Hva er den raskest voksende kryptovalutaen i verden?

Verdens raskest voksende kryptovaluta er Bitcoin

Bitcoin er for tiden den raskest voksende kryptovalutaen i verden. Bitcoin ble opprettet i 2009 av Satoshi Nakamoto og er den største kryptovalutaen globalt etter markedsverdi og den mest populære, og holder fast på dette skillet siden starten..

Bitcoin er en digital valuta. Den er opprettet og holdes digitalt på datamaskiner over hele verden. I motsetning til tradisjonelle valutaer er Bitcoin en desentralisert valuta som gir brukerne absolutt kontroll over sine transaksjoner og digitale eiendeler. Transaksjoner på Bitcoin-nettverket registreres på en hovedbok kjent som blockchain.

Blockchain er en offentlig hovedbok, noe som betyr at alle transaksjoner er offentlig tilgjengelige og gransket av nettverksbrukerne. Dette sikrer gjennomsiktighet og sikkerhet i nettverket, fordi hvis postene er offentlig tilgjengelige, blir det nesten umulig å utføre svindel som dobbeltbruk. Brukere av nettverket kan se hvor mye bitcoin en lommebok har. Imidlertid kan de ikke spore en bruker gjennom bitcoin-adressen.

Transaksjoner på Bitcoin-nettverket bekreftes av gruvearbeidere og legges deretter til i blockchain. De blir belønnet for sitt arbeid gjennom transaksjonsgebyrer og nye bitcoins. Den nåværende belønningen for gruvearbeidere er på 6,25 BTC og halveres hver 210 000 blokker som utvinnes.

Så hvordan fungerer Bitcoin?

Arbeidet med Bitcoin er lettere å forstå når du har forstått noen få konsepter.

  • Blockchain: Blockchain-teknologi er kjernen som kryptokurver som Bitcoin er basert på. En blockchain er en offentlig reskontro. Hver transaksjon i Bitcoin-nettverket lagres i hovedboken, og skaper en permanent oversikt over alle transaksjoner.
  • Private nøkler og offentlige nøkler: Bitcoin lommebøker inneholder en privat nøkkel og en offentlig nøkkel. Disse tastene lar brukerne starte og signere en transaksjon digitalt.
  • Gruvearbeidere: Gruvearbeidere er medlemmer av Bitcoin-samfunnet. De bekrefter alle transaksjoner ved hjelp av kraftige datamaskiner før de legges til i blockchain.

Siden blockchain er en offentlig hovedbok, er detaljene for alle transaksjoner som er gjennomført i Bitcoin-nettverket tilgjengelig for publikum. Transaksjonene blir verifisert av gruvearbeidere og deretter lagt til blockchain. Transaksjoner blir også verifisert gjennom brukerlommebøker, som kan verifisere transaksjonene gjennom de beskyttede digitale signaturene. Hver blokk tar rundt ti minutter å bryte.

Les mer: Hva er Bitcoin? En nybegynnerguide

Hvor trygt er Bitcoin?

Bitcoin er en av de sikreste kryptovalutaene i markedet.

  • Bitcoin er kryptert og bruker blockchain-teknologi, som bidrar til å sikre alle transaksjoner i Bitcoin-nettverket.
  • Transaksjoner registreres på blockchain. Transaksjonene er åpne for kontroll, og sikrer fullstendig gjennomsiktighet i systemet og øker sikkerheten ved å sikre at ingen svindel som dobbeltbruk kan forekomme.
  • Bitcoin er desentralisert, noe som betyr at den er fri for påvirkning fra enhver sentral myndighet eller regjering. Enkeltpersoner og bedrifter som bruker Bitcoin-nettverket, blir en del av et stort, desentralisert nettverk. En annen fordel med å bruke et desentralisert nettverk er at hvis en del av nettverket går ned, er nettverket fremdeles funksjonelt, og transaksjoner kan fortsatt finne sted.

Hva med Bitcoin-transaksjoner?

Transaksjoner på Bitcoin-nettverket lagres i en offentlig hovedbok, tilgjengelig for alle som ønsker å undersøke postene. Bitcoin-lommeboken bruker en privat nøkkel. Transaksjoner kan bare signeres og nås ved å bruke den private nøkkelen. Den private nøkkelen brukes til å bevise at transaksjonen stammer fra eieren av lommeboken.

Les også: Bitcoin-prisanalyse for 2021

Hva er fordelene med Bitcoin?

Bitcoin har flere fordeler som tradisjonelle valutaer og betalingssystemer mangler. Noen av fordelene er:

✅ Autonomi:

Bitcoin er populært på grunn av autonomien det gir brukerne. Det gir brukerne full kontroll over pengene sine og hvordan de bruker dem.

Desentralisering:

Bitcoin er en desentralisert kryptovaluta. Dette betyr at det ikke er under påvirkning av eller regulert av en sentral myndighet eller regjering, noe som gjør det immun mot tredjeparts regulering eller manipulasjon.

✅ Rask betaling:

Bitcoin-transaksjoner tar bare noen få minutter å fullføre, i motsetning til transaksjoner gjennom banker, som det tar flere timer til flere dager å behandle.

-Ikke repudierbart:

Når en bitcoin-transaksjon er fullført, kan den ikke reverseres med mindre mottakeren reverserer transaksjonen. Dette sikrer mottak av betaling.

Hva er ulempene med Bitcoin?

Bitcoin har også noen ulemper. Noen av ulempene er

❌ Svindel:

Bitcoins popularitet gjør det sårbart for svindel som svindel, Ponzi-ordninger og hackingangrep.

❌ Volatilitet:

Bitcoin er en ustabil kryptovaluta, og når man ser på historien til Bitcoin, har den sett noen perioder med ekstrem volatilitet. Volatiliteten er gunstig for kortsiktig handel, men er ikke egnet for langsiktig handel.

Hva driver prisen på Bitcoin?

Bitcoin er den raskest voksende kryptovalutaen i verden. 2020 og begynnelsen av 2021 økte Bitcoin til rekordhøye priser. La oss se på hva som ligger bak økningen i prisen på Bitcoin.

1. Voksende institusjonell interesse:

Siden starten av 2020 har det vært en økning i institusjonell interesse for Bitcoin. Denne faktoren vil spille en viktig rolle i å øke prisen på Bitcoin. Flere og flere institusjoner ser på å bruke Bitcoin og blockchain-teknologi.

2. Tilgjengelighet:

Tradisjonelle plattformer som PayPal øker også interessen for Bitcoin. PayPal kunngjorde nylig at brukere av tjenesten kunne kjøpe, selge og godta Bitcoin som betalingsmodus. Dette trekket har gitt PayPal 350 millioner sterke brukerbaserte tilgang til Bitcoin. Ser vi på PayPal, har konkurrentene også flyttet for å kunngjøre lignende strategier, noe som øker tilgjengeligheten til Bitcoin og gir økt prisstigning.

3. Inflasjon:

Bitcoin brukes også som en butikk av verdi av investorer, da det er en varig eiendel. I motsetning til tradisjonelle valutaer møter Bitcoin ikke noe inflasjonstrykk. Inflasjon har skadet kjøpekraften til tradisjonelle valutaer, noe som har gjort at investorer sikres mot økende inflasjon, investerer i eiendeler som Bitcoin, og som et resultat driver opp verdien.

4. Bitcoins er knappe:

Bitcoin er begrenset til 21 millioner, gruvearbeidere kan ikke utvinne mer enn 21 millioner bitcoins, noe som gjør Bitcoin ekstremt knapp og fører opp prisen.

Les mer: Hva vil drive Bitcoin-prisen i 2021?

Er Bitcoin en god investering i 2021?

Det siste året så Bitcoin en stor hit da pandemien rammet. Imidlertid børstet Bitcoin disse tapene, og Bitcoin samlet seg spektakulært. Kryptovalutaen brøt 40 000 dollar-marken.

Så for å svare på om Bitcoin er en god investering i 2021? Crypto-eksperter har spådd at Bitcoin kan krysse $ 100 000 innen utgangen av 2021 og gå opp til $ 300 000 innen 2022. Det er en mulighet for at Bitcoin kan oppfylle disse forventningene, noe som gjør det til en spennende investeringsmulighet..

eToro – Beste megler å kjøpe Bitcoin

etoro megler

eToro har vist seg å være pålitelig i Crypto-bransjen gjennom mange år – vi anbefaler at du prøver dem.

Virtuelle valutaer er svært ustabile. Kapitalen din er i fare

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me