Hvorfor Blockchain Technology er en stor avtale?

De fleste er kjent med Bitcoin, noen har til og med hørt om andre kryptovalutaer som Ethereum, Litecoin og en rekke andre populære Cryptos. Men har du hørt om Blockchain, teknologien som gir grunnlaget for kryptovalutaer? Les videre og finn ut hvorfor Blockchain er en stor avtale.

Forståelsen vi har av Blockchain vokser takket være aktiviteter fra den britiske regjeringens Blockchain task force, Facebook Blockchain-forskningsgruppen og til og med de vanlige IBM-TV-annonsene.

De som støtter Blockchain-teknologi, tror at det vil:

1) Bytt ut stemmesystemer, landregistreringer og pass

2) Fjern avgifter på finansielle transaksjoner

3) Erstatt fysiske kontrakter

4) Fjern behovet for alle typer nøkler

5) Avslutt piratkopiering av digital musikk, filmer, spill, TV og andre produkter

6) Fjern spam

7) Start en tid med selvkjørende biler som er heleide

8) Opprett tusenvis av tap av arbeidsplasser på steder som banker, forsikringsmeglere og offentlige etater

Dette er noen dristige uttalelser, så du lurer sannsynligvis på hva teknologien er og om den kan ha så stor innvirkning på vår verden.

Du vil kanskje også like: 20 Insane Bitcoin Facts You Should Know

Hva menes med ordet ‘Blockchain’?

hva er blockchain

En Blockchain er en form for datakode som bruker kryptografi for å bygge en pålitelig offentlig hovedbok som er åpen for alle å inspisere, men det er ingen enkelt person som kan kontrollere den. Men hvorfor trenger vi en klarert hovedbok? Det enkle svaret er tillit. Blockchain bruker intelligent datakode for å bygge noe som vi alle kan stole på gjennom sin legitime nøyaktighet.

Hvorfor er tillit så viktig?

Mange av oss tar tillit for gitt under våre daglige transaksjoner, for eksempel å kjøpe med kredittkort, selge noe over telefonen eller til og med kjøpe et hus. Grunnen til at vi kan gjøre dette er fordi det er et helt teknisk system og et team av mellommenn som støtter disse transaksjonene, for å sikre at fremmede er i stand til å stole på hverandre. Offentlige tinglysningsdokumenter vil bevise at du har kjøpt et hjem, kredittkortselskapet vil sikkerhetskopiere deg når du vil kjøpe noe, alt støttes av intrikate lag av pålitelige mennesker og teknologi.

Vi er heldige at mangel på tillit ikke er av største bekymring her i Storbritannia, fordi vårt støttesystem i banker, forsikringsselskaper og regjeringen er så sterkt. Dette betyr at vi trygt kan stole på hverandre for å drive virksomhet. Men dette er ikke tilfelle i mange land over hele verden.

Folk leser også: 8 ting vellykkede Forex-tradere vil ikke si

Hvis tillit ikke er et problem, hvorfor trenger vi blockchain?

hvorfor trenger vi blockchain

Blockchain koster mye mindre enn byråkratiene vi for tiden bruker for å skape våre høye nivåer av tillit, som banker, forsikringsselskaper og offentlige etater. Tenk deg for eksempel at du kjøper en aksjekurs på £ 14 fra en megler, siden prisen har falt betydelig de siste tiårene. Men det er mellommenn å betale gjennom hele prosessen, på steder som meglerne og clearinghusene.

Et annet eksempel er internasjonale pengeoverføringer, da det ikke er noen enkel måte å overføre penger til et annet land. I stedet stoler vi på at en bank skal fungere som mellommann og ta seg av transaksjonen, som vi forventes å betale et gebyr for.

Selv om tinglysingssystemet i Storbritannia fungerer ganske bra, eksisterer ikke systemet eller fungerer det ganske enkelt ikke i noen land. Det er historier i Russland om Mafiosi som hevder rettighetene til intetanende folks hus, med papirene for å bevise eierskap. Pålitelige myndighetsorganer er overraskende sjeldne over hele verden, og de som eksisterer koster mye å drive.

Ikke gå glipp av: Fortune Stories of the Crypto Kings

Er Blockchain noe å gjøre med Bitcoin?

Ja, Bitcoin er en digital valuta som bruker Blockchain-teknologi, men det er bare ett eksempel på Blockchain-applikasjon. På bare fem år kunne verden ha millioner av forskjellige Blockchains, som hver brukes til å utføre forskjellige oppgaver. For eksempel bygger Nasdaq for tiden en Blockchain som vil bevise eierskap til selskapets aksjer. Andre muligheter inkluderer en Blockchain for å hjelpe deg med å overføre penger, eller parre deg med bilen din, anvendelsene av teknologien er nesten uendelige.

Interessant, men hvordan det kommer til å påvirke meg?

effekten av blockchain-teknologi

Vi bruker allerede Blockchain-applikasjoner i hverdagen vår, med Blockchain-selskaper som erstatter gammel teknologi i en overraskende hastighet. Chain er et lite blockchain-selskap som gir analogien som brukes mellom Blockchain og Voice over IP (VOIP). VOIP-teknologi erstattet standardtelefonisystemet for over et tiår siden da samtaler ble overført gjennom gamle analoge kabler, brytere og rutere.

Det nye VOIP-systemet førte telefonsamtaler inn i den digitale tidsalderen, uten å påvirke brukeropplevelsen. Selv om kvaliteten på samtalene ikke ble mye bedre, kom den største fordelen da prisene på telefonsamtaler falt betydelig. I dag er det mulig å ringe hvem som helst, hvor som helst i verden gratis, gjennom applikasjoner som FaceTime, WhatsApp, Skype og Viber.

Dette er bare et lite eksempel på mulighetene som åpnes ved bruk av Blockchain-teknologi. Hvis vi kan begynne å stole på denne nye formen for datakode, kan råd, banker, advokater og forsikringsmeglere være i trøbbel.

Sjekk denne artikkelen: Hvor mye taper du ved ikke å investere?

Er det mulig å tjene penger på blockchain?

Adam Ludwin i selskapet Chain mener at store selskaper og banker i løpet av det siste halvåret har innsett at det er store potensielle fortjenester å hente. De skynder seg alle for å lage Blockchain-strategier, noe som har påskyndet prosessen med å ta i bruk den nye teknologien.

De første spesifikke Blockchain-selskapene kan allerede sees på AIM, inkludert Coinsilium som planlegger å flyte senere i år. Selv om Blockchain kanskje ikke erstatter hele vårt nåværende økonomiske system som noen støttespillere forventer, det vil definitivt gi store muligheter i livene våre. Noen av de største selskapene i verden, som vi kunne se vokse betydelig eller fullstendig mislykkes.

Her på Trading Education er det vårt oppdrag å gi deg de siste nyhetene og rådene fra handelsverdenen, slik at du kan gjøre informerte og utdannede investeringer. For å finne ut mer, ta en titt på bloggene våre eller kontakt vårt kunnskapsrike team.

Neste opp: Irrasjonell utstråling: Denne uvurderlige klassikeren er like relevant som noen gang

Hvis du likte å lese denne artikkelen fra Trading Education, kan du gi den en like og dele den med alle andre du tror det kan være av interesse også.

Kilde: www.fool.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me