Fremveksten av kryptovaluta: Trenger vi fortsatt banker?

I over et år nå har kryptokurrency vokst raskt i popularitet. Det er nå en viktig økonomisk snakkis og kan en dag erstatte hele bankbransjen slik vi kjenner den. Faktisk har den økt så raskt i popularitet at mange har begynt å lure på om vi fortsatt trenger banker i det hele tatt.

Bankfolk og banker holdes ikke i et spesielt gunstig lys i disse dager, spesielt ikke av dem som klandrer bankgrådighet for den økonomiske skaden de ble utsatt for under den globale økonomiske krisen i 2008. Peter Daisyme har allerede sett på dette spørsmålet, så på Trading Education vil vi analysere hans tanker og funn.

Hva gjør bankene, akkurat?

hva bankene gjør

Før vi går inn på sannsynligheten for at kryptovalutaer erstatter banker, la oss se på hva det er akkurat vi trenger banker til. Banker spiller seks hovedroller:

1. Finansiering og lån

Bankene er verdens største finansieringskilde for både forbrukere og bedrifter. De er integrert i å tillate folk å kjøpe utover sine eksisterende midler og gjøre langsiktige investeringer – spesielt pantelån.

2. Registrering og administrasjon av transaksjoner

Bankene fungerer som tilrettelegger for alle slags mindre og større finansielle transaksjoner, enten blant dine egne kontoer eller til andre parter. De fører også en detaljert logg over alle slike transaksjoner.

3. Sikker lagring av valuta

Banker fungerer som en trygg sone for deg å lagre pengene dine når de ikke brukes. Uten banker kan du bli tvunget til å lagre kontanter på en fysisk måte som er langt mindre likvid og sikker.

4. Bytte valuta

Bankene lar deg bytte valutaen din til en annen valuta hvor du vil.

5. Sikre økonomisk stabilitet

Sentralbanker er ansvarlige for å føre tilsyn med en rekke sentrale økonomiske funksjoner, for eksempel å sette og kontrollere renter og inflasjon. Dette oppnås ved å trykke og distribuere nye pengekilder når det er nødvendig.

6. Overvåke økonomiske trekk og forsikring

Investeringsbanker kan hjelpe deg når du foretar store økonomiske grep, for eksempel oppkjøp blant virksomheter. De hjelper også til å tegne.

Folk leser også: Er Bitcoin fortsatt en verdifull investering i 2018?

Hvor går bankene galt?

hvor går bankene galt

Når du analyserer alle disse formålene, ser det ut til at bankene er uerstattelige. Så hvorfor skulle vi ønske å erstatte dem? Her er de tre viktigste grunnene til at:

1. Høye avgifter

Bankene er i hovedsak virksomheter, og deres mål er å tjene penger på penger de har. Bortsett fra avkastning fra investeringsfond, genererer de også høye nivåer av penger gjennom en rekke forskjellige gebyrer. Dette inkluderer gebyrer for å ta ut, sende penger til en utenlandsk konto, ha kassekreditt eller bare eie en konto. Disse gebyrene kan ofte virke ublu og unødvendige.

2. Den menneskelige faktoren

Banker drives selvfølgelig av mennesker. Hver bankmann vil ha sin egen personlige agenda: kanskje tar de sikte på å ta banken i nye retninger eller å generere høyere mengder penger fra eksisterende kunder. Uansett fører den menneskelige siden til bankfolk til grådighet som igjen gir en dårligere service for kundene.

3. Langsomhet

Banksystemet har absolutt hatt sin tid i solen. I mange år tilbød bankene hastighet og bekvemmelighet langt utover enhver alternativ måte å lagre kontanter og foreta innbetalinger på. Men dette er ikke lenger tilfelle: sammenlignet med kryptovalutaer kan bankenes prosesser ganske enkelt ikke sammenligne i hastighet, bekvemmelighet og kostnad.

Du vil kanskje også like: 4 vanlige feil som Forex-tradere gjør

Hvor kan kryptokurver fylle hullene?

hvor kan kryptovaluta fylle ut gapet

Kryptovaluta tilbyr på ingen måte en øyeblikkelig erstatning for hele banksystemet. Men de kan gi forandring på disse nøkkelområdene:

Bytter valuta

For tiden kan kryptokurver umiddelbart byttes ut mot en rekke valutaer over hele kloden. Når populariteten sprer seg og regjeringer begynner å regulere dem bedre, bør kryptovalutaer også være tilgjengelig for øyeblikkelig utveksling i mange flere valutaer.

Sikkerhet og lagring

Kryptovaluta kan lagres ved hjelp av en rekke mobile enheter, online tjenester og e-lommebøker. Disse er alle kryptert og passordbeskyttet. For at noen andre skal få tilgang til kryptovalutaene dine, trenger de maskinvaren og en rekke komplekse passord.

Sikkerhet for transaksjoner

Hvis du handler kryptovalutaer for andre kryptovalutaer, eller for varer eller tjenester, har du nytte av distribuert hovedboksteknologi. Dette krypterer alle transaksjoner som finner sted og bidrar til å holde dem helt anonyme. Hvis noen prøvde å tukle med denne kjeden og få tilgang til pengene dine, ville det være lett å få øye på det.

Se også: Fortune Stories of the Crypto Kings

Hvor kommer kryptovaluta til kort?

hvor kommer kryptovaluta til kort

Her er noen av funksjonene som kryptovalutaer for øyeblikket ikke kan erstatte i banksektoren.

Sentralbankens rolle

Kryptovaluta kan ikke erstatte visse roller til sentralbanken, for eksempel å sette renten eller kontrollere inflasjonen. Selv om denne desentraliseringen er akkurat det som gjør dem så tiltalende for mange, kan dette definitivt vise seg å være problematisk i det lange løp.

Investeringsbankenes rolle

Du trenger fortsatt økonomiske eksperter for å tilrettelegge og veilede mennesker gjennom investeringsmuligheter.

Lån og finansiering

Det er ingenting å si at kryptokurver kan håndtere økonomisk fordelaktige funksjoner som utstedelse av lån og finansiering av store kjøp. Selv om dette kan endre seg i fremtiden, vil det ikke skje snart.

Ikke gå glipp av: The Ultimate Summer Reading List for Investors

Hvordan ville en verden uten banker se ut?

verden uten banker

Nå har vi sett på fordeler og ulemper ved å erstatte banker med kryptovaluta, la oss ta en titt på hvordan verden virkelig ville se ut hvis endringen skulle finne sted.

En økning i peer-to-peer-utlån

Uten banker som tilbyr finansiering av pantelån og andre større kjøp, vil vi se en enda større økning i P2P-utlån. Å søke lån fra venner, familiemedlemmer og andre velstående personer ville være langt mer vanlig.

Tap av menneskelig intelligens

Arbeiderne i bankene gir et vell av informasjon om økonomisk beslutningstaking for både forbrukere og bedrifter. Selv om du kan argumentere for at denne kunnskapen rett og slett kan overføres på nettet eller bli gjort tilgjengelig gjennom stadig fremadstormende AI-teknologi, vil vi definitivt miste det menneskelige preget.

Økonomisk ustabilitet (i det minste på kort sikt)

Når folk blir vant til kryptovaluta, blir volatiliteten deres tydelig. Hvis kryptokurver skulle overta, ville du se store økninger og verdifall fra dag til dag. Dette kan føre til enestående inflasjon og et kraftig fall i forbruket.

Neste gang: Slutt å praktisere dårlige handelsvaner!

Hva om bankene skulle bevege seg med tiden?

I stedet for å velge mellom det ene eller det andre, er det kanskje mulig å finne en sunn mellomvei. Bankene har allerede infrastrukturen på plass og er bærebjelken i det globale finansielle systemet: kryptokurver representerer rett og slett det naturlige løpet av digital evolusjon. Så hvorfor kan ikke banker se på å innlemme fordelene med kryptovaluta i tjenestene de tilbyr?

Gjennom forsiktig implementering kan de redusere transaksjonsgebyrene, øke gjennomsiktigheten og forbedre sikkerheten. Noen banker ser allerede på måter å gjøre dette på. Endring er langt unna, men det er kanskje ikke dårlig fordi kryptokurver i seg selv fortsatt er i de relativt tidlige stadiene av evolusjonen. Kanskje når de modnes, vil det være rom for å integrere dem i det gammeldagse banksystemet vi er så vant til.

Hvis du likte å lese denne artikkelen fra Trading Education, kan du gi den en like og dele den med alle andre du tror det kan være av interesse også.

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert den due.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me