Epic Cash Mining Guide

Kaj je Epic Cash?

Epic Cash je za zasebnost usmerjena kriptovaluta, zasnovana kot gotovina v digitalni dobi. Ima vgrajene funkcije zasebnosti, ki uporabljajo tehnologijo Mimblewimble (Epic Cash je vilica GRIN-a – brez sledljivih naslovov, CoinJoin in IP-zaščita). Epic Cash je drugačen po tem, da ga lahko kopljete s katerim koli izmed treh najbolj vročih algoritmov za rudarstvo – RandomX, ProgPoW in Cuckoo. To pomeni, da lahko rudarji CPU in GPU kopajo Epic Cash. V tej vadnici bomo zajeli osnove za začetek in nasvete o samostojnem rudarjenju (če ste to stvar)

Če želite prebrati več o tehnologiji, ki stoji za Epic Cash, si oglejte celoten vodnik o MimbleWimble

Epic Cash Mining Hardware

Za pridobivanje gotovine Epic boste potrebovali sodoben grafični procesor (GPU) ali CPU, ki je dovolj hiter za donosno hitrost. Na splošno je strojna oprema, izdelana po letu 2018, običajno dovolj učinkovita za EPIC po razumni hitrosti. Tu je seznam najnovejših grafičnih procesorjev in njihov hashrate.

Epic Cash Mining Guide (enostavno)

Epic Cash je najlažje izkopati preko rudarskega bazena (enostaven za namestitev, predvidljiva plačila)

Nadzorna plošča Icemining prikazuje izplačila in zaslužke EPIC

Za to nastavitev bom uporabil Ledeniški bazen. Za začetek,

  • Prenesi odjemalec rudarjenja Epic Cash v sistemu Windows ali Linux: https://epic.tech/mining/ (prenesi epic-rudar).
  • Razpakirajte vsebino datoteke
  • Uredi datoteko epic-miner.toml (Linux – /etc/epic-miner.toml, Windows (ista mapa kot epic-miner.exe)

Konfiguriranje Epic-rudarja

Dodajte naslednje podatke za povezavo z rudarskim področjem (zamenjajte USERNAME in PASSWORD z želenimi informacijami, te podatke shranite na varno, saj bodo potrebni za umik)

# poslušanje epskega strežniškega strežnika url stratum_server_addr = "epic.icemining.ca:4000" # prijava za strežniški strežnik (če je potrebno) stratum_server_login = "USERNAME" # geslo za strežniški strežnik (če je potrebno) stratum_server_password = "GESLO"

Zdaj je dobro, da začnete rudariti z zagonom epic-miner (epic-miner.exe v oknih, epic-miner v linuxu)

Rudarstvo Epic Cash pri 951 hps (CPU Intel Core i7 3770)

Na tej točki se lahko prijavite na nadzorno ploščo za rudarjenje na https://icemining.ca/?address= da preverite, ali je vaš rudar uspešno povezan in kopa. Učinkovitost rudarjenja lahko optimizirate tako, da sledite ta vodnik.

Izplačila

Če želite prejemati izplačila iz bazena, morate imeti delujočo epsko denarnico. To pa zato, ker v nasprotju s tradicionalnimi kriptovalutami epic nima naslova za prejemanje. Sledite navodilom za namestitev, da zaženete epska denarnica. Če želite dobiti izplačila, izberite »drugi poslušalec« in vnesite svoj ip, ki mu sledi geslo za rudarstvo.

Za razliko od Bitcoin transakcij, kjer obstajajo naslovi kriptovalut, za umik Epic Cash zahteva, da je vaše epic-vozlišče v spletu in dostopno. To je glavna prednost transakcij MimbleWimble, kjer ni naslovov, in s tem manj načinov poseganja v zasebnost uporabnika.

Kako gledate na stanje na epskem denarju?

Epsko stanje denarne denarnice si lahko ogledate tako, da vnesete ukaz »epic-wallet info« (Linux) ali v sistemu Windows, odprete mapo epic-wallet in zaženete epic-wallet-info. Preverite, ali se Epic-denarnica in Epic strežnik izvajata, da si ogledate stanje.

RandomX CPU rudarstvo

RandomX je nov algoritem za pridobivanje kriptovalut zasnovan za izboljšanje enakomernejše distribucije izkopanih kriptovalut širši bazi uporabnikov. Ideja je, da imajo vsi z računalnikom CPU, zato bo algoritem, ki daje prednost CPU, bolj vključujoč. Random je zasnovan tako, da deluje samo na CPU, z močno odpornostjo tako na GPU kot na ASIC rudarjenje. To dosežemo z uporabo funkcij, ki so na voljo samo na sodobnih CPU-jih, kot je na primer virtualizacija. RandomX je že revidiran in je trenutno postavljen na Epic Cash in bo nameščen na Monero.

Pogosta vprašanja

Kakšen je vaš dobiček / zaslužek: Kopal sem samo s procesorjem (Intel Core i7 3700) in zaslužil približno 1,1 EPIC na dan pri 960 hps (1. oktober 2019). Več meril uspešnosti najdete na epska merila uspešnosti.

Kaj je boljše – Solo rudarstvo ali zbiranje bazenov: Rudarim tako samostojno kot z ledenim bazenom. Pool mining je bil najboljši način za začetek, saj sem lahko z manjšimi količinami EPIC ugotovil svoj 24-urni testni donos in testno pošiljanje. Pozneje sem se preselil v samostojno rudarjenje, saj lahko čas izpadov zmanjšam, ko sem vodil svojo denarnico in vozlišče.

Viri

Repozitorij epskih kod gotovine: https://gitlab.com/epiccash

Vodič za Mimble Wimble: https://boxmining.com/mimblewimble/

Skladišče Mimblewimble / grin: https://github.com/mimblewimble/grin

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me