Kinas kompliserte forhold til kryptovaluta

Dagens tema vil forklare det kompliserte forholdet mellom Kina og kryptovaluta. Gjennom årene har den nest største økonomien i verden vært ganske meningsfull med hensyn til kryptovaluta-boom. Hvorfor det?

Det er viktig å analysere dette forholdet fordi Kinas viktige deltakelse og ubestridelige innflytelse på verdens økonomi bare vil fortsette å utvide seg. Å ha en så kraftig aktør på det globale markedet som driver bort fra kryptokurver og blockchain, kan ikke bare påvirke fremtiden for global handel, men også være et eksempel for andre land å følge.

Om det er en negativ eller en positiv retning, kan vi ikke virkelig si, men vi vil prøve å oppsummere og forstå årsakene bak landets syn på kryptovaluta..

La oss imidlertid fortelle deg noen interessante fakta om Kina for å prøve å forstå hvorfor det er så viktig å snakke om forholdet til landet og blockchain-teknologi som mange er enige om er fremtiden for økonomiske transaksjoner og betalinger..

  • Kinas eksportøkonomi vokste med rundt 1000% mellom 1970 og 2010.

  • Kina har det nest største antallet milliardærer etter USA.

  • Kina er kjent som “verdens fabrikk” på grunn av sin enorme produksjons- og eksportbase.

  • De siste 10 årene økte den gjennomsnittlige husholdningsinntekten i Kina med over 400%.

  • Kina har klart å løfte flere mennesker ut av fattigdom enn noe annet land i verden.

  • Kina er verdens største eksportør og nest største importør av varer.

  • Når det gjelder FDI (Foreign Direct Investment), er Kina den nest største leverandøren og toppmottakeren.

  • Innen 2025 forventes Kinas BNP å innhente USAs.

  • Den kinesiske regjeringen har investert billioner dollar på infrastruktur for å sikre at økonomien vokser, nye virksomheter utvikler seg og forbrukerne vokser og er fornøyde.

  • Ifølge IMF (International Monetary Fund) har Kina de største utenlandske valutareservene i verden, og når USD 3 073 milliarder dollar (desember 2018).

Du kan finne ut mer spennende informasjon om Kinas økonomiske og handelsmessige innvirkning her.

La oss gå tilbake til hovedtemaet for diskusjon: Kina og kryptovaluta!

Regulering

I fjor har People’s Bank of China (PBOC), som er det sentrale myndighetsorganet som regulerer alle finansinstitusjoner og har ansvaret for utarbeidelsen av landets pengepolitikk, gjort det klart at kryptovaluta ikke er ønsket.

I følge den opprinnelige uttalelsen, laget i begynnelsen av 2018, tilgang til alle innenlandske og utenlandske kryptokursutvekslinger og ICO-nettsteder vil bli blokkert. Kina har som mål å feste ned all kryptovalutahandel med et solid forbud mot utenlandske børser.

Det øverste økonomiske planleggingsorganet har også foreslått nye regler som vil stenge alle lokale gruveanlegg for kryptovaluta.

For å minne alle på, er cryptocurrency mining prosessen med å validere transaksjoner på nettverket av digitale former for penger som Bitcoin eller Ethereum og motta mynter som en belønning. For å gjøre dette trenger du kraftig maskinvare som bruker store mengder strøm.

Kina er faktisk hjemmet til verdens største gruvedrift med kryptovaluta på grunn av billig strøm i de kullrike områdene Xinjiang og Indre Mongolia. Kinesiske gruvearbeidere har også satt ut maskinene sine i provinsene sør i Yunnan og Sichuan for å dra nytte av den billige vannkraften som er tilgjengelig i området i regntiden.

Imidlertid vil kinesiske gruvearbeidere sannsynligvis måtte gi opp basene sine i Yunnan og Sichuan og vurdere å flytte til utlandet hvis de vil beholde gruvedrift av kryptovalutaer.

Det forventes at som et resultat av de nye lovene, Bitcoin gruvedrift vil ikke lenger bli dominert av Kina og bli mer desentralisert.

Dette er ikke første gang vi hører om myndigheter som prøver å pålegge en Bitcoin gruvedrift forbud i Kina.

I begynnelsen av 2018 sendte Kinas fremste internettfinansieringsmyndigheter også en melding til selskaper om å begynne å avslutte kryptovaluta-gruvedriften på grunn av den høye risikoen for spekulasjoner i virtuelle valutaer. Bestillingen gikk ikke gjennom, men mange lokale gruvearbeidere ble tvunget til å lete etter alternative alternativer i land som Canada og USA.

I slutten av 2018 ble det også kunngjort at Kina vil blokkere all tilgang til over 120 nettsteder som drives av offshore kryptovaluta-børser, og som tilbyr handelstjenester til innbyggerne i landet.

Innenlandske nettsteder relatert til kryptovalutaer, inkludert Bitcoin, vil også bli overvåket og stengt.

Alle disse handlingene, som tar sikte på å eliminere stort sett alle spor som fører til kryptovaluta, kryptovalutahandel og innledende mynttilbud (ICO) på både lokalt og globalt nivå, vil oppheve markedet helt.

“For å forhindre økonomiske risikoer vil Kina øke tiltakene for å fjerne plattformer på land eller offshore relatert til handel med virtuell valuta eller ICO,” sa en publikasjon, tilknyttet People’s Bank of China (PBOC)..

Hvorfor forbød Kina handel og utveksling av Bitcoin?

Kina bitcoinforbud

Hovedårsaken bak intensiteten til slike handlinger er for å beskytte den lokale økonomien og eliminere bekymringene for økonomisk ustabilitet.

Blockchain og kryptokurrencyfokuserte medier ble også stengt. Dette var ganske uheldig fordi noen av dem samlet inn flere millioner dollar i risikokapital. Kinas “vaktbikkje” på Internett blokkerte deres offisielle offentlige kontoer i fjor på grunn av brudd på det nye regelverket.

For å ytterligere illustrere hvordan landet føler seg om kryptovalutaer og deres potensiale spredning i hverdagen vår, sendte Beijings sentrale Chaoyang-distrikt også ut et varsel i august 2018 om at hoteller, kontorbygg og kjøpesentre ikke har lov til å være vertskap for arrangementer som fremmer kryptovalutaer.

Kina og ICO

ICO er en form for massesamling av penger som selskaper bytter ut sine egne, nyopprettede kryptovalutaer (kalt tokens) mot betaling i eksisterende kryptovalutaer, vanligvis en etablert som Bitcoin eller Ethereum. Ved å gjøre dette tjener ICO-investorer når de nye tokens begynner å få verdi i raskere hastighet enn kryptovalutaen de pleide å betale for dem i løpet av Crowdsourcing-fasen..

I september i fjor forbød kinesiske regulatorer offisielt ICO-er. De beskrev ICO-er som “uautorisert ulovlig innsamlingsaktivitet.”

ICO-er og andre plattformer som utfører valutautvekslingsoperasjoner ble bedt om å flytte virksomheten til land der slike aktiviteter er tillatt, for eksempel Singapore.

Resultater

resultater fra Kina bitcoinforbud

Siden den offisielle kunngjøringen i fjor har nesten 100 kryptovaluta-utvekslinger og nesten like mange ICO-prosjekter blitt stengt i Kina.

Som et resultat har handelsparet Yuan-Bitcoin sunket betydelig fra 90% til mindre enn 5% av verdens totale Bitcoin-handler, ifølge Shanghai Securities News.

Sentralbanks nestleder sa at «Hvis ting fortsatt var slik de var i begynnelsen av året, ville over 80 prosent av verdens bitcoin-handel og ICO-finansiering finne sted i Kina – hvordan ville ting se ut i dag? Det er egentlig ganske skummelt. “

I følge ham var det å klemme ned på kryptovaluta-utveksling, ICO og annen aktivitet relatert til kryptovaluta, den absolutt riktige avgjørelsen for landet.

De Kina-kryptoforbud resulterte i en økende omsetning i utenlandske transaksjoner, noe som førte til unndragelse fra regelverk. Dette er ganske risikabelt for det monetære systemet på grunn av ulovlig utstedelse av kryptovaluta. Dette vil innebære ordninger og markedsføringsangrep for å svindle de mindre kryptokyndige innbyggerne ut av pengene sine.

People’s Bank of China (PBOC) anser digitale valutaer som ulovlige fordi de ikke er utstedt av noen anerkjent pengeinstitusjon. Ikke bare det, men siden de ikke har noen juridisk status, er Kina ikke tilbøyelig til å gjøre dem likeverdige med penger og råder borgerne mot å sirkulere dem som valuta.

Imidlertid tror mange finanseksperter også at de realistiske konsekvensene av forbudet mot utveksling av kryptovaluta, handel og ICO er lave, og det er ingen måte å forby kryptovalutahandel helt.

Som tidligere nevnt, er Kina hjemmet til det største antallet gruvedrift i Bitcoin på grunn av de mange regionene som tilbyr billig subsidiert elektrisitet. Gruvedrift har blitt en lønnsom satsing for mange kinesere. Forbudet fra kinesiske myndigheter vil definitivt ha en negativ innvirkning på det samlede kryptovalutamarkedet. “Strengere regler vil veie på kryptovalutauniverset, ” som mange spesialister og forretningsmenn sier, inkludert Wayne Cao, som eier en virksomhet som nylig tilbød 10 milliarder tokens i en ICO.

Andre finanseksperter mener at det bare er et spørsmål om tid før Kina opphever kryptovalutaforbudet. Kryptovalutas spenstige natur vil hjelpe dem med å gjøre et comeback, og med det må stadig flere regler planlegges og brukes.

Til syvende og sist vil det være en stor utfordring for ethvert reguleringsorgan å finne en måte å forby eller effektivt regulere desentralisert, reguleringsfritt og blockchain-basert virtuelt valutamarked, selv om det er Kina vi snakker om.

Å forby lokale ICO-er og plattformer for utveksling av kryptovaluta kan ikke virkelig løse problemet, siden mange handelsmenn og forretningsmenn henvender seg til utenlandske plattformer for å fortsette å delta i transaksjoner med virtuell valuta. Alt i alt kan ICO og handel med virtuell valuta ikke trekkes helt ut av Kina, til tross for det offisielle forbudet.

Annonser for kryptovalutaer har sluttet å vises, noe som sannsynligvis er et av de mest synlige resultatene av de stramme kryptovalutareglene som ble satt i verk i fjor..

I Kina er det ganske vanlig at folk bruker VPN-er (virtuelle private nettverk) til å handle kryptokurver siden mange utvekslingsplattformer flyttet til enten Japan eller Singapore. Imidlertid kan det være litt vanskelig å markedsføre disse plattformene og tiltrekke seg nye mennesker, siden markedsføring av relaterte forretningsprogrammer kan sette deg i fengsel.

Japan og Singapore vil også dra nytte av den nye ordren fra PBOC, og sier at finansinstitusjoner må slutte å gi finansiering til enhver aktivitet relatert til kryptovalutaer i Kina. Du kan ikke rive handel helt. Folk som vil gjøre det, må gå et sted. De vil henvende seg til Singapore og Japan, og det er ingenting Kina til slutt kan gjøre med det.

Siste tanker

Selv om mange land og globale forretningsmenn anser blockchain-finansiering, digital økonomi og smart økonomi som det neste logiske og svært tiltalende trinnet mot desentralisering av finansverdenen, er det land som Kina som holder seg ganske fjernt fra denne trenden..

Ikke bare fjernt, men strekker seg langt for å sikre at alle kryptovaluta-relaterte plattformer, utsalgssteder og aktiviteter er helt utslettet.

Kina vil sørge for at blockchain-teknologi ikke vil skade forbrukernes interesser eller påvirke stabiliteten i finansmarkedet.

Så igjen, det er hele problemet med teori vs. praksis. Folk som er interessert i handel, gruvedrift og å være en del av det digitale finanssamfunnet, vil flytte, bruke VPN-er eller finne andre måter å praktisere det de synes appellerer til dem.

La oss oppsummere situasjonen en gang til:

  • Selv om Kina er hjemmet til verdens største gruvedrift, mange Bitcoin-gruver i Kina hadde sluttet å operere eller flyttet til et nytt sted i begynnelsen av 2018.

  • Børs eller handelsplattformer ble effektivt forbudt. Å utføre slike aktiviteter regnes som ulovlig og kan gi deg fengselsstraff.

  • Kommersielle banker og betalingsselskaper ble beordret til lukk alle Bitcoin-handelskontoer og ikke å operere med eller godta noen form for kryptovaluta-betalinger eller gjennomføre kryptovaluta-transaksjoner.

  • Å promotere kryptovalutautveksling eller handle online er ulovlig.

  • Når det gjelder Bitcoin-forbudet i Kina, besittelse av Bitcoin er fortsatt lovlig, men handel er ulovlig.

Fremtiden er positiv

bitcoin-fremtid

Bitcoin og andre kryptovalutaer har kommet tilbake til det kinesiske medias søkelyset etter et par års stagnasjon.

Etter at Facebook nylig kunngjorde sitt nye kryptovaluta-prosjekt, kalt Libra, kunngjorde Kinas statsdrevne media, Xinhua News Agency, at investorenes interesse for kryptokurver øker. Den nylige toppen skyldes at Bitcoin antar egenskapene til en “safe haven asset”, sammenlignet med makroøkonomisk bremsing og enorm volatilitet i de globale kapitalmarkedene.

Kryptovaluta har begynt å vise tegn til utvinning. Tidligere i sommer har Bitcoin-relaterte temasøk i Kina steget.

Ikke bare det, men Huobi, en Kinesisk kryptokursutveksling app som flyttet til Singapore etter nedbruddet i Kina fra 2017-2018, gikk på kinesisk iOS-appbutikk.

Selv om kryptovaluta har fått mer medieoppmerksomhet i år, har vi ennå ikke sett om Kina vil bestemme seg for å myke opp reglene mot kryptovaluta eller ikke.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me