var designet for å eliminere den langsomme transaksjonstiden mellom globale selskaper. Det er derfor ingen overraskelse å høre at Ripple-betalinger er utrolig raske – faktisk er nettverket i stand til å behandle mer enn 10.000 forskjellige transaksjoner i løpet av et sekund. Det er 1000 ganger raskere (og også 1000 billigere) enn en Bitcoin-transaksjon.

Ethereum er for tiden mye tregere enn Ripple – nesten 670 ganger tregere, for å være presis! Ethereum kan bare behandle rundt 15 transaksjoner hvert sekund. Dette kan ikke høres ut som lang tid å vente på pengene dine, spesielt hvis du er vant til å vente på at fiat-transaksjoner skal vises på bankkontoen din. Men de ekstra sekundene betyr at Ethereum-valutakursene er mye høyere enn de på Ripple-nettverket, i tillegg til at det blir mye mindre energieffektivt..

Kan dette imidlertid settes til å endre seg? Den etterlengtede lanseringen av Ethereum 2.0, som vil se Ethereum-teknologien migrere til en oppgradert plattform, kan revolusjonere antagelsene våre om krypto.

Den skinnende nye Ethereum-plattformen, kjent som Eth2, vil kunne behandle langt flere transaksjoner enn forgjengeren. Dette vil igjen gjøre det mye mer energieffektivt. For øyeblikket krever hver Ethereum-transaksjon utrolige 22,65 kwH energi. Riktignok er dette bedre enn Bitcoin, som krever nesten like mye kraft som en daglig amerikansk husstand for å behandle hver transaksjon. Imidlertid begrenser det enormt Ethereums hastighet og kapasitet.

Med lanseringen av fase 0 av Eth2 planlagt til 2020, har mange investorer hoppet på sjansen til å kjøpe seg inn i Ethereum før utgivelsen. Dette er fordi oppgraderingen kan gi interesse for kryptoen, noe som kan gi en positiv effekt på prisen.

Forsyning

En annen viktig forskjell mellom Ethereum og Ripple er mengden av hver krypto som er tilgjengelig. Det er et fast svar på spørsmålet “hvor mange Ripple-mynter er det” – 100 milliarder XRP. Ifølge CoinMarketCap er det 45328155123 XRP for tiden i omløp.

Ethereum har derimot en ubegrenset tilførsel av eter. CoinMarketCap viser sin sirkulerende forsyning som 113,448,141 ETH, så det er betydelig færre Ether-tokens enn det er XRP.

Fordi du ikke kan bryte XRP på den måten du kan bryte Ether, blir den gjenværende Ripple-forsyningen tett kontrollert av selskapet. For å stoppe bekymringer fra investorer holdes rundt 55 milliarder XRP på en kryptert konto, noe som gjør det lettere for brukerne å holde oversikt over den maksimale mengden XRP i omløp..

Markedsytelse

Når det gjelder markedsverdi (som er en forkortelse for markedsverdi), er Ethereum og Ripple plassert som henholdsvis den andre og fjerde kryptovalutaen i verden. Stablecoin Tether har bare nylig tippet Ripple til tredje plass, etter å ha gjennomgått rask vekst tidligere i år.

Ripple-pris og 24-timers handelsvolum er begge mye lavere enn for Ethereum. Prisen på XRP er for tiden bare $ 0,2734 og handelsvolumet er $ 3,329,787,622, mens Ethereums pris er $ 454 og handelsvolumet er nesten $ 12,107,610,666.

I følge disse tallene kan XRP være den fjerde største kryptovalutaen etter markedsverdi, men den handler betydelig bak de tre beste. Dette bør imidlertid ikke nødvendigvis utsette deg hvis du vurderer legger til Ripple til porteføljen din.

Ripple skiller seg fra sine største konkurrenter (Tether, Ethereum og Bitcoin) fordi den ble designet for et annet formål. Husk at Ripple primært er rettet mot store banker, med kunder inkludert Bank of America og JP Morgan. Dette betyr at det er mye smalere enn Ethereum, som kan brukes til å utføre en rekke desentraliserte finansieringstjenester (DeFi).

Konsensusmekanisme

Når det gjelder systemene deres, stoler Ethereum og Ripple på veldig forskjellige algoritmer. Disse algoritmene er kjent som konsensusmekanismer. Dette kan høres komplisert ut, men en konsensusmekanisme er ganske enkelt navnet som brukes til å beskrive reglene som gjør det mulig for blockchain-systemer å utføre visse prosesser..

Konsensusmekanismen som Ethereum bruker er kjent som en bevis på arbeid algoritme (PoW). Som en del av et PoW-system må kryptovaluta-gruvearbeidere konkurrere om å løse komplekse matematiske ligninger med maskinvaren deres for å legge til blokker i blockchain. Denne prosessen krever enorm mengde kraft, og det er grunnen til at Ethereum-plattformen for tiden er så ineffektiv.

Ripple bruker derimot en konsensusmekanisme som er kjent som en Federated Byzantine Agreement (FBA). Igjen, dette kan høres ganske komplisert ut. Men enkelt sagt, FBA fungerer ved å koble hver node (en server som er koblet til Ripple-nettverket) til et lite antall andre noder. Hver gruppe noder vil overlappe med en annen gruppe, og sikre at hver node er koblet.

For å validere hver transaksjon, må et fast antall noder oppnå enighet (eller enighet) om at en blokk er riktig før den kan legges til i blockchain. Dette betyr at teknologien er utrolig sikker, så vel som rask.

For tiden er Ripples FBA-mekanisme mye mer effektiv enn Ethereums PoW. Men igjen, utgivelsen av Ethereum 2.0 kan endre alt.

Eth2-oppgraderingen vil se at Ethereum bytter fra et arbeidsbevis til et bevis på innsatsen konsensusmekanisme. En bevis-for-innsats-mekanisme (PoS) fungerer ved å be brukerne om å ‘stake’ en viss prosentandel av kryptokurrencyfondene sine som sikkerhet for å validere hver transaksjon. Noen som ‘låser’ opp en viss mengde Ether som en innsats, er kjent som en validator.

Ved å omfavne et system som er avhengig av kryptovaluta validatorer I stedet for gruvearbeidere, vil Ethereum lukke gapet mellom teknologien og Ripple.

Skulle Ethereum eller Ripple være i porteføljen din?

Det er ikke noe ”one size fits all” svar på spørsmålet ‘Ethereum VS. Ripple – hvilken bør være i porteføljen din? ’Den beste investeringen for deg vil avhenge av en rekke faktorer, inkludert din foretrukne investeringsstil, din nåværende portefølje og din holdning til risiko.

Som med enhver investering er verken Ethereum eller Ripple en sikker pengeprodusent, og det er alltid viktig å utføre din egen due diligence. La oss se på noen av grunnene til at du kan vurdere å investere i hverandre.

Hvorfor kan du investere i Ethereum?

  • Lanseringen av Ethereum 2.0 er planlagt å finne sted innen utgangen av 2020. Etter at fase 0 av lanseringen er fullført, forventes effektiviteten til Ethereum å skyte i været. Etter hvert som flere begynner å bruke plattformen, og flere transaksjoner finner sted, kan vi se en positiv effekt på prisen på Ether.
  • Ethereum støtter mange av de beste kryptovaluta-tokens i DeFi-sektoren. Etterspørselen etter desentraliserte finansielle tjenester (for eksempel forsikring, sparing og lån) vokser raskt, så investering i Ethereum kan være en måte å tjene penger på denne næringsveksten.
  • Ethereum har et bredt spekter av høyprofilerte investorer. Fra selskaper som Microsoft til fremtredende engelinvestorer som Joseph Lubin og Gil Penchina, har Ethereum tiltrukket seg oppmerksomhet fra folk som har hatt evner til å oppdage den ‘neste store tingen’ tidligere. Det er til og med vunnet over skuespilleren Ashton Kutcher!

Hvorfor kan du investere i krusninger??

  • Fordi Ripple XRP brukes til et bestemt formål innen finanssektoren, påvirkes prisen generelt ikke av de samme faktorene som påvirker kryptoer som Bitcoin og Ethereum. Hvis du ønsker å diversifisere porteføljen din, kan investering i Ripple XRP være en måte å kjøpe inn nye kryptovalutaer uten å plassere porteføljen din under bransjetrender..
  • Digital transformasjon er et av hovedmålene for finanssektoren. (Faktisk antyder nyere statistikk at en tredjedel av alle finanstjenestefirmaer i Storbritannia har ‘digital transformasjon’ som sin viktigste forretningsprioritet). Siden problemer med valutakurser og eldre systemer vanskeliggjør betalinger på nettet, begynner mange selskaper å se på teknologi som Ripple.
  • Ripple overgår tradisjonelle konkurrenter. Transaksjonshastigheten er raskere enn VISA – så når folk i økende grad ser mot utfordrertjenester, bør Ripple være høyt på alles radar.

Videre lesning

Er Ethereum en god investering, og bør jeg investere i Ethereum?

Ethereum vs. Bitcoin: Er Ethereum en bedre investering enn Bitcoin?

Smarte kontrakter: Hva gjør Ethereum til kongen av smarte kontrakter

Ethereum dominerer krypto med ERC-20-tokens: Her er hvordan

Prediksjoner for krusning: Hvor mye vil krusning være verdt i 2021 og utover?

Fordeler og ulemper ved å investere i Ripple, vil det være en millionærmaker?

Topp 10 kryptovalutaer å investere i 2021

Topp 15 beste kryptovalutaer å kjøpe denne måneden

Endelig ord

Enten du er en erfaren kryptohandler eller tar dine første skritt inn i sektoren, er Ethereum og Ripple potensielt sterke konkurrenter for investeringsporteføljen din. Vi håper denne sammenligningsveiledningen har hjulpet demystifisering av disse store kryptoene for deg – slik at du kan fortsette å gjøre din egen undersøkelse, lære mer om disse teknologiene og finne den beste investeringen.

Nå vet du nøkkelforskjellene mellom Ethereum og Ripple. Hvis du føler deg inspirert til å begynne å investere i Ethereum og / eller Ripple, eller denne artikkelen har gitt litt ekstra innsikt i din eksisterende investeringskunnskap, kan du være glad for å vite det eToro gir muligheten til å investere i Crypto-eiendeler og CFD-er på opptil 90+ kryptovalutaer. Ethereum og Ripple-investorer kan bygge en diversifisert portefølje med de mest populære myntene.

Ethereum VS. Ripple – Infographic

Ethereum vs Ripple infografisk

Likte du artikkelen vår Ethereum VS. Ripple: Hvilken som bør være i porteføljen din? Gi oss en like, og del den med alle som kan synes det er nyttig.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me