Hva er Cardano? En nybegynnerveiledning til Cardano og tips for investering i ADA

Cardano og dets opprinnelige kryptovaluta ADA har nylig fått utvidet oppmerksomhet som et av det økende antall proof-of-stake-blokkjedene som er under konstruksjon i kryptomiljøet. Cardano-prosjektet definerer protokollen sin som en “blockchain av tredje generasjon” ment å muliggjøre smarte kontrakter med fremtidige anvendelser av kvalitetskontroll og styring av forsyningskjeden..

Det er tusenvis av forskjellige blockchain-satsninger på markedet, og utvalget av verdige alternativer kan være utfordrende for en uhyggelig deltaker. Cardano har blitt en av kryptovalutaindustriens sterkeste blockchain-eiendeler, og tiltrekker seg både investorer, utviklere og innovatører. La oss ta en titt på alt du trenger å vite om Cardano.

Hva er Cardano?

Cardano er et open source-rammeverk med blockchain bygget i lag for å kjøre økonomiske applikasjoner som brukes over hele verden av selskaper, kunder og myndigheter. Den kan brukes til sending og mottak av digitale penger, og sikrer raske, direkte transaksjoner som er kryptografisk sikret.

Prosjektet har lagdelt vekst som hjelper det engasjerte teamet av kodere og utviklere med myke gafler til å administrere og oppdatere blockchain raskt. ADA betyr token.

Cardano-blockchain gjør det mulig for enkeltpersoner med ubetydelige betalinger å bygge smarte kontrakter, lage desentraliserte apper og protokoller, og sende inn og motta midler umiddelbart. Som flere andre tokens brukes Cardano-verktøyet token ADA som verdibryter. Men med sin funksjonalitet skiller den seg fra andre kryptovalutaer.

I tillegg tildeles brukere som deltar i sikkerhetstjeneste ADA-mynter. ADA-holdere, for eksempel, bruker myntene sine til å stemme på forbedringer eller endringer i protokollen, og på den måten engasjere seg i utviklingen.

Hvor begynte det hele?

Cardano-prosjektet ble lansert i 2015, med mål om å utvikle en blockchain-fokusert på lydvitenskapelig analyse og beste praksis i bransjen. Charles Hoskinson, en av Ethereum-medstifterne og en ivrig tro på de transformerende kreftene i det finansielle systemets kryptokurver, var den ledende styrken. Prosjektet samlet inn mer enn $ 60 millioner i en ICO i 2017.

Cardano blir ofte referert til som det “japanske Ethereum”, siden det er et stort beløp hvis investorene stammer fra Japan, og det er også organisasjonen som finansierer introduksjonen av Cardano, EMURGO. Fem faser (eller “æra” som de kalles) er planlagt for fullstendig distribusjon av Cardano blockchain: Byron, Shelly, Goguen, Basho og Voltaire. En ny samling funksjoner blir brukt på blockchain på hvert punkt. Den nylig introduserte Shelley-fasen, for eksempel, ville innlemme et belønningssystem for innsats og en evne til å delegere kryptovaluta ADA av Cardano.

Tre separate organisasjoner veileder Cardanos vekst. Det er det sveitsisk-baserte Cardano-stiftelsens ansvar å overvåke etableringen og konstruksjonen av Cardano-kulturen. Blockchain og verktøyene for implementeringen er utviklet av Input Output Hong Kong (IOHK). EMURGO er en kommersiell organisasjon som markedsfører Cardano industriell programvare.

Skeptikere på Cardano

Begrensningene til Cardano inkluderer det faktum at blockchain fortsatt er i gang. Det må øke bekymringene for skalerbarhet, da det bare kan håndtere 257 transaksjoner per sekund (TPS). Det har også problemer med den offisielle synkroniseringen av lommeboken og tilgang til nettverket. Dobbeltbruk eller 51 prosent angrep er en annen bekymring når det også er muligheten for at inngangsunderstøtter kan godkjenne den samme samlingen av transaksjoner fra to forskjellige spilleautomater..

Hvorfor investere i Cardano?

Det er mange nye fordeler som følger med Cardano. Mange variabler avhenger av prisen på hver digitale valuta. Det er best å vite variablene som driver verdsettelsen eller objektivt ta for seg om ADA-token er verdt å investere.

Fem grunner til hvorfor du bør investere i Cardano:

1. Desentralisert nettverk

Cardanos blockchain, som topp kryptovalutaer, er også desentralisert, og sørger for at ingen myndighet har overdreven kontroll over transaksjonsbeskyttelsen og bekreftelsesmetoden. Dette fjerner behovet for tredjeparter som banker eller regjeringer.

2. Lett tilpasningsdyktig

I forhold til annen blockchain-teknologi er den mye mer tilpasningsdyktig. For å appellere til flere kunder kan for eksempel en enkelt, smart kontrakt endres for å sikre konsistens for alle interessenter.

3. Partnerskap med regulatorer for å sikre sikkerhet

Det er ikke et forsøk på å være en forstyrrer, men snarere en innovatør. Det tar sikte på å operere innenfor rammen av den regionale lovgivningen, opprettholde maksimal samsvar og forsyne sluttbrukeren med letthet.

4. Lagdelt blokkjede

For sin token-generasjon og smarte kontrakter har den to forskjellige blokkeringer, som sikrer at den kan oppgradere nettverket med myke gafler uten at den andre komponenten forårsaker forstyrrelser.

5. Økt økonomisk frihet

Målet er å slå kundenes bekvemmelighet og håndhevelse av regelverk sammen i en strømlinjeformet tilnærming som vil gi millioner av mennesker som ikke har tilgang til konvensjonelle leverandører, tilgang til økonomisk uavhengighet.

Blant alle disse grunnene er det også et høyt sikkerhetsnivå ved å investere i Cardano. Et team av utviklere som er profesjonelle innen sine felt designer det. I tillegg til det er det forskjellige lag med ADA-tokens og smarte kontrakter, som nevnt ovenfor. Dette gir en ekstra sikkerhetsbuffer. Kryptografisk autentisering betyr at det ikke er mulig å hacke blockchain og avverge cybertrusler som kan bryte troverdigheten og avsløre brukerinformasjon.

prediksjon av cardano-pris

Cardano (Cardano) 2023-2025 prisforutsigelse Kilde: Prime XBT

Cardano nådde sin høye pris på $ 1,33 den 4. januar 2018. Deretter sank verdien av Cardano sakte og slo $ 0,027 den 15. desember 2018. Etter det, den 6. april 2019, svingte prisen fra $ 0,03 – $ 0,06 før den nådde toppunktet på $ 0,090.

24. november 2019 begynte Cardano på $ 0,038 for en ADA-mynt med en tilbøyelighet til å stige og slå $ 0,18, omtrent et år senere, 29. desember 2020.

Coin Switch er positiv til utviklingen av ADA ettersom Cardano vinner mer og mer samarbeid, noe som kan ha en positiv effekt på prisen.

I følge Coin Switch vil Cardano nå $ 3 i 2025. Selv om Cryptoground og Coinliker støtter disse prognosene, forventer de at prisen på ADA vil nå $ 2 eller $ 3 i 2025, tilsvarende.

Hvordan investere i Cardano?

Du kan enkelt investere i Cardano gjennom en av kryptovaluta-børsene siden den er oppført på de fleste av dem, da det er en fremtredende kryptovaluta. Kryptobørs kan ha hatt et skyggefullt rykte i begynnelsen av kryptotiden siden de ikke ble regulert, men nå er de helt trygge. Hvis du vil investere i Cardano, kan du enkelt gjøre det med eToro siden det er en av de mest populære plattformene over hele verden.

Klar til å investere i ADA?

Tips før du investerer i Cardano

1. Få tak i en kryptolommebok

Cardano har, i motsetning til andre store kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum, sin egen kryptovaluta-lommebok for ADA kalt Daedalus. Brukere får ikke bare en lommebok med Daedalus, de driver en komplett blockchain-node, noe som gir dem absolutt innflytelse av pengene sine og muligheten til å opprettholde ansvar over blockchain til Cardano.

I tillegg fungerer Daedalus som den eneste lommeboken der ADA-holdere kan delta i innsatsordningen til Cardano. Ettersom Cardano kjører en PoS blockchain-protokoll som nevnt ovenfor, kan tokenholdere tjene insentiver i Daedalus-lommeboken for å enten delegere ADA eller drive et staking pool. Hvis du ikke vil bruke Daedalus, kan du velge en blant mange andre digitale lommebøker eller maskinvare.

2. Prøv å holde de første investeringene små

Du kan føle at du vet nesten alt om kryptoinvestering etter flere ukers grundig forskning. Det er mye du kanskje vet, men det betyr ikke at du kan bruke blindt. Som alle investeringer er tvetydighet implisitt, og for Cardano-investering er det det samme.

Den digitale valutaen fortsetter å endre seg, og du må trå forsiktig. Det er utrolig høye risikoer involvert, noe som betyr at du enten kan vinne stort eller miste hele investeringen. Før du øker utgiftene, må du først bruke små summer for å se hvordan ting fungerer.

3. Vær tålmodig

Med mindre du er noen som er interessert i dagshandel og tiltrekkes av adrenalinet til raske børser, er det klokt å se på å ha Cardano-myntene dine. Dette alternativet er mer risikovillig, spesielt for nybegynnere, du vil bli vant til markedet. Det gjør det lettere for deg å forvente at verdiøkningene blir høye. Med de ambisiøse prognosene som blir gjort for Cardano, kan det være verdt å anskaffe utholdenhet for høyere premier.

4. Hold deg informert

En typisk feil begått av amatørkryptoinvestorer er å ta investeringsbeslutninger utelukkende basert på prisen på myntene. Faktisk er verdivurderingen av en kryptovaluta bare sant hvis du har tatt hensyn til den eksisterende sirkulasjonsforsyningen. Prøv å ikke stole for mye på den nåværende verdsettelsen av mynten hvis du vurderer å kjøpe Cardano og bare husk hvor mye markedsverdi du kjøper.

5. Skattelovgivning kan gjelde for Cardano

IRS ga ut en kunngjøring i 2014 om at kryptovalutaer er eiendom og ikke kontanter av skattemessige årsaker. Hvis du kastet eller kjøpte ADA ved å innløse det på en børs eller anskaffe produkter og tjenester, så er den realiserte med (for eksempel kjøpesummen på ADA) større enn prisen du kjøpte kryptovalutaen på, vil du skylde skatt. For eventuelle kortsiktige eller langsiktige renter kan du ha en kapitalfordel som er skattepliktig. Følg nøye med over kryptovalutaoperasjonene dine for å garantere at du forblir på høyre side av loven.

Avslutningsvis har Cardano en stor sjanse for å oppnå en like stor andel av kryptomarkedet. Således, for handelsmenn og nye aktører som nettopp har nådd kryptomarkedet, er det stadig på vei oppover, noe som er et utmerket alternativ. Samtidig, for handelsmenn som ønsker å diversifisere investeringene, fortsetter ADA å være et av de beste alternativene.

eToro – Beste megler å kjøpe Cardano ADA

eToro har vist seg å være pålitelig i kryptoindustrien i mange år – vi anbefaler at du prøver dem.

Virtuelle valutaer er svært ustabile. Kapitalen din er i fare.

Viktige punkter

  • Cardano er et open source-rammeverk med blockchain bygget i lag for å kjøre økonomiske applikasjoner som brukes over hele verden av selskaper, kunder og myndigheter.
  • Prosjektet har lagdelt vekst som hjelper det engasjerte teamet av kodere og utviklere med myke gafler til raskt å administrere og oppdatere blockchain.
  • ADA-holdere kan bruke myntene sine til å stemme på forbedringer eller endringer i protokollen, og dermed delta i utviklingen.
  • Fem faser er planlagt for fullstendig distribusjon av Cardano blockchain: Byron, Shelly, Goguen, Basho og Voltaire.
  • Desentralisert nettverk, sterke partnerskap med regulatorer og lagdelt blockchain er noen av mange fordeler for Cardano.
  • Det er forskjellige lag med ADA-tokens og smarte kontrakter, og tilbyr en ekstra sikkerhetsbuffer.
  • Innen 2025 spekuleres det i at Cardano maksimalt kan treffe $ 3.
  • Cardano har sin egen kryptovaluta lommebok for ADA, Daedalus.

Hvis du tenker på å investere i Cardano, husk at det er utrolig høy grad av risiko involvert.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me