Hvordan investere i Bitcoin – The Ultimate Beginner’s Guide to Investing in BTC

Hvordan investere i Bitcoin (BTC)

Hvorfor investere i Bitcoin BTC? Hva er Bitcoin investeringsproffer og utfordringer? Her er alt du trenger å vite om Bitcoin-investering.

Å ta en rask tur nedover i minnefeltet – hadde du kjøpt en enkelt Bitcoin tilbake i 2009 – ville du ha betalt mindre enn 1 cent. Og idag? Den digitale valutaen handles til over $ 18.000.

Enkelt sagt betyr dette at hadde du investert $ 100 i Bitcoin for litt over et tiår siden, ville du nå se på avkastning på $ 179 millioner..

Faktisk er dette intet mindre enn fenomenalt. Som sådan sier det seg selv at mange detaljklienter nå ønsker å investere i Bitcoin. Hovedproblemet er at mange mennesker ikke helt forstår hvordan denne kryptovalutaen fungerer – det er derfor de er motvillige til å ta steget.

Det er her vi kommer inn. Denne ultimate guiden videre Hvordan investere i Bitcoin vil fortelle deg alt du trenger å vite – på vanlig engelsk. Dette inkluderer en forklarer om hva Bitcoin er, hvordan du kan tjene penger på å investere i Bitcoin BTC, og avgjørende – hvordan du kan investere i dag.

Hvis du vil investere i Bitcoin BTC raskt og enkelt, med 0% kommisjon, sjekk ut eToro Exchange!

Hvordan investere i Bitcoin i 5 enkle trinn

For å investere i Bitcoin er det første trinnet å åpne en konto med en regulert børs, deponere midler, velge Bitcoin fra plattformlisten og til slutt sjekke & bekreft at mynter er lagt til lommeboken din.

Denne guiden om hvordan du investerer i Bitcoin vil bryte ned alt i Laymans vilkår, slik at du ikke gjør et kjøp blindt. Men hvis du ikke helt har tid til å lese det hele veien gjennom, er dette det du trenger å gjøre for å investere i Bitcoin akkurat nå..

Trinn 1: Åpne en konto hos en regulert megler eller børs

Steg 2: Sett inn penger med debet- / kredittkort, e-lommebok eller bankoverføring

Trinn 3: Velg hvor mye Bitcoin du vil investere

Trinn 4: Bekreft investeringen

Trinn 5: La Bitcoin være lagret til du bestemmer deg for å ta ut penger

Vær oppmerksom på at trinnene ovenfor ikke tar mer enn 5 minutter fra start til slutt.

Hva er Bitcoin?

Før vi begynner å forstå hvordan vi skal investere i Bitcoin, er det fornuftig at vi kort forklarer hva denne innovative teknologien egentlig er. Enkelt sagt, Bitcoin er en digital valuta som ble lansert i 2009.

Det eies eller kontrolleres ikke av en enkelt person, regjering eller sentralbank. Som et resultat gjør dette Bitcoin ‘desentralisert’. Det er også gjennomsiktig, ettersom hver eneste transaksjon som er lagt ut i Bitcoin-nettverket er tilgjengelig for offentlig sikt – kjent som ‘Blockchain’.

For å kjøpe Bitcoin kan du gjøre dette gjennom en online børs eller megler. Du kan lagre dine digitale mynter i en privat lommebok som kan lastes ned til din stasjonære enhet eller mobiltelefon. Eller du kan legge igjen myntene hos en regulert megler for oppbevaring.

Som enhver aktivaklasse med verdi, går prisen på Bitcoin opp og ned hele dagen. Om det stiger eller faller er avhengig av markedskreftene via etterspørsel og tilbud. Det overordnede målet med å investere i Bitcoin er derfor å selge myntene dine for mer enn du opprinnelig betalte.

Hvordan fungerer investeringen i Bitcoin-prosessen?

Den enkleste måten å forstå en Bitcoin-investering er å tenke på en tradisjonell eiendel som aksjer.

For eksempel vil du kjøpe aksjer i et selskap fordi du tror det vil øke i verdi. Så når du kommer til å selge aksjene, håper du å gjøre det til en høyere pris.

Avgjørende er at dette ikke er forskjellig fra å investere i Bitcoin. Det vil si at du vil holde på Bitcoin til du er klar til å selge. Du kan gjøre dette gjennom den valgte Bitcoin-megleren – mindre avgifter.

Likevel, her er et grunnleggende eksempel på hvordan Bitcoin-investeringsprosessen fungerer:

 • Du åpner en konto hos en online Bitcoin-megler
 • Du setter inn $ 500 og investerer hele beløpet i Bitcoin
 • På kjøpstidspunktet er Bitcoin verdt $ 15.000
 • Du holder på myntene i fem år
 • Når du kommer til å ta ut penger, er Bitcoin verdt $ 50000
 • Dette betyr en prisøkning på 233%

I henhold til eksemplet ovenfor investerte du opprinnelig $ 500 i Bitcoin og ga 233% avkastning. Dette betyr at du totalt forvandlet $ 500 til $ 1665.

Hvorfor bør du investere i Bitcoin?

Det er mange grunner til at du bestemmer deg for å investere i Bitcoin.

1. Enestående og uovertruffen retur

Vi bemerket tidligere enn siden den ble lansert i 2009 – Bitcoin har vokst fra en brøkdel av $ 0,01 til en fem-sifret aktivaklasse. Dette representerer avkastning i millioner av prosentpoeng. Det er av denne grunn at flere og flere mennesker ønsker å få eksponering for Bitcoin.

Selv de siste årene har Bitcoin overgått nesten alle finansielle markedsplasser det er. For eksempel er S&P 500-indeksen har gått fra 2 090 poeng til 3,629 poeng – vokser med 73% underveis. Visst, dette representerer god avkastning for investorer.

I løpet av den samme femårsperioden har Bitcoin imidlertid gått fra $ 387 til 52-ukers høyder på $ 19,400. I reelle termer er det en 5-års økning på nesten 5000%. Hvis du hadde investert $ 500 den gang, ville Bitcoin-kjøpet ditt nå være verdt over $ 25.000!

2. Ubegrenset retur

Det er virkelig ingen å vite hvor stor denne digitale valutaen kan bli i løpet av de neste 5, 10 og 20 årene. Avgjørende, Bitcoin bør ikke sammenlignes med en Tech-vekstaksjon som Tesla eller Square.

Visst, disse lovende aksjene har returnert tresifrede gevinster i år. Men det er bare så mye lenger at disse aksjene kan fortsette å vokse i dette tempoet. Dette er i sterk kontrast til Bitcoin – hovedsakelig på grunn av hva den representerer.

I sin kjerne er Bitcoin en digital valuta – noe som betyr at den er svært gunstig som et middel til å betale for varer og tjenester. Dette er noe vi allerede ser – med slike som Japan nå hjem til over 250.000 Bitcoin-aksepterende butikker.

I tillegg blir Bitcoin også referert til som en butikk med verdi som gull – som vi snart dekker. Alt i alt, ettersom Bitcoin er et grenseløst fenomen, er dets langsiktige potensial nesten ubegrenset.

3. Butikk av verdi

Bitcoin fungerer som en stor verdi butikk. Tross alt er tilførselen endelig til 21 millioner mynter. Det forventes å nå dette tallet i 2140.

Når det gjør det, vil det aldri bli produsert mer Bitcoin. I likhet med gull sikrer dette at i teorien – verdien av Bitcoin vil fortsette å stige på ubestemt tid.

Klar til å investere i Bitcoin?

Hvordan investere i Bitcoin – forskjellige tilgjengelige alternativer

Det er flere måter du kan investere i Bitcoin på. Uten tvil er den enkleste måten å gjøre dette på å bruke en online megler. Når du gjør det, er det bare å åpne en konto, sette inn penger og deretter bestemme hvor mye du vil investere.

Det er imidlertid også mulig å investere i Bitcoin via en spesialautomat.

La oss utforske hvordan dette fungerer.

Bitcoin-minibanker

Det er nå mer enn 12 400 Bitcoin-minibanker i 71 forskjellige land. Hvis du ikke er kjent med hvordan disse fungerer, er det spesialautomater som lar deg investere i Bitcoin. Du blir bedt om å angi kaldharde kontanter – som deretter blir konvertert til Bitcoin.

Deretter kan Bitcoin-minibanken skrive ut en kvittering som inneholder en unik lommebokkode. Deretter må du laste ned en Bitcoin-lommebok, skanne QR-koden på kvitteringen, og myntene blir lagt til lommeboken.

Du er 100% ansvarlig for å holde Bitcoin trygg. Dette betyr at du aldri skal tillate noen å få tilgang til lommeboken din – da de ville ha kapasitet til å overføre myntene.

Det er av denne grunn at Bitcoin-minibanker er det ikke den beste måten å investere i denne digitale valutaen. Hvis du velger å investere i Bitcoin på denne måten, kan du forvente å betale enorme avgifter. For eksempel har vi kommet over Bitcoin-minibanker som tar en påslag på over 10% – noen ganger mer.

Bitcoin megler

Den enkleste og mest kostnadseffektive måten å investere i Bitcoin er via en online Bitcoin-megler. Ved å gjøre det kan du investere fra hjemmet ditt. Det er hundrevis av online plattformer som lar deg kjøpe Bitcoin, så vi forklarer hvordan du velger en for dine personlige behov senere.

Men hovedforutsetningen er at du bare trenger å åpne en konto og foreta et innskudd med en daglig betalingsmåte. Regulerte meglere som eToro lar deg finansiere Bitcoin-investeringen din med et debet- / kredittkort, e-lommebok og bankoverføring.

Når du har investert i Bitcoin hos den valgte megleren, kan du kanskje la myntene være lagret på plattformen. Men du bør bare gjøre dette hvis megleren er det fullt regulert og benytter institusjonell sikkerhetspraksis.

Hvis ikke, kan det være best å trekke Bitcoin ut til en privat lommebok. Som vi nevnte tidligere, kan du laste ned en Bitcoin-lommebok til din stasjonære eller mobile enhet. Det er også hardware lommebøker tilgjengelig – som anbefales for store kjøp.

Hvordan velge en utvekslingsplattform for å investere i Bitcoin

Med så mange meglere og børser som konkurrerer om virksomheten din, kan det være en skremmende oppgave å vite hvilken plattform du skal gå med.

For å hjelpe til med å fjerne tåken, har vi nedenfor listet noen av faktorene du må passe på når du velger en utvekslingsplattform for dine behov.

Viktige faktorer når du velger en Bitcoin Exchange:

1. Lisensiering og anseelse

Du ville ikke brukt en uregulert megler til å kjøpe aksjer eller obligasjoner, ville du? Som sådan bør du bare investere i Bitcoin med en plattform som har lovlig forpliktelse til å gjøre det.

Det viktigste problemet her er at hundrevis av kryptovaluta-børser opererer på en uregulert måte. Dette er fordi Bitcoin er klassifisert som lovlig betalingsmiddel i de fleste nasjoner – så regulering er noe av et grått område.

Den gode nyheten er at det er regulerte plattformer som eToro som lar deg investere i Bitcoin på en trygg og sikker måte.

Dette er fordi megleren er regulert av FCA (UK), ASIC (Australia) og FinCEN (USA). For deg som er basert i USA, vil du være glad for å vite at eToro er registrert hos FinCEN som en Money Services-virksomhet.

2. Prissetting og igangsetting

Som du sannsynligvis vet – meglere jobber med å tjene penger. Som sådan vil ditt valgte Bitcoin-handelssted belaste deg et gebyr når du foretar en investering. De fleste meglere tar en variabel provisjon som deretter multipliseres mot din innsats.

Hvis for eksempel megleren tar 2% og du investerer $ 1000 – betaler du $ 20. Du må igjen betale denne 2% provisjonen når du selger Bitcoin-investeringen din.

eToro, lar deg imidlertid investere i Bitcoin uten provisjon. Ikke bare er dette tilfelle med Bitcoin og 15 andre digitale valutaer – men også massevis av aksjer og ETFer.

3. Minimum Bitcoin investering og betaling

I de aller fleste tilfeller vil din valgte Bitcoin-megler ha en minimumsinvestering på plass. Med tanke på hvor flyktig Bitcoin er, vil du velge en plattform som lar deg investere små beløp.

eToro, for eksempel, lar deg investere fra bare $ 25 i Bitcoin. Dette er bra for å holde innsatsen lav og sørger for at du ikke investerer mer enn du har råd til å tape.

Når det gjelder betalinger, er dette også en viktig beregning du må utforske før du åpner en konto. Dette er fordi noen meglere bare lar deg sette inn penger via bankoverføring.

Dette er en langsom prosess som kan ta mange dager å fullføre – både når det gjelder innskudd og uttak. Dette er igjen grunnen til at eToro er så populær blant Bitcoin-investorer, siden den støtter øyeblikkelige betalingsmåter som debet- / kredittkort, Paypal, Skrill, Neteller og mer.

4. Oppbevaring og utbetaling

Mens beregningene ovenfor har fokusert på den innledende investeringsprosessen, må du også tenke på lagring. Tross alt er Bitcoin en desentralisert digital valuta, og dermed – den må lagres trygt i en privat lommebok.

Som vi dekket tidligere, vil mange Bitcoin-investorer lagre myntene sine i sin egen lommebok – noe som gir dem full kontroll over midlene. Dette betyr imidlertid at du risikerer å bli hacket. Det er også mindre praktisk når det gjelder å innløse Bitcoin-investeringen din.

Med det i tankene kan det være best å legge igjen myntene dine hos den valgte megleren. Men dette er med forbehold om at plattformen er sterkt regulert. Tross alt vil du overlate investeringen din til den aktuelle leverandøren – så førsteklasses sikkerhetspraksis er et must.

Dette er igjen hvorfor vi foreslår lisensiert plattform eToro. Ikke bare har megleren tre regulatoriske lisenser og har institusjonell sikkerhetskontroll på plass – men du kan utbetale Bitcoin-investeringen ved å klikke på en knapp – 24/7.

Tips om hvordan du kan investere i Bitcoin og tjene penger

Erfarne investorer fra alle aktivaklasse sektorer er i stand til å tjene jevnlig fortjeneste fordi de har en klar strategi. Selv om det ikke er noen strategi for alle i Bitcoin-scenen, vil vi foreslå å vurdere følgende tips før du investerer.

Topp tips om hvordan du investerer i Bitcoin:

Tips 1: Sett noen økonomiske mål

Det er mange måter du kan nærme deg en Bitcoin-investering på. For eksempel investerer noen for å tjene raskt på å markere markedet godt. I andre tilfeller vil du kanskje investere i Bitcoin i mange, mange år.

Uansett er det viktig å sette noen klare og realistiske økonomiske mål før du investerer i Bitcoin. Dette kan være noe så grunnleggende som å sette et prismål. For eksempel kan du bestemme deg for å holde tak i investeringen din til Bitcoin når $ 50.000.

Tips 2: Gjennomsnittlig dollar-kostnad for dine Bitcoin-investeringer

Mens Bitcoin er den beste ytelsesklassen det siste tiåret, er den også den mest ustabile. Dette kan gjøre en uerfaren investor nervøs og deretter føre til søvnløse netter. Tross alt risikerer du ekte penger når du investerer i Bitcoin.

For eksempel gikk Bitcoin fra $ 10.000 til $ 5.000 i løpet av to uker i første kvartal 2020 – noe som representerer en nedgang på 50%. Du har kanskje vært veldig fristet til å redusere tapene dine da dette fritt fallet skjedde.

Imidlertid traff de som holdt på Bitcoin $ 19 000 bare 8 måneder senere. Avgjørende er at denne svært ustabile prishandlingen kan unngås fullstendig ved å delta i dollar-kostgjennomsnitt. Dette betyr at du investerer et fast beløp med jevne mellomrom.

For eksempel kan du investere $ 200 i Bitcoin på slutten av hver måned. Ved å gjøre dette vil kostprisen din konstant variere og dermed – gjennomsnittlig ut i løpet av tiden. Dette betyr at du ikke trenger å bekymre deg for kortsiktig volatilitet.

Tips 3: Diversifiser din Bitcoin-investering

Diversifisering er viktig med alle aktivaklasser – men enda mer når du investerer i Bitcoin. Enkelt sagt betyr dette at du aldri skal legge alle eggene dine i en kurv – nemlig Bitcoin.

Nå vil et godt utgangspunkt være å vurdere å investere i andre kryptovalutaer – som Ethereum og Ripple. Men den totale eksponeringen din for kryptovaluta bør holdes på et minimum.

For eksempel vil du kanskje bruke 10% av investeringen din i kryptokurver og resten i mer etablerte og stabile aktivaklasser som aksjer og obligasjoner. Når du tar en slik tilnærming, beskytter diversifisering deg i tilfelle Bitcoin-investeringen din ikke helt går etter planen.

Hvordan investere i Bitcoin i dag – trinnvis gjennomgang

Så nå som vi har dekket detaljene i hva en Bitcoin-investering innebærer, skal vi nå lede deg gjennom kjøpsprosessen.

Ved å følge trinnene som er beskrevet nedenfor – kan du gjøre din første Bitcoin-investering med eToro på mindre enn 5 minutter!

Hvordan investere i Bitcoin i 6 enkle trinn:

Trinn 1: Åpne en eToro-konto

For å få ballen til å rulle, gå over til eToro-nettstedet og åpne en konto.

Du må oppgi personlig informasjon – som navn og hjemland.

Du må også opprette et brukernavn / passord og bekrefte kontaktinformasjonen din. Alt ovenfor bør ikke ta mer enn 2 minutter.

Trinn 2: Last opp litt ID

Ved å bruke eToro til å investere i Bitcoin bruker du en sterkt regulert megler. Dette betyr igjen at du må laste opp noe bilde-ID i henhold til lovene om hvitvasking av penger.

Dette inkluderer pass / førerkort sammen med et dokument som bekrefter bostedsstatusen din. Sistnevnte kan være en kontoutskrift eller en regning. eToro bekreftet vanligvis dokumentene umiddelbart.

Trinn 3: Gjør et innskudd

Du må gjøre et innskudd hvis du vil investere i Bitcoin hos eToro. Dette må være minst $ 200 – selv om du må investere hele beløpet i Bitcoin. Tvert imot, du kan tildele bare $ 25.

I form av støttede betalingsmåter inkluderer dette følgende:

 • Debetkort
 • Kredittkort
 • Paypal
 • Skrill
 • Neteller
 • Sofort
 • Tillit

Du kan også sette inn midler via bankoverføring.

Trinn 4: Søk etter Bitcoin

Så snart du har gjort et innskudd hos eToro, kan du fortsette å investere i Bitcoin.

Plattformen spesialiserer seg ikke utelukkende i Bitcoin, da den også tilbyr handelsaksjer, ETFer og CFD-handelstjenester. Som sådan kan du søke etter Bitcoin for å gå til den respektive investeringssiden.

Trinn 5: Fullfør Bitcoin Investment

For å fullføre Bitcoin-investeringsprosessen på eToro, trenger du bare å angi beløpet du vil investere. Dette må være minst $ 25. Til slutt klikker du på ‘Åpne handel’ -knappen.

Ved å gjøre dette vil din provisjonsfrie Bitcoin-investering bli behandlet umiddelbart. Myntene blir deretter lagt til eToro-porteføljen din.

Trinn 6: Utbetal din Bitcoin-investering

Selv om du sannsynligvis ikke vil tjene penger på Bitcoin-investeringen din på flere måneder eller år, bør vi raskt forklare hvordan dette gjøres på eToro.

Når tiden oppstår, er det bare å gå over til porteføljen din og velge å selge Bitcoin. Du kan selge alt på en gang og bare en liten prosentandel av investeringen din.

Uansett, så snart du bekrefter salget, vil kontanter bli lagt til eToro-saldoen din. Du kan deretter ta ut pengene tilbake til debet- / kredittkort, e-lommebok eller bankkonto!

Har du vurdert å investere i BTC?

Hvordan investere i Bitcoin – bunnlinjen

Oppsummert, selv om investering i Bitcoin kan virke som en skremmende oppgave – trenger det virkelig ikke å være det. Som vi har forklart i denne Hvordan investere i Bitcoin-guide, kan prosessen fullføres på mindre enn 5 minutter.

Ved å bruke vår topprangerte megler eToro, vil du kunne investere fra bare $ 25 uten å betale en eneste prosent i provisjon. Viktigst, investeringen din er trygg – ikke minst fordi eToro er lisensiert av FCA, CySEC og ASIC – og registrert hos FINRA i USA.

eToro – Kjøp Bitcoin med 0% provisjon

etoro megler

eToro har vist seg å være pålitelig i Crypto-bransjen gjennom mange år – vi anbefaler at du prøver dem.

Vanlige spørsmål

Hvor mye skal jeg investere i Bitcoin?

Det er ingen ‘riktig’ mengde penger å investere i Bitcoin. Tross alt avhenger det av ditt personlige budsjett, økonomiske mål og appetitt for risiko. Når det er sagt, kan du investere i Bitcoin fra bare $ 25 på eToro – som er et ubetydelig beløp for de fleste.

Er Bitcoin en god investering i 2021?

Bitcoin er mer enn firedoblet i verdi i 2020 – senere bedre enn de fleste aktivaklasser. Hvorvidt denne trenden fortsetter til 2021 gjenstår å se. Dette er grunnen til at du best anbefales å dollargjennomsnittlig investeringene dine.

Hvordan begynner jeg å investere i Bitcoin?

Den enkleste måten å begynne å investere i Bitcoin er gjennom en regulert megler på nett som eToro. Alt du trenger å gjøre er å sette inn penger med debet- / kredittkort, e-lommebok eller bankkonto – og deretter velge hvor mye du vil investere.

Kan jeg investere $ 100 i Bitcoin?

Det kan du absolutt. Faktisk tillater plattformer som eToro deg å investere fra bare $ 25. Dette er fordi Bitcoin kan fraksjoneres og dermed er veldig gunstig for mindre investeringer.

Kan du tape penger på Bitcoin?

Ja, som alle investeringer, kan Bitcoin tape penger. Dette vil skje hvis du betaler ut Bitcoin til en lavere pris enn du opprinnelig betalte.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me