Hva er Ethereum? En nybegynnerveiledning for etereum og tips for investering i ETH

Ethereum har utløst en samtale det siste året da den kommer opp som den nest største kryptovalutaen etter Bitcoin. I motsetning til Bitcoin er Ethereum imidlertid en flerhandelsplattform som brukes til å “kodifisere, desentralisere, sikre og handle omtrent hva som helst”..

Ethereum kom til kort omtrent 100 dollar for å slå sin heltid i januar 2021 siden 2018. Ethereum utgjør mange fordeler i forhold til andre konvensjonelle kryptovalutaer som Bitcoin og rivaliserende valuta Litecoin. Det er blitt adoptert av selskaper og oppstart som en metode for transaksjon og handel med ting utover kryptovalutaer.

Mange mennesker er nysgjerrige på hva Ethereum egentlig er, hvor det hele begynte, og hvordan man kan investere i det med tanke på den nylige sprengningen. Det er også nødvendig å huske farene ved investeringer og evnen til å bryte den og utvikle din egen formue utenfor Ether.

Hva er Ethereum?

Verdens nest største kryptovaluta, kjent som Ethereum, er en åpen kildekode, desentralisert programvareplattform som opprinnelig ble lansert i 2015, for sin egen kryptovaluta, Ether. I tillegg til å være en plattform, er det også et programmeringsspråk som brukes til å bygge, distribuere og bruke forskjellige applikasjoner, for eksempel Microsofts partnerskap med ConsenSys. Disse applikasjonene har vanligvis ikke hjem for bare en datamaskin, men distribueres over flere datamaskiner for mer sikker og sikker infrastruktur.

Applikasjoner som kjøres på Ethereum kjøres på et kryptografisk token, Ether, som er unikt for nettverket. Disse tokens fungerer som transport rundt Ethereum-plattformen og brukes ofte av utviklere som ønsker å integrere og konstruere sine egne applikasjoner i plattformen..

Ether kan brukes til to bredere definisjoner; for det første som en digital valutaveksling som Bitcoin eller Ripple, og for det andre som en nøkkel til å kjøre applikasjoner og tjene på dem på plattformen. Ethereum kan brukes til å “kodifisere, desentralisere, sikre og handle omtrent hva som helst.” Ether er den digitale kryptovalutaen som tillater operasjoner på smarte kontrakter og dApps bygget på Ethereum.

Som et eksempel tilbyr Microsofts partnerskap med ConsenSys “Ethereum Blockchain as a Service (EBaaS) på Microsoft Azure for å tilby klienter et skybasert blockchain-utviklermiljø bare med et enkelt klikk.

Hvor begynte det hele?

Ethereums medstifter Vitalik Buterin ble involvert i Bitcoin i 2011 som en ung programmerer, nysgjerrig og tiltrukket av blockchain-teknologi. Dette førte til at han så for seg et nettverk som var større enn Bitcoins opprinnelige bruksområder for økonomiske formål. Med dette publiserte han en whitepaper i 2013 som skisserte hva som snart skulle bli Ethereum. Den største forskjellen mellom Bitcoin og Ethereum var Ethereums evne til å handle mer enn bare kryptovaluta.

Buterin og andre medstiftere av flerhandelsplattformen samlet inn over 18 millioner dollar i 2014 etter å ha startet en Crowdsourcing-kampanje der de solgte Ether-tokens for å gi visjonen en lansering fra bakken. Etter dette hadde Ethereum sin første live-lansering i 2015, kjent som Frontier. I dag er Ethereum kjent som den nest største kryptovalutaen og har over hundrevis av utviklere involvert.

Ethereum ble delt i to blockchain-divisjoner i 2016 etter tyveri av over $ 50 millioner i midler samlet inn på DAO, en serie smarte kontrakter hentet fra Ethereums programvarenettverk i 2016. De to divisjonene heter nå Ethereum og Ethereum Classic.

En hard gaffel fra det opprinnelige programmet designet for å forsvare seg mot flere ransomware-forsøk, fant den nye Ethereum. Ethereum ble da kåret til den nest største virtuelle valutaen på markedet fra september 2019 etter like bak Bitcoin.

ethereum prisdiagram

10. januar 2021 falt Ethereum $ 100 mindre enn å slå sin heltidshøyde. Kilde: Coindesk

Skeptikere på Ethereum

Siden 2017 har Ethereum-utviklere jobbet med å flytte nettverket fra et proof-of-work-system til et proof-of-stake-system (PoS). Prosjektet, kjent som Casper sammen med applikasjonen, kan ha en betydelig innflytelse på Ether. Ethereum-nettverket ble utsatt for en utfordringsbombe som en del av Casper-overgangen til PoS som ville ødelegge transaksjoner på nettverket og forårsake en ‘istid’ der transaksjoner ville slutte å behandles og nettverket fryser.

Istanbul-gaffelen i Istanbul ble distribuert i slutten av 2019 av Ethereum-utviklere, noe som skapte en drastisk økning i blokkbehandlingstiden. Dette ble tilskrevet kompleksiteten i gruveblokker som passer til oppgraderingen som utviklerne ikke kunne justere. Muir Glacier-oppdateringen ble lansert 1. januar 2020 da kjeden nådde sin blokk 9.200.000, og presset utfordringsbomben i minst 4 millioner blokker til.

Innsatsen fra skaperne av Ethereum for å redusere utfordringsbomben og kjøpe mer tid viser deres vekt på sikkerhet og sikkerhet og plasserer dermed tillit til de som ønsker å bli med i Ethereum.

Hvorfor investere i Ethereum?

Tatt i betraktning at Ethereum er den nest største kryptovalutaen, holder den absolutt som en sterk investering i forhold til andre kryptoer. Til tross for svingningene i Ethereums historie er analytikere enige om at prisen på Ethereum vil stige ytterligere i det lange løp.

Siden Ethereum er på toppen av DeFi, er potensialet for prisøkninger stort. Analytikere ser på DeFi som en verdig konkurrent til dagens sentraliserte tradisjonelle finansielle system.

Ethereum steg til $ 1.336 den 10. januar 2021, ikke langt fra den høyeste tiden på $ 1.432 den nådde 13. januar 2018. Hvis Ethereum blockchain fortsetter å bli vedtatt i 2021, noe som sannsynligvis vil skje, så er prisen på Ethereum kan stige, ifølge kryptoanalytikere. James Todaro Blocktown Capital administrerende partner spår at Ethereum-prisen vil gå så høyt som $ 9000 i 2021.

Ethereum 2.0, Ethereums andre versjon, er en av grunnene som vil påvirke investeringsbeslutninger i Ethereum. Ethereum 2.0 vil konsentrere seg om energiproduksjon og raffinering i stedet for gruvedrift. Husk at bevis på innsats vil kreve en kryptolommebok for identifikasjon og godkjenning av transaksjoner for å sikre sikkerheten til midler.

Les mer: Ethereum-prisanalyse for 2021

Hvordan investere i Ethereum?

Først og fremst trenger du en digital lommebok hvis du ønsker å investere i Ethereum og spesielt Ether. Du vil ikke kunne finne Ethereum på noen større børser, og du kan ikke gå til en megler for å finne tilbud på nettet. Den blir konvertert til lommen. De er i hovedsak små datamaskiner uten nett som lar deg administrere Ether. Det er mange produsenter av digitale lommebøker som blant annet Coinbase og Trezor.

Ikke la deg villede av digitaliseringen bak kryptovalutaer. Det er viktig å huske på at Ether (ETH) er en valuta, og at du som investor bør betrakte den som sådan. Du kjøper ikke Ether-aksjer, akkurat som du kan kjøpe aksjer eller ETFer. I stedet bytter du ut dollar for tokens av Ether.

I tillegg til dette er det ingen utbetalinger eller utbytter når du investerer i Ether. Den beste drømmen din er at du i fremtiden vil selge mer for tokens til andre brukere på Internett enn det du kjøpte dem til i utgangspunktet. En av de beste plattformene der du kan kjøpe Ethereum er eToro.

Klar til å investere i Ethereum ETH?

Tips og strategier før du investerer i Ethereum

1. Bruk av en kryptolommebok

Digitale lommebøker er i hovedsak miniatyrhardware-lommebøker, der folk lagrer kryptovalutaen sin. Det er en god løsning for de som planlegger å ha store summer og er på utkikk etter et sikkert alternativ til eiendelene sine.

Ethereums andre versjon, Ethereum 2.0, krever at du har en kryptolommebok for å validere transaksjoner. Hardware-lommeboken din vil ha private nøkler som bare du har tilgang til, og dermed sikre oppbevaring av investeringene dine. De er i hovedsak små datamaskiner uten nett som lar deg administrere Ethers (ETH).

eToro har lansert sin autentiske børs og lommebok eToroX hvor du kan oppbevare myntene dine trygt.

2. Invester smart

Dette gjelder enhver investering. Det er imidlertid alltid sunt å huske på, spesielt når du ønsker å investere i Ethereum, at du ikke bør investere mer enn det du har råd til å tape.

Ethereum har vært kjent for sitt rykte å svinge her og der, og uten tegn kan prisene falle innen få timer. Når det er sagt, er det sjanser for at eiendelene dine vil falle i verdi over korte perioder, og derfor ikke investere midler du eventuelt trenger til nødsaker.

3. Planlegg fremover

Ved å nevne volatiliteten ovenfor og svingningene, er Ethereum-investeringer verdt å se på på lang sikt. Til tross for sin kortsiktige tendens til å svinge i priser, har Ethereums langsiktige ytelse vist generelle positive vekstrater. Så når det er sagt, med mindre du er noen som ser på dagshandel, er det å tenke langsiktig et annet risikovillig alternativ for å investere i kryptovalutaen.

4. Hold øye med trender og tegn

Når du ønsker å investere i alle typer kryptoaktiva, er det viktig å holde øye med markedet. En av de viktigste aspektene ved å investere i en hvilken som helst form er å kunne forutsi fremtidige resultater eller resultater. Ethereum er for tiden i forkant for den desentraliserte økonomien (DeFi).

Den totale verdien låst i DeFi er 22,08 milliarder dollar. Denne verdien økte med mer enn 2300 prosent siden januar 2020. Forutsatt at denne trenden fortsetter, vil den i stor grad tiltrekke investorer og enkeltpersoner til å investere i ETH. Visse tegn som dette vil bidra til at du overordnet bestemmer deg for å plassere dine spill på Ethereum.

5. Ta hensyn til skatteforpliktelser

Som med andre kryptovalutaer er Ethereum 2.0-skatt basert på kursgevinster. Hvis du planlegger å videreselge Ethereum for fortjeneste, eller hvis du bare planlegger å bruke det til en verdi som var høyere enn først kjøpt på (med andre ord, valutaen har styrket seg), vil du være ansvarlig for kapitalgevinstskatt.

Skattesatsen avhenger av hvor lenge du hadde mynten. Derfor er det viktig å holde oversikt over alle transaksjonene dine for å unngå juridiske problemer lenger nede.

Det er alltid et risikonivå før du investerer i en eiendel, og dette følger også for Ethereum. Det kan være risikabelt, men det har stort potensiale for å være givende. Mange selskaper er i ferd med å komme opp med sine investeringer i Ethereum, og bruker den som en byggestein for å desentralisere og handle blant utviklere og innovatører..

Begynn å investere i Ethereum med eToro

investere i ethereum

Hvis du nå vil investere i Ethereum, eToro er en brukervennlig og billig plattform som gir sterling kryptohandelopplevelser. Selskapet fortsetter å utvide ved å introdusere nye produkter og andre kryptovalutaer på toppen av Ethereum, slik at nybegynnere og eksperter kan utforske ulike muligheter i kryptoverdenen.

eToro – Den beste plattformen å investere i Ethereum

eToro har vist seg å være pålitelig i kryptoindustrien i mange år – vi anbefaler at du prøver dem.

Virtuelle valutaer er svært ustabile. Kapitalen din er i fare.

Viktige punkter

 • 10. januar 2021 falt Ethereum $ 100 mindre enn å slå sin heltidshøyde.
 • Ethereum er en multihandelsplattform som brukes til å “kodifisere, desentralisere, sikre og handle omtrent hva som helst”.
 • Ethereum ble delt i to blockchain-divisjoner i 2016 etter tyveri av over $ 50 millioner i midler samlet inn på DAO, en serie smarte kontrakter hentet fra Ethereums programvarenettverk i 2016. De to divisjonene heter nå Ethereum og Ethereum Classic.
 • Ethereum er den nest største kryptovalutaen, etter Bitcoin.
 • Ethereum er en åpen kildekode, desentralisert programvareplattform som opprinnelig ble lansert i 2015.
 • James Todaro Blocktown Capital administrerende partner spår at Ethereum-prisen vil gå så høyt som $ 9000 i 2021.
 • Ethereum 2.0 vil konsentrere seg om energiproduksjon og raffinering i stedet for gruvedrift.
 • En digital lommebok er nødvendig hvis du ønsker å investere i Ethereum.
 • Ethereum er for tiden i forkant for den desentraliserte økonomien (DeFi).
 • ETH blir mye brukt av selskaper og startups som en transaksjonsmetode.
 • Den totale verdien låst i DeFi er 22,08 milliarder dollar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me