Hva er kryptovalutahandel og hvordan fungerer det? Alt du trenger å vite

Kryptovalutahandel handler om å spekulere i prisbevegelser. Du kan gjøre dette ved å kjøpe eller selge verdien av krypto på en valutavekslingsplattform, eller via en CFD-handelskonto.

Interessert i kryptovalutahandel med eToro?

Komplett guide til kryptovalutahandel

I dagens raskt og teknologidrevne verden er det ingen overraskelse at kryptovalutahandel tiltrekker seg flere og flere handelsmenn fra hele verden. Samtidig er kryptovalutaverdenen fortsatt omgitt av myter og misforståelser. Så, hva er handel med kryptovaluta og hvordan fungerer det egentlig??

Hvis du lurer på hva kryptovalutahandel er og hvordan det fungerer, kan vi i Trading Education tilby alt du trenger å vite.

Hva er kryptovalutahandel?

Kryptovalutahandel innebærer kjøp og salg av forskjellige virtuelle mynter og bytte hverandre mot en annen. Crypto trading tillater også handelsmenn å bruke fiat-valutaer for å kjøpe kryptoer for å komme i gang. Merk at i motsetning til aksje- eller valutahandel, kryptovalutamarkedet er åpent 24/7 – et faktum som gjør kryptovalutahandel veldig attraktiv.

 • Kryptovaluta | Definisjon

Før vi svarer på spørsmålet “Hva er kryptovalutahandel og hvordan fungerer det?” vi bør forklare hva verden med kryptovaluta og blockchain-teknologi er.

Kryptovalutaer eller kryptoer er definert som virtuelle penger som primært støttes av blockchain-teknologi.

Cryptos blir også referert til som virtuelle penger, mynter, tokens, og så videre og videre. Mens vilkårene varierer, er nettvalutaer kryptert, noe som gir dem høye sikkerhetsnivåer. Det er verdt å merke seg at begrepet “krypto” kommer fra kryptografi.

Det som tiltrekker handelsmenn er det faktum at disse valutaene er desentraliserte og har potensial til å endre tradisjonell bankvirksomhet og bruk av fiat-valutaer.

Her skal vi merke oss det kryptoer overføres over et kraftig nettverk av datamaskiner og lagres digitalt.

 • Grunnleggende om Blockchain Technology

Et annet begrep vi må avklare før vi forklarer hva kryptohandel er og hvordan det fungerer, er blockchain-teknologi. Blockchain-teknologi er en stor avtale! Blockchain-teknologi har potensial til å revolusjonere måten vi lagrer data på og lager smarte kontrakter og applikasjoner langt utenfor finansnæringen.

Når det gjelder kryptovaluta, brukes blockchain-teknologi til å registrere transaksjoner og spore data og eierskap. Nye blokker legges til foran på blockchain-hovedboken for å sikre gjennomsiktighet, som er nøyaktig prosessen med kryptodrift. Her skal vi nevne at gruvedrift kan være ekstremt tidskrevende og energikrevende.

Interessant nok varierer blockchain-baserte algoritmer. To av de vanligste er bevis på arbeid (basert på gruvedrift) og bevis på innsats (basert på innsats), blant andre.

Lær mer om forskjellen mellom disse to algoritmene her.

 • Historien om kryptovaluta og blockchain-teknologi

Før du begynner å utforske en verden av kryptovalutahandel, bør du også forstå historien. Akkurat som deres kryptiske natur, er historien om kryptoer mer enn gåtefull. Den første kryptovalutaen som ble handlet, bitcoin, ble opprettet i 2009. Bitcoin ble opprettet av Satoshi Nakamoto hvis virkelige identitet aldri ble avslørt.

Bitcoin førte til opprettelsen av tusenvis av altcoins, inkludert verktøytegn (Binance Coin), stablecoins (Tether) og personvernmynter (Monero). I følge data, Fra og med 2020 er det omtrent 5201 kryptoer, og disse tallene øker.

Nå utvides blockchain-teknologien utover handel. Blockchain-teknologi kan hjelpe samfunn med å komme seg fra den pågående pandemien og støtte medisin, spill, stemmegivning og mye mer.

Kryptovalutahandel: måter å handle kryptovaluta på

kryptovalutahandel

Når du har forstått det grunnleggende om kryptovaluta, la oss se hva kryptohandel er og hvordan det fungerer. Handel med kryptovaluta, som nevnt ovenfor, innebærer kjøp og salg av forskjellige virtuelle mynter og bytte hverandre mot en annen.

Det er to hovedmåter å handle kryptoer på. Den ene er å kjøpe og selge kryptovalutaer via en børs, og den andre er å handle en CFD-kontrakt og spekulere i prisbevegelser.

 • Handel med kryptovaluta via en børs

Handel med kryptovaluta via børser innebærer kjøp og salg av kryptovalutaer. Her skal vi merke oss at når du kjøper kryptoer via en børs, eier du eiendelene du kjøper. For å gjøre det trygt, må du åpne en konto og lagre eiendelene dine i en kryptolommebok til du bestemmer deg for å handle.

Når du handler på en børs, bør du ha nok kapital til å opprettholde eiendelene dine og også være kjent med alt det tekniske for å plassere vellykkede kjøps- og salgsordrer..

 • Kryptovalutahandel og CFD-er

Når du handler kryptoer via en CFD-konto, kan du spekulere i prisbevegelser. I dette tilfellet handler du derivatkontrakter, slik at du aldri eier kryptovalutaene du handler. Merk at CFD-er er definert som gearing-instrumenter, som kan øke både gevinster og tap.

Et annet instrument som bruker gearing er spread betting. Hovedforskjellen mellom CFD-er og spread betting er måten de reguleres og beskattes over hele verden.

Handel med kryptovaluta & Volatilitet

Enten du velger en krypto-CFD eller en børs, ikke glem at kryptoer er ekstremt ustabile. Som et resultat handles kryptovaluta ofte i mindre partier.

Her skal vi merke oss at kryptovaluta volatilitet hovedsakelig drives av spekulasjoner og media. Ettersom kryptoer ikke støttes av fysiske eiendeler eller reguleringsorganer, bestemmes prisbevegelser av tilbud og etterspørsel, med små endringer som har enorme effekter på prisene.

Hvordan fungerer kryptovalutahandel?

Klar til å begynne å handle kryptovaluta? Etter at du har blitt kjent med de forskjellige måtene å handle kryptovaluta på, er det på tide å forstå hvordan kryptovalutahandel faktisk fungerer.

 • Handel med kryptovaluta | Forskrifter og avgifter

En av de første faktorene å vurdere er forskrifter og avgifter. Selv om verden av kryptovaluta og blockchain-teknologi utvikler seg i raskt tempo, er forskriftene fremdeles sakte og uklare.

I USA behandles for eksempel kryptoer som eiendom. Som et resultat, bør amerikanske handelsmenn (henvist til investorer) følge strenge regler. Noen steder er kryptohandel derimot fullstendig utestengt.

Slike forvirrende regler over hele verden kan være skadelig, så sørg for at du er kjent med juridisk status og skatteregler for kryptovaluta og ICO-er (Initial Coin Offerings) i landet du er basert i.

Her kan du lære mer om de mest kryptovennlige byene over hele verden.

 • Hvilke faktorer påvirker kryptohandel

For å bli en vellykket handelsmann, bør du analysere alle de forskjellige aspektene som påvirker verden av kryptovaluta. Faktisk er det ikke bare regler som påvirker kryptohandel.

Tradere bør forstå at kryptohandel blir flyttet av tilbud og etterspørsel. Interessant nok spiller markedsverdi og media en avgjørende rolle. Viktige hendelser, som økonomiske ulemper, harde gafler, samt integrasjon, bør vurderes.

Evnen til noen plattformer til å støtte smarte kontrakter og desentraliserte apper er nok en attraktiv investeringsmulighet. For å gi et eksempel, hvis et stort selskap kunngjør at de vil bruke en krypto, kan kryptovalutahandel øke.

Selv om kryptohandel er relativt ny sammenlignet med andre former for handel, handelsmenn bør ikke bare holde øye med beregninger og indikatorer, men også historiske priskart.

Hvordan kan jeg begynne å handle kryptovaluta?

guide til kryptovalutahandel

Hvis du tror du forstår hva kryptovalutahandel er og hvordan det fungerer, er det på tide å begynne å handle. Her er noen måter å hjelpe deg i gang:

 • Forstå handelsmålene dine: For å bli en vellykket kryptotrader, må man forstå sine egne motiver. Mens noen handler med kryptoer for å øke formuen, handler andre for å diversifisere porteføljene. De som for eksempel vil eie faktiske kryptoer, bør vurdere å handle via en børs.
 • Fokus på utdanning i kryptovalutahandel: Enten du vil tjene penger eller bare finne en ny arbeidsmulighet, bør du alltid fokusere på å utdanne deg selv. Fra online kurs til seminarer, bør man vite det grunnleggende om kryptohandel utenat. Du bør kunne analysere forskjellige mynter, bruke diagrammer og åpne avtaler.
 • Gjør deg kjent med kryptoer: Crypto Traders bør ha en dyp forståelse av de forskjellige kryptovalutaene de kan handle, så vel som deres forkortelser. For eksempel er BTC forkortelse for Bitcoin, mens BCH er for Bitcoin cash – en hard gaffel i Bitcoins blockchain. Du bør også mestre kryptopar. Eksperter hevder at nybegynnere bør starte med populære mynter. Bitcoin, Ethereum, Litecoin og Ripple er noen av de største kryptovalutaene som kan føre til vellykkede handler. Du kan for eksempel bytte Bitcoin mot Ripple. Interessant, tall viser at Bitcoin utgjør nesten 64% av kryptovalutaens markedsverdi.
 • Utvikle en handelsstrategi: Næringsdrivende bør forstå kompleksiteten ved handel for å teste og utvikle en strategi. Det anbefales å ha en handelsdagbok. En av hovedreglene er å kjøpe når prisen er lav og selge når den er høyere. Her skal vi merke oss at begrepet uptrend / bullish refererer til når prisene stiger, mens begrepet downtrend / bearish til når prisene synker. Du bør lære å handle med trenden. La oss ta swinghandel, for eksempel! Hvis du bestemmer deg for swinghandel, bør du være nøye med trendprisene og alltid stoppe for å redusere risikoen.
 • Vurder kryptohandelsrisiko: Mange handelsmenn starter med fiat-valuta for å kjøpe kryptoer. Når du bestemmer deg for en mynt, bør du imidlertid vurdere behandlingstider og leveringsgrenser. Bare fordi kryptoer er svært ustabile og jo lenger du venter, jo større er risikoen for at verdien endres! Denne volatiliteten kan føre til høy risiko, så integrer alltid en risikostyringsstrategi i din handelsstil.
 • Velg en handelsplattform: Et annet viktig skritt for å hjelpe deg med å nå suksess er å velge en pålitelig handelsplattform. Faktorer som brukervennlighet, kundesupport og sikkerhet er avgjørende.
 • Finn en regulert megler: Gjør din forskning før du velger en megler for å handle krypto CFDer. Forsikre deg om at du har en regulert megler! Vurder utvekslings-, handels- og innskuddsgebyrer for å sikre at du har nok kapital til å begynne å investere. Sjekk også om megleren din spesialiserer seg på andre eiendeler for å hjelpe deg med å diversifisere porteføljen din.
 • Opprett en kryptovaluta lommebok: Hvis du virkelig vil eie faktiske kryptoer, trenger du en kryptovaluta-lommebok. En kryptovaluta lommebok er viktig for å holde pengene dine trygge. Merk at handelsmenn kan velge mellom lommebøker for papir, mobil, programvare eller maskinvare.
 • Vurder demo-kontoer og trading bots: For å hjelpe deg i gang, kan du vurdere å åpne en demo-konto eller bruke en trading bot. Med en demo-konto kan du teste potensiell megling og utvikle en strategi. Handelsroboter kan derimot utføre faktiske handler automatisk. Samtidig, de kan være en stor feil. Finn ut hvorfor kryptohandelsroboter kan være den beste eller verste avgjørelsen du noen gang tar.
 • Øk din selvkontroll: Et av de viktigste trinnene til suksess er å øke din følelsesmessige selvkontroll. Du bør lære å sette intens følelser til side og bli konsekvent. Konsistens vil hjelpe deg med å vinne ikke bare en handel, men en rekke trekk.

Klar til å starte kryptovalutahandel? Åpne en live-konto i dag.

Er kryptovalutahandel trygt?

Mens kryptovalutahandel tilbyr mange spennende muligheter for potensielt å øke formuen din som en ekte kryptokonge, har kryptohandel noen negative sider. En av de viktigste bekymringene er sikkerhet. Selv om blockchain-teknologien nesten er uhackbar, er det visse risikoer. Ta for eksempel 51% angrep! Dette er et angrep på en blockchain der en gruppe gruvearbeidere kan utføre forskjellige ondsinnede handlinger.

Før du begynner å investere i kryptovaluta, bør du også være oppmerksom på forskjellige svindelformer. Siden kryptokurver ikke er riktig regulert ennå, er det mange svindel og svindel (spesielt i form av ICO) som kan føre til store tap. OneCoin er en av de mest beryktede svindelene i kryptohandelens historie.

På toppen av det styres fortsatt kryptohandel av negative holdninger. Siden kryptokurver har blitt brukt til ulovlige aktiviteter, mange forbinder fortsatt kryptohandel med det mørke nettet og kriminell aktivitet.

Når det er sagt, kan kryptovalutahandel være en rimelig investeringsmulighet. Lær hvordan du kan overvinne kryptorelaterte utfordringer og bli en vellykket kryptotrader.

Relatert: Finn de beste kryptovalutaene å handle

Nøkkelpunkter for handel med kryptovaluta:

  • Handel med kryptovaluta er salg og kjøp av kryptovalutaer.
  • Kryptovalutaer er virtuelle penger støttet av blockchain-teknologi.
  • Blockchain-teknologien utvides utover finanssektoren og kan brukes til smarte kontrakter, desentraliserte apper og mye mer.
  • Noen av de mest populære kryptoene å handle er blant annet Bitcoin, Ethereum, Ripple og Litecoin.
  • Investorer kan handle kryptoer via en børs eller en CFD.
  • Ettersom kryptomarkedet er svært volatilt, bør handelsmenn vurdere forskjellige faktorer, som økonomisk usikkerhet, medienyheter og trender.
  • Handelsutdanning, dataanalyse, risikostyring og selvkontroll blir avgjørende for å temme kryptovalutamarkedet.
  • Selv om kryptokurver har blitt brukt til ulovlige aktiviteter, er kryptohandel et rimelig investeringsalternativ.

  Nå vet du hva som handler med kryptovaluta og hvordan det fungerer. Hvis du føler deg inspirert til å starte kryptovalutahandel, eller hvis denne artikkelen har gitt litt ekstra innsikt i din eksisterende handelskunnskap, kan du være glad for å vite at etoro gir muligheten til å handle med Crypto-eiendeler og CFD-er på opptil 90+ kryptovalutaer. Crypto Traders kan bygge en diversifisert portefølje med de mest populære myntene.

  Likte du artikkelen vår Hva er kryptovalutahandel & Hvordan virker det? Så gi oss en like og del den med alle som kan synes det er nyttig.

  Vil du handle kryptovaluta? Hvilke kryptoer ville du velge å handle? Er en børs eller en CFD den riktige metoden for deg? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

  Husk: Kryptovaluta er svært volatil. Kapitalen din er i fare, og tidligere resultater er ikke en indikasjon på fremtidige resultater.

  Vær oppmerksom på at CFD er komplekse instrumenter og har en høy risiko for å miste penger raskt på grunn av gearing. 62% av private investorkontoer taper penger når de handler CFD-er med denne leverandøren. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å miste pengene dine.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me