Investere i Ethereum – Bør du investere i Ethereum i 2021?

Der Bitcoin er kongen av kryptovalutaer, er Ethereum dronningen. Sammen dominerer disse to kryptovalutaene kryptomarkedet. Bitcoin og Ethereum har etablert seg godt. For enhver investor, ny eller gammel, har begge disse kryptovalutaene gode muligheter. For en god investeringsportefølje av kryptovalutaer kan inkludering av Bitcoin og Ethereum til og med betraktes som et must.

For en hvilken som helst investering er den mest avgjørende delen driverne til prisen på eiendelen. Drivkreftene til en eiendels pris gir investorer en ide om hva de kan forvente av investeringen i fremtiden, nær eller langt, da analyse av faktorene som bestemmer prisen er en klar indikasjon på bevegelser i prishandlingen. Derfor spør vi:

Hva som virkelig driver prisen på Ethereum?

De tre viktige faktorene som påvirker Ethereum-prisen:

 1. Korrelasjon til Bitcoin
 2. Ethereums plattform
 3. Adopsjon

Bør du investere i Ethereum i 2021?

Hvorfor bør du vurdere å inkludere Ethereum i kryptovalutaporteføljen din i 2021?

Ethereum regnes som en sterk investering i forhold til andre kryptoer. Til tross for svingningene i Ethereums historie er kryptoanalytikere og eksperter enige om at prisen på Ethereum vil øke ytterligere i 2021 og utover.

Ethereum 2.0, Ethereums andre versjon, er en av hovedårsakene til at kryptoanalytikere er overveldende positive til fremtiden til etereum og prisytelsen.

Ethereum er en av de eldste og mest etablerte myntene i markedet. Det er den nest største kryptovalutaen og har opprettholdt sin rang. Formålet med kryptovaluta er å gi en plattform for smarte kontrakter. Ethereum, gjennom utviklingsplattformen, opprettet også desentraliserte apper og desentralisert økonomi. Selv om nye kryptovalutaer som Ethereum nå støtter smarte kontrakter, DeFi og dApps, er Ethereum fortsatt pioner for disse innovasjonene. Mer enn 250 000 kryptokurver er basert på Ethereums plattform, hvor noen av dem er toppen når det gjelder markedsverdi.

Ethereums prisfaktorer

Kryptovalutamarkedet fungerer på en unik måte. I et tradisjonelt marked bestemmer etterspørsel og tilbud – markedskreftene eller Adam Smiths usynlige hånd – prisene. Siden kryptovalutamarkedet ikke er tradisjonelt, fungerer det likevel ikke som et.

Tilgangen på kryptovalutaer er hardt begrenset, noe som betyr at forsyningsreserven ikke kan økes eller reduseres for å dekke etterspørselen og etablere en likevekt. Dette er også en av grunnene til at kryptokurver er en så hyped-up investering – det er ingen likevektspris slik at prisene kan skyte opp utenfor fantasien..

Ethereums for tiden tilgjengelige myntforsyning er lik den totale tilgangen – på 114,402 millioner – derfor er det etterspørselssiden som påvirker prisen.

1. Korrelasjon til Bitcoin

Bitcoin er markedsleder i kryptovaluta. Som den første kryptovalutaen har den mye makt over markedet. Bitcoin korrelerer også vanligvis positivt med andre kryptovalutaer; Derfor er eventuelle positive endringer i Bitcoin gunstige for hele markedet.

Dronningen og kongen av kryptokurver har da en betydelig positiv sammenheng – vanligvis over 0,8. Imidlertid har de ikke alltid en positiv sammenheng. For tiden kan korrelasjonen mellom de to kryptovalutaene observeres å være avtagende.

2. Ethereums plattform

Ethereum revolusjonerer kryptovalutamarkedet med begynnelsen. Ethereum brakte innovasjoner som smarte kontrakter, desentralisert økonomi og desentraliserte apper. DeFi og dApps betraktes som fremtiden, og Ethereum regnes som deres pioner, noe som gir kryptovalutaen en fordel.

Ethereum er imidlertid en av de eldste kryptovalutaene, noe som betyr at den ikke har innlemmet den nyeste teknologien tilgjengelig, som de fleste konkurrerende kryptovalutaer har benyttet seg av..

Ethereum har møtt problemer med skalerbarhet og effektivitet, men utviklerne jobber kontinuerlig med plattformen. En ny oppdatering er satt til å lanseres snart – Ethereum 2.0. plattformen går fra den eldre Proof of Work-mekanismen til den nyere Proof of Stake. Andre tiltak er også tatt for å forbedre hastighet og skalerbarhet. Denne oppdateringen av plattformen vil definitivt øke kryptovalutas verdi.

3. Adopsjon

Adopsjonsgraden for hvilken som helst kryptovaluta er en betydelig prisdrivende faktor. Adopsjonsraten indikerer etterspørselen etter kryptovaluta. Ethereum er kjent for sine innovative smarte kontrakter, dApps og DeFi.

Fremtiden er digital, og Ethereum har fungert som en ettertraktet plattform for desentraliserte apper og økonomi.

Når Ethereum-adopsjonen øker, skifter flere kjøpere markedsmakten til kjøpere i stedet for selgere, noe som driver kryptovalutas pris opp.

Vil du vurdere å investere i Ethereum ETH?

Bitcoin vs. Ethereum

Da Ethereum fortsatte sin oppadgående trend i det siste bull run, selv om Bitcoin mistet verdi, ble kongen og dronningen endelig oppfattet som konkurrenter. Og flere rop om hvordan Ethereum skal trone kongen ble vanlig ble hørt.

Bitcoins opprinnelige formål var å fungere som et utvekslingsmiddel, men kryptovalutaen ser ikke ut til å oppfylle denne rollen. Kryptovaluta fungerer som et trygt tilfluktssted for investorer når det tradisjonelle markedet krasjer – som hvordan det ble observert under aksjekrasj i 2020 på grunn av koronavirusutbruddet. Siden Bitcoin dominerer kryptovalutamarkedet, er det det mest etterspurte valget.

Dette gjør Bitcoin til et mer aktiv enn et byttemiddel. Prisen på Bitcoin alene gjør det umulig å fungere som et byttemiddel. Da er Bitcoin også en gammel mynt og lider av skalerbarhet og ineffektivitet.

For eksempel kan Bitcoin behandle fire transaksjoner på et sekund, mens Ethereum håper på 20 transaksjoner et sekund. Forskning av Economist fant ut at en betydelig andel av Bitcoin – en tredjedel – blir holdt for investeringsformål, mens verdien av Bitcoin som brukes for å lette transaksjoner er relativt liten.

Når det er sagt, står Ethereum for hvordan den takler problemene som Bitcoin står overfor, etter oppgraderingen av Ethereum 2.0, dronningen som et levedyktig alternativ for Bitcoin-tronen..

Les mer: Ethereum Vs. Bitcoin: Er Ethereum en bedre investering enn Bitcoin?

Ethereum-ytelse i den nylige Bull Run

Nyttårets start fortsatte med okseløpet som startet i desember 2021. Kryptovalutamarkedet så en enorm boom, med kryptokurver som etablerte nye heltid eller nær høye nivåer. Ethereum fulgte Bitcoin nøye gjennom hele bull run, og da Bitcoin begynte å miste verdi, forventet analytikere det samme fra Ethereum.

Imidlertid kom det som en hyggelig overraskelse da Ethereum fortsatte sin oppadgående bane til tross for Bitcoin. Ethereum brøt sin heltidshøyde og er for tiden på $ 1649. Dronningen av kryptovalutaer opprettholder fortsatt sin oppadgående trend, og analytikere forventer gode ting fra kryptovalutaen.

Ethereum har vært nært knyttet til Bitcoin, noe som vanligvis gjør det til et andre valg for Bitcoin eller bare et tilhørende alternativ med Bitcoin. Ethereum må velte Bitcoins hold på kryptomarkedet for å etablere seg som en enda sterkere kryptovaluta.

Ettersom investorer oppfatter Ethereum som et uavhengig, levedyktig alternativ for investering, vil det på ubestemt tid få verdi, og dette er noe Ethereum har prøvd å gjøre den siste tiden.

Les også: Ethereum Price Prediction

Ethereum 2.0-oppgradering

Eth2 er den viktigste oppgraderingen i kryptovalutaens historie. Utviklerne har designet monumentale endringer som vil forbedre plattformen betydelig. Ethereum har blitt en av de mest pålitelige plattformene for desentraliserte apper og desentralisert finansiering. Men da nettverket ble populært, førte den økte bruken til avdukingen av mange problemer knyttet til skalerbarhet. Derfor er Eth2-oppgraderingen satt til å revolusjonere plattformens teknologi.

Mange betydelige endringer er i gang; med oppgraderingsovergangen fra det nåværende nettverket til det nye, er det utviklet et midlertidig nettverk kalt Beacon Chain. Beacon Chain har vært i drift siden desember 2021 og vil legge til rette for overgangen. Gruvedriftens konsensusmekanisme, dvs. Proof to Work (PoW), er planlagt å bli flyttet til en Proof of Stake (PoS) -mekanisme. Proof of Stake øker effektiviteten i nettverket ettersom mekanismen krever relativt mindre energi.

Shard-kjedenodene forventes å øke gjennomstrømningen av nettverket med 64 ganger. Oppgraderingen er planlagt i fire faser og vil sannsynligvis være fullført innen 2022. Kunngjøringen om å lansere Ethereum 2.0-oppgraderingen innen desember 2021 kan også betraktes som en av prisstigningsårsakene. Derfor vil sannsynligvis oppdateringen øke prisen på Ethereum betydelig ettersom den takler problemene Ethereum står overfor for øyeblikket.

Fremtidige Ethereum-prisforutsigelser

En forskningsartikkel fra Økonom avslører at Ethereum har et langt større potensial for å vokse i fremtiden – gitt sin pris.

Den 5-årige forventede årlige vekstraten av Ethereum av Economist er satt til 136%, mens Bitcoins forventede vekstrate for sammenligningens skyld er bare 10%. Avisen spådde også en 5-års pris for begge kryptovalutaene.

Prisforutsigelsen for Ethereum er $ 868, noe som kanskje ikke høres imponerende ut, men Bitcoin antas å ha en pris på bare $ 988.

Wallet Investor har ikke spådd store hopp i Ethereums pris i 2021. Ethereum antas å holde seg relativt stabilt gjennom hele året, alt fra et lavt nivå på $ 1000 til det høyeste på $ 1600.

ethereum pris prediksjon diagram

Ifølge Long Forecast er Ethereum spådd å krysse $ 5000 innen utgangen av 2021. Deres anslag viser at Ethereum vil øke i verdi i overskuelig fremtid. Long Forecast spår også at Ethereum vil slå en hit i 2023. Etter å ha steget til $ 6000 i 2022, forventes dronningskryptovalutaen å falle rundt $ 2000 i 2023.

Fordeler med å investere i Ethereum

Her er de beste tingene med Ethereum:

✅ Lansert i 2015; det er en av de eldste kryptovalutaene.

✅ Ethereum er kjent som dronningen til Bitcoins konge på grunn av sin sterke base.

✅ Den ble lansert som en utviklingsplattform for smarte kontrakter, desentraliserte apper og økonomi.

✅ Ethereum er for tiden i en oppadgående trend da det etablerte sin heltidshøyde.

✅ Kryptovalutaen sies å ha et enormt potensial – enda mer enn Bitcoin.

✅ Ethereum er rimelig sammenlignet med Bitcoin.

2 Eth2-oppgradering vil medføre betydelige endringer og forbedringer på plattformen og sannsynligvis resultere i en prisstigning.

Ulemper Å investere i Ethereum

Her er de svakere delene om Ethereum:

❌ Ethereum møter sterk konkurranse fra Bitcoin, så vel som nye kryptovalutaer som har integrert den mest avanserte tilgjengelige teknologien i sine plattformer.

❌ Som sannsynlig etter et okseløp, estimerer noen prognoser et kraftig fall i verdien av Ethereum.

Bunnlinjen: Investering i Ethereum 2021

Spådommer for kryptovalutaer er blandede. Mens noen plattformer antyder fenomenal vekst, er andre ikke så optimistiske.

Ethereum har hatt en vekst på 1200% siden mars 2020, og for øyeblikket fortsetter den å gå oppover. Imidlertid er kryptovalutamarkedet brutalt, og det kan forventes et kraftig fall i verdien på en kryptovaluta etter høy vekst, slik man ser i dagens bull run. Rettelser kan trolig gjennomføre Ethereum. Tross alt er det en eiendel med høy risiko og høy belønning.

eToro – Den beste plattformen å investere i Ethereum

eToro har vist seg å være pålitelig i kryptoindustrien i mange år – vi anbefaler at du prøver dem.

Virtuelle valutaer er svært ustabile. Kapitalen din er i fare.

Viktige punkter

 • Drivkreftene til Ethereums pris er Korrelasjon til Bitcoin, Ethereums nettverk og økt adopsjon.
 • Ethereum, lansert i 2015, har en markedsverdi på 189 milliarder dollar og er en plattform for smarte kontrakter, desentraliserte apper og finansiering.
 • Ethereum kan sannsynligvis ta Bitcoin plass i markedet da Bitcoin lider av betydelig ineffektivitet.
 • Ethereum etablerte en heltidshøyde på $ 1649 i den siste bull run. Det stred også mot markedsnormen og gikk opp til tross for at Bitcoin mistet verdien.
 • Eth2-oppgraderingen er planlagt å gi betydelige forbedringer på plattformen som Shard-kjeder og skifte til bevis for innsats konsensusmekanisme.
 • Oppgraderingen er planlagt i fire faser og vil sannsynligvis være fullført innen 2022.
 • The Economists forskning forutsier en 5-årig vekstrate på 136% og en 5-års pris på $ 868.
 • Long Forecasts forutsier en verdi på mer enn $ 6000 innen utgangen av 2023.
 • Wallet Investor er bearish på kryptovalutas prisforutsigelse.

Les også:

Hvordan investere i Ethereum: The Ultimate Beginner’s Guide to Investing in ETH

7 topp kryptovalutaer som kan gjøre deg millionær i 2021

Hva vil drive Ethereum-prisen i 2021?

Fordeler og ulemper ved å investere i Ethereum, vil det være en millionærmaker?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me