Hvordan Silk Road Muddied Bitcoin’s Image

Silk Road kan ha skadet Bitcoins image på lang sikt. Det gjorde det alltid synonymt med narkotikahandel og ulovlig aktivitet.

År etter sprøytenarkomanen og til slutt stengt av Silk Road, politikere ekko fremdeles troen på at Bitcoin og annen kryptovalutaer er bare nyttige for å utføre ulovlige aktiviteter, som å kjøpe narkotika.

Silk Road suksess skyldtes i stor grad kombinasjonen av anonymiteten til Bitcoin og Tor, noe som gjorde det vanskelig for FBI å spore de involverte med nettstedet.

Det gjorde det mulig for tusenvis av mennesker å kjøpe og selge narkotika og andre ulovlige produkter og tjenester online.

Vil politikere endelig begynne å akseptere at Bitcoin er mer enn et verktøy for de som ønsker å utføre kriminell oppførsel og begynne å se hvordan det kan implementeres i den virkelige verden?

Bare tiden vil vise. Inntil da, la oss se på Silk Road-historien og se hva som gjorde den så unik.

Deretter snakker vi om hvor vi er i dag, og om Bitcoin virkelig er verdt å bruke til å utføre kriminelle handlinger.

Vil du lære å handle kryptovalutaer som en proff? Ta vår kryptokurs!

Ross Ulbricht: Oppfinneren av Silk Road?

ross ulbricht, silkevei

Det antas at Silk Road er oppfunnet av Ross Ulbricht.

Han var en økonomisk libertarian som mente at folk skulle kunne kjøpe og selge hva de ville så lenge det ikke innebar vold.

Til tross for at Ulbricht vokste opp for å skape den kriminelle virksomheten til Silk Road, hadde han faktisk en god oppvekst.

Ross Ulbricht vokste opp i forstedene til Austin, Texas, og var til og med speider som barn og fokuserte hardt på utdannelsen sin.

Som ung voksen fikk Ulbricht stipend for University of Texas for å studere fysikk.

Han ble deretter tildelt et annet stipend i Penn State for en mastergrad i materialvitenskap og ingeniørfag.

Mens han var på universitetet ble interessert i libertarianisme, spesielt verkene til Ludwig von Mises. Han utviklet troen på at myndighetskontrollen var dårlig.

Det var på et tidspunkt i 2009 det Ulbricht ønsket en forandring i livet og bestemte seg for å bli gründer.

Han startet et brukt bokfirma Good Wagon books og til og med donerte noe av inntektene til veldedighet.

Virksomheten gikk imidlertid ikke så bra, og han la den ned. Han prøvde også å etablere en rekke andre virksomheter, hvorav de fleste mislyktes.

Det var etter dette tidspunktet at Ross Ulbricht angivelig oppfant Silk Road.

Hvordan fungerte Silk Road?

silkevei markedsplass

Ross Ulbricht bruker den anonyme tjenesten Tor for å sette opp nettstedet sitt, en tjeneste som ofte brukes av folk som ønsker mer privatliv.

Tor ble opprinnelig satt opp av det amerikanske militæret, men er nå åpen kildekode og offentlig finansiert.

Ross Ulbricht angivelig brukt pseudonymet ‘Frykt Pirate Roberts’(DPR), som er basert på karakteren fra filmen Prinsessebruden og ‘Altoid’.

Til tross for bruken av pseudonymer var han ikke veldig flink til å skjule sporene sine, og det var ikke veldig vanskelig for ham å bli sporet.

Silk Road ble oppkalt etter den historiske handelsruten som koblet Europa til Øst-Asia.

Omtrent 70% av det som ble solgt videre Silkeveien var narkotika, men det ble også solgt juridiske tjenester og produkter.

Visse ting, som barnepornografi og våpen, ble forbudt i nettstedets vilkår og betingelser.

Bitcoin var den eneste betalingsmåten som støttes. De som ønsket å bruke tjenesten, måtte først kjøpe Bitcoin.

På høydepunktet, Silkeveien visstnok genererte 1,2 milliarder dollar i salg og hadde over 960 000 brukere, 30% av disse ble antatt å være fra USA.

Før Silk Road var det et annet nettsted kalt “The Farmer’s Market”, ofte ansett som en forløper, men den brukte ikke Bitcoins.

Opprinnelsen til Silk Road, som Bitcoin, kan kobles til cypherpunks bevegelse og deres troen på at Internett skal være et sted uten myndighet, hvor folk kan gjøre som de vil.

Silkeveien var også veldig politisk, mange meldte seg på det fordi de var imot krigen mot narkotika, bortsett fra å være narkohandlere.

En av Silk Road’s oppdrag var å senke gatekriminalitet og avslutte krigen mot narkotika. Ved å ha en online markedsplass kan det fjerne forhandlere fra gatene.

Forsøk på attentater og arrestasjon av Ross Ulbricht

Angivelig planla DPR å bruke darknet til å organisere seks attentater på mennesker, men dette er fortsatt mye diskutert hvis dette er nøyaktig.

Ingen av drapene fant sted, og det ville ha vært i strid med Ulbrichtts prinsipp om ikke-voldelige midler.

DPR ønsket å bruke mord-for-hire-tjeneste for en potensiell informant og utpresser som angivelig truet med å avsløre identiteten til tusenvis av andre brukere.

Angivelig tilbød DPR $ 150 000 til enhver hitman.

Totalt antas det at han brukte over $ 700 000 på tjenester for drap for utleie, men ingen av drapene skjedde noensinne.

Ross Ulbricht ble arrestert i et bibliotek i San Francisco. Da Ulbricht ble tatt, brukte han Silk Road-nettstedet.

Han fikk livsvarig fengsel pluss 40 år for hvitvasking av penger, datamaskinhacking og sammensvergelse av trafikknarkotika.

Det anslås at på den tiden Ulbricht ble arrestert, var han verdt $ 28,5 millioner.

Men arrestasjonen av Ross Ulbricht avsluttet ikke umiddelbart Silk Road. Etter å ha blitt stengt i 2013, fortsatte Silk Road 2.0 sin virksomhet under tidligere administratorer.

Silkeveien 2.0 ble også drevet av noen som kalte seg selv Frykt Pirate Roberts, ytterligere komplisert problemet med Ross Ulbricht som DPR.

Imidlertid ble Silk Road 2.0 raskt stengt i 2014 av FBI og Europol. Igjen skjønt en annen variant dukket opp, Silk Road 3.0.

Silk Road 3.0 gikk til slutt frakoblet i 2017 på grunn av tap av midler.

Noen hevder at ved å ta Silk Road offline, endte det bare med at flere skjulte nettsteder dukket opp i stedet. Det er kanskje ikke mulig å stoppe folk fra å selge narkotika online.

Var Dread Pirate Roberts virkelig Ross Ulbricht?

FBI trodde de avdekket DPR da de fant et gammelt innlegg på Internett som snakket om Silkeveien under pseudonymet ‘Altoid’ som nevnte Ulbrichtts fulle navn og e-postadresse. En stor feil på hans vegne.

Imidlertid har det aldri vært noe definitivt bevis på at Ross Ulbricht var DPR.

Det er verdt å nevne det DPR kanskje ikke bare en person, ingen kan være helt sikre på om det var mange.

I filmen The Princess Bride var Dread Pirate Roberts også et pseudonym overlevert fra forskjellige mennesker.

Mange vil ha Ross Ulbricht løslatt og tror ikke at han var i stand til å ansette noen til mord for leie. Flere personer som bruker pseudonymet kan forklare dette.

Selv om Ross Ulbrichtts politiske tro ble ekko gjennom DPR, han hadde ingen erfaring med datakoding eller skalering av store internettbedrifter.

Ross nektet for å være DPR, imidlertid da saken kom til retten, han hevdet at han skapte Silkeveien.

Ulbrichtts familie visste ikke hva han gjorde. Han fortalte dem at han jobbet som frilanser for økonomi på datamaskiner.

Nedfallet

bitcoin-bilde

Selv i dag, i 2019, seks år etter Ulbricht-arrestasjonen, snakker politikerne fortsatt om Bitcoin som en måte å kjøpe og selge narkotika på, darknet.

Ta innlegget til Donald Trump Twitter 11. juli 2019, mener han, som mange andre politikere, fortsatt at Bitcoin og kryptokurver generelt skal brukes til å drive ulovlig aktivitet.

Spesielt sa Trump:

“Jeg er ikke en fan av Bitcoin og andre kryptovalutaer, som ikke er penger, og hvis verdi er svært ustabil og basert på tynn luft. Uregulerte kryptoaktiver kan legge til rette for ulovlig oppførsel, inkludert narkotikahandel og annen ulovlig aktivitet….”

Dette er et stort problem, for hvis politikere sier dette, vil folk som ikke vet noe om kryptovaluta, også tro det er sant.

Det kan være at de virkelig har et problem med er anonymitet, folk som kan drive virksomhet på nettet uten å bli sporet.

En av de gode tingene med Silk Road er at da nyheten brøt ut, fikk den faktisk Bitcoin oppmerksomhet og flere begynte å bli interessert i det..

Visst, mens mange menneskers interesse for Bitcoin opprinnelig var på grunn av Silk Road, så de raskt de andre fordelene ved bruken.

En klassisk fortelling om all omtale er god omtale.

Over tid, det er sannsynlig at BitcoinBildet vil fortsette å forbedres når hendelser som Silkeveien blir glemt og flere mennesker lærer fordelene ved å bruke den.

Bruker folk fortsatt Bitcoin for ulovlig aktivitet?

bitcoin, ulovlig aktivitet

Ja, dessverre er dette fortsatt sant, og mange andre kryptovalutaer har også dette problemet.

Imidlertid bør det nevnes at faktisk, de fleste som bruker Bitcoin ikke bruk den til å drive kriminell aktivitet. Dette er en myte.

Videre til det, fysiske kontanter er mye mer tiltalende for kriminelle da det ikke kan spores. Amerikanske dollar brukes for eksempel langt mer til ulovlige formål enn Bitcoin på grunn av dette.

Etter hvert som regelverk er på plass, kan det være mulig å forhindre dette og spore enkeltpersoner som bruker Bitcoin og andre kryptovalutaer for å selge ulovlige produkter.

Er Bitcoin virkelig verdt å bruke for å hente ut ulovlig aktivitet?

Uten tvil nei.

Som du sikkert vet, bruker Bitcoin en offentlig hovedbok som er der all informasjonen om hver transaksjon er lagret.

Mens offentlige adresser er anonyme, det er ikke så vanskelig for folk å finne ut hvem som er involvert i å gjøre transaksjoner hvis du følger historien deres.

Med litt forskning kan du finne ut hva det er sannsynlig at de handler basert på størrelsen på transaksjonene.

I dag, andre kryptovalutaer, som Monero, blir stadig mer populære for ulovlig aktivitet fordi de ikke bruker en offentlig reskontro og alle transaksjoner er skjult.

Forskere mener også at Bitcoins som ble oppnådd fra WannaCry-angrep ble deretter omgjort til Monero.

Dash og Zcash kan også brukes på en lignende måte som Monero også.

Viktige punkter

Hvis du husker noe fra denne artikkelen, gjør det til disse viktige punktene.

  • Seks år etter, Bitcoin og kryptovaluta blir fremdeles sølet av Silkeveien. Mange politikere ser fremdeles på kryptovaluta som en måte å drive ulovlig aktivitet på, for eksempel å kjøpe narkotika.
  • Ross Ulbricht soner to livstidsdommer pluss 40 år. Det er sannsynlig at han aldri vil bli løslatt.
  • Det er kanskje ikke mulig å forhindre folk i å selge narkotika på nettet. Mens Silk Road kan være borte, har andre nettsteder dukket opp i stedet for å tilby den samme tjenesten.
  • Monero blir mer populært for ulovlig aktivitet. I motsetning til Bitcoin bruker den ikke en offentlig reskontro, og transaksjoner kan ikke spores.

Lær å handle med vårt kurs i kryptovaluta

Vil du lære mer om andre kryptovalutaer og hvordan du handler dem? Registrer deg deretter på kurset for kryptovalutahandel!

Hvis du likte å lese denne artikkelen fra Handelsutdanning, vennligst gi den en like og del den med alle andre du tror det kan være av interesse også.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me