Vil Ethereum overgå Bitcoin? – Er det en sjanse?

Det er mange kryptokurver i dag. I løpet av de siste 4 årene har 7 ganger flere kryptovalutaer kommet inn i markedet enn i forrige periode. Med det sagt, i den nye digitale transformasjonstiden, kan kryptokurver overta finansverdenen.

I løpet av de siste par månedene har Bitcoin og den bredere etterspørselen etter digitale mynter eksplodert, med prisen på BTC som berører nivåer på over $ 40.000 i januar. Selv da Ethereum, den nest største kryptovalutaen etter markedsverdi, har fortsatt å vokse, og lagt til godt over 20 prosent de siste ukene, har BTC-prisen i mellomtiden falt bak fra sin nye heltid..

Alle øyne er nå rettet mot Ethereum-prisprognosen for 2021 etter en spektakulær suksess i 2020. La oss se hvor ETH er på vei mot i år, og hvor den står mot sin konkurrent nummer én, Bitcoin.

Prediksjoner for Ethereum og Bitcoin for 2021

For Ethereum var året før en vill tur. Og det er på vei ned mot suksess som mange analytikere og kryptoentusiaster hevder for skjebnen til ETH i 2021. Etappe null i en etterlengtet oppgradering til et konsensussystem for Proof-of-Stake har nå begynt, og det gjør også spenningen for Ethereum.

ETH har sett en økning i år som selv de mest ambisiøse prognosene for ETH ikke klarte å forutsi i fjor. Nå handler Ethereum på 1-dagers diagrammet utenfor et akselererende trekantmønster mens det overbelastede markedet hviler. Helt siden dette har ETH-satsene steget med 21 prosent.

Ethereum Price Prediction, Kilde: FXStreet

Noen investorer og analytikere spår at ETH kan nå $ 2000 innen utgangen av 2021. Ettersom det nylig overgikk sin heltidshøyde på $ 1400, er det store forhåpninger om at det skal gå først i et bull run i det kommende året..

BTC derimot klatrer høyt og starter året av, kanskje mer enn riktig. Det største trekket på Bitcoin var ukens kunngjøring fra Tesla, som avslørte en investering på 1,5 milliarder dollar i kryptovalutaen.

Scott Minerd, en investeringssjef for Guggenheim Partners, investeringsgiganten på flere milliarder dollar, har estimert at Bitcoin kan stige opp til $ 600 000 en mynt, en pris som kan gjøre den totale verdien av BTC til ca $ 12 billioner i følge Forbes.

2020 var faktisk offisielt et av de største årene for Bitcoin siden oppfinnelsen. Prisen på Bitcoin har steget med opp til en økning på 300% i løpet av de siste 12 månedene, og overgikk den forrige rekordhøye nivå fra 2017. Fra den siste tiden svever Bitcoin-prisen seg over 40 000 dollar og den siste bull run ble utløst i oktober 2020 ved PayPals kunngjøring om å ta i bruk kryptovalutaer på plattformen, inkludert både Bitcoin og Ether.

En lekket Citi-rapport i desember fra en av bankens senioranalytikere antyder at Bitcoin har potensial til å nå en heltidshøyde på $ 318 000 innen utgangen av 2021.

Bitcoins kontinuerlige voksende popularitet øker ytterligere polariteten mellom forskjellige grupper av mennesker, de som anser Bitcoin som en solid investering og de som er usikre på dens faktiske verdi.

Foreløpig er kryptovalutasamfunnet delt over flere mindre kryptokurver som oppstår. Trusselen fra myndighetens tilsyn og implementerte forskrifter har utløst ideen om at mindre desentraliserte kryptokurver potensielt kan bli påvirket negativt.

Bitcoin Prediksjon 2021 Kilde: Prime XBT

La oss se nærmere på Ethereum

Ethereum er kjent for å være veldig ustabilt når det gjelder prisene, det er det ingen tvil om. For eksempel, i januar 2018 vil $ 10.000 brukt ha utbrent til $ 830 i løpet av året. Bortsett fra at de samme $ 10.000 du ville ha investert og beholdt den gang, nå ville vende seg til $ 85.000 i januar 2020. Det er trygt å si uten noen form for mangfold i porteføljen din, eller med andre ord, noe annet å falle tilbake på, Ethereums verdi har ikke noe grunnlag i den virkelige verden.

Etter 2020 har verdens nest største kryptovaluta samlet sett fått mer enn 330 prosent til $ 130. ETH klarte også å slå $ 635 på toppunktet, på en seriøs måte, det viktigste emosjonelle landemerket på $ 600.

Dette er imidlertid alt som gjør Ethereum så spennende. Etter hvert som flere begynner å komme ombord med krypto og få tak i token-vognen, kan Ethereum godt passe opp til å doble komfortabelt til $ 2500 i 2021.

Når man tenker kortsiktig, ser ETH-verdier ofte ut til å endre retning. Ethereum-avkastningene er doblet siden 2015, nesten 60 prosent av tiden, når en produktiv måned innledes med en fallende måned og omvendt, ifølge Yahoo Finance.

Les mer: Ethereum-prisforutsigelse 2021: Er ETH på vei til $ 3000?

Nøkkelforskjeller mellom Ethereum og Bitcoin

Før vi sammenligner ytterligere dybdegående Bitcoin og Ethereum, er det veldig viktig at vi påpeker at de to kryptovalutaene er ganske forskjellige.

Realistisk sett kan Bitcoin brukes til alt. Selv om dens natur skiller seg fra den måten som vanlig valuta som pund eller dollar setter seg inn, er den ikke mer komplisert enn dem. Det gir alternativene som skal brukes i ganske mange situasjoner. Uansett har Bitcoin blitt veldig vanlig blant markedene, slik at den kan brukes som en legitim betalingskilde på forskjellige områder.

Ethereum derimot er faktisk en databehandlingsplattform som folk bruker for å danne smarte kontrakter gjennom et skriptspråk. Hva det betyr, er at det er en blockchain der mange kontrakter kan skrives og utføres automatisk, hvis noen spesifikke kriterier er oppfylt. For de fleste blokkjeder er det veldig vanlig at de er åpen og Ethereum er ikke annerledes. Hva det betyr er at alle med riktig kunnskap kan få tilgang til og bruke Ethereum for å skrive og implementere smarte kontrakter, noe som ikke er mer enn en validering av forskjellige kriterier i digital form..

Ulemper som setter ETH i sin favør for 2021

Det er flere grunner til hva som gir ETH overtaket i dette tilfellet, og hva som nøyaktig gjør så mange mennesker trygge på overstyringen av BTC i nær fremtid.

For eksempel er det Enterprise Ethereum Alliance (EEA). EEA er bedriftsordningen bak Ethereum som arbeider mot den globale adopsjonen. Målet deres er å oppmuntre organisasjoner og bedrifter i deres daglige drift til å omfavne og bruke Ethereum-teknologi. De støtter hovedsakelig for å koble ETH-blockchain for bedriftsbruk, med kontorer i forskjellige deler av verden, som USA, Frankrike, Kina og Japan.

På dette tidspunktet er det noen virkelig store navn som allerede er en del av EØS, til sammen rundt 129 selskaper, inkludert Microsoft, FedEx, JP Morgan Chase Bank og Intel. Forutsatt at suksessen fortsetter og listen strekker seg i fremtiden, kan Ethereum ta tak i overtaket i adopsjonsløpet mot Bitcoin.

En av de største fordelene med Ethereum i 2021 er lanseringen på Ethereum 2.0. ETH 2.0. Det tar sikte på å gjøre plattformen mer fleksibel, trygg og bærekraftig. Det vil oppnå dette ved å tillate over tusenvis av transaksjoner per sekund, noe som gjør det generelt enklere for apper å kjøre raskere og mer effektivt, og spesielt billigere å bruke. Nøkkelfunksjonen er at den blir fra et bevis på arbeidsprotokoll til et bevis på innsatsprotokoll for å gjøre Ethereum mer bærekraftig.

Bærekraftig i den forstand at det vil forbruke langt mindre beregningsressurser for funksjon og enda mindre energiforbruk.

Lanseringen har allerede begynt og er i ferd. Det er 3 primære oppgraderinger i implementeringen av ETH 2.0. Beacon Chain, som er den første oppgraderingen, gikk online 1. desember 2020. Dette la i utgangspunktet grunnlaget for potensielle fremtidige oppdateringer og fungerte som lanseringen av v.2.0. Neste er Shard Chains og Docking. Shard Chains forventes å starte i 2021 og tillater behandling av transaksjoner og lagring av data. Docking betyr å innlemme det nåværende ETH-nettverket med det til ETH 2.0, og endelig overgå til en bevis-for-stake-algoritme.

På toppen av dette er DeFi-plattformer en av de største attraksjonene for kryptoinvestorer i dag. DeFis bruk, saker og prisjusteringer forblir enestående i 2021. Flertallet av kryptolederne i DeFi inkludert Akropolis, Looprin og Solana, som alle kjører på Ethereum-plattformen. Med andre ord, rask vekst og popularitet blant DeFi i fremtiden bidrar til dramatisk vekst for Ethereum. Gjennom tilskuddsordningen har Ethereum-stiftelsen gitt økonomisk støtte til Uniswap og Compound.

Vil du vurdere å investere i Ethereum?

Flippening-indeksen

En beregning kalt Flippening Index brukes av Blockchain Hub. Denne indeksen ser på åtte forskjellige sammenligningsverdier for Bitcoin og Ethereum-nettverk. Her er de åtte indikatorene:

 • Markedsverdi: Andelen i forhold til Bitcoin-markedsverdien til Ethereum markedsverdi.
 • Transaksjonsvolum: Komplett antall USD sendt gjennom nettverket.
 • Handelsvolum: Mengden byttehandel for BTC og ETH.
 • Transaksjonstall: Viser forholdet til generelle online-transaksjoner på nettverket.
 • Totale transaksjonsgebyrer: USD-verdi av betalinger som belastes nettverket for å foreta et kjøp.
 • Aktive adresser (i en digital lommebok): Antall spesifikke adresser i en gitt uke som sender eller mottar en transaksjon.
 • Antall noder: Antall offentlig tilgjengelige noder på hvert nettverk.
 • Google-søk: Analytics-tall for Google Bitcoin og Ethereum-søk.

Kilde: Medium

Når alle beregningene når 100% for Ethereum, har flippingen skjedd, ifølge indeksen. Dette er når Ethereum offisielt snur Bitcoin. For tiden ligger den på 72,4%, opp fra 66,5% i forrige måned. Denne raske økningen forårsaker spenning blant alle kryptoelskere.

Flertallet refererer til aktive adresser og transaksjonsvolum. Det er greit å huske på at enkeltpersoner kan ha mer enn én aktiv konto for hver lommebok de eier, derfor vil ikke beregningen alltid være 1: 1, som til slutt også skyver opp transaksjonsvolumet ettersom flere adresser genereres.

Så vil Ethereum tross alt overgå Bitcoin?

Noen store navn i finansnæringen satser på Ethereum. En tidligere Goldman Sachs-fondssjef Raoul Pal og BTC-nybegynner-entusiast Roger Ver har allerede uttrykt sin tro offentlig..

Bitcoin har en majoritets markedsdominans og en markedsverdi på godt over 850 milliarder dollar hvis du ser på kryptovalutamarkedet tidlig i 2021. Med nærmere 200 milliarder dollar følger Ethereum bak på andreplass. Bitcoin-maksimalister forventer at BTC vil krysse en markedsverdi på 1 billion dollar. Foreløpig kan det avklares på grunnlag av utviklingen og Ethereum-økosystemets evne til å gi mer penger i likviditet og ressurser.

Ether er i stand til å utføre den samme funksjonen som Bitcoin, selv om den er koblet til Ethereum-nettverket. Hvorvidt Ether gjør det eller ikke, er bare et hensyn som definerer hvorvidt Ether har noen betydning for dem for partene i avtalen eller ikke..

Ether er bokstavelig talt et Ethereum-verktøy. I tillegg til å bare prestere som en digital mynt, er Ethereum et massivt datanettverk som lar alle lage et desentralisert program. En organisasjon kunne ansette en programmerer for å lage dette på ETH-plattformen hvis den bestemte seg for at den ønsket en blokkjedebygget løsning.

Vil Ethereum overgå Bitcoin – Konklusjon

Med den fortsatte krypingen i lovgivningen og den pågående koden for økonomisk svindel som påvirker brukerpraksis, er Bitcoin selv den største utfordringen for Bitcoin. Ether har fordelen av å være synonymt med Ethereum-plattformen og fundamentet, og Ethereum oppnår det Bitcoin ikke gjør, og oppstod utelukkende på grunn av Bitcoins mangler. Når det er sagt, vil vi sitte tålmodig og se hva som ligger foran oss.

eToro – Den beste plattformen for å kjøpe Cryptos

eToro har vist seg å være pålitelig i kryptoindustrien i mange år – vi anbefaler at du prøver dem.

Virtuelle valutaer er svært ustabile. Kapitalen din er i fare.

Viktige punkter

 • Ethereum har fortsatt å vokse og lagt til godt over 20 prosent de siste ukene, BTC-prisen har i mellomtiden falt bak fra sin nye heltidshøyde
 • Enterprise Ethereum Alliance er bedriftsordningen bak Ethereum som arbeider mot sin overhånd i global adopsjon.
 • Stage null av en etterlengtet oppgradering til et konsensussystem for Proof-of-Stake for Ethereum har nå gått inn i begynnende faser.
 • Bitcoin og den større etterspørselen etter digitale mynter har eksplodert, med prisen på BTC som berører nivåer på over $ 40.000 i januar.
 • Flippening Index er den viktigste kilden til beregninger som brukes til å måle ytelseskonkurranse mellom ETH og BTC.
 • Flippening er indeks for øyeblikket på 72,4%, opp fra 66,5% i forrige uke

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me