Hva er Bitcoin? En nybegynnerveiledning til verdens mest populære type kryptovaluta, og tips for investering i BTC

Temaet Bitcoin har skapt popularitet blant samtaler de siste månedene. Spesielt har slutten av 2020 skildret en berg-og dalbane for Bitcoin da prisen begynte å øke mot nye poster.

Forut for et overdreven fall et par måneder før, har prisveksten på 300% i 2020 startet en ny samtale om kryptovalutaer, og plasserer Bitcoin i forkant for det som kommer i fremtiden for handelsbørser.

Ettersom det får mye oppmerksomhet fra investorer, åpner dette momentum store muligheter for å få litt grundig innsikt i det grunnleggende om Bitcoin, for eksempel hvordan det begynte, hvor det er nå, og hvor det potensielt er på vei. Mye av Bitcoins historie er enkel å forstå og flott for nykommere i kryptoverdenen og aspiranter som ønsker å bli kjent med den spennende verdenen med kryptohandel..

Hva er Bitcoin?

Bitcoin er en form for blockchain oppfunnet i 2008, en automatisert form for pengeverdi som autentiserer kryptografiske transaksjoner. Kryptografi betyr i utgangspunktet koding og dekoding av informasjon og gir også grunnlaget for blockchain-funksjoner.

Blockchain: Bitcoins funksjon ligger bak en åpen kildekode-teknologi kalt blockchain som utvikler en desentralisert offentlig reskontro. Transaksjoner fungerer som “blokker” som fester seg til teknologien og danner “kjeder”. Kjeder lager permanente poster og endres ikke.

Private og offentlige nøkler: For å godkjenne transaksjoner og fremlegge bevis for betalinger, blir offentlige og private nøkler utstedt til og brukt av eiere gjennom deres bitcoin-lommebok (som blir diskutert lenger nede).

Bitcoin var et av de første eksemplene på moderne kryptovalutaer og brukes ofte som en primær illustrasjon når man beskriver blockchain. Nå ofte forkortet med ticker-emblemet, BTC, kan Bitcoin brukes til å gjøre forskjellige online-kjøp, men har fått popularitet bak tanken om å bli rik ved å handle kryptovalutaen..

Blockchain registrerer transaksjoner gjort av kryptovalutaer som Bitcoin, der den fungerer som et arkiv der endringer ikke kan gjøres etter at transaksjonen er fullført. Stabilisering av transaksjoner skjer gjennom en mekanisme kjent som proof of-work der gruvearbeidere eller eksperter innen datamaskinvare er i stand til å matematisk forutsi den kryptografiske nøkkelen for neste bitcoin-blokk i blockchain, som beskrevet av Jimmy Song, pedagog og bitcoin-pundit.

Gruvearbeidere: Personer med ekspertise innen maskinvare på P2P-plattformer som verifiserer transaksjoner gjennom høyhastighets datamaskiner og ofte blir kompensert i Bitcoin.

En av de beste tingene med Bitcoin og en av grunnene til at den vokser i popularitet, er på grunn av manglende behov for en sentralmyndighet eller pengemyndighet som en bank når det gjelder reguleringsengasjement..

Simon Peters, en markedsanalytiker hos eToro, beskriver Bitcoin som en evne til å overføre midler fritt uten begrensninger fra en sentral myndighet eller mellommann på grunn av sin “åpen kildekode og desentraliserte teknologi.” Dette tillater ingen ytre påvirkning fra reguleringsinstitusjoner som ofte kontrollerer finanspolitikk og pengepolitikk som banker eller regjeringer og gir fri bevegelse av midler mellom partene.

Hvor startet Bitcoin alt?

Den unike evnen for denne desentraliserte formen for online kontanter til å redusere behovet for sentrale myndigheter og vanlige mellommenn, er først og fremst det som brann starten på Bitcoin. Brukerne fikk lov til å sende og motta informasjon gjennom programvarestyrt teknologi uten ekstern innflytelse. Opprinnelig påbegynt i 2008 i et hvitt papir etter ideene til Satoshi Nakamoto. Whitepaper, nå på bitcoin.org, ville utgjøre grunnlaget for bitcoin.

Det er fremdeles uvitende om det var en person eller en gruppe individer som hadde skapt den opprinnelige teknologien, som dominerende overvant det dobbelte utgiftsproblemet steg fra mange andre forsøk på å skape digitale penger. Løsningen som Nakamoto fant opp for dobbeltbruk var implementeringen av en tidsstemplet, uforanderlig transaksjonsbok, som førte oss til blockchain.

Blockchain gjør dermed hver Bitcoin sporbar og eksklusiv, og med blockchain som er offentlig synlig for brukere, er det enkelt å spore opp hver enkelt Bitcoin og knapt oppnåelig å justere noen del av reskontroen.

Siden bitcoins ikke er utstedt eller støttet av offentlige myndigheter eller banker, er det et løfte om lavere transaksjonsgebyrer enn tradisjonelle online betalingsmåter. Dette har tiltrukket investorer over sin korte og stigende tidsperiode, og mange stoler på at det kan endre måten vi bruker og oppfatter penger i fremtiden. Fordelene med blockchain-teknologi og Bitcoin kan ha potensialet til å endre rollen som finansinstitusjoner og bedriftsaktiviteter for godt.

I januar 2009 ble den første Bitcoin-blokken utvunnet, så vel som den første versjonen av Bitcoin-programvaren på The Cryptography Mailing List. Fremover etter at den første blokken ble utvunnet, ble innledende transaksjoner brukt til prøveformål. For eksempel ble to pizzaer kjøpt av utvikler Laszlo Hanyecz med 10 000 Bitcoins i 2010 før de regelmessig ble brukt til mer formelle mål på en internasjonal scene..

Etter samme periode, den første Bitcoin-utvekslingsbegivenheten som ble lansert i mars 2010. Helt siden har valutaen vært kjent for sine konstante høyder og nedturer i prisendringer gjennom årene, preget av brå svingninger. Siden lanseringen har Bitcoin likevel skryt av positiv vekst på sin langsiktige tidsskala, og holder øynene låst på hva som kan skje i fremtiden.

bitcoin hele tiden highchart

Bitcoin nådde sin heltidshøyde på 41.946 $, 8. januar 2021. Kilde: Coinmarketcap

Har du vurdert å investere i BTC?

Skeptikere på Bitcoin

Mange stiller spørsmål ved Bitcoins mangel på stabilitet. Spekulasjoner og vantro om Bitcoins legitimitet eksisterte helt siden første dag som kryptovalutaen lanserte. Bitcoins struktur, dens blockchain, er visstnok beskyttet mot infiltrasjon, men dessverre er ikke valutaen alene.

Gjennom undersøkelser som fant sted i år 2019 ble det avslørt at Mt. Gox-utveksling manipulerte tungt kryptovalutamarkedet. Mt.Gox var en av de mest betydningsfulle, om ikke den største, markedsplassene for å utveksle kryptovaluta til hackere infiltrerte forsvaret sitt, noe som førte til tapet av 744,408 bitcoins..

Imidlertid har omdømmet til Bitcoin endret seg positivt, siden i 2020 har mange finansinstitusjoner investert og fortsetter å investere i Bitcoin, noe som faktisk har økt prisen.

Les mer: Bitcoin-prisanalyse for 2021

Hvorfor investere i Bitcoin?

Selv om mange virker skeptiske til å plassere sine spill på Bitcoin, er det uten tvil mange proffer når det gjelder beslutningstaking. Selv om den har en kort og kontinuerlig tidsperiode siden den første lanseringen, har den generert stadig større avkastning. Advokater legger vekt på Bitcoin som et nytt alternativ til å lagre penger, og hvis det vokser med flere finansinstitusjoner som er involvert, kan det vokse dramatisk i det lange løp.

Bortsett fra dette har kryptovalutaen fått skryt for de lave transaksjonskostnadene, og har valgt et billigere alternativ til internasjonale fondoverføringer, spesielt med fokus på forretningsaktiviteter, uten innblanding fra tredjepart. Det kan også gi hjelp til investorer som ønsker å diversifisere porteføljene sine som en ikke-tilknyttet eiendel.

“Du hører om at Bitcoin er ‘fremtidens penger’, og du vil naturligvis se på historien om penger og hvordan vi er kommet til staten vi er i … Jo mer du ser på historien til penger, og hvordan Vi har gått fra utveksling av barer til gullmynter, til dollar støttet av gull, til det vi har nå, Bitcoin er den naturlige overgangen til de ‘nye pengene.’ ”- Simon Peters, markedsanalytiker hos eToro.

Hvordan investere i Bitcoin?

Det er mange kryptokursutvekslinger som nå er regulert og overvåket i tråd med juridiske presedenser. Noen av de vanligste i USA er blant annet Coinbase, Kraken, Gemini, Coinmama. Det finnes også en rekke investeringsplattformer og meglere som eToro, som tillater utveksling av kryptovalutaer eller følgende økonomiske apper; PayPal, Robinhood og Cash App. Disse økonomiske applikasjonene har søkt å være mer populære for de som ønsker å fokusere på å investere i Bitcoin.

Det antydes at Bitcoin-lommebøker er verdt å beholde for de som planlegger betydelige volumer av kryptovalutaen. Disse maskinvarelommebøkene er ganske enkelt lette datamaskiner uten nett som administrerer Bitcoin-eiendeler. Når det gjelder enhver investering, ikke gå overbord med det beløpet du velger å investere.

Kryptovalutaer har opprettholdt et ustabilt rykte, og det er derfor viktig å vurdere risikoen for beløpet du velger å investere, før du gjør det. Når det er sagt, er det en god ide å vurdere langsiktig tanke når du investerer. Bitcoins langsiktige ytelse over et tiår har overskygget sin kortsiktige ytelse på grunn av volatiliteten. Å se på aksjemarkedet og komme med spådommer om fremtidige vekstmuligheter kan gi deg noen tegn på at prisene er i god retning; hold derfor øye med.

Les mer: Hvordan investere i Bitcoin 2021 – The Ultimate Beginner’s Guide to Investing in Bitcoin

Tips og strategier før du investerer i Bitcoin:

1. Bruk av en bitcoin lommebok

Bitcoin-lommebøker er i det vesentlige miniatyrhardware-lommebøker, der folk lagrer kryptovalutaen sin. Det er en god løsning for de som planlegger å holde store summer og er på utkikk etter et sikkert alternativ til eiendelene sine. Hardware-lommeboken din vil ha private nøkler som bare du har tilgang til, og dermed sikre oppbevaring av investeringene dine. De er i hovedsak små datamaskiner uten nett som lar deg administrere Bitcoin. Mange kjente lommebokprodusenter inkluderer blant annet Ledger, KeepKey, CoolWallet og Trezor.

2. Invester smart

Dette gjelder enhver investering. Det er imidlertid alltid sunt å huske på, spesielt når du ønsker å investere i Bitcoin, at du ikke bør investere mer enn det du har råd til å tape. Bitcoin har vært kjent for sitt rykte å svinge her og der, og uten tegn kan prisene falle innen få timer. Når det er sagt, er det sjanser for at eiendelene dine vil falle i verdi over korte perioder, og derfor ikke investere noen midler du eventuelt vil trenge i nødssaker.

3. Planlegg fremover

Ved å nevne volatiliteten ovenfor og svingningene, er Bitcoin-investeringer verdt å se på på lang sikt. Til tross for sin kortsiktige tendens til å svinge i priser, har Bitcoins ytelse det siste tiåret vist generelle positive vekstrater. Så når det er sagt, med mindre du er noen som ser på dagshandel, er det å tenke langsiktig et annet risikovillig alternativ for å investere i kryptovalutaen.

4. Hold øye med aksjemarkedet

Det er viktig når du ønsker å investere i alle typer aksjer, for å holde øye med aksjemarkedet. En av de avgjørende aspektene ved å investere i en hvilken som helst form er å kunne forutsi fremtidige resultater eller resultater. Bitcoin har presentert lignende korrelasjonsmønstre til S&P 500 i 2020, siden drivende investorer så mot mer risikable investeringer med det nåværende økonomiske klimaet. Det er visse tegn som dette som vil bidra til din generelle beslutning om å plassere dine spill på Bitcoin.

5. Ta hensyn til skatteforpliktelser

I USA er bitcoin, blant andre kryptovalutaer, skattepliktig. Hvis du planlegger å videreselge Bitcoin for fortjeneste, eller hvis du bare planlegger å bruke den til en verdi som var høyere enn først kjøpt på (med andre ord, valutaen har verdsatt), vil du være ansvarlig for kapitalgevinstskatt. Det er viktig å holde oversikt over alle transaksjonene dine for å unngå juridiske problemer lenger nede.

Det er store forhåpninger for at kryptovaluta utvider adopsjonen globalt. Siden MicroStrategy Business Intelligence nylig fanget Bitcoin til en av de høyeste markedsverdiene og satte den til å være dens primære reservekapital, er det ingen tvil om vekstpotensialet for den i nær fremtid. Positive forestillinger har kommet fra andre bedriftsgiganter som PayPal om potensialet til Bitcoin, med sin nylige investering i kryptovaluta etter å ha utviklet sin egen handelsdrift..

Det er usannsynlig at Bitcoin snart vil erstatte Euro. Det er imidlertid ingen tvil om at den digitale fremtiden vi er på vei mot ikke vil holde øye med den.

Det er lave sjanser for at Bitcoin vil bli en helt tilstrekkelig valuta som US Dollar eller Euro i nær fremtid, men dette betyr ikke at den ikke er i riktig retning.

Begynn å investere i Bitcoin med eToro

Hvis du er interessert i å investere i Bitcoin nå, er eToro en brukervennlig og rimelig plattform som gir sterling kryptohandelutvekslingsopplevelser. Selskapet fortsetter å utvide ved å introdusere nye produkter og andre kryptovalutaer på toppen av Bitcoin, slik at nybegynnere og eksperter kan utforske ulike muligheter i kryptoverdenen..

eToro – Beste megler å kjøpe Bitcoin

etoro megler

eToro har vist seg å være pålitelig i Crypto-bransjen gjennom mange år – vi anbefaler at du prøver dem.

Virtuelle valutaer er svært ustabile. Kapitalen din er i fare

Viktige punkter

  • Bitcoin er en ny, digital form for penger som handles online gjennom åpen kildekode og desentralisert teknologi.
  • Transaksjoner registreres på en blockchain og er offentlig tilgjengelige for å spore opp til hver eneste Bitcoin som en permanent hovedbok.
  • Store selskaper som MicroStrategy investerer store summer i Bitcoin.
  • Bitcoin har gitt stadig større avkastning siden den første lanseringen i 2009.
  • Lave transaksjonskostnader uten tredjepartsinnflytelse gjør den ideell for handel over landegrensene og multinasjonale virksomheter.
  • Bitcoin lommebok sikrer oppbevaring av Bitcoin med liten maskinvarecomputer.
  • Det er optimistiske fremtidsforutsigelser om at Bitcoin skulle nå sin høyeste markedsverdi i januar 2021.
  • Bitcoin er skattepliktig, så man må være klar over skattekonsekvenser når man investerer i Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me