Hva er en ICO? Alt du trenger å vite

ICO er sannsynligvis et begrep du har kommet over flere ganger når du forsker på kryptovaluta og kanskje har lurt på hva det betyr.

Kort oppsummert, det står for ‘Innledende myntoffer‘Og kan også kalles en’token salg. Det er der en ny kryptovaluta tilbys til en bestemt hastighet.

Et selskap gjør dette for å skaffe penger til å bygge det de planlegger å lage.

Som handelsmann kan ICO-er være en fin måte å tjene penger på. Dette kan gjøres ved å kjøpe til en veldig lav pris under ICO og selge etter at produktet går live når prisene sannsynligvis vil stige.

2017 var et stort år for ICO-er, og mye ble imidlertid hevet, mer ICOs i dag er private, ikke offentlig, og mange mennesker hører ikke om dem.

Det er allment antatt at de nå skaffer mer penger privat enn offentlig, og tilbyr investeringer i stor grad til hvalinvestorer.

ICO-er bør ikke forveksles med IEO-er (Initial Exchange Offering), som er et innsamlingsarrangement for en kryptovaluta-utveksling.

En av de nyeste IEO-ene er LEO, verktøyet token for Bitfinex-sentralen.

Vil du lære å handle kryptovalutaer som en proff? Ta vår kryptokurs!

Er ICO en trygg investering?

investere i ico

Det er mange ting å være oppmerksom på før du dykker inn i en ICO.

En av de viktigste tingene å huske er at de fleste kryptovaluta-prosjekter vil trolig mislykkes. Investorer må være veldig realistiske når det gjelder forventninger.

Hvis du ikke kan finne ut hva som gjør en kryptovaluta forskjellig fra alle de andre alternativene, er det sannsynligvis ikke verdt investeringen.

Enkelhet er en annen ting å se etter. Se på Bitcoin, den mest vellykkede kryptovalutaen. Mens ideen bak hvordan den fungerer er kompleks, løser den et enkelt problem.

En kjent setning fra Peter Lynch sier: “Invester aldri i noen ideer du ikke kan illustrere med fargestift.” Det stemmer spesielt med kryptovalutaer.

Svindel

ICOs er utsatt for pumpe- og dump-ordninger eller bare rett og slett tyveri av midler, og problemet er altfor reelt.

Pump og dump ordninger er der personen som søker investering allerede eier en god del av kryptovalutaen, og etter at prisen har steget etter ICO, selger alt det de eier, dumper prisen og stikker av med investorens midler.

Ikke alle ICOs er svindel, og dette bør ikke motvirke deg til ikke å delta i en ICO. Det krever bare at du gjør mye forskning før du deltar.

Viktige ting å se etter inkluderer:

 • En veikart. Dette bør forklare riktig trinnene organisasjonen skal ta når de vokser.
 • Gjennomsiktig team. Teamet bak prosjektet skulle ha avslørt identiteten sin og skulle ha et godt rykte.
 • Åpen kilde. Dette er ikke alltid nødvendig, men er et godt tegn hvis de er åpne om hvordan systemet deres fungerer.
 • Realistisk avkastning på investeringene. De fleste vil ikke kunne gi deg en reell ide om hvor mye du sannsynligvis vil tjene tilbake, men hvis det er en stor andel, vær forsiktig.

Kjente ICO-svindel

ico svindel

En god måte å forstå hva du skal se etter i en svindel er ved å undersøke svindel som allerede har funnet sted

Pincoin og iFan

Dette var to ICO-er som ble gjort av det samme selskapet, Modern Tech, fra Vietnam.

På overflaten virket de som legitime ideer, som selvfølgelig enhver svindel trenger å appellere til folk.

iFan skulle være en plattform for kjendiser for å markedsføre innhold til fans, og Pincoin hevdet å bygge en online plattform for reklame, auksjoner, investeringer og markedsplass.

En viktig ting å merke seg om Pincoin var at de hevdet at investorer kunne forvente fortjeneste på opptil 40%, som er et latterlig stort krav.

Modern Techs svindel var ikke spesielt komplisert. De tok rett og slett alles penger og forsvant deretter. Det var ingen pumpe og dump.

Opptil 32.000 mennesker ble ofre for svindelen, og totalt forsvant omtrent 660 millioner dollar.

Centratech

Dette kanskje en av de mest berømte ICO-svindelene så langt og var kjent for å få bokseren Floyd Mayweather og musikeren DJ Khaled med..

De to grunnleggerne ble til slutt arrestert og siktet for svindel etter at de samlet inn 32 millioner dollar.

US Securities and Exchange Commission (SEC) hevdet at de to skapte fiktive biografier om ledere og la ut villedende markedsføringsmateriell..

Det viser bare at du ikke helt kan stole på det selskapene hevder. Du må se mye lenger enn materialene de tilbyr.

Plexcoin

Plexcoin var ikke like vellykket som Modern Tech og klarte bare å stjele omtrent 15 millioner dollar.

Kanskje det største tegnet på at Plexcoin var en svindel var absurd påstand om at investorer kunne forvente opptil 1,354% avkastning på 29 dager.

Plexcoin er også en av de få gangene SEC har blitt involvert i en ICO mens den fant sted, og fryset pengene.

Regulering

ico regulering

Siden ICO fremdeles er et veldig nytt konsept i mange deler av verden, opptar de et grått område når det gjelder myndighetsregulering.

Imidlertid er regulering av ICOs sakte innhentende på forskjellige steder, selv om det ennå ikke er noen global enighet om hvordan de skal reguleres ennå.

Regulering vokser ikke bare på grunn av svindel, det er også bekymring for hva som skjer med midlene som anskaffes, og hvis alt som kreves av en ICO, er sant.

Kina og USA er kanskje de strengeste på ICO-er.

I Kina, ICOs er fullstendig utestengt. Før dette var kinesiske investorer veldig aktive i ICO, og samlet inn rundt $ 400 millioner.

Mange plattformer i Kina forbyder nå også ICO-annonser.

Det er imidlertid verdt å merke seg det Kina kan tillate det ICOs i fremtiden og at forbudet bare er midlertidig til et regelverk er på plass.

I USA opererer ICO i et mer komplisert landskap.

Mens SEC i stor grad er ansvarlig for regulering ICOs, de gjør det fra sak til sak, avhengig av om de anser dem som verdipapirer eller ikke, som kan være vanskelig å bestemme.

Ved å forstå hvordan ICO er regulert i landet ditt, kan du beskytte deg mot å miste pengene dine.

Mange involvert i kryptovaluta kan se på ICO-regulering som en dårlig ting fordi de ikke tror at regjeringer skal medalje i kryptovaluta.

men, fra et handelsperspektiv er regulering en god ting og vil holde deg trygg. Det kan bare være slik at de vil kreve mer informasjon om deg.

Hva er de største ICO-ene?

største icos

Noen ICO-er har vært veldig store, og i mange tilfeller er de ERC-20-tokens lansert på toppen av Ethereum.

 1. DomRaider – $ 65,890,000
  • Lanserte token for å finansiere veksten i selskapets og auksjonsblokkjeder over hele verden.
 2. Tron – $ 70.000.000
  • Nå, en av de beste kryptovalutaene, er Tron-prosjektet veldig stort og har som mål å desentralisere Internett. Trons grunnlegger, Justin Sun, er veldig kjent og likte, og mange har kommentert hans store markedsføringsevner.
 3. Bankex – $ 70,600,000
  • Et selskap som jobber med å lage en Proof of Asset-algoritme. Det er verdt å merke seg hvorfor prosjektet er tiltalende; det er noe lett å forstå, en liten vri på en idé folk allerede vet om.
 4. Aragon – $ 73.000.000
  • Et prosjekt for å lage verktøy for desentraliserte organisasjoner. Aragon har mistet omtrent 58% av verdien siden ICO. Selv om det beløpet kan høres høyt ut, har andre ikke vært så heldige.
 5. QASH – $ 105.000.000
  • Uttalt ‘kontanter’, QASH er det opprinnelige symbolet på Quoine-plattformen og håper å løse likviditetsproblemer i kryptovaluta-investeringer..
 6. Status – $ 108.000.000
  • Et prosjekt som planlegger å lage en lommebok, en meldingstjeneste og en surfetjeneste som ivaretar menneskerettighetene.
 7. Bancor – $ 153.000.000
  • Et desentralisert likviditetsnettverk der du kan bytte hvilken som helst kryptovaluta mot en annen.
 8. SIRIN LABS token – $ 157.000.000
  • De tar sikte på å bygge bro over gapet mellom blockchain-økonomien og massemarkedet. Dessverre har prosjektet siden ICO mistet så mye som 98% av verdien.
 9. Tezos – $ 232.000.000
  • Hovedsakelig prøver å være den siste blockchain. De har et hovedfokus på styring i kjeden og tror det vil gjøre det til den mest bærekraftige blockchain noensinne. ICO-en deres økte visstnok ti ganger mer enn de forventet.
 10. Filecoin – $ 257.000.000
  • Filecoins ICO har økt mest så langt, men siden da har verdien av Filecoin sunket betydelig, og mistet så mye som 62% av verdien.

Ved å lese om vellykket ICO, kan du se hvilke ting folk ser etter i en ICO.

Viktige punkter

Hvis du husker noe fra denne artikkelen, må du sørge for at det er disse viktige punktene.

 • ICOs er en fin måte å tjene penger på. Etter ICO skyter prisen ofte opp, og mange selger investeringen for å få rask fortjeneste.
 • Investorer bør gjøre en god del forskning før de investerer. Husk at de fleste kryptovalutaer sannsynligvis ikke vil lykkes i det de planlegger å bygge.
 • Svindel er ekte. Se etter de tydelige tegnene på svindel, en av de største er løftet om å gjøre umulige gevinster.
 • Regulering er sakte å innhente ICOs. I mange land er de regulert på forskjellige måter.

Lær å handle med vårt kurs i kryptovaluta

Vil du lære mer om andre kryptovalutaer og hvordan du handler dem? Registrer deg deretter på kurset for kryptovalutahandel!

Hvis du likte å lese denne artikkelen fra Handelsutdanning, vennligst gi den en like og del den med alle andre du tror det kan være av interesse også.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me