Monero: Den eneste sanne personvernmynten?

Monero (XMR) er kanskje en av mest kjente personvernmynter tilgjengelig i dag, men er det den beste der ute? Hva tilbyr det handelsmenn som de andre ikke gjør?

Monero ble lansert i april 2014 og er omtrent så sikker og hemmelighetsfull som du kan få.

Det har langt den mest omfattende sikkerhetsalgoritme av noen av de beste kryptovalutaene i dag og er rangert som den 10. største av CoinMarketCap i skrivende stund.

Er det verdt å investere denne personvernmynten? Kan den bevege seg forbi det skyggefulle bildet og levere ytelse som vanlige mennesker setter pris på og vil ha?

Vil du lære å handle kryptovalutaer som en proff? Ta vår kryptokurs!

Hva prøver Monero å oppnå?

Det er ikke mye kjent om menneskene bak Monero-kryptovalutaen. På nettstedet deres er nesten alle bidragsyterne anonyme.

Hovedutvikleren er kjent som Fluffypony, som egentlig heter Riccardo Spagni og er fra Sør-Afrika. Han ble først interessert i kryptovaluta og Monero gjennom gruvedrift.

Monero-teamet mener personvern er det viktigste kryptovaluta trenger, og Monero fokuserer i stor grad på sporbarhet og unlinkability.

Mange misforstår at dette betyr at folk vil ha privatliv til skyggefulle og ulovlige ting, men det er ikke hele sannheten.

Personvern er også viktig fordi, med mange kryptovalutaer vises all informasjon offentlig på blockchain og folk kan skanne lommebøker til andre og se hvor pengene deres går.

Ville du være komfortabel med arbeidsgiveren din å vite hva du bruker pengene dine på?

Eller hvis du er en bedrift, vil du sannsynligvis ikke at leverandører skal vite hvor mye penger du har fordi de kan endre prisene deretter.

Dette reiser også spørsmål om hvordan din økonomiske informasjon kan brukes av de med dårlige intensjoner.

Selv om Bitcoin er anonym, med litt arbeid kan du finne ut hvor transaksjonene går, hvor store er disse transaksjonene og potensielt finne ut hva de er for.

Kredittkortselskaper gir for eksempel ikke bort slik informasjon, deres kunder er beskyttet.

Med Monero er informasjonen din som avsender eller mottaker sikker, så vel som beløpet som ble sendt.

Monero anbefaler eller tolererer ikke bruk av Monero-mynter for å gjøre transaksjoner som bryter loven.

Når det er sagt, har noen kritisert Moneros manglende handling for å forhindre slik oppførsel og beskytte brukerne.

Hvordan fungerer Monero?

monero, kryptovaluta

Monero er kodet hovedsakelig i C ++, bruker et bevis på arbeidsalgoritme og er åpen kildekode.

Blokker opprettes hvert annet minutt, det er en uendelig maksimal forsyning og en minimumsbelønning på 0,3 Monero per minutt.

En viktig ting å forstå om kryptovalutaen Monero er CryptoNote og CryptoNight.

Nicolas Van Saberhagen opprettet CryptoNote-protokollen for å håndtere offentlige transaksjoner på en måte som beskytter brukernes identiteter.

Den første kryptovalutaen som implementerte dette var Bytecoin i 2012.

Imidlertid ble Bytecoin opprettet som et akademisk eksperiment, og etter noen år hadde 80% av det blitt utvunnet, noe som var et stort problem for skalerbarhet..

Monero er en hard gaffel av Bytecoin og bruker CryptoNote-protokollen i form av CryptoNight.

CryptoNight er bedre enn CryptoNote fordi vanlige CPUer kan bryte den, noe som teoretisk betyr at flere kan gruve den.

De Monero kryptovaluta bruker det den kaller en ‘ringsignatur for å signere og tilsløre transaksjoner.

Dette er en smart innovasjon der avsenderens adresse er inkludert i signaturen sammen med en gruppe andre signaturer, slik at folk ikke kan bestemme hvem den faktiske avsenderen var.

Avsendere kan også øke antall adresser som er involvert i transaksjonen ved å øke blandingsnivået. Jo høyere mixinivå du har, jo mer koster det å bli handlet.

Moneros algoritme velger tilfeldig andre adresser, og mange transaksjoner blir gjort.

Generelt er det ikke behov for å blande mer enn fire transaksjoner.

Ingen kan vite hvilke adresser som bytter penger. Hvis adressen din vises, kan ingen fortelle om du er involvert eller ikke.

For mottakere har de noe som heterskjult adresse som er en midlertidig adresse som mottakeren vil bruke til å motta Monero-mynter.

Engangsadresser viser heller ikke verdi.

Stealth-adressen er ikke den samme som den offentlige adressen din.

Med skjult adresser kan Monero-lommeboken oppdage alt som tilhører deg, og du vil kunne oppdage dem med ‘en privat visningsnøkkel’.

Beløp skal også være skjult for da kan folk finne ut hva du betaler for og potensielt hvem du sender til.

For å skjule beløpet bruker Monero ‘ring CT’ (konfidensielle transaksjoner). Det eneste en ring CT trenger er å være verdt mer enn ingenting og ikke være ugyldig. Dette startet i 2017.

Bare avsenderen og mottakeren vet hvor mye som ble sendt, ingen andre.

Personer som bruker Monero kan ikke gjøre transaksjoner offentlige, og Monero-adressene er mye lengre enn de som Bitcoin.

Ingen kan se hvor mange Monero mynter du har. Andre mennesker vil bare kunne vite slik informasjon hvis folk har dine private nøkler.

Historien om mynter er heller ikke kjent. Dette er viktig fordi hvis mynter ble brukt til ulovlige formål, ville ingen vite det, og den mynten vil ikke bli devaluert.

Det har tidligere vært spekulasjoner i at Bitcoins som opprinnelig hadde blitt brukt til ulovlige formål, hadde historien med seg, noe som potensielt risikerer sikkerheten til de som bruker slike mynter senere..

Det er ingen mulighet for stealth eller for at transaksjoner skal offentliggjøres, som Dash. Uten tvil, hvis det var, kan det antyde at hvis noen bruker det, skjer det noe mistenkelig.

Ved å gjøre alle transaksjoner anonyme er dette utelukket.

Moneros personvernfunksjoner betyr at du må få riktig adresse når du sender kryptovaluta som om du tar feil, du aner ikke hvor den ble sendt.

Prosjekt Kovri er noe som Monero jobber med det skjuler at internettrafikken din, så hvis du bruker Monero, kan ikke folk som kan spionere på deg på nettet se.

I fremtiden planlegger Monero å bruke et ekstra lag for hastighet og skalerbarhet.

Hvordan har Monero utført?

monero markedsverdi

I følge CoinMarketCap, Monero er den 10. største kryptovalutaen når det gjelder markedsverdi, som er $ 1,351,312,282 og det er en total forsyning på 17,157,476 XMR i skrivende stund.

Det er ubegrenset tilgang på Monero mynter som sannsynligvis vil bety at prisene ikke blir for høye ettersom mynter vil fortsette å bli laget.

Ser på Moneros pris historisk, det har vært spesielt ustabilt i forhold til Bitcoin. I lang tid etter at Monero ble løslatt var det liten volatilitet mot den amerikanske dollaren.

Moneros volatilitet startet i stor grad i august 2016, hvor den nådde en pris på 0,02 Satoshis per mynt.

I august 2017 nådde Monero en pris på 0,03 Satoshis, som ble fulgt av en enorm amerikansk topp $ 494 per mynt. Samtidig nådde Monero sitt høyeste markedsverdi på over 7 milliarder dollar.

Etter denne høye prisen gikk Moneros pris, både mot amerikanske dollar og Bitcoin, inn i et bjørnemarked som falt i pris i lang tid gradvis.

Siden desember 2018, Monero har vært mer stabil, stort sett i pris.

For å virkelig få mest mulig ut av å handle Monero-kryptovalutaen, er det mest fordelaktig å handle den mot Bitcoin i stedet for den amerikanske dollaren, ettersom prisene har vært mer volatile.

Frem til denne dagen er Monero høyere mot Bitcoin enn den amerikanske dollaren.

Vil Monero nå de samme høyder igjen?

Det er mulig, men ingen kan nøyaktig forutsi Moneros pris i fremtiden.

Mange kjenner igjen det markedet er mye mer modent enn det var for noen år siden og så når toppene kanskje ikke de høyder vi tidligere så.

Når det er sagt, når det gjelder Monero, vil prisen sannsynligvis synke hvis det er noen negative nyheter i forhold til hvordan personvernet fungerer, og sannsynligvis vil øke når de implementerer flere personvernfunksjoner..

Er Monero en god investering?

monero investering

Monero er en god investering hvis du mener at personvern og sikkerhet bør komme foran noe annet i kryptovalutahandelen.

Antageligvis Monero har gjort transaksjoner nærmere det vi er vant til. Når du foretar en transaksjon i kontanter eller på nettet med et kredittkort, vil ingen vite transaksjonshistorikken din.

Det er verdt å vurdere hvis Monero vil noen gang bli stengt av regjeringer som kan tro at det blir brukt til ulovlige formål.

Hvis du liker ideen bak Monero, men vil handle noe annerledes, da Dash eller Zcash kan være gode alternativer.

Det er imidlertid verdt å spørre, er den ekstra sikkerheten rundt Monero virkelig nødvendig? Bitcoin har for eksempel aldri blitt hacket og er uten tvil sikker nok.

Det er også problemet at angivelig de fleste transaksjoner som er gjort før februar 2017 er sporbare, og det var en rapport som utforsket dette.

Monero har også vært valget for skadelig programvare og hackere som har skadet publikums perspektiv på det.

Noen har kritisert Moneros innsats for å forhindre utpressing i Monero. De har bare opprettet et nettsted som rådet folk til å beskytte seg mot slike angrep.

I tillegg bør det også vurderes om Monero-kryptovalutaen er for komplisert for normale mennesker å bruke?

Viktige punkter

Hvis du husker noe fra denne artikkelen, gjør det til disse viktige punktene.

  • Monero har den tiende største markedsverdi på CoinMarketCap. I skrivende stund er Moneros markedsverdi $ 1 351 312 282.
  • Ved bruk av ringsignaturer er tilfeldige individer inkludert i transaksjoner. På denne måten kan ingen fortelle hvem som sendte transaksjonen.
  • Offentlige hovedbøker kan være risikable da de viser alles transaksjonshistorikk. Dette kan svindlere utnytte.
  • Monero er den valgte kryptovalutaen for mange hackere. På grunn av dette har Monero et negativt image-problem.

Lær å handle Monero med vårt kryptokurs

Vil du lære mer om andre kryptovalutaer og hvordan du handler dem? Registrer deg deretter på kurset for kryptovalutahandel!

Hvis du likte å lese denne artikkelen fra Handelsutdanning, vennligst gi den en like og del den med alle andre du tror det kan være av interesse også.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me