Hvordan kjøpe Litecoin – Beginner’s Guide 2021

Hvordan kjøpe Litecoin (LTC): En trinnvis veiledning

Litecoin ble grunnlagt i 2011 av informatikeren Charlie Lee og er fortsatt en av de mest populære digitale valutaene å kjøpe.

Lyst på å kjøpe Litecoin online med bare noen få klikk? Flott – men det er noen få ting du må vurdere først.

I dette Hvordan kjøpe Litecoin Nybegynnerguide 2021, vi skal reise gjennom praksis og teknikker som brukes av investorer som kjøper denne kryptovalutaen.

Vi dekker alt fra gebyrer du kan forvente å betale når du kjøper Litecoin online, hvordan du lager en investeringsplan og viktige beregninger til å finne en god online megler.

Kjøp Litecoin i 5 trinn

For å kjøpe Litecoin LTC, er det første trinnet å åpne en konto med en regulert børs, deponere midler, velge LTC fra handelsplattformlisten og til slutt sjekke & bekreft at Litecoin LTC-mynter har lagt til lommeboken din.

Vi har satt sammen en enkel 5-trinns gjennomgang av hvordan du kjøper Litecoin nedenfor:

Trinn 1: Registrer deg med en regulert kryptomegler

Steg 2: Finansier kontoen din

Trinn 3: Velg Litcoin (LTC) fra listen over kryptovalutaer

Trinn 4: Bestem hvor mye Litecoin du vil kjøpe

Trinn 5: Bekreft bestillingen din – LTC-myntene dine blir lagt til lommeboken din umiddelbart!

Trinn 1: Velg en online Litecoin Megler eller Exchange

Som du kan se fra vår gjennomgang, må du registrere deg hos en megler før du kan begynne å kjøpe digitale valutaer.

Hvis du bestemmer deg for å registrere deg med den nevnte kryptoplattformen eToro, du er i stand til å kjøpe Litecoin direkte gjennom plattformen. Videre er megleren regulert av flere reguleringsorganer

Skulle du derimot ønske å kjøpe Litecoin via en kryptokursutveksling, kan du endre LTC-mynter fra Ethereum, Bitcoin og slikt..

Selv om dette kan høres tiltalende ut, bør vi nevne at disse kryptobørsene ofte er uregulerte – derfor øker du risikoen.

Ikke bare er eToro regulert av FCA, ASIC og Cysec, men er også registrert FINRA i USA. Dette betyr at du kan kjøpe Litecoin enkelt og trygt, i stedet for å bekymre deg for legitimiteten til en potensielt skyggefull børs.

Alt i betraktning er det en mye jevnere og tryggere opplevelse å kjøpe Litecoin via en lisensiert megling. Dette er spesielt tilfelle for nybegynnere.

Dette gir oss jevnlig viktige beregninger å vurdere når vi leter etter en passende kryptomegler for å kjøpe Litecoin.

Regulering

Regulering er der oppe når det gjelder å velge en megler for å kjøpe Litecoin, som vi har berørt. Enkelt sagt, reguleringsorganer håndhever strenge regler på kryptoplattformer. Dette gir deg en beskyttelse mot økonomiske haier i rommet.

Gitt, noen uregulerte meglere og tredjepartsbørser vil gi deg innflytelse når du kjøper Litecoin. Vi vil imidlertid anbefale å unngå dette for enhver pris.

Dessuten, hvis du bestemmer deg for å registrere deg for en børs – står du alltid overfor risikoen for at plattformen blir hacket. Dette har skjedd med utallige børser som opererer uten lisens. Eller du kan bestemme deg for å trekke Litecoin tilbake til en privat lommebok. Men hvis du glemmer ditt personlige passord eller lommeboken din er hacket – det er ikke mye du kan gjøre.

Som vi nevnte tidligere, eToro er fullt regulert, så du bør ikke bekymre deg for sikkerheten her.

betalingsmetoder

Når vi går over til betalingsmåter, er det i dag et bredt spekter av aksepterte alternativer hos de fleste moderne online meglere.

I de tidlige dager var bankoverføring via en uregulert tredjeparts kryptobørs ofte det eneste alternativet for å kjøpe Litecoin. Noen ganger tok denne prosessen uker å gå gjennom.

Som vi sa, bør du ikke slite med å finne den foretrukne betalingsmåten vår i dag. Crypto-plattformen eToro er kompatibel med kreditt- og debetkort, samt PayPal, Skrill og Neteller. Alle de nevnte betalingstypene er sikre, praktiske og behandles umiddelbart.

Avgifter og provisjoner

Som det er tilfellet med enhver finansiell tjeneste, må det aktuelle selskapet skaffe seg fortjeneste. Denne fortjenesten oppnås ved å belaste kunder med provisjoner og gebyrer. Dermed gjør det mulig for plattformen å tilby deg tilgang til å kjøpe Litecoin.

Provisjoner og avgifter kan og vil variere fra land til kilometer. I alle fall finner vi at brorparten av kryptokurrencymeglere tar et variabelt provisjonsgebyr. Dette variable gebyret belastes verdien av din LTC-posisjon.

Cryptocurrency-plattformen Coinbase tar et gebyr på 1,49% på hver handel du foretar. For eksempel, hvis du går inn i Litecoin-posisjonen din til $ 200, betaler du $ 2,98 ($ 200 x 1,49%). Hvis det var $ 2000, ville du ha betalt $ 29,80 – og så videre.

La oss ta en titt på et greit eksempel på hvordan denne provisjonsavgiften vil påvirke din potensielle fortjeneste når du kjøper Litecoin online:

 • Du legger inn en $ 1000 kjøpsordre på Litecoin
 • Coinbase koster provisjon på $ 14,90 ($ 1000 x 1,49%)
 • På tidspunktet for salg av LTC-mynter er de verdt $ 2000
 • Igjen betaler du 1,49%, som er 29,80 dollar
 • Til sammen betalte du totalt $ 44,70 i provisjonsgebyrer

1,49% virker ikke så mye, men disse avgiftene kan snart begynne å spise bort fortjenesten din. Hvis du hadde valgt å kjøpe Litecoin via eToro, ville du ha spart deg selv $ 44,70 – ettersom kryptomegleren er provisjonsfri.

Videre er Coinbase-kunder ansvarlige for 3,99% på alle debetkorttransaksjoner. Så hvis du skulle kjøpe Litecoin til en innsats på $ 500, må du betale $ 19,95 til plattformen.

I slående kontrast belaster nybegynner eToro ingenting for innskudd i amerikanske dollar. Hvis du betaler i en annen valuta, betaler du ganske enkelt 0,5% valutakonverteringsgebyr.

Andre viktige faktorer

Vi har snakket om viktigheten av regulering, betalingsmåter og avgifter – når det gjelder hvordan du kjøper Litecoin.

Det er imidlertid noen andre faktorer å være oppmerksom på når du velger en online kryptomegler.

 • Brukervennlighet: Brukervennlighet hos din nettmegler bør være der oppe med regulering. Det er avgjørende at du finner ut hvordan du lager ordrer og kjøper Litecoin som en jevn sluttprosess.
 • Minimum investering: Før du går gjennom påmeldingsprosedyren på en kryptoplattform, anbefaler vi å sjekke hva som er den minste investeringen. Hvis du er en nybegynner i kryptokjøpsområdet, synes vi det er mer fornuftig å starte med små bestillinger. Noen meglere krever så mye som hundrevis, mens eToro lar deg kjøpe Litecoin for $ 25 og oppover!
 • Oppbevaring: Lagring er en annen faktor det er verdt å tenke på før du registrerer deg hos en kryptovaluta-leverandør. For eksempel, hvis du registrerer deg med en uregulert børs – vil du sannsynligvis måtte ta ansvar for å lagre Litecoin selv. Dette anses å være det mest komplekse alternativet for nybegynnere. eToro derimot vil lagre Litecoin trygt for deg uten ekstra kostnad.

Trinn 2: Kom med en investeringsplan

Når du vurderer hvordan du skal kjøpe Litecoin, er den tryggeste måten å komme videre på å komme med en investeringsplan.

Dette er fornuftig gitt at kryptovalutamarkedene går hånd i hånd med et slikt potensielt ustabilt miljø. Det samme gjelder både erfarne kryptoinvestorer og nybegynnere.

Med det i tankene, finn nedenfor inspirasjon å bruke når du lager din egen investeringsplan for å kjøpe Litecoin.

Langsiktig eller kortvarig

Det er bra å vurdere om du har lyst på deg som en langsiktig eller en kortsiktig Litecoin-investor.

Kortsiktige kryptoinvestorer har som mål å tjene regelmessig fortjeneste ved å dra nytte av de stadig skiftende pristoppene på Litecoin. Dette oppnås ved å velge å kjøpe de digitale myntene, og ta ut penger i løpet av få minutter, dager eller uker – og timing markedet perfekt.

De fleste digitale valutaer har skiftet pris med to sifre på et eller annet tidspunkt på en enkelt dag. Dette illustrerer hvor ustabilt markedet kan være.

I sannhet har de fleste interesse for kryptovalutaer av den grunn. Tross alt har den største fortjenesten en tendens til å komme fra den største risikoen.

Når det gjelder en langsiktig strategi, blir dette ofte referert til som ‘kjøp og hold’. Som navnet antyder – er målet å kjøpe Litecoin og holde på det i flere måneder eller til og med år av gangen. Dette reduserer bekymringen for kortsiktige prisskift.

Mål Litecoin-pris

Mange velger å inkludere en mål Litecoin-pris i strategien.

For å gi et eksempel, hvis du ønsket å tredoble din opprinnelige investering i Litecoin, og du kjøpte den digitale eiendelen til $ 200 – måtte prisen på Litecoin øke til $ 600.

Litecoin var på sin aller laveste pris på $ 1,11 USD i 2015. Bare to år senere hadde den populære kryptovalutaen nådd en heltidshøyde på $ 375,29 USD. Som du ser er dette en ganske rask stigning. De som spekulerte i markedet riktig tilbake i 2015, hadde uten tvil hatt en ryddig fortjeneste!

Tenk på vanlige investeringer

Vi har illustrert prissvingningene du kan forvente når du kjøper Litecoin. Med dette i bakhodet anbefaler vi å vurdere den langsomme og jevne tilnærmingen – å investere et lite beløp, med jevne mellomrom.

Det er ikke lett å tjene penger når du handler en eiendel, spesielt i et slikt volatilt marked. For å lykkes må du tross alt ta gode beslutninger, samtidig som du holder budsjettet i sjakk.

Å kjøpe Litecoin lite, men ofte, kanskje på månedlig basis, er en velprøvd strategi som brukes av alle ferdighetsnivåer. Dette gjør at du kan legge til porteføljen din gradvis og holde deg til din økonomiske plan. Som vi berørte, på eToro kan du kjøpe Litecoin for så lite som $ 25 – noe som er veldig gunstig for denne strategien!

Vil du vurdere å investere i Litecoin?

Trinn 3: Åpne en Litecoin Megler-konto

Når du har funnet en online megler du liker ideen om – må du gå til det respektive nettstedet og registrere deg. Prosessen på dette stadiet er omtrent den samme som å kjøpe andre eiendeler – det være seg ETFer, aksjer eller sølv.

Med andre ord, før du kan kjøpe Litecoin, må du fylle ut registreringsskjemaet. Dette inkluderer alltid ditt fulle navn, adresse, e-postadresse og telefonnummer.

Hvis du bruker en regulert kryptomegler (som vi anbefaler deg), vil du bli bedt om å ha en foto-ID som pass eller førerkort. Dette er et lovkrav i henhold til KYC (Know Your Customer) regler.

Du kan også trenge å gi dokumentasjon som beviser adressen din. Dette er vanligvis i form av en regning eller en kontoutskrift fra de siste 3 månedene.

Vi har hørt om meglere på nett som tar så lang tid som en uke å få en kundes konto i gang.

Når det er sagt, sjekker ikke eToro ID manuelt, så prosessen er mye raskere. Faktisk, ettersom megleren bruker automatisert teknologi for å sjekke dokumentene dine, bør du være i gang på bare noen få minutter!

Trinn 4: Sett inn noen midler

Forutsatt at plattformen godtar den valgte betalingsmåten, kan du fortsette og sette inn penger for å kjøpe Litecoin.

Utvilsomt er den raskeste og mest praktiske måten å finansiere kontoen din med et kreditt- / debetkort eller en e-lommebok. Den tregeste ruten for å kjøpe Litecoin er via bankoverføring, som vanligvis tar dager av gangen.

Allround crowd-pleaser eToro er kompatibel med flere raske betalingsmåter som lar deg kjøpe Litecoin umiddelbart. Dette inkluderer Mastercard, Visa og Maestro fra kreditt- / debetkortfamilien. Når det gjelder e-lommebøker, kan du velge mellom PayPal, Skrill og Neteller.

Noen meglere fastsetter et minimumsinnskudd. Vi finner dette å være hvor som helst fra ingenting – til $ 1000 og over. Av denne grunn er det lurt å kontrollere at minimumsinnskuddet ligger innenfor budsjettet. På eToro er minimum $ 200.

Trinn 5: Sett opp en handelsordre

trading dash

Så snart du har satt inn penger på kontoen din, kan du begynne å kjøpe Litecoin. Først må du legge inn en ordre slik at megleren din vet hvor du står.

Hvis du har handlet før, vil du vite denne prosessen allerede. For de som er nye på scenen, nedenfor finner du en liste over nyttige ordrer du bør vurdere når du kjøper Litecoin.

Kjøp ordre

Du vil kjøpe bestillinger mye når du kjøper Litecoin, da det er viktig å komme inn på det relevante markedet.

Enkelt sagt, hvis du tror Litecoin kommer til å stige i pris – opprett en kjøpsordre hos din LTC-leverandør.

Når det er sagt, hvis din valgte megler også støtter kortsalg og du tror Litecoin vil falle i verdi, opprett en salgsordre.

Begrens eller markedsordre

Vi har nevnt et par ganger nå at prisen på Litecoin skifter nesten konstant, sekund for sekund. Dette er en viktig ting å være oppmerksom på, spesielt hvis målet ditt er å tjene penger på disse kortsiktige prisendringene.

Nå på en annen nyttig ordre – ‘markedsordren’. Dette forteller din online megler at du vil gå inn i Litecoin-markedet til gjeldende eller nærmeste pris. Kryptoplattformen vil utføre denne bestillingen umiddelbart.

Ikke glem å ta høyde for de nevnte verdiendringene, da dette er uunngåelig. For å gi deg en bedre ide – Litecoin kan være $ 80,42 når du treffer bekreftelse på markedsordren din. Prisen du faktisk får, kan være $ 80,49.

Når det gjelder ‘grenseordre’ – kan du spesifisere din egen Litecoin-inngangspris.

La oss kaste litt mer lys over emnet med et raskt eksempel på hvordan dette fungerer:

 • Litecoin er for tiden $ 80,42 – men du vil gå inn på $ 85,00
 • Du oppretter en begrensningsordre på $ 85,00
 • Hvis LTC når $ 85,00 – utfører kryptomegleren din begrensningsordre
 • Bestillingen din forblir ventende til Litecoin når målprisen din – eller du avbestiller den selv

Markedsordrer er enklere, ettersom det ikke er noe ‘timing markedet’ å være opptatt av. Det er med andre ord en umiddelbar transaksjon. Som du kan se ovenfra, er begrensningsordrer imidlertid en fin måte å komme inn på markedet på dine egne vilkår så å si.

Innsats

Som vi sa, før du kan kjøpe Litecoin, må du legge inn riktig bestilling. I tillegg til dette, vil du trenge å tenke på hvor mye du er villig til å satse på din spådom.

Vi foreslo tidligere at hvis du er nybegynner, kan det være bedre å ta det stødig med innsatsen til å begynne med. Du kan kjøpe så mye Litecoin som du vil i virkeligheten, men du vil sannsynligvis finne føttene i et mer behagelig tempo ved å investere små mengder.

For å gjenta, kan du kjøpe Litecoin for en minimumsinvestering på bare $ 25 på eToro. Dette er en god måte å regelmessig legge til digitale valutaer i porteføljen din, uten å risikere mye kapital.

Bekreft ordre

Når du har konfigurert den nye kontoen din, fullført all nødvendig informasjon – kjøp / selg, markedsfør / begrens bestillinger og innsats, kan du bekrefte at informasjonen du har angitt er riktig og fortsette.

Du vil nå se at Litecoin du har kjøpt, er i eToro-kryptolommeboken!

Trinn 6: Lagring av Litecoin

I motsetning til de tradisjonelle fiatpengene vi alle betaler regningene våre med, oppbevares Litecoin og andre kryptovalutaer på en desentralisert hovedbok..

Hvis du ikke kjøper via en online megler, vil du kjøpe Litecoin og lagre den i din personlige kryptolommebok. Denne kryptolommeboken blir lastet ned til din hjemme-datamaskin og / eller mobiltelefon.

Som vi nevnte tidligere, når du lagrer dine egne kryptomynter, er du fullt ansvarlig for din private nøkkel og dermed mer sårbar for lommebokhackere. Hvis du glemmer den private nøkkelen eller finner ut at krypto-lommebok-sikkerheten er kompromittert – det er egentlig ikke mye du kan gjøre med det.

eToro lagrer kryptovalutaene dine under streng regulering, slik at du kan kjøpe Litecoin vel vitende om at du er beskyttet av FCA, ASIC og slikt. Som et resultat trenger du ikke lenger å bekymre deg for å gjøre flere overføringer, huske din private nøkkel eller bli utsatt for svindel.

Trinn 7: Selge Litecoin

Som du vet nå, kjøper du Litecoin med forventning om å planlegge markedet. Senere solgte du krypto-eiendelen din for mer enn du kjøpte den for – og fikk dermed gevinster.

Å gjenta, å selge Litecoin via en kryptobørs, eller til og med en uregulert megler, er den minst trygge og praktiske måten. Dette skyldes at tredjepartsbørser ofte krever at du overfører LTC-mynter fra lommeboken til børsen.

Da vil du bli bedt om å bytte Litecoin til fiat penger som for eksempel US dollar eller Euro. Dette vil nesten alltid komme med et bytteavgift.

Å tjene ut Litecoin på eToro er en helt annen opplevelse enn de nevnte kryptobørsene. Logg på kontoen din og en gang i skjermbildet for din personlige portefølje, klikk ‘Selg’ av Litecoin.

På grunn av KYC-regler vil midlene dine bli lagt til betalingsmåten som brukes til å kjøpe den digitale valutaen i utgangspunktet.

Klar til å investere i Litecoin?

Andre måter å kjøpe Litecoin i 2021

Nå som vi har dekket det grunnleggende rammeverket for hvordan du skal kjøpe Litecoin – er det på tide å se på noen andre alternativer.

Kjøp Litecoin debetkort

Debetkorttransaksjoner er en rask og enkel måte å betale online. Når det gjelder hvordan du kjøper Litecoin, gjelder det samme.

For å kjøpe Litecoin med debetkort er alt du trenger å gjøre å oppgi detaljene dine som vanlig, og oppgi hvor mye du vil kjøpe. Når du vil ta ut dine digitale mynter, vil plattformen sende pengene til det samme kortet.

Det er alltid verdt å sjekke den minimumsbeløpet som er angitt i Litecoin, da alle meglere vil være forskjellige. eToro gjør det mulig for kunder å kjøpe denne spekulative eiendelen for så lite som $ 25 via debetkort.

Kjøp Litecoin kredittkort

Hvis du foretrekker ideen om å kjøpe Litecoin med et kredittkort, godtar eToro også denne betalingsmåten.

Når det gjelder kredittkort, kan det være ekstra gebyrer å være oppmerksom på, som det ofte belastede ‘kontant forskuddsgebyr’. Dette er omtrent det samme som når du foretar en pengetransaksjon eller en minibankuttak.

Vår Hvordan kjøpe Litecoin-guide fant at den gjennomsnittlige avgiften som ble belastet er rundt 3% av transaksjonsbeløpet. Det er imidlertid verdt å sjekke med kredittkortleverandøren din.

Kjøp Litecoin Paypal

PayPal er kjent over hele verden for å være en trygg og rask måte å handle online. Den gode nyheten er at du i disse dager også kan kjøpe Litecoin med PayPal.

Ikke alle kryptotilbydere vil tilby denne betalingstypen. Vi kan imidlertid bekrefte at eToro er fullt kompatibel med PayPal – så vel som Skrill og Neteller.

Minibank

Mens mange mennesker ikke er klar over minibanker fra Litecoin, er det over 7000 forskjellige steder rundt om i verden. Selv om de er ganske fjernt fra de tradisjonelle minibankene som brukes av mange.

I stedet for å ta ut fiat-penger, setter du dem inn i minibanken. Maskinen viser hvor mange LTC-mynter du får for pengene. Når bekreftet, vil du motta en utskrevet kvittering som inneholder detaljene for transaksjonen. Du må da kreve Litecoin via en privat lommebokoverføring.

Litecoin-minibanker finnes i butikker, flyplasser og gater akkurat som tradisjonelle minibanker. Du bør imidlertid være oppmerksom på at gebyrene som belastes kan være heftige – opptil 20% av transaksjonen i noen tilfeller.

Ergo er det betydelig billigere og mer praktisk å kjøpe Litecoin via en regulert megler som eToro.

Hvordan kjøpe Litecoin 2021 – The Verdict

I denne guiden har vi snakket om et bredt utvalg av faktorer som du må være oppmerksom på når du velger å kjøpe Litecoin online. Forhåpentligvis føler du deg klar til å delta i massene av investorer som kjøper kryptovaluta hver dag.

Før du kan komme i gang, må du registrere deg hos en pålitelig og respektert megler. For dette anbefaler vi på det sterkeste den nybegynnervennlige plattformen eToro. Her har du sikkerhetsnettet til flere reguleringsorganer som holder plassen trygg.

Videre kan du kjøpe Litecoin på provisjonsfri basis på mindre enn 10 minutter. Du trenger ikke å passe på din egen krypto-lommebok – og utbetaling er like enkelt som å logge på og opprette en “selge” ordre!

eToro – Beste megler å kjøpe LTC

eToro har vist seg å være pålitelig i kryptoindustrien i mange år – vi anbefaler at du prøver dem.

Virtuelle valutaer er svært ustabile. Kapitalen din er i fare.

Vanlige spørsmål

Hvor enkelt er det å kjøpe Litecoin?

Å kjøpe Litecoin har aldri vært enklere for din gjennomsnittlige Joe Public. Bare registrer deg hos en regulert online megler som tilbyr Litecoin – opprett en ordre, og spesifiser innsatsverdien din.

Hva er den tryggeste måten å kjøpe Litecoin på?

Når du tenker på hvordan du skal kjøpe Litecoin trygt – uten tvil er den beste måten å gjøre det via en lisensiert megler som eToro. Meglerleverandøren er registrert i FINRA (USA) og er regulert av FCA (Storbritannia), CySEC (Kypros) og ASIC (Australia).

Kan jeg kjøpe $ 100 Litecoin?

Ja, du kan kjøpe $ 100 av Litecoin. Hvis du er nybegynner, anbefaler vi sterkt å investere bittesmå beløp i digitale valutaer. På eToro kan du kjøpe Litecoin fra $ 25 og oppover.

Kan du tape penger på Litecoin?

Ja. Det er ikke noe som heter risikofri handel, uansett hvilken finansiell eiendel. Hvis du bestemmer deg for markedet og forutsier at Litecoin stiger eller faller riktig, vil du oppnå gevinster. Hvis du spår feil, gjør du et tap. Det er spillets natur.

Hva som er mest Litecoin har vært verdt?

Det mest Litecoin har vært verdt er $ 375,29 – som det slo tilbake i 2017.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me